Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Firefox
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Böngészők
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
benkovics
Letölthet? a Firefox 1.0.4 INNEN !
eremit
Innen pedig még nyelvet is lehet választani.

Ötlet by prof. Ajnász

Kicsit átszerkesztettem, hogy még platformot is lehessen. <Ajnász /> ani_wink.gif
Bencce
Nem tudjátok, miért lehet az, hogy mostanában ha képet nyitok meg új ablakban, elmétretezi a "foxy" az ablakot, és a fele nem látszik, és nem is lehet átméretezni sad.gif
Ajnász
Melyik oldalon csinálja? Javaslat:
Tools/Options/Web Features/Enable Javascript/Advanced gomb, itt vedd ki a pipát a resize or move existing window elől.
Neohacker
Azt szeretném megkérdezni hogyan lehet beállítani a firefoxban ,hogy minden hivatkozást ami _blank -es azt ne egy új firefox ablakban hanem új fülön nyissa meg question.gif
Kovács Dávid ( Davs )
@neohacker
tools->options->Advanced->tabbed browsing-> itt a keretben válaszd ki a 2.-at!
Ajnász
Beírod a böngésző címsorába, hogy about:config, megkeresed a browser.tabs.showSingleWindowModePrefs sort, értékét True-ra állítod. Ezután a tools/Preferences/advanced/tabbed browsing menüben a Force links that open new windows to open it: alatt a new tab-ot jelöld be. Itt állítgathatod be aprólékosabban a füles böngészést, továbbá létezik jópár extension is ennek finomhangolására.
Neohacker
Köszi
kori
Melyik mappába írja be a progi a könyvjelzők adatait (weblap eléréseket), mint az IE-ben a kedvenceket a Documents and Settigs-be írja. roll.gif
Ajnász
Ha exportálni akarod őket, akkor nem kell mappákban bújkálnod, a bookmarks/manage bookmarks/file/export menüből tudod exprotálni.
Egyébiránt a D&S/***/Application Data/Mozilla/Firefox/Profiles/xxxxxx/bookmarks.html fájlban tárolja a kedvenceket.
csum-pi
Tyű!! kösz, ezt a kérdést én is fel akartam tenni, de úgy látom, hogy mostmár nem kell!!! Nagyon kösz!
eremit
Ez nagyon jó ám, ez a bookmarks exportálás/importálás. Ezt a *.html fájlt aztán pl. az IE-be is be lehet tölteni, és fordítva!
csum-pi
Most hogy így mondod, télleg meg lehet ezt csinálni!!! DE?! Nincs valami olyan megoldás, amivel a két "listát" össze lehetne "fűzni" (egy file-t használjon a két program...), és így nem kell állandóan manuálisan állítgatni question.gif
kori
@ Ajnász
Én is köszönöm. smile.gif
Még egy kérdésem lenne. Az exportáláskor sima másolási művelet van,vagy áthelyeződik a html álomány a Firefox mappából a célmappába?
eremit
@csum-pi

Kimented a Ff bookmarkját egy fájlba. Betöltöd az IE-be, majd IE-ben kimented. Így együtt van a kettő, oda töltöm be, ahová akarom.
Ajnász
IDÉZET(csum-pi @ 2005. May 21., Sat 15:17)
Nincs valami olyan megoldás, amivel a két "listát" össze lehetne "fűzni" (egy file-t használjon a két program...)

Az IE és a ff nem egyforma módon tárolja a kedvenceket, ezért nem igazán hiszem, hogy megoldható. Mindenesetre, ha máshol szeretnéd tárolni a kedvenceid, akkor az about:config -ba vedd fel a browser.bookmarks.file nevű string tipusú tulajdonságot, értéknek pedig add meg a kedvencek fájl abszolút elérési útvonalát.
csum-pi
@Ajnász
Oké világos igazad van. Azért Kösz ani_wink.gif
Painkiller
A Firefox jobb felső sarkában van egy olyan ikon, hogy fontos frissítések vannak. Mik ezek? Tényleg olyan fontosak? weep.gif Modem
pigri
Egyébb ként a könyvjelzőket ki is tudod importálni és későbbre elrakni ha sokvan. bulb.gif
Ajnász
IDÉZET(Painkiller @ 2005. May 24., Tue 14:36)
A Firefox jobb felső sarkában van egy olyan ikon, hogy fontos frissítések vannak. Mik ezek? Tényleg olyan fontosak?

Feltételezem, hogy nem a legújabb verziót használod. Azóta már kijött újabb verzióra akar frissíteni. A frissítések mindig fontosak, ha az van odaírva, a legutóbb 1.0.4 elég súlyos hibákat javít!
Bencce
Na most, hogy letölöttem a 04est megoldódott az ablakméretezési probléma is:)

Jaj és még valami! A firefoxnak van a download managere... (már nem tudom mi a neve) ti melyik letöltő klienst használjátok? Melyik a legprimitívebb? Nem szeretném hogy berakja magát az indítópultra, a tálcára, meg 800 helyre, és mindig updatelni akarjon és zabálja a ramot.... Szóval a legegyszerűbb melyiK?
benkovics
Ahogy írtad, a Firefox sajátja! Még szüneteltetni is lehet a letöltést!
Nekem megfelel! cool.gif
Spányik Balázs
Csatlakozom, még nem raktam fel alá letöltésvezérlőt, de már volt, hogy majdnem. Aztán mégsem kellett. De ha hirtelen fel kéne tenni alá valamit, akkor előbb felraknám a FlashGot plugint, aztán valószínűleg a GetRightot.
Bencce
Na igen, úgy értem a flash got plugint ha felrakom, az támogat jó sok letöltésvezérlőt, de melyik a legprimitívebb? Az a baj, ha pl le akarok tölteni egy honlapról 50 fájlt, azzal mindig kattintgatni kell, nem lehet beállítani, hogy szedje le "automatice" az összeset. Régen Download Acceleratort" használtam, lehet megint az lesz!
Ajnász
http://www.flashgot.net/flashgot/ss1.png
Flashgot all, flasgot selection...
benkovics
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. May 24., Tue 23:31)

Erről mit kell letölteni? Mert engem érdekelne, mint idegen nyelvet nem beszélő emberkét...... blush.gif blush.gif blush.gif blush.gif
Ajnász
A flashgot extensiont. smile.gif Arra szolgál, hogy átadja a letöltendő anyagot egy külső letöltésvezérlőnek, így nem a ff sajátjával töltesz le. ani_wink.gif
benkovics
De én azt nem találom sehol!
Tudnál adni közvetlen linket? blush.gif
benkovics
Ezt minden róka barátnak el kell olvasnia!!!!

http://www.pcworld.hu/forum/index.php?show...findpost&p=7032

bulb.gif bulb.gif bulb.gif bulb.gif bulb.gif bulb.gif bulb.gif bulb.gif bulb.gif bulb.gif

Erről, mi a vélemény?

http://pcforum.hu/hirek/9618/Mar+letolthet...a+verzioja.html
Ajnász
Én erről még miért nem tudtam? blink.gif Rögtön telepítem, kipróbálom. biggrin.gif
Mindenesetre első körben létrehozok neki egy saját profilt, nehogy valamit használhatatlanná tegyen, lévén még csak előzetes. smile.gif
Nagyon vártam már a megjelenését, elég sok újdonságot raktak bele. Rövidesen írom a tapasztalatokat!
M S mester
Itt van a link, Benkovics: http://www.flashgot.net/getit

Vajon a 1.1-es Firefox mikor fog megjelenni? Mármint a stabil változat.
benkovics
Köszi!
Már fenn is van! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ajnász
Az alpha nekem nem támogatja a rendszerem. Mindenféle grafikus környezet nélkül próbál elindulni, vannak a feliratok, aztán annyi, szóval én még várok a kipróbálásával egy kicsit.
Ruzsa Dániel
Haley, hogy tudom megoldani a FIREFOX-ban, hogy a "füles böngészésnél" ne mindi jobb . gomb lap bezárását kelljen nyomnom, hanem pl: csak egy gombot megnyomni? Köszi előre is!
Ajnász
Próbáld az x-et a jobb sarokban! ani_wink.gif
Ruzsa Dániel
Oh, kösz észre se vettem eddig, de most már minden OK! biggrin.gif
Spányik Balázs
Jobb gomb lenyom, egér lehúz, jobbra húz. smile.gif Persze csak az All In One Gestures extension feltelepítése után.
Ruzsa Dániel
Kösz mindenkinek! smile.gif
Spányik Balázs
Segítséget szeretnék kérni: a Firefox egy ideje nem jelenít meg bizonyos karaktereket, például az idézőjeleket, hanem ? (kérdőjelet rak helyettük). Például itt a fórumban is, mondjuk az e havi PC STUDIO tartalmában (harmadik hozzászólás). Az Optionsben a Fonts & Color beállításom Central Europeanre van állítva.

blink.gif sad.gif
Ajnász
A view/character encoding menüben próbáltad állítani?
aty
Nálam minden böngészőben ugyanolyan rossz bármilyen karakterkódolással, Rambo valami ismeretlen karaktert másolt be. Nézzétek csak meg a forráskódját.
Spányik Balázs
Eh, ? van a szövegben! Ezt tényleg állíthattuk volna ítéletnapig. eznemigaz.gif Kijavítom. annoyed.gif
Ruzsa Dániel
Segítsetek, magyarázzátok el, hogy hogy kell az ADBLOCK extensiont használni??? bulb.gif
Kovács Dávid ( Davs )
HINT : http://ajnasz.uw.hu
eremit
Innen letöltöd, telepíted (automatikusan megy). Azután pedig innen egy lista fájlt.
Újra kell indítani a Ff-ot, majd Eszközök - Adblock - Preferences menü. --> Ablock Options - Import Filter: megkeresed a letöltött fájlt, pl. ezt: 'adblock_05_05_09.txt'. FERTIG! smile.gif

Ajnász után szabadon. worship.gif
Ruzsa Dániel
Köszi mindenkinek a segítséget!! cool.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Nekem még mindig nem mozognak azok az avatarok, amiknek mozogni kellene...
kori
Egy kis problémám van a progival. Mostanság elég gyakran előfordul, hogy kilépek a Firefoxból majd ismét elindítva a progit nem indul el. A feladatkezeőben kell leállítani a fiefox.exe-t és csak utánna tudok ismét belépni. Az 1.04-es van a gépen. Miért problémás neki a leállás? roll.gif
GoodSpeed
A Forecast beépülőben a radar opciónál elméletileg belehetne állítani, hogy megjelenjen egy kis radar, mely az országot mutatja... már mindent beállítottam még sem jelenik meg sad.gif
benkovics
IDÉZET(kori @ 2005. Jun 12., Sun 14:13)
Egy kis problémám van a progival. Mostanság elég gyakran előfordul, hogy kilépek a Firefoxból majd ismét elindítva a progit nem indul el. A feladatkezeőben kell leállítani a fiefox.exe-t és csak utánna tudok ismét belépni. Az 1.04-es van a gépen. Miért problémás neki a leállás? roll.gif

Az 1.04-es, nekem is csinál ilyet! Valószínű akkor, hogy a progi a hibás!
(Én most feltettem az Opera 8-at! Eddig thumbsup.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.