ocsi
2006. január 4. 0:09
Nos.. Fel merült bennem, az ötlet, hogy milyen tutijó lenne robotot építeni.. ( Ez az ötlet sok kisgyerek fejében megszöletett már...) Természetesen az elején kezdeném, szóval nem egyből egy mindenes házirobotot szeretnék csinálni.. csak szépen apránként... DE nem találtam semmit a neten amivel elindulhatnék, hogy mégis miként kezdjek bármit is tanulni... Próbálkoztam Google-el próbálkoztam a MEK-en és a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban is valami irodalmat keresni.. de kb semmit nem találtam... Van valakinek valami ötlete, forrása amiből esetleg elkezdhetném ezt a műfajt megtanulni??? Esetleg BME -s dákok jegyzeteit hol lehet elérni??? Tud valaki ebben segíteni???
JAh és a vezérlésről: Számítógépről vezérelném, C vel..( mert ahoz értek valamennyire).. ez talán a könnyebbik oldala a dolognak...
Athos
2006. január 4. 8:48
Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de szerintem kezdjed a
LEGO-val. Még versenyek is vannak belőle, és számítógépről is programozhatod. Úgy tudom elég komoly robotokat lehet belőle csinálni és mivel szerintem könnyen kezelhető, ki tudod próbálni mennyire érdekel ez a dolog.
Tar
2006. január 4. 10:04
Nem tudom,hogy ez mennyire segít neked
Nézd meg eztÍgy hírtelen ez.
Itt is kutakodhatsz
ocsi
2006. január 4. 16:14
Athos:Kisgyerekkorom nagyjátéka a LEGO mély nyomokat hagyott bennem.... DE Talán így közelítve a 18. hoz már egy picit túl vagyok rajta... No meg nem egyzsebpénzbőlkönnyenfizethető kis játékszer...
TAR:Amit az ELTE honlapján van.. az talán jü lenne... csak kb semmi nincsfönt...

A másik linken meg sajnos nem sikerült még semmi használhatót találnom... de igyekszem.....
És várok még ötleteket...
Athos
2006. január 4. 17:44
Hát nem olcsó, de szerintem az sem amit Te szeretnél. Amúgy a LEGO-nak ez a robotos szettje nem éppen a kis gyerekeknek való.

Szerintem azt már a nagyoknak készítették.

Ha jól tudom egy versenyen olyan robotot kellett készíteni, mely egy labirintusból magától kitalált.
Adani
2006. január 4. 17:52
Sőt volt már verseny is, mikor a robotok harcoltak, és az nyert, aki talpon tudott maradni.
Tar
2006. január 5. 11:47
marthazoli
2006. január 9. 19:02
A
Hungarian Unix Portal-on van valami ami talán segíthet: Háztartási gépek vezérlése HOGYAN.
Mondjuk, ehhez érteni kell a mechanikához is, meg a műszaki rajzokhoz

.

Helye: Letöltések/Dokumentációk/6. lap
Chabi
2006. január 9. 19:06
marthazoli
2006. július 26. 15:20
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem/kérésem:
Tudna valaki olyan boltot mondani (lehetőleg on-line üzletet), ahol ilyen robot-építéshez szükséges cuccokat lehet beszerezni?

Leginkább fény-, és nyomásérzékelő szenzor érdekelne.
arpsoft
2006. július 26. 15:45
Nyomásérzékelő: FESTO
Fényérzékelő: bármelyik elektronikai alkatrészbolt.
marthazoli
2006. július 26. 16:29
Köszi!
Csak fogalmam sem volt, hogy hol kezdjem.
a T i
2006. szeptember 28. 18:41
Üdv mindenki! Látom a robotok ide is eljutottak. Hamarosam lesz dolkumentációm egy oylanról amit az itteni linkek egyikében láttam. Ha kell vkinek jelezze! Anyagköltség kb. 5000 - 6000 Ft. Persze csak akkor ha mindent boltban vesz meg az ember.
zsigi
2006. november 8. 21:03
Engem nagyon érdekelne!!!!
Ne idézz be előtted íródott hozzászólást! Üdv.:Gereby
Babó22
2006. december 16. 8:41
Micro$oft Robotics operációs rendszer robotoknak. Remélem nem olyan, mint a M$ Windows, kékhalál kékhalál hátára.
sulep
2007. augusztus 28. 18:50
Sziasztok!
Én most fogok végezni programozó matematikus mérnök szakon és valami robot építés, programozás témát választanék diplomadolgozat címnek. Tudnátok ajánlani valami olyan programot amit mondjuk C++ vagy hasonló egyszerűbb nyelven lehet programozni? Vagy tudnátok adni valami tippet hogy mit lenne érdemes csinálni?
Elrőe is köszönöm a válaszokat
Peti
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.