Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Tévétuner-vásárlás
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Multimédia
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
ProFiler
TV-tunerek vásárlásával kapcsolatos kérdések.
master
Sziasztok!

Egy TV-tunert szeretnék vásárolni max. 30e-ért. Ajánljatok valamit!

Egyik nap láttam egy olyan tunert, amit lehet használni a gép bekapcsolása nélkül is, és tv-hez is lehet kötni (azt hiszem) 29900 Ft volt a Media Marktban. (Nem tudom, milyen márka) Ehhez mit szóltok? blink.gif
ProFiler
Drága. Vannak olcsóbban is külső TV-tunerek. Én továbbra is a Hauppauge, vagy a Pinnacle termékeit ajánlanám.

Ciao.
Shia-ko
Belsőben az ASUS TV/FMet tudom ajánlani. Nagyon olcsó, sé kis driver heggesztéssel nagyon szép képet lehet kihozni belőle.
Chabi
IDÉZET(master @ 2005. May 08., Sun 14:52)
a gép bekapcsolása nélkül is, és tv-hez is lehet kötni

blink.gif

TV-hez minek TV-tuner ? A TV-ben benne van a saját tunere azért TV.

Amit láttál az szerintem egy külső TV-tuner volt számítógépekhez. unsure.gif
ProFiler
laughing.gif laughing.gif laughing.gif Ott a pont! ani_wink.gif biggrin.gif

Ciao.
benkovics
Én inkább a nem is olyan régen bemutatott monitorhoz kapcsolható tunerre gondolok, amit a számítógép bekapcsolása nélkül is használni lehet! Akkor nem is olyan drága.....
Azthiszem, a PCW-ben olvastam...
sirfrancisd
A jobbak abból is sajna 30e felett vannak sad.gif , de belsősben szerintem meg Terratec! ani_wink.gif
GoodSpeed
Magam a Pinnacle PCTV-t favorizálom nekem is az van.
Halasi Miklós
De aki vesz a Pinnacle-től, az inkább a PCTV Stereo, USB2 vagy a MediaCenter családból válasszon! A korábbi tunereket (Rave, sima, Pro) már nem gyártják és support sem lesz hozzá valószínűleg.
GoodSpeed
Nekem sima van, ami egy fokkal jobb mint a Rave, mivel ahhoz nincs távirányító, de én még 2003-ban vettem.
Adani
Pinnaclenek nagyon jó híre van. Én biztos őt választanám.
master
IDÉZET(benkovics @ 2005. May 09., Mon 0:46)
Én inkább a nem is olyan régen bemutatott monitorhoz kapcsolható tunerre gondolok, amit a számítógép bekapcsolása nélkül is használni lehet! Akkor nem is olyan drága.....

Na ugye! ani_wink.gif
Külsőn TV tunert szeretnék vásárolni.

Ott a pont, Chabi! smile.gif (nézzétek el nekem..légyszi...légyszi tongue.gif )

Mit szóltok ahhoz, amiről benkovics beszél?

II. Mit szóltok a TerraTec Cinergy 250 USB-hez? Aszem előző havi PCW-ben volt róla egy fél oldal...
sirfrancisd
Vedd a Terratec- et, német minőség! ani_wink.gif
cereal180
De akkor már miért nem Cinergy 600-at?
sirfrancisd
Külsőt szeretne! ani_wink.gif
GoodSpeed
Nos nekem egy jól bevált kétéves Pinnacle PCTV-m van, amit még 15000 ért vettem, nagyon megbízható, viszont mono, és nincs rajta FM Tuner, Teletext viszont van. Most láttam egy easylite nevezetű tv tunert elég jó áron 7990 Ft-ért ,és érdekelne a véleményetek róla. Kép, illetve minden adat a linken.
EasyLite
master
Ja, én is láttam ma az Újpesti Áruház kapuján található Plus plakáton. smile.gif blush.gif
Tehát? Kérdésem továbbra is ugyanaz.
benkovics
Én is a Terratec mellett voksolok, ha mindenképpen külsőt szeretnél! cool.gif
Halasi Miklós
Jó híreim vannak emberek!!!
A Pinnacle ismét észhez kapott, és a MediaCenter után ismét egy olyan sorozattal jön ki, amiben lesz rádió!!! Ezekre már érdemes lesz váltani!
Ez a PCTV sorozat újabb generációja. Nézzétek meg az összehasonlító táblázatot! Nekem a 310i tetszik a legjobban!
master
Köszönöm, benkovics! smile.gif

Ami hirtelen eszembejut: stereo TV, teletext, távirányító, stereo FM rádió.
Mi az, ami ebből fölösleges lehet és mi az, amit esetleg kihagytam, de számíthat?

Hol vegyem meg?
ProFiler
A Hauppauge, a Pinnacle és a Terratec termékeit ajánlom figyelmedbe. A hol-ra pedig csak annyi a válaszom, hogy ha van lehetőséged, akkor külföldön. (jelentősen olcsóbb)

Ciao.
benkovics
IDÉZET(Szanya @ 2005. May 23., Mon 22:22)
Ami hirtelen eszembejut: stereo TV, teletext, távirányító, stereo FM rádió.

És a video digitalizálót se felejtsd el, tehát, egy s-video bemenet sem árt! ani_wink.gif
Szanya
Az mire jó?
Én igazából TV- zni, rádiózni használnám. A többi csak hab a tortán.
Mondjuk nem árt, ha rögzíteni is tudom, amit látok, hallok.
Kicsi Sims
Tunerkari ügyben szeretném kérni a tanácsotokat. Szerintetek milyen az ASUS TV FM Card-7135?
Shia-ko
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. May 08., Sun 20:19)
Belsőben az ASUS TV/FMet tudom ajánlani. Nagyon olcsó, és kis driver heggesztéssel nagyon szép képet lehet kihozni belőle.

roll.gif
Kicsi Sims
Akkor Jó? Mennyiért lehet beszerezni?
sirfrancisd
Nézd ezt is át, ártani nem árthat, főképp az átmeneti időszakban! bulb.gif (Német szöveg, de nem feltétlenül kell hozzá nyelvismeret!)
Shia-ko
IDÉZET(Kicsi Sims @ 2005. Jun 03., Fri 19:47)
Akkor Jó? Mennyiért lehet beszerezni?

15-16ezer Ft kb.
kornél
Képminőségben van e jelentősége hogy USB-s vagy PCI slotos a tuner kártya? Adatsebességben mi a különbség a kettő között? Nekem a PCTV Stereo eddig nagy pofáraesés volt. Magyar nyelvü leírás one, gyenge képminőség, DV minőségben nem tud jó felvételt készíteni, pedig nem gyenge a gépem. Még erőssen küzdök a kártyával. Valamelyik PC WORLD számban volt részletes leírás a PCTV használatáról?Kösz a választ!
Shia-ko
Ha USB1.1-es a kártya, akkor számít, különben nem képez szűk keresztmetszetet.
Adani
USB 1.1-esnél szempont, hogy hardveres mpeg2 tömörítő legyen benne, különben eléggé korlátoltak a lehetőségei, főleg digitalizálásnál.
BáGyu
Én a WinFast DV2000-et mindenkinek ajánlom exclamat.gif
Bővebben itt:
www.leadtek.com/multimedia/winfast_dv2000_1.html
kornél
Gépedről írnál pár szót. SP2 alatt is működik? Hogy van kialakítva a csatlakozás? Kábelnetről csatlakozik le a TV Tuner koaxkábele? Milyen tápot használsz? Képminőség kicsit sem szemcsés? Milyen monitoron nézed az adást? LCD talán jobban előhozza a hibákat.
Kösz!
BáGyu
Kornél!
Ha engem kérdeztél, akkor a válaszom a következő!
P4 3GH. FSB 800
2x512 MB. Samsung RAM.
LG. LCD 19”-os 12ms-os monitor.
350W-os táp
Windows Prof+SP2.
A hozzáadott szoftverrel eddig sosem volt gondom.
Rengeteg csatlakoztatható eszköz: web. cam. analóg videó bemenet, Fire Wire ebből még külön aljzattal csatlakoztathatsz, igaz egy PCI. helyet elvesz.
Külön anterna bemenetek a rádiónak és a Tv-nek, de szoftveresen kiválaszthatod melyik forrásból, anterna vagy kábel veszed a jelet.
Egyedül a hang bemenet miatt kellett egy kicsit barkácsolni, mivel a kártyából a hang egy jack dugószerű aljzatból jön ki, amit vagy az alaplapi bemenetre, vagy a hangkártyába dugsz be.
Nálam az okozta a galibát, hogy a hangkártyámon nem volt pluszba jack bemenet, és az alaplapi bemenet másra kellett, így egy kis forrasztással az optikai meghajtó hangkártyán levő bemenetére kellett átalakítani.
Nálam 62 db. Tv csatorna, és 17-18 rádióadó jön JÓ minőségben, és valóban tudja az MPEG4 kódolást, de én MPEG2-ben szoktam aszem 764x546-os képméretben felvenni. coffee.gif bye1.gif
kornél
Kösz, jól hangzik!
aadaam
Hali!

TV-tuner vásárlását tervezem...

I. Látta valaki a napokban a MediaMarktban A 9900 Ft-os Pinnacle tunert? Vélemény?
Tudja a hardveres mpeg-et? ill adatait tudja valaki?

II. Nemrég bemuttatott PC Studio winfast tunere merre kapható ill mennyibe kerül?Vélemény róla?

III. Tehát mint említettem vásárolni szeretnék 1et , de nem túl tágak az ismeretiem a tunereket illetően ...
Kevés tudásom alapján szimpatizálok a Pinnacle-val, meg fontosnak tartom a hardvers mpeg tömörítést és az FM rádiót.
De az elérhetó ár is fontos e tekintetben , mert nem akarom tul profi célokra : otthoni filmfelvételre szánnám hogy ne maradjak le jobb filemkről ... meg hogy legyen 1 könnyen kezelhetó filmvágó program hozzá amivel reklámokat könnyen kiszedem (ettől függetlenül lehet profibb szoftver is hozzá ani_wink.gif )

IV. Amugy meg mi a különbség az MPEG 1,2,3,4 között? Én leginkább az .avi formátumot kedvelem , persze jo lenne ha abba is tudna kódolni ... azt is lehet hardveresen???

Köszönöm
Chabi
A Mediamarkt-os 9900Ft-os Pinnacle kártya egy PCTV Rave kártya. Magyarul ez az agyonbutított PCTV kártya.
Nincs rajta FM csak a Pro változaton.

Hardveres Mpeg tömörítésre a Pinnacle PCTV kártyák nem képesek. De ez a Rave még szoftveresen sem tudja se az Mpeg1-et, se az Mpeg2-őt.
A Rave kártya csak 352x288-as felbontásban tud AVI-ba rögzíteni.

A normál és Pro pinnacle PCTV kártya ha fel van telepítve a DivX akkor abba is tud rözíteni.
Ezt talán tudja a Rave is.
Hardveresen nem tud AVI-ba rögzíteni egyik PCTV kártya sem. (Erős proci kell a DivX rögzítéshez)

Mpeg1 = VCD = VideoCD
Mpeg2 = SVCD / DVD = SuperVideoCD / DVD
Mpeg3 = mp3 (audio / zene)
Mpeg4 = DviX, Xvid...
aadaam
Értem ... levontam a következtetést ... ez a kártya nem nekem való smile.gif

Esetleg melyik Pinnacle kártyát ajánlanád? Amelyik kb olyan amit fenntebb leirtam ?
Vagy másik márka?

Ha ez Rave kártya akkor a TUNER -nek mi a "definícioja" ?

Köszönöm!
Chabi
roll.gif

Pinnacle PCTV-tuner RAVE arrow.gif butított
Pinnacle PCTV-tuner arrow.gif normál PCTV kártya
Pinnacle PCTV Pro-tuner arrow.gif FM rádiós, sztereo tvkártya
Laharl
Heló.

Két TV kártya közül kellene választanom az egyik a Terratec Cinergy 600 a másik Hauppage WinTV 250. Szerintetek melyik a jobb?
ProFiler
A kettő közül inkább a Terratec. Bár ha kicsit többet is hajlandó vagy kiadni egy drágább Hauppautge-ért, akkor sokkal inkább az.

Ciao.
Gereby
Nem tudom nem vagyok benne biztos de mintha olvastam volna egy olyan TV vevőről ami kifejezetten notebookokhoz való és nem kell neki antenna mert be van építve.
Ha valaki tud valami infot ilyenről vagy hasonló megoldásról légy szíves ossza meg velem.
Előre is köszönöm
ProFiler
AVerMedia

Ciao.
Spányik Balázs
IDÉZET(Laharl @ 2005. július 15., 18:01 - péntek)
az egyik a Terratec Cinergy 600 a másik Hauppage WinTV 250

Ha esetleg valamilyen oknál fogva Windows XP Media Center Editiont akarnál futtatni ezzel a kártyával, akkor csak is a Hauppage. Ha csak egy jó és megbízható kártyára vágysz, akkor Cinergy 600 + a legújabb driver a Terratectől + DScaler 4.12, és van egy kiváló minőségű tévéd a számítógépedben!
Gereby
@ProFiler: De ezek mind igényelnek külső antennát. Egyébként meg csak USB-s jöhet szóba mert apám notebookján nincs pcmcia. Nomeg a a videoalegysége nem támogat 3d-t. (sis lapkakészlet) A CPU szerintem elég (2,4-es mobil cerka)
ProFiler
Az USB miatt elég rendesen leterheli a procit, de elég hozzá. USB-s terén pedig: Hauppauge

Ciao.
Gereby
És ezek igényelnek külső antennát?
THanX
ProFiler
Mihez? huh.gif

Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.