Blueeight
2005. május 12. 16:54
Hello!
Ismerősöm ma kapott "tőlem" olyan e.mail-t, amit nem én küldtem, de a a levél alján ott a teljes nevem, mint eredeti feladó.
....
-----Original Message-----
From: Veres Krisztina
Sent: Tuesday, May 10, 2005 4:22 PM
To: Tóth Erika
Subject: I: Magyarország ma
(ilyenből van sok)
és a legalján...
-----Messaggio originale-----
Da: Blueeight
Inviato: martedě 10 maggio 2005 16.18
A: Ábel Edit; Gencsi SZilvia; Veres Krisztina; Gazdag Éva
Oggetto: FW: Magyarország ma
No virus found in this incoming message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.308 / Virus Database: 266.11.8 - Release Date: 2005.05.10.
Hogy lehetséges ez?
Blue8
arpsoft
2005. május 12. 18:05
Semmi gond, valamikor valakinek a gépén valami elküldött egy levelet, amit a Te nevedben címzett meg. Ez lehetett egy vírus vagy valami kémprogi is.
Blueeight
2005. május 12. 18:09
Azt tudom, hogy előfordult olyan, hogy levelet kaptam olyantól, aki nem küldött nekem semmit.
De most olyan kapott tőlem, aki benne van a címjegyzékemben és szoktam neki levelet küldeni. Ettől félelmetes a dolog.
Ilyen alapon a nevemben, az összes ismerősömnek lehetne küldeni bármit. Igaz a nevem nem a közvetlen küldő közt szerepel, de ott van, mint eredeti feladó.
Blue8
Halasi Miklós
2005. május 12. 18:17
Bizony, ilyenek a vírusok...
Blueeight
2005. május 12. 19:47
És ilyenkor a vírus mit támadott meg?
Melyik szervert?
Blue8
Shia-ko
2005. május 12. 20:02
Inkább egy közös ismerősötökét.
csum-pi
2005. május 22. 14:53
Figyelj meglehet, hogy ismerőseid szorakoznak egy anonim levélküldő progival és a te nevedben küldenek leveleket... vagy ahogy a többiek is mondják pusztán vírusok. (én ilyen programnak az "OnLine kereső"-t ismerem. Ja és én is azt a vírusirtót használtam "egykor", de lecseréltem 2 éve, mert néhány vírus megfertőzte a gépemet, és ismerősöm ideadta nekem a NOD32-őt, hogy ki kellene próbálni nekem is! Ez akkor délután -nem emlékszem pontosan, de valami- (kb) 350 típusú vírust, (kb) 4000 állományban találta meg, és ezeknek a vírusoknak is olyan (kb) 50 "mutálódott" változatát találta meg (ezek csak körülbelüli értékek, jelezve, hogy amit használsz, nekem régen mennyit nem ismert fel..). Mellesleg azóta is próbálom...

, mert szinte minden nap megfog valamit
Spányik Balázs
2005. május 23. 23:37
Pont a következő számban lesz erről egy nyúlfarknyi írás, de a lényeg, hogy nem kell pánikolni, és az ismerősöket is meg kell nyugtatni, hogy nem tőled van, töröljék serényen.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.