Hali!
Megesik az ilyen. Ráadásul elég sűrűn. Jómagam is a kedvenc írómmal (Paul Auster) egy szerencsés véletlen során találkoztam. Azóta szinte minden fellelhető művét, írását olvastam. Márton Lászlóval is egy hasonló véletlen során találkoztam, mármint a műveivel. Az egyetemen a görög filozófiatörténet tanárom az "Árnyas főutcá"-t ajánlotta figyelmünkbe, sőt utolsó órán még elemeztük is. Mondanom se kell én voltam az egyetlen, aki megvettem a könyvet és elolvastam az óra előtti nap délutánján (kb. 4 órámba tellett). Aztán a második félévben emlegette az "Átkelés az üvegen"-t, így azt is elolvastam. Emlékszem egyszer még a tanárommal közösen kigyűjtöttük, hogy az akkor még kiadás előtt álló regényfolyamból, melyik folyóiratban jelentek meg részletek. Ja, azt nme is mondtam, hogy Márton László ennek a tanáromnak a szobatársa volt egyetemista éveikben, legalábbis a tanárom szerint. Szóval szerintem sok-sok dolgon múlik, hogy ki melyik írót preferálja, és ismeri. Azt még nem is mondtam, hogy ez a tanárom műelemző szemináriumokat is tart(ott). Az egyik félévben Márton László Nagyratörőjét elemeztük végig, és sorrakerült még az Átkelés is, de azon az órán nem voltam. Azóta is fáj miatta a szívem.