Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Webkamera
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Multimédia
lal
Feltelepítettem a webkamerát és amikor rámegyek a szoftverére, nem mutatja a pillanatnyi képet. Van tévé tunerem is.
Segítsetek!
De mondjuk a többi program felismeri, meg ilyenek.
MSN-be van pill. kép!
Minkó
Helló!

Milyen webkamerád van pontosan?
Milyen szoftvert használsz hozzá?
lal
genius videocam eye
szoftver: gyári cd-ről
Kösz
Chabi
A szoftverben ki tudod választani a video-forrást.
Minkó
Lehet, hogy a TV-kártya kever be.
Chabi ötletét próbáld meg követni!
Chabi
Az én webcamera progim ha a Tv-tunert választom ki video-forrásnak akkor TV adást mutat.
lal
1. Ha a szoftverben TV-tunert állítok be, akkor tv ADÁS LÁTHATÓ
2. Ha WEBCAM-ot állítok be, akkor csak egy sötét képernyő van jelen.
3. MSN-ben viszont mutatja a pill képet.

Köszi!
evil.gif
Chabi
Elárulhatnád hogy mi a kamera programjának a neve.

Feltelepítjük és megnézzük ani_wink.gif
diaz
Mivel csak ezt az egy webcam-es topicot találtam, itt teszem fel kérdésem:
egy ismerősöm webcamet akar csatlakoztatni a laptopjához, de azt szeretné, hogy a kamera képét a tv jelenítse meg. A videovezérlője tv-outos. Milyen megoldásokat javasoltok?
ProFiler
Közben szeretné használni a gépet is? Egyébként azt tudom javasolni, hogy küldje ki a monitor képét a TV-re is és akkor lehet használni azzal a programmal, amivel szeretné.

Ciao.
diaz
Úgy nem lehet, hogy csak a webcam képét küldi a tévére, a laptop kijelzőjén pedig marad a program? Egyébként msn-hez szeretné használni.
ProFiler
Az MSN-nel ezt nem lehet megoldani, de pl. a Skype 2 képes már erre. Ott teljes képernyőben kiküldheted a kamera képét a TV-re, közben a monitoron meg akár más is mehet. Bár még bétás ez a Skype, van még mit javítaniuk, de egy próbát megér.

Ciao.
diaz
Köszi ProFiler, kipróbáljuk! smile.gif
Calyd
Hi!

Igaz, hogy itt a téma alcíme "vs. tv-tuner", de szerintem egy ilyen webcam-es kérdés is elfér itt: szóval szeretne a család egy webcam-et venni, de én egyáltalán nem kerültem még kapcsolatba ezzel a témával, így nem tudom milyen felbontású számít jónak, mik a jó márkák, stb... Szóval ha tudnátok adni egy-két tippet, hogy mégis milyet érdemes venni, az nagyon jó lenne.

Kösz.

ui: mivel a Logitechet, mint márkát ismerem, ezért gondoltam talán érdemes náluk szétnézni. Vélemény/tapasztalat ezekről?
Logitech QuickCam Pro 5000 - 17.000 Ft.
Logitech QuickCam Messenger - 8.000 Ft.
Logitech QuickCam Express - 4.600 Ft.
ProFiler
A Pro 5000-est használom én is és a CCD-érzékelője miatt nagyon szép képet ad. A többi csak játékszer (CMOS-érzékelővel).

Ciao.
krinyó
Sziasztok!

Nem találtam külön topicot webkamera vásárlásnak, ezért inkább itt teszem fel a kérdést.

Szeretnék venni egy kamerát. Canyon WCAM313 Webcamera 1.3 Mpixel... nem hangzik rosszul. Van valakinek tapasztalata a kamerável kapcsolatban? Vajon CMOS vagy CCD-s? unsure.gif
ProFiler
Mennyit szánnál rá? Lehet, hogy egy Logitech-hel jobban járnál.

Ciao.
krinyó
Szia!

Nem sokat... van Logitech kamerám, ami elromlott:( Elméletileg még garanciális, csak a bolt már nem működik betegség miatt, ahol vettem.

Ezért szeretnék most venni egy másikat... A Canyon 6000 ft körül van. Ilyen áron keresek kamerát.
VINIKOR
Egy próbát megér: MSI StarCam 370i. 6000Ft környékén van (pl.: Link) és egész jó képeket láttam róla a neten. Az én kis Logitech QuickCam-omhoz képes klasszissal jobb képet tud. Bár a talpa kicsit bután néz ki, de mit számít, ha 6E Ft-ért elfogadható képminőségre képes. Jó ötlet, hogy mozgatható állványra van téve.
krinyó
Köszi:) Megnéztem:) Nem lehet olyan rossz:)

Böngészgettem egy kicsit, és Ezt találtam
Szerintem érdemes megnézie annak, aki kamera vásárlás elött áll...
VINIKOR
Nézd az időpontokat a képek alatt. Nappaliak eléggé különbözőek. Az éjszakai képek viszont reális különbséget mutatnak.
krinyó
Sziasztok!

Nézegettem a kamerákat, és árban találtam 2 megfelelőt...

MSI StarCam 370i (kicsit furcsa a kinézete...)

Genius VideoCam Trek 310

Labtec Webcam Pro USB

Szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni? Vagy hasonló áron esetleg van jobb?
ProFiler
Csak a szoftverükkel nem vagyok megelégedve. A Logitech legalább rendeset készít hozzáuk. Sajnos a camoknál vigyázni kell, könnyen bukta lehet belőlük. Érdemes megnézni a felbontást, a szenzort (bár ebben az árkategóriában kizárt a CCD) és a másodpercenkénti képalkotás sebességét.

Ciao.
JOINT72
Mielött megvettem a Logitech QuickCam-omat, jónéhány topikot végigolvastam. A Geniusra nagyon sok olyan panasz volt, hogy lefagy a programja használat közben. A Logitech QuickCam ~6000Ft-be kerül. Beépített mikrofon nincs benne és nagyon gagyi fülhallgató+mikrofont adnak hozzá. Nappal ilyen képet tud: Link, éjszaka ilyet: Link. 640x480 felbontás interpolált és elég pixeles a képminősége. Használat közben még soha nem fagyott a program.
Tesco-ban nemrég láttam, hogy egy egész kulturált mikrofonos fülhallgatótót adtak hozzá és 5500Ft-be került.

MSI StarCam 370i ilyen képet tud: Link. 6000Ft-ért nem fogsz jobb képminőséget kapni. És nem is néz ki rosszul: Link. Szerintem nagyon praktikus, hogy állítható állványra tették a kamerát. Én a Logitech helyett most biztos ezt venném.
zoli100
Melyik lehet a legjobb választás?

1) Genius Trek 310 8.500 Ft

# 320 K pixel felbontású optikai szenzor
# Video méret: 640x480
# Állókép méret: 1280x960 (1,3 Mpixel)
# Automatikus infra LED be/kikapcsolás (fényviszonyok függvényében)
# Manuális fókusz
# Fájlformátum: JPEG/AVI
# Video képkockasebesség: max. 30 fps (képkocka/mp)
# Csiptető TFT monitorokhoz, laptopokhoz
# Mozgásérzékelő
# Rossz fényviszonyok között is használható az infra LED-nek köszönhetően
# Beépített mikrofon
# Mellékelt szoftverek, driver
# USB 1.1/1.0 csatlakozás
# Elforgatható fej
# Kompatibilis a legelterjedtebb csevegő/voIP szoftverekkel

2)Logitech QuickCam Communicate STX for MSN Messenger + headset 18.000 Ft
640x480, 1,3MPixel, 30 képkocka/mp, headset, USB

Ez csak az MSN Messengerrel müködik?

Termékjellemzők:

Érzékelő: magas minőségű VGA
Videofelvétel: 640 x 480 képpont méretig
Állóképfelvétel: 1,3 megapixel (interpolációval)
Videofájl típusa: AVI
Állókép fájltípusa: BMP, JPEG
Képfrissítés: 30 képkocka/másodperc sebességig (ajánlott rendszer esetén)
Látótér: 42 fok vízszintesen
Optika: rögzített fókuszú
USB 2.0 és 1.1 kompatibilitás
Kábelhossz: 1,8 méter hosszúságú USB-kábel
Headset

Windows® rendszerbeli alkalmazások:

Valós idejű videohívások a Logitech VideoCall szélessávú változatának ingyenes próbaverziójával
Valós idejű videó az MSN® Messenger alkalmazással
Tartalmazza a videók és állóképek rögzítésére szolgáló Logitech QuickCam szoftvert
Webkamerát támogató szoftverek

Garancia: 2 év

3) Creative WebCam Live! Ultra 22.500 Ft
640x480, 30kép/mp + mikrofon[

640x480 VGA CCD érzékelő
Video felvétel 640x480-as felbontással, 30fps
Állóképek 1.3 Megapixel
USB 2.0 interfész
Tartozékok: Creative mikrofon, USB kábel
Snapshot gomb, manuális fókusz gyűrű,
Smart Face Tracking technológia (chatelés közben követi chatelő mozgását
Creative Webcam Center, ArcSoft PhotoImpression, ArcSoft VideoImpression,
ArcSoft Collage Creator, ArcSoft Multimedia Email szoftverek

B.
webruhaz
Most vásároltam egy "Logitech webcam messenger plus" tipusú kamerát. Op. xp prof. pentium III 1.21 GHz 386 MB ram. Messenger live -ot használnám, de a kép és a hang is töredezett és elmosódott. A kamera driver és a Messenger is a legfrisebb. Kábeles 3Gb/512Kb az int. elérésem, mégis a Messenger azt irja ki hogy az átviteli sebesség lassúnak tűnik, mit tegyek? kösz.
VINIKOR
Ha valakinek Logitech QuickCam Chat webkamerája van nem tapasztal olyat, hogy a kamera programja teleszemeteli a Program Files mappát ilyen SQM fájlokkal: Link? A kamera programjának telepítése után láttam ilyet elöször.
JimBeam
Heló,
webkamerát szeretnék venni, de nem igazán vagyok jártas ebben a témában. Nézegettem a Logitech oldalát, de mondanom sem kell, az ár a csillagos ég. Nekem valami olyasmi kéne ami nem TFT monitorra van tervezve, tehát van talpa, nem nagyon drága de nem is a legolcsóbb, a minősége (kép, file/sec, egyebek) lehetőleg jó, jobb legyen. 5-6-7ezer Ft-ot még rászánok, de többet nem nagyon. Ha tudtok segíteni előre is köszönöm
Jhonny
Sziasztok!

Gyűjtöttem egy kis pénzt webkamerára és nézegettem az ajánlatok között és ár/érték arányban mindenképpen egy Microsoft LifeCam-re gondoltam. Logitech-et azért nem érdemes venni, mert míg a Microsoft LifeCam legdrágább/legjobb változata 20000 ft körül van(2.0 megapixel video, 7.6 megapixel photo), addig egy VGA felbontású Logitech pár ezer forinttal még drágább is. A Logitech termékek áraival kapcsolatban sosem voltak szégyenlősek a forgalmazók és tény, hogy a termékeik a kategória legjobbjai, de Logitech webkamerát egyszerűen nem érdemes venni. A többi termékükön tényleg látszik, hogy amit kifizettél, olyan teljesítményt is kapsz, de a webkameráikkal nem ez a helyzet. Szóval valószínüleg egy Microsoft LifeCam-et fogok venni, mert ennél jobbat ilyen áron tudtommal nem lehet találni a piacon(javítsatok ki, ha tévedek). Nos, ennyit szerettem volna megosztani veletek és a végére még egy kérdés: Létezik hasonló tudású vezeték nélküli webkamera?
Halasi Miklós
A Genius Trek 310 jó választás lenne az ára okán is, de sajnos Vistás driver a láthatáron nincs hozzá. Ennek ellenére megvettem, mert jó minőségű a képe (a talapzata más kérdés) és XP alatt jó lesz. smile.gif
JOINT72
Két ingyenes webkamera program: Link1, Link2. Hátha jó valamire, még nem próbáltam, csak találtam.
JOINT72
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2007. március 7. 15:29) *
A Genius Trek 310...megvettem, mert jó minőségű a képe

Nem tudnál néhány nappal és éjjel készült képet belinkelni? Köszi!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Webkamera teszt az origón: Link.
centrum
Sziasztok!

Remélem nem gond, ha technikai jellegű kérdésem van...

Van egy ilyen játék webcamerám (Logitech, QuickCam Express), nem nagy szám, szerintem legalábbis. Na már most az a gond, hogy a Gain érzékelője autora van állítva, viszont, ha kirakom az ablakba (tehát utcát szeretnék felvenni, nappal, term. fényben), túlexponált a kép. Ha kikapcsolom az auto-t, beállítom az érzékenységet, kilépek, visszaugrik egy alacsonyabb értékre, és megint totál fehér lesz a kép. Minden progi ezt csinálja, MSN, webcamserver, videoszerkesztők.... Másik gépen is kipróbáltam, ott is.

A gyári driver van hozzá, eddig nem volt a gond. Nemrégen volt egy XP reinstall, azóta most szeretném először használni, s most tapasztaltam ezt a hibát. Mintha berögzülne. Hiába állítom, visszaállítja!

Mi lehet a gond?

Válaszaitok előre is köszönöm! smile.gif

(XP prof, SP2)
JOINT72
A viharvadász.hu-n sok otthoni és kültéri webkamera képe van: Link. Lap alján leírják, hogy egy 500 Ft-os napszemüveg lencséjét teszik a webkamera elé.
centrum
Hehh! Végül is jó ötlet. biggrin.gif De ettől függetlenül még idegesít, hogy nem jó, pedig jó volt...
humbolt
Sziasztok!
Van egy Fuji FinePix F10 digitális fényképezőgépem és azt szeretném megoldani hogy használhassam webkameraként. Valaki tud mondani egy olyan segédprogramot amivel ezt meg tudom valósítani. Olyasmi mint a Cam4you. Segítségeteket előre is köszönöm!

u.i: van egy régebbi fényképezőm is végső esetben szóval a segédprogi kéne igazán
béla
Szia mindenkinek.
Sype-on szeretném használni a hi.8-as video kamerámat,webkamera helyett laughing.gif
Tv tuner-WinFast 2000 Expert
Amikor próbálom a kamera beállitásai között akkor felajánlja,
de amikor bekapcsolnám nem találja,mert egy másik program mad.gif
használja pedig nincs bekapcsolva semmi. no.gif
Mivel lehet a gond?
Előre is köszi az ötleteket bulb.gif
tozsomak
Sziasztok, vettem egy msi starcam 370i-t de akárhogy bűvölöm, nem lehet beállítani a videó rögzítésnél tömörítetlen avi-nál más formátumot, így meg egy-két perc már 1 Gb lesz rögtön. Nem tudtok ajánlani Valami alternatívát a tömörített formátumban való rögzítésre? Nézegettem egy csomó helyen mi lehet a megoldás, de semmi értelmeset nem találtam. Vagy csak nekem van ilyen problémám?
Alex99
Webcam videóját kívánod rögzíteni? Itt van egy pár: Link.
tozsomak
Ez az, köszi, már találtam is jót köztük, csak nekem is angolul kellett volna próbálnom a keresést!
Flasko07
Hello.
Én Genius Eye 110 webcamerát vettem, feltelepítettem a cd-ről a programot hozzá, de nem ismeri fel.
Egy ilyen nevű programot keres: Chif Single Chip.
Valaki megtudná mondani hogyan tudnám ezt megoldani?
Előre is Köszönöm!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.