Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: TFT - screensaver
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Monitorok
dryeti
Hello!

Használ valamit egy TFT monitorra a képernyőkimélő?

Tud valaki valamit erről?

Kssz!
Halasi Miklós
Én úgy tudom, a TFT-nek nem szükséges, mert nem ég bele...
Adani
Nekem az a képernyővédőm, hogy 20 perc tétlenség után kikapcsol a monitor.
chipmix
Én még a CRT-hez sem használok. 5-6 éves monitorok, de nem sérültek.
ProFiler
Szerintem is felesleges a képernyőkímélő TFT-hez. Mire elfáradnának a kristályok, addig már amúgy is mindegy a monitornak, mert lesz még más baja is.

Ciao.
dryeti
Kösz! smile.gif
warynski
IDÉZET
Nem ok nélkül írják:

...employment of a screen saver that becomes active for some seconds every twelve hours.

Innen kezdve gyakorlatilag felejtős a képernyővédő. Kivéve azon felhasználóknál, akik 12 órákig szoktak egy fényképet vagy egy ablakot bámulni a kijelzőjükön. Nekik külön ajánlom, hogy 12 óránként feltétlenül mozdítsanak meg valamit...

(Ezt persze nem azért mondom, mintha a Samsung idézet nélkül nem sejtettem volna magam is, de az idézet azért jó, mert így legalább no comment, nem kell külön bizonygatni...)

A kikapcsolás inkább javasolt, de az sem túl gyakran, mert akkor meg a fénycsöveket esetleg a túl sok ki-be kapcsolás nyírja ki. Pontosabban, a bekapcsolás pillanatában van egy kis káros igénybevétel.
arpsoft
A régebbi plazma kijelzők voltak hajlamosak a beégésre. Ma már azok sem.
Galussss
Sziasztok

Egy gyors kérdés (jobb témát nem találtam neki): mi a jobb a monitornak (TFT) hosszútávon, ha számítógép kikapcsolásakor kikapcsolom azt is, vagy ha standby módban hagyom? (energiatakarékosság nekem nem szempont)

kösz
Becsoft
Nyilván kikapcsolva. ani_wink.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.