benkovics
2005. május 14. 23:27
Letölthet? a Firefox 1.0.4
INNEN !
eremit
2005. május 15. 7:34
Innen pedig még nyelvet is lehet választani.
Ötlet by prof. Ajnász Kicsit átszerkesztettem, hogy még platformot is lehessen. <Ajnász />
Bencce
2005. május 18. 8:20
Nem tudjátok, miért lehet az, hogy mostanában ha képet nyitok meg új ablakban, elmétretezi a "foxy" az ablakot, és a fele nem látszik, és nem is lehet átméretezni
Ajnász
2005. május 18. 11:11
Melyik oldalon csinálja? Javaslat:
Tools/Options/Web Features/Enable Javascript/Advanced gomb, itt vedd ki a pipát a resize or move existing window elől.
Neohacker
2005. május 19. 15:01
Azt szeretném megkérdezni hogyan lehet beállítani a firefoxban ,hogy minden hivatkozást ami _blank -es azt ne egy új firefox ablakban hanem új fülön nyissa meg
Kovács Dávid ( Davs )
2005. május 19. 15:13
@neohacker
tools->options->Advanced->tabbed browsing-> itt a keretben válaszd ki a 2.-at!
Ajnász
2005. május 19. 15:17
Beírod a böngésző címsorába, hogy about:config, megkeresed a browser.tabs.showSingleWindowModePrefs sort, értékét True-ra állítod. Ezután a tools/Preferences/advanced/tabbed browsing menüben a Force links that open new windows to open it: alatt a new tab-ot jelöld be. Itt állítgathatod be aprólékosabban a füles böngészést, továbbá létezik jópár extension is ennek finomhangolására.
Neohacker
2005. május 19. 17:47
Köszi
kori
2005. május 21. 10:44
Melyik mappába írja be a progi a könyvjelzők adatait (weblap eléréseket), mint az IE-ben a kedvenceket a Documents and Settigs-be írja.
Ajnász
2005. május 21. 12:25
Ha exportálni akarod őket, akkor nem kell mappákban bújkálnod, a bookmarks/manage bookmarks/file/export menüből tudod exprotálni.
Egyébiránt a D&S/***/Application Data/Mozilla/Firefox/Profiles/xxxxxx/bookmarks.html fájlban tárolja a kedvenceket.
csum-pi
2005. május 21. 13:56
Tyű!! kösz, ezt a kérdést én is fel akartam tenni, de úgy látom, hogy mostmár nem kell!!! Nagyon kösz!
eremit
2005. május 21. 14:11
Ez nagyon jó ám, ez a bookmarks exportálás/importálás. Ezt a *.html fájlt aztán pl. az IE-be is be lehet tölteni, és fordítva!
csum-pi
2005. május 21. 14:17
Most hogy így mondod, télleg meg lehet ezt csinálni!!! DE?! Nincs valami olyan megoldás, amivel a két "listát" össze lehetne "fűzni" (egy file-t használjon a két program...), és így nem kell állandóan manuálisan állítgatni
kori
2005. május 21. 14:52
@ Ajnász
Én is köszönöm.
Még egy kérdésem lenne. Az exportáláskor sima másolási művelet van,vagy áthelyeződik a html álomány a Firefox mappából a célmappába?
eremit
2005. május 21. 16:29
@csum-pi
Kimented a Ff bookmarkját egy fájlba. Betöltöd az IE-be, majd IE-ben kimented. Így együtt van a kettő, oda töltöm be, ahová akarom.
Ajnász
2005. május 21. 17:51
IDÉZET(csum-pi @ 2005. May 21., Sat 15:17)
Nincs valami olyan megoldás, amivel a két "listát" össze lehetne "fűzni" (egy file-t használjon a két program...)
Az IE és a ff nem egyforma módon tárolja a kedvenceket, ezért nem igazán hiszem, hogy megoldható. Mindenesetre, ha máshol szeretnéd tárolni a kedvenceid, akkor az about:config -ba vedd fel a browser.bookmarks.file nevű string tipusú tulajdonságot, értéknek pedig add meg a kedvencek fájl abszolút elérési útvonalát.
csum-pi
2005. május 22. 13:43
@Ajnász
Oké világos igazad van. Azért Kösz
Painkiller
2005. május 24. 13:36
A Firefox jobb felső sarkában van egy olyan ikon, hogy fontos frissítések vannak. Mik ezek? Tényleg olyan fontosak?

Modem
pigri
2005. május 24. 13:44
Egyébb ként a könyvjelzőket ki is tudod importálni és későbbre elrakni ha sokvan.
Ajnász
2005. május 24. 16:51
IDÉZET(Painkiller @ 2005. May 24., Tue 14:36)
A Firefox jobb felső sarkában van egy olyan ikon, hogy fontos frissítések vannak. Mik ezek? Tényleg olyan fontosak?
Feltételezem, hogy nem a legújabb verziót használod. Azóta már kijött újabb verzióra akar frissíteni. A frissítések mindig fontosak, ha az van odaírva, a legutóbb 1.0.4 elég súlyos hibákat javít!
Bencce
2005. május 24. 21:52
Na most, hogy letölöttem a 04est megoldódott az ablakméretezési probléma is:)
Jaj és még valami! A firefoxnak van a download managere... (már nem tudom mi a neve) ti melyik letöltő klienst használjátok? Melyik a legprimitívebb? Nem szeretném hogy berakja magát az indítópultra, a tálcára, meg 800 helyre, és mindig updatelni akarjon és zabálja a ramot.... Szóval a legegyszerűbb melyiK?
benkovics
2005. május 24. 22:01
Ahogy írtad, a Firefox sajátja! Még szüneteltetni is lehet a letöltést!
Nekem megfelel!
Spányik Balázs
2005. május 24. 22:31
Csatlakozom, még nem raktam fel alá letöltésvezérlőt, de már volt, hogy majdnem. Aztán mégsem kellett. De ha hirtelen fel kéne tenni alá valamit, akkor előbb felraknám a
FlashGot plugint, aztán valószínűleg a GetRightot.
Bencce
2005. május 25. 10:04
Na igen, úgy értem a flash got plugint ha felrakom, az támogat jó sok letöltésvezérlőt, de melyik a legprimitívebb? Az a baj, ha pl le akarok tölteni egy honlapról 50 fájlt, azzal mindig kattintgatni kell, nem lehet beállítani, hogy szedje le "automatice" az összeset. Régen Download Acceleratort" használtam, lehet megint az lesz!
Ajnász
2005. május 25. 10:18
benkovics
2005. május 25. 12:43
Ajnász
2005. május 25. 13:22
A flashgot extensiont.

Arra szolgál, hogy átadja a letöltendő anyagot egy külső letöltésvezérlőnek, így nem a ff sajátjával töltesz le.
benkovics
2005. május 25. 13:35
De én azt nem találom sehol!
Tudnál adni közvetlen linket?
benkovics
2005. május 25. 13:39
Ajnász
2005. május 25. 13:51
Én erről még miért nem tudtam?

Rögtön telepítem, kipróbálom.

Mindenesetre első körben létrehozok neki egy saját profilt, nehogy valamit használhatatlanná tegyen, lévén még csak előzetes.

Nagyon vártam már a megjelenését, elég sok újdonságot raktak bele. Rövidesen írom a tapasztalatokat!
M S mester
2005. május 25. 13:54
Itt van a link, Benkovics:
http://www.flashgot.net/getitVajon a 1.1-es Firefox mikor fog megjelenni? Mármint a stabil változat.
benkovics
2005. május 25. 13:57
Ajnász
2005. május 25. 14:08
Az alpha nekem nem támogatja a rendszerem. Mindenféle grafikus környezet nélkül próbál elindulni, vannak a feliratok, aztán annyi, szóval én még várok a kipróbálásával egy kicsit.
Ruzsa Dániel
2005. május 25. 18:58
Haley, hogy tudom megoldani a FIREFOX-ban, hogy a "füles böngészésnél" ne mindi jobb . gomb lap bezárását kelljen nyomnom, hanem pl: csak egy gombot megnyomni? Köszi előre is!
Ajnász
2005. május 25. 19:22
Próbáld az x-et a jobb sarokban!
Ruzsa Dániel
2005. május 25. 19:28
Oh, kösz észre se vettem eddig, de most már minden OK!
Spányik Balázs
2005. május 25. 21:48
Jobb gomb lenyom, egér lehúz, jobbra húz.

Persze csak az
All In One Gestures extension feltelepítése után.
Ruzsa Dániel
2005. május 26. 13:35
Kösz mindenkinek!
Spányik Balázs
2005. június 2. 18:52
Segítséget szeretnék kérni: a Firefox egy ideje nem jelenít meg bizonyos karaktereket, például az idézőjeleket, hanem ? (kérdőjelet rak helyettük). Például itt a fórumban is, mondjuk az
e havi PC STUDIO tartalmában (harmadik hozzászólás). Az
Optionsben a
Fonts & Color beállításom
Central Europeanre van állítva.
Ajnász
2005. június 3. 8:41
A view/character encoding menüben próbáltad állítani?
Nálam minden böngészőben ugyanolyan rossz bármilyen karakterkódolással, Rambo valami ismeretlen karaktert másolt be. Nézzétek csak meg a forráskódját.
Spányik Balázs
2005. június 3. 10:26
Eh, ? van a szövegben! Ezt tényleg állíthattuk volna ítéletnapig.

Kijavítom.
Ruzsa Dániel
2005. június 7. 13:11
Segítsetek, magyarázzátok el, hogy hogy kell az ADBLOCK extensiont használni???
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 8. 17:19
eremit
2005. június 8. 18:57
Innen letöltöd, telepíted (automatikusan megy). Azután pedig
innen egy lista fájlt.
Újra kell indítani a Ff-ot, majd Eszközök - Adblock - Preferences menü. --> Ablock Options - Import Filter: megkeresed a letöltött fájlt, pl. ezt: 'adblock_05_05_09.txt'. FERTIG!
Ajnász után szabadon.
Ruzsa Dániel
2005. június 9. 13:48
Köszi mindenkinek a segítséget!!
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 9. 16:01
Nekem még mindig nem mozognak azok az avatarok, amiknek mozogni kellene...
kori
2005. június 12. 13:13
Egy kis problémám van a progival. Mostanság elég gyakran előfordul, hogy kilépek a Firefoxból majd ismét elindítva a progit nem indul el. A feladatkezeőben kell leállítani a fiefox.exe-t és csak utánna tudok ismét belépni. Az 1.04-es van a gépen. Miért problémás neki a leállás?
GoodSpeed
2005. június 13. 17:18
A Forecast beépülőben a radar opciónál elméletileg belehetne állítani, hogy megjelenjen egy kis radar, mely az országot mutatja... már mindent beállítottam még sem jelenik meg
benkovics
2005. június 13. 21:54
IDÉZET(kori @ 2005. Jun 12., Sun 14:13)
Egy kis problémám van a progival. Mostanság elég gyakran előfordul, hogy kilépek a Firefoxból majd ismét elindítva a progit nem indul el. A feladatkezeőben kell leállítani a fiefox.exe-t és csak utánna tudok ismét belépni. Az 1.04-es van a gépen. Miért problémás neki a leállás?
Az 1.04-es, nekem is csinál ilyet! Valószínű akkor, hogy a progi a hibás!
(Én most feltettem az Opera 8-at! Eddig
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.