Utonium
2005. május 14. 22:08
Megjelent a sokak által legbiztonságosabbnak tartott levelezőprogram új, 3.5-ös változata.
Részletesebb információ, illetve próbaverzió letöltése:
HardwareOC.hu - The Bat! 3.5
Ritlabs.com - The Bat!
warynski
2005. május 15. 12:25
Ha a The Bat 3.0-ban meg akarom azt csinálni, hogy a cég jpg-ben lévő logója minden e-mail tetején ott legyen, mi a legegyszerűbb módja?
Több account-ot kezel a The Bat, tehát csak egy bizonyos account-ra akarok egy bizonyos logót berakni.
Másik kérdés: úgy emlékszem, hogy a The Bat 3.0-hoz vagy magyar nyelvi fájl. Ez honnan tölthető le?
Ha van tipp előre is kösz!
Shia-ko
2005. május 15. 16:31
A logó beríkását már a régi fórumban leírtam. Formázd meg az accounthoz tartozó sablont, hisz makrókkal változtatható.
A 3.5ös még béta, és jelenleg írják a magyar nyelvi filet hozzá, mert megváltozott a szerkezete.
Utonium
2005. május 16. 2:08
@warynski
A 3.5 előtti 3.x verziókhoz itt a nyelvi fájl:
http://www.freeweb.hu/thebat/files/langpack_3x.rarCsak be kell másolnod a program főkönyvtárába.
De amint Shia-ko is említette, a legújabb verzióban megváltozott a nyelvi fájl szerkezete, szóval ahhoz nem használható.
warynski
2005. május 16. 18:25
Köszi!
Akkor ezek szerint a 3.0-hoz jó!
warynski
2005. május 20. 12:16
Amennyire én tudom a The Bat-ben alapértelmezetten plain text-ben írhatóak a levelek.
Ha HTML-ben akartam írni, akkor eddig azt csináltam, hogy New Message > Options > Message format > HTML only.
Ha pl. azt akarom, hogy alapértelmezetten HTML-ben lehessen írni és ne kelljen a fenti kattintgatásokat végigcsinálni, és pl. Times New Roman 11-es karakterrel írjon, akkor azt csak macroval lehet megcsinálni? Vagy van rá egyszeűbb mód.
Merthogy a makrók használatában nemigen vagyok jártas.
warynski
2005. május 20. 21:52
IDÉZET(ritlabs.com)
How do I write messages in HTML-format by default?
If you want to write messages in HTML-format by default and not select it manually in Options/Message Format menu, then (in The Bat!'s main window) go to Options/Preferences/ Viewer/Editor and change the 'Default message text editor' to 'HTML only' editor.
Ennyi, most már tudom.
chris p
2005. június 3. 20:48
Használja esetleg valaki a yahoo mail-t a Bat-tal? Mert nekem sehogy sem sikerül összepárosítani őket.
Shia-ko
2005. június 4. 8:33
IDÉZET(chris p @ 2005. Jun 03., Fri 22:48)
Használja esetleg valaki a yahoo mail-t a Bat-tal?
Igen
chris p
2005. június 4. 10:37
Volt egy olyan érzésem , hogy te fogsz jelentkezni...

És fizetős yahoo mail-ed van vagy ingyenes? (A másik totyikban azt a választ kaptam, hogy csak a fizetőssel működik a POP, hátha te meg tudod cáfolni.)
Shia-ko
2005. június 4. 10:51
Ingyenes van. A korábbi fórumon le is írtam a beállításokat, de sajna MiniDisc-nek sem ment.

Mondjuk az egyém co.uk.
chris p
2005. június 4. 11:13
Sehol sem találom a régi fórumon a leírásodat, tudnál adni egy linket (ha emlékszel rá hol írtad le)? Megpróbálkoznék én is vele, hátha nagyobb szerencsém lesz mint MiniDisc-nek. (Legfeljebb ha nem jön össze áttérek én is co.uk-ra a com-ról...

, bár nem értem ha az egyikkel működik a másikkal miért nem...

)
Shia-ko
2005. június 4. 11:32
chris p
2005. június 4. 11:55
Thanx! (Én a Bat-os topikokat néztem át, így nem csoda hogy nem találtam.

)
BaseBoy
2005. november 3. 15:37
Van valakinek ötlete, hogyan lehet jelszóval levédeni a The Bat!-et? Jó volna valami olyan megoldás, hogy amikor valaki elindítja a programot jelszót kér. Szerintetek lehetséges?
TheSaurus
2005. november 3. 16:56
Amennyire ismerem, nem. Postafiókonként lehet jelszót megadni, akkor a Bat elindul, de a védett postafiókot akárki nem nézheti meg. Illetve az is beállítható, hogy a levédett fiók leveleit lekérdezze-e vagy sem.
A Mail Warrior pl. védhető úgy jelszóval, ahogy gondolod.
BaseBoy
2005. november 3. 17:03
IDÉZET(TheSaurus @ 2005. november 03., 16:56 - csütörtök)
Postafiókonként lehet jelszót megadni...
Ez az! Nekem ez is jó lenne. Segítenél, hogy hogyan tudom beállítani?
Shia-ko
2005. november 3. 21:14
Ráállsz a levédendő fiókra, és postafiók/fiókjelszó beállítása
chris p
2005. november 3. 21:14
Ha jól tippelek így kell: ráállsz a védeni kívánt postafiókra, aztán CTRL+F12 vagy Postafiók->Fiókjelszó beállítása...
Szerk.: rendben Shia-ko, te nyertél.
BaseBoy
2005. november 4. 13:37
Köszönöm a segítséget. Működik.
speedmetal
2005. november 14. 18:51
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Már jó ideje használom a The Bat! levelező programot, de ilyen hibával, hibaüzenettel még nem találkoztam. Sajnos eddig senki nem tudott segíteni
A probléma a következő: ha szeretném elküldeni a levelet/leveleket, akkor a következő üzenet jelenik meg:
A szerver hibát jelzett. A válasza: "REJECTED - bad HELO - don't use my name [localhost]"
A lényeg, hogy nem megy el a levél. Aztán később elmegy, teljesen véletlen szerűen, ellenőrizhetetlenűl.
Ötlet? Megoldás?
A segítséget előre is köszönöm!
Shia-ko
2005. november 15. 11:20
Tippelgetek:
- ellenőrizd a szerver baállításokat
- nyírd le teljesen a denevért, és rakd vissza
-
vedd fel a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, esetleg a külföldivel- ha több embernek küldted, akkor lehet, hogy a központ dobta vissza spamnek aznosítva
speedmetal
2005. november 15. 19:03
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. november 15., 11:20 - kedd)
Tippelgetek:
- ellenőrizd a szerver baállításokat
- nyírd le teljesen a denevért, és rakd vissza
-
vedd fel a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, esetleg a külföldivel- ha több embernek küldted, akkor lehet, hogy a központ dobta vissza spamnek aznosítva
Köszönöm a hasznos tanácsokat, de:
- a szerver beállítások rendben vannak;
- ez egy teljesen friss rendszer és Bat!
A furcsa az, hogy eddig nem volt vele gondom. A windows feldobta a talpát, majd mikor újra raktam és feltöltöttem a biztonsági lementésem, ezt csinálta. Ha létre hozok egy teljesen szűz postafiókot, akkor is ezt csinálja. Arra gondoltam, hátha a szolgáltatóval van Valami, de eddig nem válaszoltak a leveleimre, a telefonos segítségről meg nincsenek jó tapasztalataim.
Megpróbálom az ajánlott címen felvenni a fejlesztővel felvenni a kapcsolatot.
Még egyszer köszönöm az ötleteket.
Nemo
2005. november 27. 22:25
Hali!
Szeretnék megkérni egy hozzáértőt, hogy mondja el lépésenként, hogyan lehet a PGP titkosítást használni a aThe BAT! -ban.
Csiánáltam kulcsot, elküldtem a public keyt -a címzettnek, mégsem tudja megnézni a levelem. Ő is csinált kulcsot, elküldte, beexportáltam, de énsem tudom megnézni a levelét.
Rákattintok a visszafejtésre, és hibaüzi:
"Hiba: Nem lehet binárissá visszaállítani az OpenPGP adatokat"
Méééér
h.arpad
2005. december 7. 16:18
Sziasztok! Állítólag be lehet állítani (és be is állítottam) a The Bat!
legújabb verziójánál, hogy automatikusan felismerje a karakter-kódolást a beérkező levelek esetében. Néha mégis úgy tűnik, mintha valaki (és mindig ugyanaz a valaki) hieroglifákat szeretne nekem küldeni.... Levél a fáraótól?

Megnéztem a HTML-forrást és nincs 'charset' definiálva. Na, ilyenkor mi van?
Heuro
2006. január 22. 0:51
Szevasztok!
A Bat 3.64.01 verzióját használom (vásárolt példány, persze). Van egy címem, amit nem tudok/akarok megszüntetni, de rengeteg spam jön rá. Gyakorlatilag napi 30-60, főleg távolkeletről. (Mai napig nem tudom, honnan pécéztek ki.)
Feltettem a Bayes Filter Plugint, mert azt az infót kaptam, hogy a Bat-ba beépített spamszűrő nem annyira megbízható. Be is állítottam, be is tanítottam, megelégedve hátradőltem, és vigyorogva néztem, ahogy letöltésnél sorban dobálja a "levélszemét" könyvtáramba a spameket.
Aztán 2 hét múlva (ennek 3 napja), azt vettem észre, hogy nem dobálja már a spameket erről a címről a szemétbe. Más címekről igen (van még néhány), de erről nem. Ott virít a "beérkezett üzenetek"-ben a napi több tucat spam. És hiába jelölöm meg újra és újra őket "levélszemét"-ként, akkor a megjelölteket ugyan bedobja a szemétkönyvtárba, de legközelebbi letöltésnél a hajszálra ugyanolyan spameket vígan teszi a beérkezett üzenetekhez.
Remélem sikerült authentikusan leírni a problémát, és így talán számíthatok néminemű segítségre.
Üdv, Heuro
chris p
2006. január 22. 10:33
IDÉZET(Heuro @ 2006. január 22., 0:51 - vasárnap)
...azt az infot kaptam, hogy a Bat -ba beépített spamszűrő nem annyira megbízható.
Én pl. a saját szűrőjével szelektáltatom különböző mappákba a különböző helyekről érkező leveleket; eddig egyszer sem tévesztett. (Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy állandó e-mail címekről van szó (pl. admin@pcworld.hu

), nem tudom hogy pl. szótöredékekre milyen pontosan szűrne.)
Heuro
2006. január 22. 21:35
IDÉZET
Én pl. a saját szűrőjével szelektáltatom [...]
Köszönöm, nagyon kedves vagy, de ismerem a beépített szűrő lehetőségeit. Mindazonáltal ez nem oldotta meg a problémámat, nevezetesen: mi történhetett a Bayesit Filter Pluginnel?
Üdv, Heuro
h.arpad
2006. május 29. 20:13
Az telepítésnél mesterjelszót állítottam be. Most meg utálom mindig beírogatni, ahányszor indítani kell a levelezőklienst. Nem tudjátok, hol lehet eltávolítani? Végigböngésztem már a fél súgót és az egész menürendszert. (The Bat! Pro 3.71.03)
h.arpad
2006. augusztus 30. 15:19
Na jó, akkor nem tudjátok véletlenül hogyan lehet a forrásmegjelenítőt előcsalogatni levélíráskor?
juhy
2007. január 17. 15:44
Sziasztok,
Nem tudom ti találkoztatok-e már olyan hibával, hogy fel van rendesen, tökéletesen telepítve a bat, mindegy hányas verzió, (3.64.01, 3.85.03) es amikor inditanád, akkor a logo bejön, vár kb 2 percet, es utána indul el a bat valójában, addig pedig fogja a gép erőforrásait keményen ..
Valami tipp mitől lehet ? :\
h.arpad
2007. január 18. 7:52
Pl., hogy nem legálisan használod?
juhy
2007. január 24. 22:25
Teljesen mindegy, mert eddig nem csinált ilyet.
TheSaurus
2007. január 25. 8:18
Esetleg túl sok leveled/mappád/fiókod van, plusz egy-két virtuális mappa is? Én egyszer csináltam egy virtuális mappát, akkor meglassult nagyon, kiszedtem, azóta normális. Esetleg egy karbantartást is futtathatsz, meg megnézheted, nincs-e nagyon nagy és fölösleges csatolt fájl itt-ott.
juhy
2007. január 27. 11:10
Huh, köszönöm a tippeket, de semmi ilyen nincs. Ezelőtt egy iszonyat régi gépen futott. 128 mega memória volt benne, sdram és ment, mint a villám, nem volt baja se a levéleszámmal, se a mappaszámmal, semmivel.
Most egy core2duo-s, 1G ramos laptopon futna, és ott csinálja ezt a bibit.
A régi gépen volt egyszer egy hasonló, mikor beraktunk +128 mega ramot. Aztán mikor kiszedtük, jó volt.
Laptopban nem tudom ugyanezt megjátszani, azért kérdeztem hátha valaki.
Shia-ko
2007. január 27. 12:08
Nincs kiadva a noteszhez, vagy a denevérhez egy core2duo-s patch?
Egyébként minősíthetetlen, ahogy írsz. Erre, ezen a fórumon, jó lenne, ha figyelnél! Köszi!
warynski
2007. február 22. 15:08
A követkető problémám van a Bat-tel: a cégnél több postafiókot kezelek ezzel a programmal, de most az egyikkel meggyűlt a bajom.
A cégnek az Interware-nél van a szerver bérlete és ahhoz jár e-mail cím. Ezért a mail szervereknél ennél a postafióknál úgy kell beírni, hogy:
pop3= pop.interware.hu
smtp= mail.t-online.hu,
ami eddig mail.axelero.hu volt, de egy ideje ezzel nagyon lassan működik és ezért azt tanácsolták, hogy át kell írni mail.t-online.hu-ra. Ez idáig egyszerű, de jelszó hitelesítést is be kell állítani, mert különben nem működik. Azt el tudták mondani, hogy az Outlook Expressben, hogyan kell beállítani, de a Bat-hez nem értenek. (A dolgot bonyolítja, hogy ugye más a küldő, és más a fogadó mail szerver.)
Az Outlookban a következő beállítással működik:
(az elejétől nem írom le, csak a mail kiszolgálók beállítását)
Kiszolgálók fülön:
Beérkező levelek kiszolgálója: POP3
Beérkező levelek (POP3): pop.interware.hu
Kimenő levelek(SMTP): mail.t-online.hu
Beérkező levelek kiszolgálója
Fióknév: frear-haus
Jelszó: xxxxxxx
Bejelentkezés biztonságos jelszó-hitelesítés használatával: nincs pipa
Kiszolgáló hitelesítést igényel: van pipa
Beállítások gomb
Belentkezés: bejelölve
Fióknév: és ide a t-online-os e-mail fiók nevet kell írni!!!
Jelszó: és ide a t-online-os e-mail jelszavát kell írni!!!
Bejelentkezés biztonságos jelszó-hitelesítés használatával: nincs pipa
Ezzel a beállítással az OE-ben működik a postafiók.
Ugyanezt megpróbáltam a Bat-ben is megcsinálni. (Azoknál a fiókoknál, ahol ua. POP3 és az SMTP szerver, ott simán ment a dolog.)
Ennél az a baj, hogy a Bat-ben a fogadó (POP3) mail szerverre hitelesítést nem tudok beállítani, csak az SMTP-re. Ott viszont a következő lehetőségek vannak, hogy:
1. Same user/password as for Mail Retrieval (ugyanaz felhasználó/jelszó, mint a levél fogadásra)
ez ugye nem lehet jó, mert más a két mail szerver, nem is működik így
2. Use specific settings (Speciális beállítások használata)
Ha ide megpróbálom beírni azokat a beállításokat, mint az Outlook Expressbe, akkor sem működik. Érthető is, mert ez nem a beérkező levelekre vonatkozik, hanem az elküldésre. Vagyis az van, amit az elején írtam, hogy a beérkező levelekre nem tudok jelszó hitelesítést beállítani.
Itt megáll a tudományom. Remélem érthetően írtam le. Ha valakinek lenne ötlete, előre is kösz!
Egyébként szerintem nagyjából ua. a helyzet, mintha valaki egy freemail-es postafiókot akar beállítani a Bat-ben kiszolgáló hitelesítéssel.
Shia-ko
2007. február 22. 17:24
A denevérben a levélátvátelen belül a levelezőszerver melett ott van a hitelesítés beállításának lehetősége.
warynski
2007. február 22. 18:26
Igen, ott van, csak én barom mindenáron a beérkező levelek alatt akartam állítani a hitelesítést. Mert hogy az OE-ben - amit nem nagyon ismerek - úgy néz ki ez a rész, hogy a Beérkező levelek kiszolgálója alatt van a Kiszolgáló hiteleítést igényel opció, mellette a Beállítások gomb. Ezért én meg azt hittem, hogy a beérkező leveleknél kell állítani a hitelesítést.
Persze, ha a Beállítások gombot megnyomom, akkor már világosan látszik, hogy a Kimenő levelek kiszolgálójának lehet speciális beállításokat adni. Nagyon elnéztem.
Ha ezek szerint állítom be a Bat-et, akkor működik a dolog.
Mindenestre kösz a figyelmeztetést!
warynski
2007. június 17. 12:19
Újra kellet telepítenem a The Bat-et és sehogy nem tudom megtalálni hol állítottam be korábban, hogy a levelek HTML formátumban készüljenek. Levelenként be tudom állítani, Options > Message format > HTML/HTML plain text.
De ez csak arra az egy levélre vonatkozik. Accountonként nem találom a beállítás lehetőségét, pedig egyszer már megvolt. Ugyanez vonatkozik az alapértelmezett betűtípusra.
Valaki frissítse fel akadozó memóriámat! Előre is kösz!
Shia-ko
2007. június 17. 12:22
beállítások --> felhasználói beállítások --> megjelenítő/szerkesztő?
warynski
2007. június 17. 12:36
Ok, köszönöm, megvan. Azért nem találtam, mert a Viewer/Editor menüpont alatt közvetlenül nem néztem, csak az alá tartozó opciók között kerestem. Azt hiszem most megjegyeztem.
warynski
2007. július 19. 12:43
Egyszer már - két éve - kérdeztem, most újra nekifutok.
Szóval azt szeretném, megoldani, hogy a céges levelekben a levél alján/tetején a cég logója (jpg fájl) megjelenjen.
Anno, Shia-ko azt válaszolta, hogy a régi fórumban már leírta, és használjam template makróit. Most átnéztem, de nem találtam olyan makrót, ami fájl beillsztését csinálná. Lehet, hogy én vagyok a béna, de nem tudok rájönni, hogyan kellene csinálni. A régi fórum meg már nem olvasható...
Ha van segítség, előre is kösz.
Shia-ko
2007. július 19. 17:05
A fiókra jobb katt, új vagy akármilyen levélre rámész, ott jobb gomb a levélben, ahova be akarod rakni, majd sablon beszúráa, vagy valami hasonló, most konkrétan én sem emlékszem.
warynski
2007. július 19. 19:06
Idáig én is eljutottam, de sajnos nem tudok rájönni, hogy melyik makrót kellene használni. (Lehet, hogy egyik sem erre való.) Ha esetleg mégis tudod, megköszönném, ha leírnád.

----------------------------------
Írtam a Ritlab fórumára és azt a választ kaptam, hogy nem lehetséges a logo beillesztése sablonnal. Az egyetlen mód, minden egyes levél írásakor manuálisan beilleszteni...
Furcsállom, de az ottani administrator, aki Bat gurunak tűnik, ezt írta.
Sprite
2007. augusztus 6. 21:29
Sziasztok
Olyan gondom van a Battal, hogy a levelek lekérdezésénél megáll a csik 100%-nál és ott "gondolkozik" kb. 3 percet, és csak aztán lehet elolvasni a leveleket.
Gmailos fiók van beállitva neki. Két gépünk van és mindkettőn ezt csinálja mostanában. Régebben nem volt ilyen gondja. Ez most a 3.99,1 es verzió. Tud valaki segíteni?
Shia-ko
2007. augusztus 28. 8:01
Próbáld frissíteni.
warynski
2008. július 8. 18:47
A The Bat-ben ha továbbítok egy üzenetet (Forward), akkor az ikonjának a sarka ciklámen színű lesz. Van-e valami más lehetőség - akár manuális - amivel a továbbított üzeneteket látványosabban jelölhetem, lehetőleg úgy, hogy keresni is lehessen rájuk?
Ha van tipp, előre is kösz!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.