Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Windows-asztalok
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Windows-szépítés
hgf
Üdv mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni: hogyan lehet WinXP Home-ban különböző asztalokat létrehozni? NVIDIA meghajtóm van, s az elvileg tud ilyesmit - de ha engedélyezem a több asztalt, csak ugyanaz jelenik meg több példányban, nem tudok különbözőeket létrehozni. Ha az egyiken változtatok valamit (a háttéren kívül), ugyanaz módosul a többi asztalon is.
Lehetséges teljesen különböző kinézetű asztalokat létrehozni, amelyeken más-más háttér, más-más ikonok, Start menü, tálcabeállítások stb. vannak? És ha nem, akkor mi az ördögre jó az NVIDIA több asztalos beállítása question.gif

Köszönettel: hgf
hgf
blink.gif

Nem hiszem el, hogy az egész PcWorld-fórumon senki se tudjon segíteni...
hmm.gif
Adani
Windowson belül nem tudom hogyan kell, de külső progival meg lehet ezt oldani. Régebben használtam erre egy progit, ha jól emlékszem GoScreen! volt a neve, ez olyat tudott, hogy könyvlapszerűen egymás főle tette, és mint egy könyvben úgy lehetett lapozni az asztalok özött.
hgf
Köszi, de ezzel is ugyanaz a baj, mint az NVIDIÁval. Az asztalok nem különböznek: ugyanolyan mindegyik, és ha az egyiken módosítok, ugyanaz történik automatikusan a többin is. Igazából csak több példánya ugyanannak az asztalnak.
Nem lehet megoldani igazán különböző asztalokat?
arpsoft
Felhasználónként tudsz létrehozni egyet, minden gond nélkül.
Ez miért nem jó?

Egyébként a Microsoft-nak is van ilyen megoldása a PowerToys-ban:
http://download.microsoft.com/download/whi...wertoySetup.exe

Bár ez is ugyanazt teszi mindegyikre. Viszont a programok indítása már külön megy.
hgf
IDÉZET(arpsoft @ 2005. december 13., 11:42 - kedd)
Felhasználónként tudsz létrehozni egyet, minden gond nélkül.
Ez miért nem jó?

Mert nem szeretnék az asztalok váltogatása közben ki-be jelentkezni...

Tévedés ne essék, nem egy életfontosságú dologról van szó. Csak csinosítani, elrendezni akarom a Windowst: külön asztalt a dokumentumoknak, a játékoknak, ilyesmit. És nagyon csodálkozom, hogy - a jelek szerint - nem lehetséges. Másfelől pedig nem értem, hogy akkor mire jó az NVIDIA meg PowerToys-féle több asztalos megoldás, ha egyszer csak ugyanazt többszörözhetem.
arpsoft
Az, hogy külön területen futtathatod a programjaidat.

Ezt próbáltad már? http://www.download.com/Virtual-Desktop-To...tml?tag=lst-0-7
hgf
Kösz, próbáltam.
Halasi Miklós
IDÉZET(hgf @ 2005. december 13., 12:08 - kedd)
Másfelől pedig nem értem, hogy akkor mire jó az NVIDIA meg PowerToys-féle több asztalos megoldás, ha egyszer csak ugyanazt többszörözhetem.

Egyszerű: az egyik asztalon képet szerkesztesz, a másikon a Word van nyitva, a harmadikon tévé megy és így tovább...
hgf
Aha! Köszi a magyarázatot, már értem.

Kár, hogy a jelek szerint nincs megoldás a kérdésre sad.gif De sebaj, nem fogunk belehalni...
Ruzsa Dániel
De azért ne csüggedj, nézz körül itt a fórumon és ha más módon is, de biztos egyedivé tudod változtani a desktopod! ani_wink.gif
TheSaurus
Kedvenc svájci bicskám: PowerPro.
Ez a program, csak csomagold ki a Program Files-ba és indítsd el a PowerPro.exe-t.
Ez meg a leírása.
Halasi Miklós
Ez az a PowerPro?

http://powerpro.webeddie.com/index.html
TheSaurus
Lehet, hogy az, most nem nézem meg. Viszont a "gyárival" az a baj, hogy van neki telepítője, ami elég idegesítő végeredményt ad, sok varázslós lépés után. Ha ezt, amit kiraktam, kibontod a Program Files-ba, és csinálsz egy parancsikont a PowerPro.exe-ről az Indítópultba*, egy sokkal használhatóbb állapotot kapsz, szerintem. Ennek a leírása van az előző hozzászólásomba linkelve.

*Tudom, hogy nagyon bonyi, de biztos megvan a programozó matematikusi és a kvantumfizikusi nagydoktorátusod, úgyhogy menni fog... ani_wink.gif
Doenee
Hali!
Nem igazán csatlakozik az asztalok létrehozásához, blush.gif de az asztallal kapcsolatos kérdéssel fordulok hozzátok.

Az asztalon lévő ikonok nevét hogyan lehet eltüntetni question.gif
Tehát az asztalon csak az ikonokat szeretném látni a nevüket nem.

Egyáltalán lehetséges?
Doenee
Semmi ötlet question.gif exclamat.gif
arpsoft
http://www.cursorarts.com/ca_aifw.html

Itt van egy ActiveIcons nevű progi. Ezzel átlátszóvá teheted az ikonok szövegét. Ha a szöveget lecseréled olyan karakterre, ami nem jelenik meg a képernyőn (pl ALT + 0142), akkor elérheted a kívánt hatást.
rasi
Nem tudom jó helyre írok-e, de azt szeretném megkérdezni, hogy olvastam a Tippek Trükkökben régebben az asztali ikonokat lehet úgy szerkeszteni, hogy az asztal szélére kerülnek és nem az asztalon lesznek elhelyezve. Valami olyasmi volt, hogy egy újj eszköztárat kell létre hozni, de már nem emlékszem. Megtalálom valahol még, miként működik ez? question.gif
arpsoft
Jobb egér a tálcán->eszköztárak->új eszköztár
rasi
Köszi Arpsoft.
De részletesebben megtalálom valahol, mert ez így kevés.
Halasi Miklós
Még részletesebben??? blink.gif
Az Új eszköztár pont alatt megmutatod az Asztalt
Ezután megfogod a tálcáról (ha nincs zárolva) és oda húzod, ahová jólesik.
Ott akár zárolhatod, legfelülre teheted a többi ablak fölé, vagy bármi.
Az asztalon meg a jobb egér menüjében kikapcsolod az asztali ikonok megjelenítését.
xhrabitosz
Nem tudom ez mennyire jó hgf kérésére de én ezt használom:

Yodm3D

itt a link: http://download.chip.eu/hu/download_getfil...p;dl_type=dl_hs
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.