Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Könyvek topicja
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3
kissipos
Hali!

Megesik az ilyen. Ráadásul elég sűrűn. Jómagam is a kedvenc írómmal (Paul Auster) egy szerencsés véletlen során találkoztam. Azóta szinte minden fellelhető művét, írását olvastam. Márton Lászlóval is egy hasonló véletlen során találkoztam, mármint a műveivel. Az egyetemen a görög filozófiatörténet tanárom az "Árnyas főutcá"-t ajánlotta figyelmünkbe, sőt utolsó órán még elemeztük is. Mondanom se kell én voltam az egyetlen, aki megvettem a könyvet és elolvastam az óra előtti nap délutánján (kb. 4 órámba tellett). Aztán a második félévben emlegette az "Átkelés az üvegen"-t, így azt is elolvastam. Emlékszem egyszer még a tanárommal közösen kigyűjtöttük, hogy az akkor még kiadás előtt álló regényfolyamból, melyik folyóiratban jelentek meg részletek. Ja, azt nme is mondtam, hogy Márton László ennek a tanáromnak a szobatársa volt egyetemista éveikben, legalábbis a tanárom szerint. Szóval szerintem sok-sok dolgon múlik, hogy ki melyik írót preferálja, és ismeri. Azt még nem is mondtam, hogy ez a tanárom műelemző szemináriumokat is tart(ott). Az egyik félévben Márton László Nagyratörőjét elemeztük végig, és sorrakerült még az Átkelés is, de azon az órán nem voltam. Azóta is fáj miatta a szívem.
warynski
Így megy ez... smile.gif
kissipos
IDÉZET(breinichadam @ 2006. február 13., 19:37 - hétfő)
IDÉZET(kissipos @ 2006. február 11., 3:07 - szombat)
Robert Merle: "Mesterségem a halál", "Védett férfiak", "Két nap az élet", "Üvegfal mögött". Eddig ezeket olvastam, de még van mit olvasnom tőle.

Merlétől a Madrapur-t tudom ajánlani. Nekem tetszett, sokkal inkább filozófikusabb elgondolkodtatóbb mű, mint a Védett férfiak, vagy a Malevil, inkább az olvasóra hagyja, hogy mit is szűr le belőle.

Zwiebi

Hali!

Múlt héten "betévedtem" egy antikváriumban, és megvettem a "Madrapur"-t Merletől, amit azóta el is olvastam. Ma végeztem vele. Két nap alatt olvastam el. Meg kell hagyni tényleg jó, sőt. El tudnám képzelni, egy mai film alapjaként. Mondjuk kicsit átdolgozva egy jó kis sci-fi is kijönne belőle. Egyébként tényleg "igazi" filozófiai mélységei és magasságai vannak a műnek. Mondjuk Merle műveinek mindig van ilyen "oldala" is.
Egyébként ezen a héten olvastam el Gabriel García Márquez "Száz év magány" c. művét is. Na ez se "kutya"! Igazi abszurd regény. Végig az a benyomásom volt, hogy akár Boris Vian is írhatta volna. Itt most az abszurditásra, és annak típusára gondolok. Elvégre Kafka is abszurd, de az másféle abszurditás, sőt Camus is abszurd, de az is más. Szóval nem tudom, hogyan is mondjam... Minden esetre nekem nagyon tetszett. Aki még nem olvasta annak csak ajánlani tudom. Főleg, hogy ennek is van mély, "filozófikus" mondanivalója. Az egész művön átsüt az élet, maga "a lét", abszurditása. Na és persze a magány, az a fajta magány, amit én is nap mint nap átélek, és meg is szeretnék írni. Az a magány, amikor az embert rengetegen veszik körül mégis egyedül van, nagyon egyedül...

Visszatérve még Márton Lászlóra: jellemző rá, hogy a tér-, és idő kontinuitás teljesen felbomlik, sőt darabokra esik. A szereplőket olykor összevissza dobálja egyik helyről a másikra, és egyik időből a másikba.
tomykav
Virasztó Tamás: Titkosítás és adatrejtés - Biztonságos kommunikáció és algoritmikus adatvédelem

Ez egy online könyv. Nem olvastam, de a tartalomjegyzék alapján nem lehet rossz.
(Lehet, hogy a Biztonság topikban lenne inkább a helye. Ha igen, akkor megkérek egy modit, hogy tegye át. Köszönöm!)
Babó22
Én a Legendás Hacker című könyvet szeretném majd elolvasni. Csak sehol sem tudom megvenni, mert nincs a környéken egy könyvesbolt. weep.gif
Online rendelést meg anyum nem engedi. Egyébként milyen lenne a Legendás Hacker című könyv?
Sanzi
Engem is érdekelne, már nemegyszer filóztam rajta. Csak mindig közbejött valami.
Garono
Ma van Sir Arthur Conan Doyle születésnapja! (1859. május 22.) birthday.gif A kedvenc írom! worship.gif
ocsi
Nekem megvan A legendás hacker. Nem olvastam végig ( időhiány) miadt. Szerintem érdekes és néhol vicces a könyv...
Babó: Könyvtár??? Azért ezt nem hiszem el, hogy nem jártok soha nagyobb településen ahol van könyvesbolt/könyvtár/hardware bolt... sad.gif
TheSaurus
Kazohinia, Gépvilág, Hiába-trilógia. Az első szerintem alapmű.
Sanzi
IDÉZET(ocsi @ 2006. május 22. 23:02) *
... Babó: Könyvtár??? Azért ezt nem hiszem el, hogy nem jártok soha nagyobb településen ahol van könyvesbolt/könyvtár/hardware bolt... sad.gif

Hát, a Békési, és Békéscsabai könyvtárban nincse meg. roll.gif

Mostanában nagyon sok Paulo Coelho könyvet olvasok, és nagyon megszerettem a könyveit. Amiket idig olvastam sorrendben: Veronika meg akar halni, Az alkímista, A Piedro folyó partján ültem, és sírtam. Ajánlom mindenkinek, ahogy időm és lehetőségeim engedik, megpróbálom a többi könyvét is elolvasni.
zsoltchelsea
Én nagyon szeretem Rejtő Jenő könyveit. Nem tömények, bármikor olvashatóak.
Sanzi
Mostanában sok mindenbe belefogtam, de rengeteg helyen hiányoznak az alapok. Mivel gimnazista vagyok még, ezért a suliban nem tudok kopogtatni sehol, viszont szeretnék fejlődni. Ezt magánszorgalomból mindig nehezebb, de gondoltam ha lenne mellettem pár könyv, ami segít, könnyebben tudom elsajátítani az alapokat. Kérdésem az lenne, hogy milyen könyveket ajálnlotok Ti? Főleg most, hogy itt a karácsony, lesz mit kérnem. tongue.gif
Tehát kellene egy jó könyv a PhotoShop CS2-höz, és egy másik a Flash 8-hoz. Találtam neten egy párat, de hátha valaki jobban otthon van ebben, és tudna nekem ajánlani valamit, vagy esetleg tudna valamit mondani, hogy mit nem ajánl. Köszönet érte!
Spányik Balázs
Ha van digitális fényképezőgéped, akkor Photoshophoz ajánlanék egy könyvet, amit most vettem meg az öcsémnek születésnapjára, és állítólag nagyon jó (a kiadás is nagyon igényes):

Scott Kelby: Photoshop digitális fotósoknak

Ha viszont csak most kezded az ismerkedést, akkor az Adobe hivatalos tankönyvét ajánlanám. Sajnos csak a CS változatról készültet adták ki magyarul, de az alapok elsajátításához az is jó lehet.

Jelent meg mostanában Flash 8-as könyv is, de azt nem láttam belülről, de ettől még lehet nagyon jó is.
Sanzi
Flash-hez én is ezt a könyvet néztem ki magamnak.
A PhotoShop-on még gondolkozok, mivel elsősorban nem digitális kép feldolgozásra kellene, hanem weboldal textúrázásra, és kép alakításra. És mivel fényképezőm sincs, így még nehezebb lenne az általad ajánlott könyv tartalmát hasznosítani. De majd egyszer...

Köszi a tippeket. ani_wink.gif
Matvác
Anne Rice Interjú a Vámpírral
Lestat a Vámpír

Anner rice a kedvenc íróm... Nem szeretem a horror könyvek, horor filmekkel közömbösvagyok, De Anne Rice vámpíros könyvei egyszerűen témájában magával ragadó, s amint elkezded nem bírod lerkni... Bárki aki teheti, könyvesboltban van s elmegy a könyv mellett, olsavva el hátoldalán miről szól... Enyit minimum megérdemel e két felejthetetlen alkotás!!!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.