Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Processzorvásárlás archívum 2008. júniusig
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Processzorok
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
ProFiler
Processzorvásárlással kapcsolatos kérdések.

A régi fórumban megkezdett topic
cereal180
Szerintetek megéri még 3000+-os Sempront venni? Mennyit számítana az a + 256 Kb L2 cache a 2400+-hoz képest? Platformot egy ideig még nem akarok váltani.
ProFiler
Szerintem megéri. Még én is építek low-cost gépekbe ilyen procikat. A teljesítményük elfogadható.

Ciao.
cereal180
Akkor, valószínüleg veszek egy ilyet.
Kicsi Sims
Hellosztok!

A mostani procim egy 750 Duron (lehet még 1-2 honapig használom),de szeretnék egy új procit. Egy 2200+ Sempronra gondoltam, szerintem elég jól teljesített a januári GS tesztben! ani_wink.gif Amúgy igen olcsó is biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
Mi a véleményetek erről a prociról? roll.gif
Shia-ko
A durcihoz képest jelentős előrelépés.
ProFiler
Csak annyi, hogy a kicsivel drágább 2600, vagy 2800+ jelentősen gyorsabb. Nem is beszélve a 0,5MB cache-el rendelkező 3000+-ról.

Ciao.
cereal180
Szerintem használt-alkatrészek között is érdemes szétnézni, hátha találsz egy Bartonos Athlon XP-t bagóért.
Kicsi Sims
Hellosztok!

Mivel már megvettem az alaplapomat ASUS A7N8X-et, most már egy rendes procit is kéne bele vennem (a jelenlegi proci 750 Duron), minimum egy Sempron 2200+, ami 1500 MHz-en fut és az L2-je 256 Kb. Mi a véleményetek erről a prociról? Melyik régebbi Athlon XP-vel ér fel? Vagy milyet ajánlotok? roll.gif
Chabi
A régebbi AthlonXP-k közül volt hasonló ehez:

1700+ ---> 1466MHz, 256KB L2

1800+ ----> 1533MHz, 256KB L2

De ezek mindegyike 266MHz-es FSB-vel működött. Szerintem ezeknél jobb a 2200+ Sempron mert az 333MHz-en dolgozik.

De a Sempron 2200+ nem veheti fel a versenyt az AthlonXP 2200+ procival szerintem.

AthlonXP 2200+ ----> 1800MHz, 266MHz FSB, 256KB L2

Sempron 2200+ ----> 1500MHz, 333MHz FSB, 256KB L2

Az a 300Mhz sebességkülönbséget nem egyenlíti ki a 333MHz-es FSB előnye exclamat.gif
ProFiler
Elég jól meg tudja közelíteni, de azért tényleg nem egyenlőek.

Jobb, ha valami Barton után nézel. Ha szerencséd van, akkor egy 2500, vagy 2006-ost olcsón kapsz is.

Ciao.
Tomhud
Intel Pentium 4 630 [Prescott/64bit] 3.0GHz-es processzort néztem ki magamnak az új alaplapomhoz, ami egy Abit AA8-XE Fatality (Socket 775, i925XE). Szerintetek jó ez a párosítás? Mellette 2x512MB Corsair DDR2 TwinX 1024MB 675MHz memória állna. Szerintetek jó? Kiegészítik ezek egymást?

Köszi:
Tomhud
Maverick
Én nem adnék annyi pénzt a Fatal1ty-re... roll.gif
Inkább prociból vennék magasabb órajelűt... ani_wink.gif
ProFiler
Megvárnám az i945, vagy i955-öt és egy olyan chipkészletű alaplapot választanék. Ennek, amit most írtál, már nincs jövője (annak ellenére, hogy még relatív friss).

Ciao.
Tomhud
Mivel tud többet a i955? Van rajta SATA2 és támogatja a magasabb DDR-t, azt kész, nem?

És minek egy 1066-os FSB-jű procihoz DualDDR2 533-nál nagyobb RAM? Hiszen nem használja ki!

IDÉZET(Maverick @ 2005. May 22., Sun 22:37)
Én nem adnék annyi pénzt a Fatal1ty-re... roll.gif
Inkább prociból vennék magasabb órajelűt... ani_wink.gif

Nem elég a 3 GHz? Szerintem még egy jó évig játékoknál se lesz próbléma vele. És tuningolni is lehet! biggrin.gif
Kicsi Sims
Hellosztok!

Megnéztem az AMD Socket A prociknak az árait:
AMD Athlon XP (Barton) 2500+ OEM 21280 Ft
AMD Athlon XP (Barton) 2700+ BOX 26100 Ft
AMD Athlon XP (Barton) 2800+ BOX 25900 Ft
AMD Athlon XP (Barton) 3000+ OEM 27160 Ft
AMD Athlon XP (Barton) 3200+ OEM 33600 Ft

Szerintetek melyiket vegyem meg az ASUS alaplapba?
(Megjegyzés: Az AMD 3200+ árából kijön egy AMD Athlon(754) 64 2800+ Box ára, egy AMD(754) 64 3000+ Oem ára illetve kb. ennyiért kapok egy AMD(939) 64 3000+ Box ára. A mostani alaplapom ASUS A7N8X, aminek az áráért kapok egy ASUS K8N alaplapot.Szerintetek rosszul jártam a mostani ASUS alaplappal? Eredeti célom az volt, hogy megtartom a 750 Duront és ezért vettem az ASUS A7N8X alaplapot, de megpróbálok most új procit venni de ne is legyen túl drága. Tudom, hogy a mostani gépemhez képest nagy változás lesz / ECS K7VZA alaplap, AMD Duron 750, Kingston 256 Mb 133 MHz SDRAM, illetve egy GF MX 440 64 Mb VGA, amit egy kis ideig megtartok a keret hiány miatt. A következő cél egy GF 6600 GT. Az ASUS A7N8X tuning barát? Az öszintét meg valva nincs sok kedvem vissza vinni az eladónak.) sad.gif

A segítségeteket/tanácsaitokra várok!
ProFiler
Mondjuk ezen most sokat nem tudunk segíteni, mert azt veszed, amire megvan a pénzed. Azt már Te tudod eldönteni.

IDÉZET(Tomhud @ 2005. May 22., Sun 23:02)
Mivel tud többet a i955? Van rajta SATA2 és támogatja a magasabb DDR-t, azt kész, nem?

Nem csak ennyi! A leglényegesebb, hogy támogatja az Intel új processzorait pl. DC. Ezen a téren az i915 és az i925 kihalt darabnak számít. (akkor már sokkal inkább nForce4 Intel)

Ciao.
Tomhud
Melyik procikra gondolsz? Mert tudtommal az EM64T-vel rendelkező és a duálmagos processzorokat is támogatja 1066Mhz-es FSB-ig.
ProFiler
Nem támogatják az alaplapok! A chipkészlet igen, de az alaplapok nem tudnak neki megfelelő áramerősséget szolgáltatni.

Ciao.
Kicsi Sims
Hello ProFiler!

Igazából 2 proci között vacilálok:
AMD Athlon XP 2500+ OEM kontra AMD Athlon XP 2800+ Box.
Sebességre nézve a 2800+ elég gyors, igaz gyári hűtő van hozzá, amiről a haverom (mármint a gyári hütőről) nem sok jót mondott, a rokonom pedig azt mondta, hogy hangzavar tekintetében az pedig jó. Azon gondolkodom, hogy vennék egy 2500+ valami jó hűtővel, (mondjuk GlacialTech Igloo 2520). De az előző siralmamat félre téve, inkább örüljek, hogy (ahogy már írtad, hogy ASUS A7N8X jó választás volt) új gép lesz a háznál. smile.gif smile.gif smile.gif
Megjegyzés: a gép vételt már háromnegyed éve tervezem (eredetileg sajátot, de közös családi "marad") ill. ami a gép fejlesztésre még motívált a PC World februári számában: Film kocka című címlapsztori. roll.gif
ProFiler
Mondjuk a gyári hűtőről én sem sok jót tudok mondani. Inkább vedd a 2500-ast, hozzá pedig egy jó hűtőt.

Ciao.
Kicsi Sims
De, ha meggondolom magam mégis csak jobban járnék a 2800+, mivel úgysem azzal kezdem, hogy felhúzom a procit (mivel így a garanciával játszanék). Amúgy, ha kiszámoljuk 2500+ plusz jó hűtő (milyte tudnál ajánlami Valami jó és olcsó legyen) az egyenlő a 2800+ gyári hütővel 200 MHz az mégis csak különbség. roll.gif
ProFiler
Ez természetesen igaz. Én tudok olcsóbban - külföldről. smile.gif

Ciao.
Kicsi Sims
Egy gond van a külföldi behozatallal, ha pl. kinyúl az adott (ebben az esetben) proci ,akkor oda vissza külden, és kitudja mikor látod újra. sad.gif
Tomhud
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 23., Mon 20:00)
Nem támogatják az alaplapok! A chipkészlet igen, de az alaplapok nem tudnak neki megfelelő áramerősséget szolgáltatni.

Ugye ezt a duálmagos procikra érted? Mert a 64bitet biztos tudnia kell!!! roll.gif
ProFiler
Igen.

Ciao.
Tomhud
Köszi az infót. biggrin.gif De mostmár meg fogom venni, mert az i955 nevetségesen dréga, annyit meg nem ér nekem a dualcore. A RAM-ról egyébként mi a véleményed (még az első hozzászólásomban van). Tudom, hogy ez procitopic, de végülis arra vagyok kiváncsi passzol-e ehhez az alaplaphoz.
chris p
Kicsi Sims!
Vedd meg a 2800+-t. Magasabb az órajel + mivel box kivitel biztosabb az "egészsége" is. Aztán ha nem tetszik a gyári hűtő majd lecseréled másra.
ProFiler
@ Tomhud:
Jobb memóriát nem is tudnál választani hozzá! biggrin.gif

Ciao.
Tomhud
Egyébként a BOX verziójú LGA775 Intel procikhoz jár hűtőpaszta is vagy valami hasonló, ami a fémek között vezeti a hőt? Mert ha nicns akkor azt is vennem kell. Nem egy nagy tétel de dühítő, ha az marad ki. smile.gif
ProFiler
Hőátadó lap van rajt, ami viszont nem az igazi. Érdemes hűtőzsírt használni.

Ciao.
Shia-ko
IDÉZET(chris p @ 2005. May 23., Mon 22:27)
Kicsi Sims!
Vedd meg a 2800+-t. Magasabb az órajel + mivel box kivitel biztosabb az "egészsége" is. Aztán ha nem tetszik a gyári hűtő majd lecseréled másra.

+ban 3 év gar van rá.
Kicsi Sims
Meg is rendeltem ma a 2800+. De kellemes változás is történt a 2800+ oldalára billentve a mérleget, ugyanis új árak láttak napvilágot:

AMD Athlon XP 2500+ BOX 25060 Ft
AMD Athlon XP 2800+ BOX 25900 Ft exclamat.gif exclamat.gif exclamat.gif

Mint látszik a 2800+ jobban megéri az árát: +200 MHz 840 Ft exclamat.gif exclamat.gif biggrin.gif
ProFiler
IDÉZET(Kicsi Sims @ 2005. May 24., Tue 17:19)
+200 MHz 840 Ft exclamat.gif exclamat.gif biggrin.gif

Ha egész pontosak akarunk lenni, akkor 250MHz. biggrin.gif

Ciao.
kornél
Hallott valaki arról, hogy azért nem lehetett kapni, majdnem egy hónapig sulinetben Intel P4 3GHz-s procikat mert a régebbi szállítmányban hibás szériát fedeztek fel, és leállították a forgalmazást. Legalábbis ezzel indokolja a csúszást a PC boltos. Ez kamu, vagy más is hallott ilyet. Állítólag ezen a héten kezdik meg az új szállítmány árusítását.
ProFiler
Ilyenről egyátalán nem hallottam. Pedig az ilyen hibás dolgokra mindig felfigyelek.

Ciao.
chris p
Ugyan semmi sem elképzelhetetlen, de szerintem csak le akart rázni. Ezekkel a "nincs készleten, de rendelhetsz" dolgokkal pontosan ez a legnagyobb gond: sohasem lehet tudni mikor is jön meg végre az áhított hardware. A sulinet malmai meg ha lehet még lassabban őrölnek... Ne csüggedj, majd csak megjön végre a procid (és ne zaklasd túl gyakran őket, lehet nem ők tehetnek róla)! smile.gif
Tomhud
ProFiler: holnap lesz meg az új összeállítás. Már videókártyát is vettem hozzá: Sapphire X800XL. Majd beszámolok róla milyen. ani_wink.gif
ProFiler
Várom majd a tapasztalatokat. ani_wink.gif

Ciao.
Greene
22000Ft körül 3GHz-es Prescott az jó? Csak mert van pár darabja az egyik ismerősömnek, és nagyon ajánlgatta ani_wink.gif
ProFiler
Naná, hogy jó! 160 Eurotól kezdődik az ára.

Ciao.
Greene
Nekem is furcsának tűnt, hogy ilyen olcsó. Na majd holnap megkérdezem, hogy mennyi is az annyi roll.gif .
Shia-ko
Nem éri meg, mert fekete. tongue.gif
ProFiler
Zöld-szürke. frankie.gif

Ciao.
psy mimi
Császtok
melyik a legujabb Intel proci és a legjobb?Ugyan ez az AMD-nél?
Ár?
ProFiler
A legújabb a piacon:
Intel Pentium EE 840. (kb. 800 Euro)
A legjobb nehezen állapítható meg, de valószínűleg ez.

AMD-nél a legjobb egyértelműen az Athlon 64 FX-55. (kb. 800 Euro)
A legújabb pedig a Dualcore Opteron 248. (kb. 900 Euro)

Ciao.
kornél
"Újból egy nagyon rossz kérdés" Ez egy vicc, vagy itt ez a módi. Ahelyett, hogy örülnél annak, hogy szálingózik néhány kérdés az igen lassan csordogáló fórumra. A Prohardver fórumát ajánlom figyelmedbe, jobbtól nem szégyen tanulni.
Greene
A ProHardvert? Ahol EE-nek hívják a sokkondis alju P4-eket? blink.gif . Az a fórum egy nagy merö hoax meg ködösítés. Meg minden második hozzászólás kb ennyi: "up" ... thumbdown.gif
Van egy-két hozzáértö ember és kész... roll.gif

Psy mimi kérdésére meg lett adva a pontos és korrekt válasz! Mint ahogy én is megadtam neki a korrekt választ, miszerint elfogyott az összes Prescott ami (mint tegnap kiderült) 23000Ft volt... ani_wink.gif

Ja és hogy miért rossz a kérdés? Hát melyik a legjobb proci? Az EE, vagy a Dothan magos Mobil Pentium? Esetleg a Xeon? Attól függ mire kell!
Az a legjobb aminek a legalacsonyabb a fogyasztása, vagy amelyik a leggyorsabb?
Érted már? Nem egyértelmü a kérdés...
Kicsi Sims
Végre megjött a várva várt proci is a 2800+ biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Így teljes az alakulat
ProFiler
IDÉZET(Greene @ 2005. May 26., Thu 14:48)
Ja és hogy miért rossz a kérdés? Hát melyik a legjobb proci? Az EE, vagy a Dothan magos Mobil Pentium? Esetleg a Xeon? Attól függ mire kell!

Erre értettem. Nagyon nehéz megmondani, hogy melyik a jobb, ugyanis mindegyik jó a maga nemében.

@ kornél:
Az ilyen felesleges beszólások helyett meg segítettél volna neki, ha már annyira okos lettél a PH fórumától! annoyed.gif

Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.