freeboy3
2005. május 13. 18:22
Kérdés:
Csináltam egy site-ot, és a kép vs. menü összehangolását úgy tudtam megoldani, hogy a képet beraktam háttérbe, és rá a menü...
elment azzal egy napom, hogy a háttérkép méretét úgy összehoztam, hogy 1024x768as felbontásba tökéletesen kinézzen (azaz: ne ismétlődjön, mert a menü frame-ba van, és csúnyán néz ki, ha alatta ismétlődik a kép)
[De ha valaki tud olyan megoldást, hogy a képet hátraküldi a JAVASCRIPTes menü mögé, tökéletesen megfelel, és akko nem kell felbontáskorlát]
Nekem egy olyan script kéne, ami leellenőrzi a képernyőfelbontást, és ha nem 1024x768, akkor átirányít máshova....
Valaki pls segítsen...
Köszönöm!
Utonium
2005. május 14. 0:45
Én nem hinném hogy létezik olyan program vagy kód, ami a nézelődő gépébe befurakodva képes lenne ezt ellenőrízni.

Ha mégis, akkor az már rosszindulatúnak minősül.
freeboy3
2005. május 14. 1:04
Nekem csak onnan jött az ötlet, hogy egyes (ingyenes) statisztikák kimutatják, hogy ki (IP), mikor, milyen böngészővel, milyen oprendszerrel, és milyen felbontással látogatta az oldalt...
azt hiszem a beststat volt ilyen...
freeboy3
2005. május 14. 1:07
Találtam ilyet:
MyStat.hu:
Néhány tulajdonság:
- teljesen ingyenes
- real-time
- rendkívül gyors
- akár 100%-ig reklámmentes (rejtett üzemmód)
- több előredefiniált számláló
- böngésző, képernyőfelbontás, színmélység
- operációs rendszer, ország statisztika
- utolsó 20 látogató részletes adatai
- hivatkozó oldalak
- visszatérő, új látogatók, oldal újratöltések száma
- napi, havi, éves kimutatás
- összesített és százalékos statisztika
Má csak a kód kéne...
Utonium
2005. május 14. 1:19
Én azért megnézném ezt működés közben is. Baromi kíváncsi vagyok rá hogy tényleg ki tudja-e olvasni valami módon.
Charizard
2005. május 14. 6:05
KÓD
if (window.screen)
{
var w=screen.width
if (w <= 640)
{
self.location.replace('600x480.html')
}
else if (w <= 800)
{
self.location.replace('800x600.html')
}
else if (w <= 1024)
{
self.location.replace('1024x768.html')
}
else if (w <= 1280)
{
self.location.replace('1280.html')
}
}
freeboy3
2005. május 15. 19:42
Köszi
google
2005. május 15. 20:08
Természetesen van rá lehetőség, mivel a böngésző ezt is elárulja a típusa mellett a szervernek, csak le kell olvasni.
Az Operában azt is be lehet állítani, minek "hazudja" magát.
Ajnász
2005. május 16. 10:32
Ez nem igaz

A szervernek nem árulja el, ezt csak kliens oldalon lehet lekérdezni. A szerver számára elküldött azonsító böngészőként változó, de módosítható is.
KÓD
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
Szóval, php-vel ez nem lekérdezhető, mivel az server oldali nyelv, ehhez javascriptet kell alkalmazni. Éppen ezért helyezem át a topicot.
tzoli
2005. május 17. 7:38
Azért még szabad használni a PCWS I.-et keresésre...
http://www.pcworld.hu/segelyvonal/viewtopi...t=window+screenLap alja.
google
2005. május 17. 8:48
IDÉZET(Ajnász @ 2005. May 16., Mon 11:32)
Ez nem igaz

A szervernek nem árulja el, ezt csak kliens oldalon lehet lekérdezni. A szerver számára elküldött azonsító böngészőként változó, de módosítható is.
Király! Köszi, megint tanultam valami újat...
(akkor nekem valaki hülyeséget beszélt anno...

)
Biszke
2005. december 29. 16:10
Tudna segíteni valaki abban, hogy alert szövegbe (vagy utána) hogyan tudok változó tartalmat beleírni?
Pl. az alert szöveg:
Az ön monitorja 800x600 felbontást használ.
A felbontás a monitor aktuális felbontása.
Ui: És alert szövegben lehet valahogy sortörés?
eremit
2005. december 29. 16:27
Biszke
2005. december 30. 9:11
Köszi, de nem az igazi (vagy legalábbis én nem láttam át a megoldást).
Az aktuális felbontás kiíratása megy a body részbe, csak azt nem tudom, hogy alert-ként megjelenő szövegbe vagy utána (de az alert ablakba) hogyan lehet egy ilyen változót kiíratni.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.