Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Passzív fórumozók
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > PC World Online
Oldalak: 1, 2
Lex
Az Asszisztensből kérhető "Minden idők 10 legaktívabb hozzászólója" c. részt lapozgattam és csodálkozva láttam, hogy 50 tételesre állított lap esetén a 207 lapból, már a 80. után 0 hozzászólású felhasználók vannak.
Zazu
Ezt én már régen felvetettem, hogy mi szükség ennyi nullás hozzászólóra, de letorkoltak. Már rájöttem miért. Mert így jobb a statisztika. Hogy itt mennyi regisztrált olvasó van. A valóság viszont teljesen más. Van vagy 100 ember, aki valóban rendszeresen jár ide. Mennyivel rosszabbúl hangzik, ugye?
Chabi
Sokan csak olvasni járnak ide, illetve van jó pár felhasználó aki több néven is regisztrálta magát.
zico
Annak mi értelme van, hogy valaki több néven is regisztrál? Tényleg kíváncsi vagyok.
tesztax
szerintem sincs sok értelme regisztrálni ha csak olvasni akar. Meg több néven sincs értelme.
Kovács Dávid ( Davs )
IDÉZET(zico @ 2005. december 20., 14:44 - kedd)
Annak mi értelme van, hogy valaki több néven is regisztrál? Tényleg kíváncsi vagyok.

Pl. én régen erer voltam ani_wink.gif Egyszer, amikor még (erer voltam és) a nevem megegyezett a jelszavammal, valaki, számomra érthetetlen ( biggrin.gif ) módon belépett az azonosítómmal, és megváltoztatta a jeszavam. Ekkor regeltem, mint davs és segítséget kértem. Azután telt az idő, és davs-ból lett davss (ami még mindig megvan), és erer-ből Davs és meg is érkeztünk a jelenbe ani_wink.gif
VINIKOR
Én sem értem, hogy 140.000 olvasója van a lapnak és ez ennyire nem mutatkozik meg a fórumon. Érdemes lenne egy olyan közvéleménykutatást tartani a lap olvasói között, hogy ki hova jár fórumozni. Mert ez a 140E olvasó biztos hogy rendszeresen fent van a neten, csak valami általam érthetetlen ok miatt nem jár erre. blink.gif
zico
IDÉZET
Pl. én régen erer voltam

Így érthető a dolog, ilyesmire nem gondoltam. smile.gif

@Vinikor
Tetszik Vinikor hozzászólása, biztos érdekes lenne a közvéleménykutatás a témában, bár nem tudom megoldható e az ilyen, egyáltalán lehet-e.
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(VINIKOR @ 2005. december 20., 16:32 - kedd)
Én sem értem, hogy 140.000 olvasója van a lapnak és ez ennyire nem mutatkozik meg a fórumon. Érdemes lenne egy olyan közvéleménykutatást tartani a lap olvasói között, hogy ki hova jár fórumozni.

Nézd, a PCW olvasóinak közel a fele jár, vagy járt a PCW fórumán. Volt már egy ilyen felmérés a főoldalon. Ebből - vegyük 70.000.-nek - 10339 regisztrált felhasználó van. Ebből a 10.339 felhazsnálóból mondjuk 50-60 tartozik egy személyhez. A fennmaradó 10.289-ből kb. 100-150 aktív tag van, és a többiek regisztráltak, egy egy hozzászólással, kérdéssel vettek részt a fórumon, vagy egyszerűen azért regisztrálnak, hogy a hozzászolás-visszajelzés működjön.

Példának okáért én is több fórumon ( ezek között van külföldi is ) jelen vagyok, és például a Neowin fórumán is csak azért regsztráltam, hogy az általam érdeklődésre számot tartó témákat követni tudjam. Egy azaz egy hozzászólásom is azért írtam a ottani fórumra, hogy ne töröljék 6 hónap után a regisztrációm. smile.gif

Namármost az így fennmaradó 60.000 PCW magazin vásárló biztosan olvasni jár a fórumra, és szinte biztosan a többiek is el-elátogattak a fórumra. Érdemes megnézni, hogy kb. 2/3-1/3 arányban mindeig a Vendég státuszuak vannak többségben a fórumon! Tehát forgalom van, az, hogy nem szólnak hozzá, illetve nem regisztrálnak, hát ez egy dolog. smile.gif
ProFiler
IDÉZET(zico @ 2005. december 20., 14:44 - kedd)

Nincs sok értelme, de általában azért szokott ez előfordulni, mert az illető elfelejtette a jelszavát, esetleg régebben használta a fórumot és nem az Adminnak írt, hanem inkább regisztrált újra.

Én például régebben biztonsági okok miatt regisztráltam még egy néven is. Most pedig néha-néha jól jön.

Ciao.
Neo
Téma nagyon érdekes, de úgy érzem a hivatalos, igazi magyarázatra még várnunk kell.

Egy volt évfolyamtársam szavait idézem (nem szó szerint): nem érezte azt, hogy a fórum segélyvonal lenne!

Teljes mértékben nem értek egyet vele, de bizonyos esetek néha hagynak némi kívánni valót maguk után. Többször előfordul, hogy nincs válasz (vagy az nagyon felületes) egy adott kérdésre -kivéve az új vedégeket-, gondolom nem véletlenül.

(Azonban törzstagoknak és feljebb lévőknek is lehetnek szg. -es problémáik, amire hirtelen nem tudja a megoldást... és a segítség bizony jól jönne. Jó informatikus nincs, csak informatikus!)

Persze nem tudom, hogy valójában a sok 0 / kevés hsz. miből ered, csak az ismerősöm esetét. Még egy megérzés, talán túlságosan "szabályozott", és a fórum lassan "kihal"(hat) - az aktívan itt lévőkre gondolok.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Szabályzott? Ugyan ... Akkor mit mondanál a régebbi fórumra? ani_wink.gif Nem, szerintem meg pont hogy az ellenkezője igaz. De sok más egyéb is közrejátszik. De hogy már nem az a fajta segélyvonal, ami régen volt, ezzel egyetértek. Kihalni meg nem fog a fórum. smile.gif
VINIKOR
Mavericknek a fórumán olvastam egy topikot, ahol leírták többen, hogy miért nem jönnek el az új PCW-s fórumra. Szerintem az ilyen elmararadozó régi fórumosokat fel kellen keresnie a fórúm vezetőinek és megkérni őket arra, hogy legyenek szívesek benézegetni a fórumra mert szükség lenne rájuk.
A másik 21.századi megoldás pedig az lehetne, hogy némi honorárium ellenében be kellenne szervezni 2-3 főiskolás vagy egyetemista informatikust azért, hogy naponta vagy kétnaponta 1-1.5 órát nézzenek be és irogassanak válaszokat a fórumon. Biztos lennének olyan tanulók akik szívessen kiegészítenék a tandíjukat pl. 2000Ft/óra honoráriummal.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Végül is mi számít? Hogy "régi" fórumozótól kapj segítséget (használhatót) , vagy úgy egyébként meg legyen oldva a problémád? ani_wink.gif Mert szerintem az utóbbi a fontos: Mindegy ki adja a tanácsot, ha az segít. smile.gif

Az informatikus főiskolás pedig az esetek 90%-ában hozzá sem tud szólni a témák nagy részéhez. exclamat.gif
VINIKOR
Ez igaz.
ProFiler
Szerintem annak nem lenne sok értelme, ha visszahívnának embereket. A saját döntése alapján mindenki azt tesz, amit akar. Ha eldöntötték, hogy nem jönnek ide, akkor lelkük rajta. bulb.gif

Ciao.
Adani
IDÉZET
Az informatikus főiskolás pedig az esetek 90%-ában hozzá sem tud szólni a témák nagy részéhez.

Akkor én a fennmaradó 10%-ba tartozok. biggrin.gif (Műszaki) informatikus főiskolás vagyok, és elég sok témához hozzászóltam már (most tekintsünk el attól, hogy a hozzászólásaim 40%-a a közösség topikban született, azért szerintem a fennmaradó 60%, ami máshová ment csak segített valakinek az alatt a 2 év alatt mióta idejárok).
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ott van a 10%, aki tényleg ért is hozzá, illetve érdekli is a téma. Te ebbe a 10%-ba tartozol. (Akinek nem inge, az meg ne vegye magára! ani_wink.gif ani_wink.gif )
Adani
Én is így gondoltam! ani_wink.gif
Sanzi
Én nem hinném azt, hogy a szakértelem hiányzik a fórumról. Az, hogy valaki nem kap választ a problémájára, az eredhet abból is, hogy pl nem volt egyértelmű, vagycsak simán elkerülte annak a figyelmét, aki tudna segíteni.
A "baráti hangulat"-tal meg nincsen szerintem semmi gond. Az, hogy a Segélyvonal kicsit átképezte magát, azzal sincs semmi baj, hisz egyikse megy a másik rovására. Ha valaki csak el akar beszélgetni bármről, azt is nyugodtan megteheti, és szerintem ezért nagyszerű! Meg kialakul egy olyan kör, akik ismerik, tisztelik, becsülik egymást. Ez is pozitívum....
Lex
Ha azt vennék igaznak (bár nem igaz biggrin.gif ), hogy csak 100-150 fórumtag van aki rendszeresen jár ide, akkor talán az a probléma, hogy ez a 100-150 ember már mindent megtanult egymástól és már nincs mit tanulniuk smile.gif . Legfeljebb az új dolgokat, de azt is pár nap alatt beszippantják a többiek hozzászólásaiból. biggrin.gif Kicsit lesarkítottam. Nem kérek kövezést. biggrin.gif
Ruzsa Dániel
Én amióta regiztem, minden nap jövök fórumozni, az újságot viszont régóta nem vettem, csak néha itt ott belelapozok, meg az esetleges antivirus kódokat kiszedem belőle! ani_wink.gif
Lex
Áruló.
Ruzsa Dániel
Ez jól esett, köszi, tök rendes vagy, de tényleg! Amúgy meg, szerintem nem árulás, de haverokkal szokott lenni, hogy egyszer egyik, másszor másik veszi és körbe jár, és akkor van mikor rám is sor kerül! Na, így is árulás? tongue.gif
ProFiler
Az áruló szó egyébként is teljesen mást jelent.
Amúgy meg OFF.

Ciao.
kori
IDÉZET(ProFiler @ 2005. december 20. 21:11) *
Szerintem annak nem lenne sok értelme, ha visszahívnának embereket. A saját döntése alapján mindenki azt tesz, amit akar. Ha eldöntötték, hogy nem jönnek ide, akkor lelkük rajta. bulb.gif

Ciao.

Manapság MiniDisc fórumos kollégát nagyon hiányolom. A tanácsai jól jöttek sokunknak. Sajnos egyre kevesebb a régi profi a kezdetektől itt lévő és idelátogató kolléga. sad.gif
Adani
Ez igaz, de pl: ProFiler még itt van, és ő a kezdetektől itt van.
Greene
Picit átalakult a fórum, és a régiek közül kevesen maradtunk meg. De ez fórumtalin fog kijönni igazán, ha lesz.
Sanzi
Én is nagyon örülnék egy fórumtalinak. smile.gif
Adani
Nyáron csinálhatnánk egyet!
ProFiler
Főleg, hogy tavaly két tervezett is elmaradt. De szerintem egyértelmű, hogy Pesten legyen és akkor meg is lesz tartva. Máshol megint bukta lenne.

Ciao.
Adani
Egyetértek, oda mindenki fel tud menni.
mizsi
A minap kerestem valamit Google-ban, és véletlenül pont egy régebbi PcWorld topikba dobott. Azt átböngészve jutott eszembe: hol vannak (innen) a régebbi fórumtársak, úgy mint: Uti, Athos, Maverick, Cereal180, Benkovics Tomi, Gigah3rtz, Priby, Davs, apacs, Google, Ocsi, nagygabor, Chabi? Ők régebben 'húzóegyéniségei' voltak a Fórumnak, számos hozzászóllással rendelkeznek, viszont valaki 2005 óta nem járt erre. Mi történt velük?
Spányik Balázs
mizsi, imádlak, de a pusztába kiáltott költői kérdéseket nem szeretem. Ez olyan "jelentkezzen, aki nincs itt" kategóriájú történet. Vagy mire számítasz, ki és mit fog erre válaszolni? ani_wink.gif
mizsi
Arra számítottam, hogy valaki, aki ismeri őket, személyesen találkozik közülük valakivel nap mint nap (mert szerintem van ilyen), azért erre jár, és dob egy üzenetet, hogy mi újság, mi van velük.
De ha te így látod, akkor mea culpa, és kuka. blush.gif
Spányik Balázs
Jó, várjunk, hátha jön valaki, és elmondja, merre vannak. smile.gif

Én hozzávenném a listához drága Utonium professzort is, aki titokzatos módon tűnt el életünkből...
mizsi
Balázs, őt írtam elsőnek! ani_wink.gif
Spányik Balázs
Hoppácska! Mára kész vagyok. blush.gif
ProFiler
Én nagyjából végigkövettem mindegyikük távozását.

- Uti csendben, szó nélkül itthagyott minket, az okát nála nem tudom. A Warcraftot tudnám elképzelni, bár az nem elegendő ok. Őt később felkerestem, de hallani sem akart már a fórumról. Pedig szó nélküli távozásakor admin volt.
- Athosnak mindig több munkája akadt és megházasodott, így nem igazán van ideje fórumozni.
- Maverick... a konkrét okra már nem emlékszem, de valamit megelégelt és saját fórumot indított, ide pedig egyre ritkábban, majd egyátalán nem írt.
- cereal180-ról egyátalán semmit nem tudok...
- Benkovics pedig először Maverick után átment a fórumára, majd Amerikába ment dolgozni, úgyhogy itt is és ott is hanyagolja az ilyen jellegű fórumozást.
- Gigah3rtz... Neki komolyabb problémái akadtak a távozása előtt a szabályzattal (így a moderátorokkal)... Furcsa is volt, hiszen előtte egész rendesen írt...
- Priby Mavericket követte a fórumára és neki is van saját fóruma.
- Davs - nem hallottam róla, talán felnőtt és megunt minket... biggrin.gif
- apacsról semmi infóm.
- google-ra nem emlékszem pontosan, hogy miért ment el, de valami gondja neki is akadt végül a szabályainkkal, így egyszerűbbnek látta Maverick fórumát. No meg gondolom szerkeszti az oldalait. Az általa szervezett fotópályázat után teljesen eltűnt.
- Ocsi. A talira majdnem eljött, de végül nem tudott. Ő most inkább olvassa a fórumot. De a felsoroltak közül ő legalább jelen van.
- nagygabor: kiakadt valamin és szidta a fórumozókat, és általában nem szalonképes szavakat használt - szintén velünk gyűlt meg a baja. ("Durva megnyilvánulás másik fórumozóval szemben.")
- Chabi: önként búcsúzott, nem bírta már a végén a helyesírási figyelmeztetéseinket. Nála az a furcsa, hogy nem is őt figyelmeztettük, amikor végül kiakadt. Később egy ideig még megjelent, de már teljesen elcsendesedett.

Ciao.
KGigi
Ha már itt tartunk, Alex99-ről tud valaki valamit? Ő is egyszer csak eltűnt.
Pjotr
Le lett kiabálva a hülyeségei miatt, elment, sajnos. roll.gif
KGigi
Milyen hülyeségei? Én nem emlékszem, pedig akkor már itt voltam. Biztonság topik?
Dave89
Igazából szinte mindenütt.
Pjotr
" XP-t használok, internetem nincs." + "nincs netem" --> Ellenőrizd a gépedet antivirus programokkal online

Mások baszogatása.

Engem az ATI utálata idegesített, mert nem is volt rá oka. blink.gif
KGigi
Óóó ilyeneken én fel sem húzom magam. Olyanok is írnak ide, akik egy értelmes mondatot nem tudnak összehozni.
fapuma
Csak ők általában kérik a tanácsokat, nem osztogatják.
mizsi
ProFiler, ez igazán tartalmas hozzászólás volt! Tehát akkor nagyjából 'mindenki' az "új szabályok" miatt távozott. huh.gif
Arpsoft is elég hosszú kihagyás után tért vissza.
KGigi
@fapuma

Ez jogos smile.gif

Itt akkor annyiról van szó, hogy rendesen kell írni illetve nem kell beszólni a másiknak, és ez sokaknak nem ment?
ProFiler
Igen, nagyjából. Bár mostanában azt tapasztalom, hogy sokkal engedékenyebbek vagyunk, mint akkoriban, amikor olyan sokan távoztak.
IDÉZET
Milyen hülyeségei?

Mindenhová írt, még ha semmit nem is tudott segíteni. Néha teljesen felesleges dolgokat.
Arpsoft egyébként nem a szabályok, hanem elfoglaltsága miatt nem tud jelen lenni. Ezért is adta vissza a moderátori jogkörét.

IDÉZET
- Davs - nem hallottam róla, talán felnőtt és megunt minket...

Bocs, közben beugrott. Félig. laughing.gif Nevet változtatott, csak azt nem tudom most, hogy mire. De ezt Balázs jobban tudni fogja. smile.gif Bár arra még emlékszem, hogy ő Erer-ként kezdte...

Ciao.
Garono
ProFiler, csak a topic első oldalára kellene visszalapozni Davs-ért. (Egyébként Kovács Dávid.)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.