Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: The Bat! 3.x
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Levelezők
Utonium
Megjelent a sokak által legbiztonságosabbnak tartott levelezőprogram új, 3.5-ös változata.

Részletesebb információ, illetve próbaverzió letöltése:
arrow.gif HardwareOC.hu - The Bat! 3.5
arrow.gif Ritlabs.com - The Bat!
warynski
Ha a The Bat 3.0-ban meg akarom azt csinálni, hogy a cég jpg-ben lévő logója minden e-mail tetején ott legyen, mi a legegyszerűbb módja?
Több account-ot kezel a The Bat, tehát csak egy bizonyos account-ra akarok egy bizonyos logót berakni.

Másik kérdés: úgy emlékszem, hogy a The Bat 3.0-hoz vagy magyar nyelvi fájl. Ez honnan tölthető le?

Ha van tipp előre is kösz!
Shia-ko
A logó beríkását már a régi fórumban leírtam. Formázd meg az accounthoz tartozó sablont, hisz makrókkal változtatható.
A 3.5ös még béta, és jelenleg írják a magyar nyelvi filet hozzá, mert megváltozott a szerkezete.
Utonium
@warynski
A 3.5 előtti 3.x verziókhoz itt a nyelvi fájl: http://www.freeweb.hu/thebat/files/langpack_3x.rar
Csak be kell másolnod a program főkönyvtárába.

De amint Shia-ko is említette, a legújabb verzióban megváltozott a nyelvi fájl szerkezete, szóval ahhoz nem használható.
warynski
Köszi!
Akkor ezek szerint a 3.0-hoz jó! smile.gif
warynski
Amennyire én tudom a The Bat-ben alapértelmezetten plain text-ben írhatóak a levelek.
Ha HTML-ben akartam írni, akkor eddig azt csináltam, hogy New Message > Options > Message format > HTML only.

Ha pl. azt akarom, hogy alapértelmezetten HTML-ben lehessen írni és ne kelljen a fenti kattintgatásokat végigcsinálni, és pl. Times New Roman 11-es karakterrel írjon, akkor azt csak macroval lehet megcsinálni? Vagy van rá egyszeűbb mód.
Merthogy a makrók használatában nemigen vagyok jártas. roll.gif
warynski
IDÉZET(ritlabs.com)
How do I write messages in HTML-format by default?

If you want to write messages in HTML-format by default and not select it manually in Options/Message Format menu, then (in The Bat!'s main window) go to Options/Preferences/ Viewer/Editor and change the 'Default message text editor' to 'HTML only' editor.

Ennyi, most már tudom. smile.gif
chris p
Használja esetleg valaki a yahoo mail-t a Bat-tal? Mert nekem sehogy sem sikerül összepárosítani őket. sad.gif
Shia-ko
IDÉZET(chris p @ 2005. Jun 03., Fri 22:48)
Használja esetleg valaki a yahoo mail-t a Bat-tal?

Igen twisted.gif
chris p
Volt egy olyan érzésem , hogy te fogsz jelentkezni... biggrin.gif És fizetős yahoo mail-ed van vagy ingyenes? (A másik totyikban azt a választ kaptam, hogy csak a fizetőssel működik a POP, hátha te meg tudod cáfolni.)
Shia-ko
Ingyenes van. A korábbi fórumon le is írtam a beállításokat, de sajna MiniDisc-nek sem ment. mad.gif
Mondjuk az egyém co.uk. roll.gif
chris p
Sehol sem találom a régi fórumon a leírásodat, tudnál adni egy linket (ha emlékszel rá hol írtad le)? Megpróbálkoznék én is vele, hátha nagyobb szerencsém lesz mint MiniDisc-nek. (Legfeljebb ha nem jön össze áttérek én is co.uk-ra a com-ról... twisted.gif , bár nem értem ha az egyikkel működik a másikkal miért nem... annoyed.gif )
Shia-ko
Klikk
chris p
Thanx! (Én a Bat-os topikokat néztem át, így nem csoda hogy nem találtam. blush.gif )
BaseBoy
Van valakinek ötlete, hogyan lehet jelszóval levédeni a The Bat!-et? Jó volna valami olyan megoldás, hogy amikor valaki elindítja a programot jelszót kér. Szerintetek lehetséges?
TheSaurus
Amennyire ismerem, nem. Postafiókonként lehet jelszót megadni, akkor a Bat elindul, de a védett postafiókot akárki nem nézheti meg. Illetve az is beállítható, hogy a levédett fiók leveleit lekérdezze-e vagy sem.
A Mail Warrior pl. védhető úgy jelszóval, ahogy gondolod.
BaseBoy
IDÉZET(TheSaurus @ 2005. november 03., 16:56 - csütörtök)
Postafiókonként lehet jelszót megadni...

Ez az! Nekem ez is jó lenne. Segítenél, hogy hogyan tudom beállítani?
Shia-ko
Ráállsz a levédendő fiókra, és postafiók/fiókjelszó beállítása
chris p
Ha jól tippelek így kell: ráállsz a védeni kívánt postafiókra, aztán CTRL+F12 vagy Postafiók->Fiókjelszó beállítása...

Szerk.: rendben Shia-ko, te nyertél. smile.gif
BaseBoy
Köszönöm a segítséget. Működik.
speedmetal
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Már jó ideje használom a The Bat! levelező programot, de ilyen hibával, hibaüzenettel még nem találkoztam. Sajnos eddig senki nem tudott segíteni weep.gif
A probléma a következő: ha szeretném elküldeni a levelet/leveleket, akkor a következő üzenet jelenik meg:

A szerver hibát jelzett. A válasza: "REJECTED - bad HELO - don't use my name [localhost]"

A lényeg, hogy nem megy el a levél. Aztán később elmegy, teljesen véletlen szerűen, ellenőrizhetetlenűl.

Ötlet? Megoldás?

A segítséget előre is köszönöm!
Shia-ko
Tippelgetek:
- ellenőrizd a szerver baállításokat
- nyírd le teljesen a denevért, és rakd vissza
- vedd fel a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, esetleg a külföldivel
- ha több embernek küldted, akkor lehet, hogy a központ dobta vissza spamnek aznosítva
speedmetal
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. november 15., 11:20 - kedd)
Tippelgetek:
- ellenőrizd a szerver baállításokat
- nyírd le teljesen a denevért, és rakd vissza
- vedd fel a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, esetleg a külföldivel
- ha több embernek küldted, akkor lehet, hogy a központ dobta vissza spamnek aznosítva

Köszönöm a hasznos tanácsokat, de:
- a szerver beállítások rendben vannak;
- ez egy teljesen friss rendszer és Bat!

A furcsa az, hogy eddig nem volt vele gondom. A windows feldobta a talpát, majd mikor újra raktam és feltöltöttem a biztonsági lementésem, ezt csinálta. Ha létre hozok egy teljesen szűz postafiókot, akkor is ezt csinálja. Arra gondoltam, hátha a szolgáltatóval van Valami, de eddig nem válaszoltak a leveleimre, a telefonos segítségről meg nincsenek jó tapasztalataim.
Megpróbálom az ajánlott címen felvenni a fejlesztővel felvenni a kapcsolatot.
Még egyszer köszönöm az ötleteket.
Nemo
Hali!

Szeretnék megkérni egy hozzáértőt, hogy mondja el lépésenként, hogyan lehet a PGP titkosítást használni a aThe BAT! -ban.

Csiánáltam kulcsot, elküldtem a public keyt -a címzettnek, mégsem tudja megnézni a levelem. Ő is csinált kulcsot, elküldte, beexportáltam, de énsem tudom megnézni a levelét.
Rákattintok a visszafejtésre, és hibaüzi:
"Hiba: Nem lehet binárissá visszaállítani az OpenPGP adatokat"

Méééér question.gif mad.gif
h.arpad
Sziasztok! Állítólag be lehet állítani (és be is állítottam) a The Bat! legújabb verziójánál, hogy automatikusan felismerje a karakter-kódolást a beérkező levelek esetében. Néha mégis úgy tűnik, mintha valaki (és mindig ugyanaz a valaki) hieroglifákat szeretne nekem küldeni.... Levél a fáraótól? biggrin.gif Megnéztem a HTML-forrást és nincs 'charset' definiálva. Na, ilyenkor mi van? roll.gif
Heuro
Szevasztok!

A Bat 3.64.01 verzióját használom (vásárolt példány, persze). Van egy címem, amit nem tudok/akarok megszüntetni, de rengeteg spam jön rá. Gyakorlatilag napi 30-60, főleg távolkeletről. (Mai napig nem tudom, honnan pécéztek ki.)

Feltettem a Bayes Filter Plugint, mert azt az infót kaptam, hogy a Bat-ba beépített spamszűrő nem annyira megbízható. Be is állítottam, be is tanítottam, megelégedve hátradőltem, és vigyorogva néztem, ahogy letöltésnél sorban dobálja a "levélszemét" könyvtáramba a spameket.

Aztán 2 hét múlva (ennek 3 napja), azt vettem észre, hogy nem dobálja már a spameket erről a címről a szemétbe. Más címekről igen (van még néhány), de erről nem. Ott virít a "beérkezett üzenetek"-ben a napi több tucat spam. És hiába jelölöm meg újra és újra őket "levélszemét"-ként, akkor a megjelölteket ugyan bedobja a szemétkönyvtárba, de legközelebbi letöltésnél a hajszálra ugyanolyan spameket vígan teszi a beérkezett üzenetekhez.

Remélem sikerült authentikusan leírni a problémát, és így talán számíthatok néminemű segítségre. bulb.gif

Üdv, Heuro
chris p
IDÉZET(Heuro @ 2006. január 22., 0:51 - vasárnap)
...azt az infot kaptam, hogy a Bat -ba beépített spamszűrő nem annyira megbízható.

Én pl. a saját szűrőjével szelektáltatom különböző mappákba a különböző helyekről érkező leveleket; eddig egyszer sem tévesztett. (Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy állandó e-mail címekről van szó (pl. admin@pcworld.hu smile.gif ), nem tudom hogy pl. szótöredékekre milyen pontosan szűrne.)
Heuro
IDÉZET
Én pl. a saját szűrőjével szelektáltatom [...]

Köszönöm, nagyon kedves vagy, de ismerem a beépített szűrő lehetőségeit. Mindazonáltal ez nem oldotta meg a problémámat, nevezetesen: mi történhetett a Bayesit Filter Pluginnel? blink.gif

Üdv, Heuro
h.arpad
Az telepítésnél mesterjelszót állítottam be. Most meg utálom mindig beírogatni, ahányszor indítani kell a levelezőklienst. Nem tudjátok, hol lehet eltávolítani? Végigböngésztem már a fél súgót és az egész menürendszert. (The Bat! Pro 3.71.03)
h.arpad
Na jó, akkor nem tudjátok véletlenül hogyan lehet a forrásmegjelenítőt előcsalogatni levélíráskor?
juhy
Sziasztok,

Nem tudom ti találkoztatok-e már olyan hibával, hogy fel van rendesen, tökéletesen telepítve a bat, mindegy hányas verzió, (3.64.01, 3.85.03) es amikor inditanád, akkor a logo bejön, vár kb 2 percet, es utána indul el a bat valójában, addig pedig fogja a gép erőforrásait keményen ..

Valami tipp mitől lehet ? :\
h.arpad
Pl., hogy nem legálisan használod? roll.gif
juhy
Teljesen mindegy, mert eddig nem csinált ilyet.
TheSaurus
Esetleg túl sok leveled/mappád/fiókod van, plusz egy-két virtuális mappa is? Én egyszer csináltam egy virtuális mappát, akkor meglassult nagyon, kiszedtem, azóta normális. Esetleg egy karbantartást is futtathatsz, meg megnézheted, nincs-e nagyon nagy és fölösleges csatolt fájl itt-ott.
juhy
Huh, köszönöm a tippeket, de semmi ilyen nincs. Ezelőtt egy iszonyat régi gépen futott. 128 mega memória volt benne, sdram és ment, mint a villám, nem volt baja se a levéleszámmal, se a mappaszámmal, semmivel.
Most egy core2duo-s, 1G ramos laptopon futna, és ott csinálja ezt a bibit.
A régi gépen volt egyszer egy hasonló, mikor beraktunk +128 mega ramot. Aztán mikor kiszedtük, jó volt.
Laptopban nem tudom ugyanezt megjátszani, azért kérdeztem hátha valaki.
Shia-ko
Nincs kiadva a noteszhez, vagy a denevérhez egy core2duo-s patch?

Egyébként minősíthetetlen, ahogy írsz. Erre, ezen a fórumon, jó lenne, ha figyelnél! Köszi!
warynski
A követkető problémám van a Bat-tel: a cégnél több postafiókot kezelek ezzel a programmal, de most az egyikkel meggyűlt a bajom.
A cégnek az Interware-nél van a szerver bérlete és ahhoz jár e-mail cím. Ezért a mail szervereknél ennél a postafióknál úgy kell beírni, hogy:

pop3= pop.interware.hu
smtp= mail.t-online.hu,
ami eddig mail.axelero.hu volt, de egy ideje ezzel nagyon lassan működik és ezért azt tanácsolták, hogy át kell írni mail.t-online.hu-ra. Ez idáig egyszerű, de jelszó hitelesítést is be kell állítani, mert különben nem működik. Azt el tudták mondani, hogy az Outlook Expressben, hogyan kell beállítani, de a Bat-hez nem értenek. (A dolgot bonyolítja, hogy ugye más a küldő, és más a fogadó mail szerver.)

Az Outlookban a következő beállítással működik:

(az elejétől nem írom le, csak a mail kiszolgálók beállítását)
Kiszolgálók fülön:
Beérkező levelek kiszolgálója: POP3
Beérkező levelek (POP3): pop.interware.hu
Kimenő levelek(SMTP): mail.t-online.hu

Beérkező levelek kiszolgálója
Fióknév: frear-haus
Jelszó: xxxxxxx
Bejelentkezés biztonságos jelszó-hitelesítés használatával: nincs pipa
Kiszolgáló hitelesítést igényel: van pipa

Beállítások gomb
Belentkezés: bejelölve
Fióknév: és ide a t-online-os e-mail fiók nevet kell írni!!!
Jelszó: és ide a t-online-os e-mail jelszavát kell írni!!!
Bejelentkezés biztonságos jelszó-hitelesítés használatával: nincs pipa
Ezzel a beállítással az OE-ben működik a postafiók.
Ugyanezt megpróbáltam a Bat-ben is megcsinálni. (Azoknál a fiókoknál, ahol ua. POP3 és az SMTP szerver, ott simán ment a dolog.)

Ennél az a baj, hogy a Bat-ben a fogadó (POP3) mail szerverre hitelesítést nem tudok beállítani, csak az SMTP-re. Ott viszont a következő lehetőségek vannak, hogy:

1. Same user/password as for Mail Retrieval (ugyanaz felhasználó/jelszó, mint a levél fogadásra)
ez ugye nem lehet jó, mert más a két mail szerver, nem is működik így

2. Use specific settings (Speciális beállítások használata)
Ha ide megpróbálom beírni azokat a beállításokat, mint az Outlook Expressbe, akkor sem működik. Érthető is, mert ez nem a beérkező levelekre vonatkozik, hanem az elküldésre. Vagyis az van, amit az elején írtam, hogy a beérkező levelekre nem tudok jelszó hitelesítést beállítani.

Itt megáll a tudományom. Remélem érthetően írtam le. Ha valakinek lenne ötlete, előre is kösz!

Egyébként szerintem nagyjából ua. a helyzet, mintha valaki egy freemail-es postafiókot akar beállítani a Bat-ben kiszolgáló hitelesítéssel.
Shia-ko
A denevérben a levélátvátelen belül a levelezőszerver melett ott van a hitelesítés beállításának lehetősége.
warynski
Igen, ott van, csak én barom mindenáron a beérkező levelek alatt akartam állítani a hitelesítést. Mert hogy az OE-ben - amit nem nagyon ismerek - úgy néz ki ez a rész, hogy a Beérkező levelek kiszolgálója alatt van a Kiszolgáló hiteleítést igényel opció, mellette a Beállítások gomb. Ezért én meg azt hittem, hogy a beérkező leveleknél kell állítani a hitelesítést.
Persze, ha a Beállítások gombot megnyomom, akkor már világosan látszik, hogy a Kimenő levelek kiszolgálójának lehet speciális beállításokat adni. Nagyon elnéztem.
Ha ezek szerint állítom be a Bat-et, akkor működik a dolog. banghead.gif banghead.gif banghead.gif
Mindenestre kösz a figyelmeztetést!
warynski
Újra kellet telepítenem a The Bat-et és sehogy nem tudom megtalálni hol állítottam be korábban, hogy a levelek HTML formátumban készüljenek. Levelenként be tudom állítani, Options > Message format > HTML/HTML plain text.
De ez csak arra az egy levélre vonatkozik. Accountonként nem találom a beállítás lehetőségét, pedig egyszer már megvolt. Ugyanez vonatkozik az alapértelmezett betűtípusra.

Valaki frissítse fel akadozó memóriámat! Előre is kösz!
Shia-ko
beállítások --> felhasználói beállítások --> megjelenítő/szerkesztő?
warynski
Ok, köszönöm, megvan. Azért nem találtam, mert a Viewer/Editor menüpont alatt közvetlenül nem néztem, csak az alá tartozó opciók között kerestem. Azt hiszem most megjegyeztem.
warynski
Egyszer már - két éve - kérdeztem, most újra nekifutok.
Szóval azt szeretném, megoldani, hogy a céges levelekben a levél alján/tetején a cég logója (jpg fájl) megjelenjen.
Anno, Shia-ko azt válaszolta, hogy a régi fórumban már leírta, és használjam template makróit. Most átnéztem, de nem találtam olyan makrót, ami fájl beillsztését csinálná. Lehet, hogy én vagyok a béna, de nem tudok rájönni, hogyan kellene csinálni. A régi fórum meg már nem olvasható...

Ha van segítség, előre is kösz.
Shia-ko
A fiókra jobb katt, új vagy akármilyen levélre rámész, ott jobb gomb a levélben, ahova be akarod rakni, majd sablon beszúráa, vagy valami hasonló, most konkrétan én sem emlékszem. blush.gif
warynski
Idáig én is eljutottam, de sajnos nem tudok rájönni, hogy melyik makrót kellene használni. (Lehet, hogy egyik sem erre való.) Ha esetleg mégis tudod, megköszönném, ha leírnád. smile.gif

----------------------------------

Írtam a Ritlab fórumára és azt a választ kaptam, hogy nem lehetséges a logo beillesztése sablonnal. Az egyetlen mód, minden egyes levél írásakor manuálisan beilleszteni...

Furcsállom, de az ottani administrator, aki Bat gurunak tűnik, ezt írta.
Sprite
Sziasztok

Olyan gondom van a Battal, hogy a levelek lekérdezésénél megáll a csik 100%-nál és ott "gondolkozik" kb. 3 percet, és csak aztán lehet elolvasni a leveleket.

Gmailos fiók van beállitva neki. Két gépünk van és mindkettőn ezt csinálja mostanában. Régebben nem volt ilyen gondja. Ez most a 3.99,1 es verzió. Tud valaki segíteni?
Shia-ko
Próbáld frissíteni.
warynski
A The Bat-ben ha továbbítok egy üzenetet (Forward), akkor az ikonjának a sarka ciklámen színű lesz. Van-e valami más lehetőség - akár manuális - amivel a továbbított üzeneteket látványosabban jelölhetem, lehetőleg úgy, hogy keresni is lehessen rájuk?

Ha van tipp, előre is kösz!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.