Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Windows Media Player
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Multimédia > Zenelejátszók és -szerkesztők
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
Már elég régen felkínálta a wma, hogy frissítsem 10-esre (mert 9-es van az xp-telepiocdn), én persze igen, már régóta 10-es van...Na de lesz ez a all-reinstall, és szeretném a 10-es setupját CD-re menteni...Lehetôleg ne kelljen letölteni a wma10-et a netrôl, hanem valahogy a gépbôl...

Davs
Spányik Balázs
Megkerestem neked a Microsoft oldalán. Alul még a nyelvet is ki tudod választani. Itt van.
Kovács Dávid ( Davs )
IDÉZET(Davs @ 2005. May 11., Wed 17:53)
Lehetôleg ne kelljen letölteni a wma10-et a netrôl, hanem valahogy a gépbôl...

Egyébként köszi a linket, de csak végsô esetben ani_wink.gif
Spányik Balázs
Jaaaa, hogy tanuljak meg olvasni! blink.gif unsure.gif
Chabi
12.1 MB az egész MP10. Nem sok !
Spányik Balázs
Szegény Davsnak még modemes internetje van. sad.gif Azzal azért elég brutál lehet.
benkovics
Mintha rajta volt valamelyik PCW CD-n! Csak nem emlékezek melyiken......
De talán a legutóbbi segélyvonal cd-n??? Azthiszem..... hmm.gif De ha nem, akkor sorry.gif
Halasi Miklós
A Segélyvonal CD-n rajta van...
Kovács Dávid ( Davs )
Rajta question.gif blink.gif Hurrá! Akkor ok! Köszi benkovics, Mike, TRF!
pardiimre2
Nekem az a NAGY prblémám, hogy a semmilyen médialejátszóm, semmiféle videót nem játszik le!!!
Elindítom, ottmarad az első képkocka és csak a hang megy.(Rebbootoltam a Windost, ugyanolyan!!!)
Shia-ko
codec pack van?
Painkiller
Milyen kiterjesztésű a film? Olyan codeket kell letölteni. Érdemes lenne megnézni egy információs programmal ( nem emlékszem a nevére)
sámán
Ezeket Utonium javasolta valahol:

- a legújabb DivX 5 (A DivX Player-t nem kell hozzá felrakni.)
- DivX G400
- XviD
- AC3 Filter
+ valamilyen DVD-lejátszó program (pl: PowerDVD, WinDVD... stb.)
kori
IDÉZET(pardiimre2 @ 2005. May 22., Sun 9:20)
Nekem az a NAGY prblémám, hogy a semmilyen médialejátszóm, semmiféle videót nem játszik le!!!
Elindítom, ottmarad az első képkocka és csak a hang megy.(Rebbootoltam a Windost, ugyanolyan!!!)

Az ffdshow kell neked semmi más. smile.gif
Painkiller
Ennek a proginak nem jutott eszembe a neve! banghead.gif sorry.gif
janowolf
Sziasztok!

Én két progit használok, ha nem akarja lejátszani valamelyik player a filmet, hogy megállapítsam fönt van-e a megfelelő codec a gépemen: AVIcodec; GSpot.

Ajánlom figyelmetekbe.

Egyébként egyetértek Utoniummal, DivX;AC3;DivXG400(feliratok megjelenítéséhez) XviD és egy DVD lejátszó progi bőven megteszi.

Sőt, a Mediaplayer leszedi magának a szükséges codecet. Az én gépemen csak az AC3, DivX G400 és egy DVD player van fönt.

Üdv

JanowolF
pardiimre2
IDÉZET(kori @ 2005. May 24., Tue 17:18)
Az ffdshow kell neked semmi más. smile.gif

Az a baj, hogy a Chabi által ajánjott driverem okozza azt, hogy nem tudok videot lejátszani.

Ati Mobility Radeon 9000hez(ACER Aspire 1600) kellene driver.
benkovics
Nézz itt körül!
http://www.dna-drivers.com/index.php
Én egy éve csak ezeket használom! cool.gif
Szanya
Az utóbbi időben valahányszor indítanám a WMP- t ezzel találom szemben magamat:
IPB kép
Ez után nyomok egy "igen"- t, letöltöm újra és újra, telepítem újra és újra, de nem változik semmi.
Mi okozhatja ezt?
Egyébként nem használom szinte soha ezt a windows.gif lejátszót, inkább mindenre a Winampot.

(Különben mi az, hogy nem erre számított!? Még válogat is!?sick.gif Tessék megenni a tökfőzeléket meg a spenótot is whip.gif, mert sosem leszel akkora, mint apu superman.gif!) yes.gif
Shia-ko
Uninstall, ha a problémás file fennmarad, akkor kézzel törlés, és utána vissza.
Szanya
Egyre jobb: >> KÉP <<
Kézzel hogyan törlöm?
robo
Helló!

1) A műsortárban (WMP10) minősítettem a zenéimet. Az automatikus listákban bármit jelölök ki, akkor a következő üzenet jelenik meg:

A WMP nem tudja lejátszani a fájlt. Ha a fájl másik számítógépen található, ellenőrizze, hogy csatlakozik-e a hálózathoz. Ha az elérési utat begépelte, ellenőrizze annak helyességét. Ha a probléma továbbra is fennáll, lehet hogy a kiszolgáló nem érhető el.

Mondanom se kell, hogy a fájlok nem másik gépen vannak....

2) A minősítéseket el lehet-e menteni, hogy egy esetleges újratelepítésnél ne kelljen mindent elölről kezdeni?
Halasi Miklós
A minősítéseket a fájlban is lehet tárolni, ezt a beállítások között szabhatod meg. Másrészt a hibát az okozhatja, hogy védett fájljaid vannak. WMA esetében legalábbis... Vagy csak a parancsikonokat látja, esetleg az m3u hibás. A fájltípusokat is regisztráld újból a beállítások között! roll.gif
Sanzi
Nekem is lenne egy kérdésem, mely nem egyezik meg a topcinyitóval, de nem akartam új témát nyitni. Nahmármost a Media Playernek (10) van az automatikus listái, ezen belül az összes szám. Onnan ha kitörlök valamit, jobb gomb, eltávolítás a listáról, akkor kitörli, de mihelyst újraindítom a Media Playert megint ott lesznek. Ebből a listából nem lehet törölni???
benkovics
Ezeket a listákat a zene mappában tárolja. Nem lehet, hogy onnan kellene törölni?
Amúgy a beállítások között van olyan:
Eszközök-->Beállítások-->Műsortár: "A műsortárból törölt fájlok törlése a számítógépről" Ez elé tegyél egy pipát!
Spányik Balázs
Átállítottam a téma címét, most már jöhet ide minden kérdés, ami ezzel kapcsolatos! smile.gif
Sanzi
De én nem azt akarom, hogy törölje a gépről. Csak azt, hogy ne legyen benne ebben a műsortárban. Csak gondoltam ebből nem lehet, mivel ez az Összes Szám.
benkovics
Nem akarod látni a zenéket?
Teljesen összezavarsz! blush.gif blush.gif blush.gif
Sanzi
Bocsánat, nem szándékosan...
Akkor lassan, még egyszer. Van az az automatikus lista, hogy összes szám. Ha megnyitok valamit, akkor oda beteszi. De hogyan tudom CSAK a listából törölni ezeket, mert ha törlöm, és újraindítom a Media Playert, akkor minden marad a régiben... Csak gondoltam, hogy azért nem lehet eből a listából törölni, mivel az "Összes szám" nevet viseli, és így csak a fájllal együtt lehetne törölni. Ez lenne a logikus. De én nem így akarnám....

@Balász
Jó lett a téma cím! biggrin.gif "Ha szereted, ha utálod... "

Jah, még valami...
Csak a saját listákat tárolja ott a Media Player. Az automatikus listák hol vannak?
stevevai
Amikor nem volt netem, bemásoltam egy csomó cd-t, mert gondoltam utólag is meg tudom keresni az adatait (számcímek).Most próbálnám,de sehogy nem sikerül.Ha csak az előadó neve van meg, na meg ott állnak a bemásolt track-ek van még remény? Llogikusan kéne hogy legyen nem? question.gif
stevevai
Esetleg van más olyan program ami tudja ezt?Az audiograbber-rel sem sikierül.Betöltöm a fájlokat,beírom fent az előadót.de nemigen.... help.gif
kissipos
Hali!

Próbáld meg egy id3tag kezelő progival. Pl.: MP3TAG, The Godfather (ezek ingyenesek), vagy a tag&rename. Szerintem az utolsó az egyik legjobb, csak sajnos fizetős.

http://users.otenet.gr/~jtcliper/tgf/

http://www.mp3tag.de/en/

http://www.softpointer.com/tr.htm

Lényeges: a CDDB (vagy bármilyen online adatbázis használata) egy valós e-mailcímet igényel. Ezt meg kell adnod. Az Audiograbber is pl. csak akkor kéri le a cddb-ről az adatokat, ha megadtál neki egy valós e-mail címet. Ezt az Audigrabbernél a "Beállítások" menűpontban a "CDDB beállításai..." almenünél tudod. Egyébként, ha nem jelenik meg autómatikusan a számok információja, akkor klikk a "pingvinre", és akkor lekérdezi, mert nem autómatikusan kéri le, hiába is gépeled be az előadót.

Lehet, hogy összehordtam itt hetet-havat, de azért csak ki lehet rajta igazodni. Vagy nem?
stevevai
a linkeket még nem néztem meg,mindjárt...az audiograbberrel minden gond nélkül megy a dolog,ha beteszem a cd-t.A gond az,hogy már nincs nálam,csak a gépre felírt track-ek vannak.Így viszont be sem tudom őket tölteni a programba.Próbáltam forrásként kijelölni a merevlemezemet,de csak a cd ROMokat látja.nem egyszerű... ranting.gif
stevevai
Na megvan...Hát a windows media player 10 automatikusan megkeresi,és "kitölti"a korábban(wma-ban)felírt lemezeket is.Az egyik most másolt cd-re ami még bent volt a gépben automatikusan beírta a dalcímeket(ez nem meglepő),de ami szuper,egyidejűleg az összes korábban(amikor nem volt netem)bemásoltat is kitöltötte.Szóval egyszerre egy rakás cd ott volt a merevlemezen "magától beszámcímezve".jó... rotflmao.gif
hdanesz
Sziasztok!
A problémám az, hogy feltelepítettem a hangkártyám (alaplapi Asus P5GD2) legújabb driverét, és azóta a Media Player nem játszik hangot filmek és videoklippek alatt. Mi lehet a baj?

Már feltettem újra a codeceket is, meg a Media Playert is. sad.gif
Segítsetek légy szíves! Köszi előre is!
Dani
arpsoft
Milyen kodeket raktál újra?
hdanesz
Fraunhofer audio, meg DivX 5.0
h.arpad
Nem lehet, hogy a hang AC3? AC3 filtert itt letölthetsz. Ha úgy sem megy, a legújabb ffdshow-t még felteheted (ugyanaz a fenti link ani_wink.gif ). Az MP3 lejátszás pl. problémamentes question.gif
hdanesz
Nos sikerült megoldani a problémát!:) Köszönöm a segítséget mindenkinek! smile.gif
wbandi
Mindegyik zenelejátszó kiakad, (már vagy egy tucatot kipróbáltam), ha wma fájlt szeretnék lejátszani.
Elinditja az Internet Explorert és az alábbi hosszú kifejezést írja az internet böngésző címsorába:

"http://go.microsoft.com/fwlink/?prd=816&pver=7.1&sbp=DRM&plcid=0x409&clcid=0x409&ar
=PersonalV2&challenge=AAEAAZ0VBHYO2Egug5U2P9daluSM04KHYAhF!bY8gCgHMJqAAxJI
RZUqEDHp2L2c81NxmhLVW21rjnqyWuO0G5oBVwS!nytgl*dGOBIyaQmge3wwRMpnrfaQbuUSGXqa7I1*lUiXBiwkCSWFe*
ZT7juarC3aUiON328aXyCnqYF89l8ARV2NUtoqhS1yfcKXEY3*7RD*Fa0ZnF
TWOqto0di0bS2yMs8Fb7a2v5pb36r0twuM70Yi3HHdRT8Wwpr*
UsWCL69QhmAS&DRMVer=1.4&filename=file://I:%5ckisbanditol%5cBarbara%20Streisand-Guilty%5cIsmeretlen%20album%20
(2005.10.27.%207-08-04)%5c01%20Szám%201.wma&embedded=false"

De sajnos egy hangot sem képes egyik sem lejátszani.Hogyan lehet megszabadulni, e nem kívánt jelenségtől?
Ha valaki tud megoldást, kérem tanácsát, vagy segítségét. Kösz! sad.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem lehetséges, hogy hibásak a wma fájlok?
Laali
Jogvédettek szerintem. A Microsoft oldaláról akarja a Licencet érvényesíteni.
Pötyi23
Csatlakozom Laalihoz. Vagy az album adatot akarja lekérni, vagy hitelesíteni szeretné, de sikertelenül. Próbáld meg, hogy egy sima audioCD-ről 1 számot a MediaPlayerrel bemásolsz a gépre WMA formátumban. Ha azt lejátsza, akkor licensz-probléma, ha azt sem, akkor rakd újra a MediaPlayer-t!
Sanzi
Ezer %, hogy licenc probléma. Én az ilyet rögtön törlöm, és utánnanézek máshol twisted.gif
wbandi
Igazatok volt, tényleg licencet kért , de csak erre az egy nótára. Úgyhogy feltettük a cimborám gépére a CDEX-et, és már nem lesz gond a CD másolásokkal. Köszi a tanácsokat.
Egyébként elgondolkoztatok e már azon, hogy a drága pénzen megvett op. -rendszerben egy kis kémprogi lapul, médialejátszó néven? mad.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Még nem, mert ez nem igaz. Ha liszencet kér a MediaPlayer valahonnan, akkor azt nem önhatalmulag teszi, hanem a lejátszandó fájl "kényszeríti" erre. Tehát ha már hibást keresünk, akkor a fájlod az, és nem a WMP.
Laali
Eredetileg PÜ-ben akartam elküldeni.
Nem kémprogram van a programban. Minden a beállításain múlik:

A WindowsMediaplayer egyik opciója a "Licence automatikus beszerzése a védett tartalomhoz" Ha ez be van jelölve, akkor ha a licence kellene, mondjuk újratelepítés miatt, akkor felkapcsolódik és "beszerzi" Egy ilyen fájlhoz talán három gépen lehet jogtisztán a licencet megkapni. Ekkor törvényes a CD másolása. A licencevédett fájlok létrehozása is opció. Ha nincs bejelölve akkor ilyen védelem nélkül hozza létre a wma fájlt. Ha pedig 10-es MediaPlayer van feltéve, abban a CD mp3-ban is menthető.
Ha védett wma fájljain vannak, akkor érdemes biztonsági másolatot készíteni a licence-ről. Ezzel egyszerre visszaállíthatjuk a lejátszhatóságot (nem számonként...), de szintén az Interneten keresztül.
takker
Ki tudja miért, de a Windows Media Player kezelőfelülete nem jelenik meg a képernyőn, csak az asztalon az ikonja! Mitől van ez? Van rá orvosság?

A Pwer Point is hasonlót csinál amikor egy .pps-t szeretnék vele megskubizni. Szintén elhelyezi az ikont az asztalon, de kezelőfelület nincs. Bezárni is csak CtrlAltDel-el tudom! Ha előbb megnyitom a PP-ot és csak utána a fájlt, akkor azt megnyitja, de diavetítésként lejátszani nem akarja!

Ha van valakinek a problémák megoldásra ötlete az ne habozzon közölni! Ha lehet szájbarágós verzióban, mert nem vagyok egy Bill Gates!
mizsi
Ez a probléma ismerősnek tűnik, már volt róla szó a fórumon, bár az illető, aki megkérdezte, még nem válaszolt az alábbi kérdésre:
IDÉZET("Arpsoft")
Nem lehet, hogy a Windows úgy érzi, hogy van még egy monitor a gépen és azon vetít, de persze Te ezt nem látod?

Most Én kérdezem ugyanezt Tőled.
takker
Lehetséges! Ezt hol tudnám megskubizni?

Először a Power Pointnál jelentkezett ez problémaként. A Medi Player tegnap óta csinálja ezt. Ezt megelőzően rendben működött!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.