Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Saját XP téma készítés
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Windows-szépítés
Cheater
Hello mindenki! Lehet hogy hülye kérdés de azt szeretném tudni, hogy hogyan kell saját Xp-s témát készíteni? Tegyük fel azt hogy már megrajzoltam Photoshopban a kinézetet vagy valami más progival és ezek után mit kell csinálni, mivel lehet "megcsinálni" egy saját témának? Mert valahogy csak elkészítik a saját témáikat akik felrakják a themexp.org-ra.
Spányik Balázs
StyleBuilder
Benoc
Hello! Azt szeretném megtudni, hogy a style builderben hogy kell beállítani a témát? Tehát már megcsináltam stylebuilderben, csak nem tudom alkalmazni. Erre kérnék segítséget.
Garono
Hagyd a StyleBuildert, én inkább a SkinStudio-t ajánlom! ani_wink.gif
Benoc
Kösz! Ez szép is, meg jó is, de fizetős szoftver, nem? Valami ingyenes változat nincs?
ertok
Hy! A Style Builder-ben nyomd meg a Test gombot ha elkészitetted a témát naughty.gif
Benoc
OK. Odáig eljutottam, csak akkor nem alkalmazza a témát sad.gif
ertok
Bocs blush.gif Nyomd meg a Compile gomdot
Benoc
Köszi! Most már itthon vagyok, ki is próbálom biggrin.gif
Sempai
fuh ez a stylebuilder nem semmi. és nem is nehéz kezelni már magam is elkezdtem egy skint készíteni. úgyhogy köszi szépen
M.Norbi
Sziasztok!
Először is köszönöm a StyleBulider linkjét. Nagyon szép és átlátható kezelő felülete van. smile.gif

Viszont egy kis segítségre szorulnék. Már szétnéztem millió meg egy weboldalon, keresőprogramokban, voltam könyvesboltokban hátha van segédkönyv de sehol nem találtam semmi segítséged a program használatához így csak rátok számíthatok! Az elején nem tudtam alkalmazni a design-t rendesen. Ugyanis amikor megcsináltam -bár szerintem azt se jól- a "Klasszikus Windows" kinézetet keverte nekem a "Windows XP" kinézettel. A színeket is amit csináltam. Gondoltam, hogy keverednek a programok (Mert akkor még a SkinStudio is fent volt meg a hozzá kellő WindowBlinds) ezért újratelepítettem a gépet. Most meg már alkalmazni se tudom a design-t. (Bár akkor is csak WindiwBlinds-el sikerült) Nem tudnátok segíteni nekem egy kicsit? Milyen lépésekben csináljam, mit mentsek el először és hogyan alkalmazzam? Kell még hozzá valami segédprogram? Nem írna le nekem valaki egy-két lépést? Próbáltam én egyedül megoldani de nem sikerült látjátok. Ha van egy kis időtök akkor szépen kérlek titeket segítsetek.

Köszönöm előrre is!
Szép napot!
Norbi
ertok
Először is a ha van más msstyle-od, akkor importáld egy neked tetszőleges mappába. Utána megkérdezi hogy csináljon-e SB fájlt, csináltass vele! Majd ha kész vagy a stílussal, akkor nyomd meg a Complie gombot, és a stílus a tetszőlegesen kiválasztott mappába kerül. biggrin.gif ani_wink.gif
M.Norbi
Hú! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Remélem menni fog. Most rohanok de este majd beszámolok, hogy hogyan ment a dolog. Szia! bye1.gif
M.Norbi
Figyu! Mindent úgy csináltam ahogy mondtad. Pirosra csináltam a színt Windows XP design-al. Ahhoz képest ez csinált nekem egy olajzöldet (Olyanra van eredetileg is beállítva XP stílussal...) klasszikus windows kinézettel. Most mit nem csináltam jól? Bocsi, hogy zaklatlak! sad.gif

Itt egy kép róla!
IPB kép
ertok
Most mit is csináltál rosszul? hmm.gif
M.Norbi
Hát ez az... Én sem tudom! weep.gif Most tanulok (Csak nagyon kíváncsi voltam már, ezért feljöttem...) de este majd leírom képekkel illusztrálva, hogy mit művelek. biggrin.gif
ertok
Oké elmondom mégegyszer:File->Import .msstyles ->a fájl helye pl. D:\Témák\Longhor Slate-Plex\Longhorn Slate-Plex.msstyles->a célmappa pl. Új mappa->átalakitod a style-t. Majd Action menü->Complie aztán a módositott style-t beteszi az előbb emlitett Új mappába. biggrin.gif
M.Norbi
blush.gif

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Értem és jól is csináltam mindent amit mondtál. Csak annyi, hogy a színt hogy kell beállítani? Én rámegyek a "Colorize"-ra és az "Apply Colorozation"-ra. Így kell? Ilyenkor mindent egyes ablakot átszínez szerencsére. De amikor rámegyek a "Compile"-ra akkor nem a beszínezett verziós képeket teszi be az új mappába hanem az eredetit. Nem is így kell színezni? Máshogy szerintem nem lehet. Vagy igen? weep.gif

SZERK.: Na most sikerült átszíneznem a dolgokat de amikor alkalmazom akkor nem a színezettet teszi be! Vagy ezt valami spéci programmal kell alkalmazni? Esetleg WindowBlinds-el? huh.gif
ertok
Patcheld az uxtheme.dll-t ani_wink.gif http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=4266 Universal UXTheme Multi Patcher nekem működik
M.Norbi
flowers1.gif

Hú haver! Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Baromi rendes vagy! Tényleg! Sikerült! Köszönök mindent! blush.gif

Már csak egyetlen egy kérdés maradt. A vezérlőpultban miért nem színezi be a hátteret is (+ A baloldali sávot a képek, videók és zenék mappában!) zöldre? A kép ami a jobb alsó sarokban szokott lenni benne van a mappában de nem használja. roll.gif

Jó éjt! bye1.gif

Ne idézz be előtted íródott hozzászólást! <PF>
ertok
Örülök hogy sikerült biggrin.gif A style mellé másold oda a Shell mappát.
M.Norbi
Úgy sem megy. Próbáltam úgy is, hogy az elemeit másolom mellé vagy őt az elemekhez de sehogy se megy. weep.gif

Na most ezt hozta össze! biggrin.gif

IPB kép

Hozzászól gomb!!!
ertok
A shell mappáben lévő elemeket kell kiszinezn. smile.gif
M.Norbi
Ki van de akkor se jó. sad.gif

És figyeld! A vezérlőpultban van jobb oldalt az a kép. Az első képen láthatod, hogy ki van színezve a másodikon meg, hogy nem használja. Ez valami szisztéma szerint szelektál magának? laughing.gif

IPB kép IPB kép
ertok
A ResEdit-tel szerkesztened kell a shellstyle.dll-t bulb.gif
M.Norbi
Te jó ég! Ott volt a hiba a szemem előtt csak nem vettem észre. Ugyanis akármelyik sémát nyitom meg szerkesztésre (Kék, ezüst, olajzöld) mindig beugrik ez az ablak! Akkor viszont mit tegyek? roll.gif

IPB kép
ertok
A Luna normál Shellstyle.dll-jét kell hozzáadni a style-hoz aztán szerkeszteni kell a ResEdit-tel. laughing.gif
M.Norbi
Jesszusom, de nehéz eset vagyok! A ResEdit programra gondolsz? Mert letöltöttem és nem lehet megnyitni. blush.gif

Bocsi tényleg, hogy ilyen béna vagyok.

Amiért meg ilyen kedves voltál szeretném két dologgal viszonozni.

1. Nem tudom, hogy ismered e ezt az oldalt de szerintem az egyik legnagyobb szoftverbázis. www.download.hu
2. Idáig ugye a három alapsémát használtam. Mindegyiknél (És az újonnan készítetteknél is...) egy kis trükköt alkalmazok. Vezérlőpult -> Megjelenés -> Megjelenés -> Speciális -> Aktív címsor -> A második színt add az egyéni színekhez. (De mindig a másodikat mert az első túl sötét minden esetben!) -> 3D objektumok színéhez pedig helyettesítsd be. Szerintem tök jó mert minden program kezelőfelületét átszínezi és így nem olyan unalmas. smile.gif
ertok
A ResEdit a Style Builder része. A Tools menüpont resbuild Shellstyle.dll ani_wink.gif Egyébként én is ezzel vesződöm megpróbálom megoldani hogy mihamarabb sgíthessek neked. blush.gif
M.Norbi
Ott is átszíneztem, elmentettem meg minden. De úgy se jó.

Köszönöm szépen a segítségedet és a türelmedet. Nagyon kedves volt tőled. Nagyon rendes ember vagy ha ennyit segítettél egy vad idegennek. Köszönöm még egyszer! Szia! smile.gif
ertok
Rájöttem hogy a Photoshoppan (ha azt használsz) a shell mappa tartalmában lévő elemeket kell szinezni smile.gif
M.Norbi
De ki van színezve! Minden ki van csak nem használja. sad.gif
ertok
A StyleBuilder mappájában a Shell mppát kell a style mellé másolni. innocent.gif artist.gif
M.Norbi
Oké! De akkor se működik. "Új mappában" van és "2" a címe. Csináltam egy képet, hogy lásd, jó helyre másoltam e. roll.gif

IPB kép

Légy szíves ne idézz be előtted íródott hozzászólást! Már egyszer figyelmeztettek, azóta is idézgettél, úgyhogy ez legyen az utolsó! angry.gif <PF>
ertok
Jó a hely de az a Blue az micsoda. question.gif Meg tudnád mondani hányas Preset a képen látható style színe? Nagyon tetszik. punk.gif Vagy feltehetnéd valahová.
Ákos1994
Én is kifogom próbálni ezt a style buildert! Nagyon jónak néz ki! smile.gif exclamat.gif
Kain
A kérdésem az volna, hogy a StyleBuilder-hez kell-e még valami rajzprogram, mint pl.: Photobie, Photoshop vagy ilyesmi?
Unikey
Kain: Az attól függ, hogy milyen témát akarsz csinálni, átszínezéshez nem kell. De minden máshoz, hogy ha új témát akarsz teljesen, akkor kell egy PS grafikus alkalmazás. smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.