Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Miért nem megy a nyomtatás?
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Irodai eszközök
MicroNet
Hi
Van egy jól működő, még egész új HP 3920-as tintasugaras nyomtatóm. Eddig minden rendben volt vele, de most amikor nyomtatni akartam nem történik semmi. A nyomtatónak semmi baja, a tintaszint is megfelelő, papír is van, de a windows valamiért nem hajlandó nyomtatni. A nyomtató ikon a tálca értesítési területén csak egy pillanatig látható utánna eltűnk és nem történik semmi. De van amikor ott marad az ikon, de azt írja, hogy a dokumentum várakozik. Megpróbáltam a nyomtató driver-t újratelepíteni, de az sem segített. Valószínüleg a Windowsban történt valami hiba ami miatt "elfeljtett" nyomtatni.
Nem tudja valaki véletlenül, hogyan lehetne ezt megoldani?
kori
A nyomtató beállításánál nézd meg, hogy jól van e kiválasztva a nyomtató tipusa. ani_wink.gif
MicroNet
Megnéztem, de jól van kiválasztva. Még mindig nem tudom mi lehet a hiba. Egyedül tesztoldalat tudok nyomtatni. Ha pl. a Word-ből, vagy más programból akarok nyomtatni az nem megy.
arpsoft
A nyomtatód nincs felfüggesztett állapotban?
Jobb egér->nyomtatás felfüggesztése
MicroNet
Nincs felfüggesztve a nyomtatás.
arpsoft
Próbáltad már újratelepíteni a nyomtatót?
MicroNet
IDÉZET
Megpróbáltam a nyomtató driver-t újratelepíteni, de az sem segített.

Igen az volt az első amit megpróbáltam.
titusz
Tedd át egy másik USB porba a kábelét.
Ha nem megy akkor új hardver hozzáadása varázsló.
Csak word-ben nem megy?
MicroNet
Megpróbáltam áttenni egy másik USB-re is, új hardver hozzáadása varázslóval is próbáltam már, de semmi. Nem csak Word-ben nem nyomtat, semmilyen programal nem tudok nyomtatni.
titusz
Próbáld ki a nyomtatót másik gépen.
Az Everestbe nézd meg, hogy minden rendben van-e a nyomtatóval.(ha akarod másold be ide az adatokat )
MicroNet
[ HP Deskjet 3900 Series (Alapértelmezett) ]

Nyomtató tulajdonságai:
Nyomtató neve HP Deskjet 3900 Series
Alapértelmezett nyomtató Igen
Megosztási pont Nincs megosztva
Nyomtató port USB001
Nyomtató illesztőprogram HP Deskjet 3900 Series (v5.00)
Eszköz neve HP Deskjet 3900 Series
Nyomtatás feldolgozó hpzpp3xu
Elválasztó oldal Nincs
Elérhetőség Mindig
Prioritás 1
Nyomtatási feladatok a várakozási sorban 0
Állapot Offline

Papír tulajdonságok:
Papírméret A4, 210 x 297 mm
Tájolás Álló
Nyomtatási minőség 600 x 600 dpi Color

Nyomtató gyártó:
Cégnév Hewlett-Packard Company
arpsoft
Nekem az az offline nem tetszik.
mizsi
Igen, az lesz a bibi.
Nyisd meg a nyomatatási sort, majd a felugró ablakban a Nyomtató-n klikk, "Nyomtató offline használata" elött vedd ki a pipát.
MicroNet
Igen, lehet, hogy az a gond, csak a Windows szerint a nyomtató nincs offline módban.
nagygabor
Távolítsd el. Indítsd újra a gépet. És úgy telepítsd fel. Talán az segít.
VAGY
Nézd meg a nyomtató tulajdonságain belül a speciális fület.
Ezeknek kell kijelölve lenni:
Mindig szabad.
A dokumentum várólistárta állítása,.....
nyomtatás megkezdése azonnal
Várólistára állított dokumentumok nyomtatása először
Speciális nyomtatási lehetőségen használata.
Ja. És a biztonság állítsd be a teljes hozzáférést.
MicroNet
Megnéztem a speciális beállításokat, de minden jól van beállítva. Már megpróbáltam leszedni és újrarakni, de az sem segített.
Athos
Nyomtató tulajdonságai között a port fülön mi van kiválasztva?
nagygabor
A jogosultságokat megnézted? ani_wink.gif
titusz
Az lesz a legegészségesebb, ha minden cuccot leszedsz a nyomtatóval kapcsoltban. Kihúzod az USB kábelt. És a már el is felejtette, hogy neki volt valamikor nyomtatója. És kezded előlről az egészet. Mint, ha most vetted volna meg a nyomtatót és szeretnéd feltelepíteni.
MicroNet
Köszi a segítségeket, jelenleg a nyomtató a legkisebb gond, mivel elromlott az egerem és a tápom is kezd nagyon furcsán viselkedni. Ha ezekkel megvagyok folytatom a nyomtatóval, de a végén lehet, hogy egy Windows újratelepítés lesz belőle, mert már több mint egy éves a rendszer és szokott pár furcsa dolgot művelni.
speedyzoli
Hali!

Most vettem kb. 2 hete egy HP 3920 nyomtatót egy TES.O-ban, aminek a minősítésébe most nem mennék bele... mad.gif
A problémám:
"A fekete patron hibás" (Ezt az üzenetet írja ki)
Ez azárt meglepő mert gyárilag adták a nyomtatóhoz. Jó lenne ha valaki tudna segíteni, mert nem a patronnal van a baj, mert kipróbáltam másik nyomtatóba a patront és abban működött.
nagygabor
Attol függetlenül lehet a patron a hibás.
De azt ajánlom, hogy még frissen vidd vissza. Kérd vissza a pénzed, vagy vásárold le, és számítástechnikai dolgot SOHA ne vegyél áruházban, csak szakboltban. Én láttam, hogy bánnak a raktárban a termékekkel. ani_wink.gif
titusz
Több, mint valószínű, hogy a patron integrált áramköre a patrontartóban található áramkörrel nem érintkezik. Ha nem látsz semmi gyanúsat, vagy nem működik akkor sem, ha megmozgatod a patront, akkor vidd vissza. Ha szerencséd van 3 hónap múlva újra láthatod a nyomtatód. roll.gif
nagygabor
Hát igen! HP minőség. roll.gif
titusz
Nem inkább TESCO gazdaságos minőség. ani_wink.gif
nagygabor
Az meg a másik.
De ha egy kicsit elolvasod a hozzászólásaimat, akkor az is kideről, hogy nem éppen favorizálom a HP üzletpolitikáját. Meg a termékeit sem.
titusz
Nekem egy HP-m van és nagyon meg vagyok vele elégedve. (Hp 2610)
nagygabor
Csak is Epson és Minolta.
speedyzoli
Hali

Vettem a HP 3920 nyomtatómba új fekete patront és lám működik. A régit meg visszaviszem, de nem sok esélyt látok arra, hogy kapok helyette egy újat. weep.gif
Ez volt a tanulópénzem.
exclamat.gif Tanulság: exclamat.gif SOHA ne vásárolj számítástechnikai cuccot nagyáruházban. (igazad volt Nagygábor).
nagygabor
Na. Örülök, hogy jó lett.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.