Godzillamessage
2011. december 21. 19:27
Legújabb szerzemény:

Annyira jó áron van
iPonéknál, hogy muszáj volt bővítenem

Pénteken 13k volt szállítással, most hogy nézem már drágább
Greene
2011. december 21. 20:26
Hú ez nagy jóság.

Gratulálok. 13-ért nagyon megérte. Most 12625 Ft, nem tudom mennyibe kerül a szállítás, én mindig személyesen megyek oda, mert útba esik. Gondolom kb. egy ezresért küldik ki.
Én is akarok majd 1600-as kitet a mostani 1333 helyett, de nekem alacsony memória lenne jó. Valószínűleg Corsair lesz, de még nem tudom milyen. Sanszos, hogy CL8-as XMS, vagy low profile Vengeance.
Greene
2011. december 24. 22:53
A karácsonyi dlágaszág:
A Corsair CX430 v2 kikerült a gépből és a helyére rengeteg teszt-, és fórumolvasás után egy Corsair AX850 került. Ez lényegében egy Seasonic X 850, de nálunk nagyon körülményesen lehetett volna csak beszerezni Seasonic X szériát, illetve a szintén kinézett P széria kisebb 860W-os modelljét (ami amúgy is túl drága lett volna). Plusz a Seasonic csak 5 év garit ad az X szériára, a Corsair viszont 7 évet az AX-re ha jó kereskedőnél veszi az ember. (Amúgy a pofátlanság teteje, hogy a CX-em garanciája csak 2 év a gyár által megadott 3 helyett, és sok kereskedő csak 2 év garit ad az AX-re...)
Tehát a Corsair mellett döntöttem. A CX kicsi és CWT, a TX-ből egy v2 lett volna még jó alternatíva, de az nem moduláris, M-et meg nem akartam, mert az nem Seasonic. A HX viszont moduláris, CWT belsővel, de alig olcsóbb mint az AX.
Játszott még az Enermax Platimax, de irreálisra emelkedett az ára az utóbbi időben, és 3 év garanciát adott volna csak rá a kereskedő.
A képen jól látszik, hogy alig nagyobb, mint a CX430 volt.
200W-ig be se kapcsol a ventilátora.

A tervezett csúcsterhelése 35-40% körül lesz, ha meglesz a videókártyám. Tehát 90% felett lesz a táp hatékonysága.

ui.: Biztos sokakban felmerülhet a kérdés, hogy minek egy ilyen drága táp. Én úgy tartom, hogy a táp a legfontosabb alkatrésze egy konfignak, ami jó esetben sok-sok évig kiválóan szolgálja az összes alkatrész áramigényét, ezért nem vagyok hajlandó spórolni rajta. Inkább veszek olcsóbb procit meg alaplapot.
ui2: Még soha semmilyen IT cuccom nem volt ilyen körültekintően, és igényesen csomagolva mint ez a táp. A doboz belsejében nagyon jó ütéselnyelő hab van, a táp pedig egy igényes fekete "Corsair" feliratú puha "zsákban" volt, beleültetve a habba. A kábelekhez egy külön tasakot mellékeltek. Tisztára olyan érzésem volt a kicsomagolásnál, mintha egy műtárgyat vennék ki egy dobozból.
KGigi
2011. december 24. 23:34
Szép darab!

Én most egy CM Real Power 620-ast nyúzok. Az sem volt olcsó mulatság (ehhez képest persze olcsó

), de nem bántam meg.
Greene
2011. december 24. 23:43
Szerintem kb. az az optimális ár amit te kiadtál azért a CM-ért. Ezért is volt sokáig versenyben nálam a Corsair TX, és a CM Silent Pro is, csak utóbbit elfelejtettem megemlíteni.
ProFiler
2011. december 25. 9:12
IDÉZET(Greene @ 2011. december 24. 22:53)

Tisztára olyan érzésem volt a kicsomagolásnál, mintha egy műtárgyat vennék ki egy dobozból.

Mert ez az is!

Nagyon szuper ez a táp, most karácsonyra 3 ilyen sorozatút is szereltem összeállított gépekbe. Gratula!
Nekem is lett egy karácsonyi ajándékom, egy
Canon CanoScan LiDE 210. Mivel csak keveset scannelek, a legtökéletesebb számomra. Dokumentumokat pillanatok alatt bemásol PDF-be, fényképeket is egész gyorsan és nagyon jó minőségben tud bevinni. Nekem legfőképp a helytakarékossága a fontos és hogy nem igényel külön tápellátást, csak az USB kábelről veszi az áramot.
A szerzeményem pedig nem kapcsolódik közvetlenül a számítástechnikához, de mégis telis-tele van elektronikával:
Focus SCTi 182LE EcoBoost Turnier Titanium. Mondjuk megérkezett karácsonyra a gyárból, de már csak jövőre fogom átvenni.
Ciao.
Greene
2011. december 25. 9:22
Köszi, és én is gratulálok. Szüleimnek is CanoScan Lide-juk van az egygombos funkciók miatt. Jó kis masina.
A Focus nagyon tetszik, én még az első generációsat vezettem sokat, így nálam mindig kívánságlistás. 182 LE-vel jó erős, nem lesz problémád az autópályán se. Szerencsére benzinest vettél. Fordból nagyon rosszakat hallottam a TDCi-ről.
Mi lesz a C-Max sorsa? Az új 5-ös BMW nem tetszett? Vagy az aránytalanul drága?
Spányik Balázs
2011. december 25. 9:35
Ismerősöm is vett idén nyáron pont egy ilyen scannert. Én raktam össze, nem hittem el, hogy USB-ről megy. Pedig de. Tényleg nagyon korrekt gép.
ProFiler
2011. december 25. 9:41
Amúgy előtte is CanoScan LiDE scannerem volt, a 20-as. Csak sajnos már semminemű támogatása nincs Windows 7-hez. Egyszerűen nem akarta már felismerni, úgyhogy emiatt is volt szükség a cserére.
Focusból benzinest vettem, mert ma már tényleg semmi értelme a dízelnek. Ez sem fogyaszt többet (mint egy majdnem ilyen teljesítményű dízel), cserébe jelentősen jobban megy, nyomatékos is és még a benzin is olcsóbb. Kikalkuláltam, a dízel verzió kb. 120000 km után kezdene átfordulni a nullán, hogy megéri használni. No, addig én meg élvezem a vezetést. A C-Max megmarad továbbra is második autóként, vagy "ünnepi" autóként, netán ha fontosnak találom a fogyasztást. A munkába járós 1.6-os Fiestámat cseréltem le erre. A BMW-t már rég elvetettem, nem látom semmi értelmét. Egy Focushoz hasonló árú (~ 9m) BMW jelentősen kevesebbet tud minden téren, cserébe jóval drágább a szervizelése és az alkatrészek hozzá. Bár hozzáteszem, ennyi extra egy mai jól felszerelt A8-asban, 7-es sorozatban, vagy egy S Merciben is ritkaság. Szóval tömören a válaszom: ésszerűtlenül drága, engem a presztízs meg egyáltalán nem érdekel - nem járok olyan helyre. Sőt, még örülök is neki, hogy nincs, mert nemrég Bécsújhelyen majdnem megvertek valami külföldiek, mert Touareggel járok.
Ciao.
SkyBird
2011. december 25. 9:46
Nekem is van pár hónapja, fél év körül egy CanoScan Lide 210.
Egyszerűen szuper. Gyors, csendes, az előlapi gombokkal tudom variálni, hogy többoldalas fekete-fehér PDF legyen fájlnév megadással, vagy egyoldalas színes automatikusan mentve. Persze be lehet avatkozni a beállításoknál, ha még mást akarok.
És tényleg egyetlen USB kanócon lóg.
Godzillamessage
2011. december 25. 9:55
@ Greene
Nekem egy ideje Corsair 620HX van, tökéletesen meg vagyok elégedve vele. A csomagolás igényessége pedig hab a tortán
A "Powered by Corsair" matricát felragasztottad?
Greene
2011. december 25. 10:22
@Godzillamessage: Az a HX620 még a régi széria, és a Seasonic gyártotta, tehát kötelező neki jónak lenni. Ami azt illeti dícsérik is mindenhol.

Elsőre a 650-es AX-et néztem ki, de a 850 alig volt drágább. Akkor inkább legyen ez, hátha majd egyszer lesz crossfire. (Habár az új HD 7000-es Radeonok kevesebbett fognak enni...)
A 850-es AX-et 1050W-ig terhelték teszten úgy, hogy nem kapcsolt le. Tovább azért nem tudták, mert az eszközük nem tudott többet, a táp még bírta volna.

Nem ragasztottam fel a "Powered by Corsair" matricát, mert nincs olyan hely a fehér Corsair Graphite házamon ahol jól mutatna. Ezért nem került ki többek között a "Dolby" és a "Core i5" matrica se.

Viszont a házban a táp alulra került, így a hátuljánál nem fejjel lefelé látszik a szép arany AX850 felirat. Ilyen hátulról:
KÉP@PF: Abszolút helyes a hozzáállásod, nekem is azért van régi swiftem munkábajárós autónak, mert baromi olcsó fenntartani, és senkinek nem szúrja a szemét. A BMW-t nem a presztizs miatt kérdeztem, hanem mert tudom, hogy nagyon szereted. De amúgy én is azt néztem, hogy horror ára van, és ahhoz képest nem tud annyit. Itthon sajnos eléggé kivagyiságnak számít a presztizs német limuzin.
A LIDEdal kapcsolatos sztorim: Szüleimet jól leszídtam, hogy elvesztették a tápkábelét költözéskor, aztán jöttem rá, hogy USB-ről megy.
ProFiler
2011. december 25. 11:48

Nekem csak azért kellett a Fiesta helyett valami nagyobb, mert legalább heti 1000 kilométert autózok, aztán egy olyan kis autóval azért tényleg nem volt az igazi. Jól ment, de a kilométerek is rendesen mentek bele és tartottam attól, hogy ezeket nem többszázezer megtételére készítik, hanem inkább városi autózásra. Na meg szinte a hátsó ülésen ültem (teljesen hátratolt vezetőülés) és még úgy sem fértem el benne rendesen. A BMW-t valóban szeretem, továbbra is. Műszakilag lenyűgöz, kinézetben tetszik, de inkább csak nézem. Nézem azokét, akiknek van rá felesleges pénze, hogy fenntartsák és cserélgessék. Birtoklási vágyat nem érzek irántuk. Még fiatalkoromban persze, volt irántuk vágyam, de a C-Max óta benőtt a fejem lágya, hogy semmi értelme ezeknek.
Ciao.
[OP]Destroy-man
2011. december 26. 12:18
Nekem egy ilyent hozott a jézuska:

Samsung Galaxy Tab P1000 (WiFi + 3G).
Eddig jól bírja a strapát.
ProFiler
2011. december 26. 14:15
Gratulálok hozzá, jól döntött!
Ciao.
Greene
2011. december 26. 20:20
Gratulálok, jó kis cucc, a kijelző mérete miatt én is nézegettem egy ideig, de az Android miatt végül nem vettem. Ez az a méret ami még kényelmesen hordozható. Mire fogod használni?
A Kindle Fire nem lett volna olcsóbb? Tudom, hogy azt csak jövőre lehet majd kapni.
[OP]Destroy-man
2011. december 26. 23:02
Multifunkciós készüléknek szántam, azaz használom netezésre, tanuláshoz (vonaton mégis kényelmesebb egy ilyent olvasni mint egy 17"-os laptopot), aztán használni fogom még GPS-nek is (ilyenkor megkapja a telefonom SIM kártyáját, mert a készülék kihangosítóként is működik), illetve utazás alatt meg szórakoztatásra, ha nem én vagyok a sofőr (játékok, filmek, esetleg zenehallgatásra). Lehet, hogy veszek majd hozzá még TV kábelt is, és akkor médiaboxnak is jó lesz.

Külön SIM kártyát szerintem nem fog kapni (legalábbis egy jó darabig még biztos, hogy nem). Maga készülék egyébként gyárilag független, de ahogy néztem, a függetlenítés otthon is elvégezhető.
Kindle Fireben nem gondolkoztam. Igazándiból az volt a lényeg, hogy jó áron sikerüljön egyet szerezni. Szerencsére féláron megkaptam a készüléket, igaz használt volt, de garancia még van rá, és a készüléknek sincs semmi baja.
jagdtigger
2011. december 28. 17:02
Grat mindenkinek

. Nekem ilyen kis ajándékom volt idén:
http://dl.dropbox.com/u/1201829/tkepek/DSC00356.jpg
[OP]Destroy-man
2011. december 28. 18:36
Ez egy mesterlövész távcső?
jagdtigger
2011. december 28. 18:53
Nem egészen

:
http://www.asmc.de/de/Schiesssport/Schiess...Point-II-p.html(Szerintem itt rossz kép van kirakva de a leírás meg a neve stimmel.)
Greene
2011. december 28. 20:31
Mi ez? Mire való?
jagdtigger
2011. december 28. 20:47
Fegyverre.

A célzást könnyíti meg. Sokkal egyszerűbb mint a hagyományos irányzékok mert ha egyszer össze van hangolva a fegyverrel akkor utána már csak a vörös pontot kell nézni.
Spányik Balázs
2011. december 29. 10:38
Magyarul: lézerirányzék?
jagdtigger
2011. december 31. 18:58
Az (ez nem jut eszembe...).
Dávid Csaba
2012. január 27. 17:41
AMD Phenom II X4 960T BE + GA-870A-USB3L +

=
jagdtigger
2012. január 27. 22:24
Grat, a prociból kiindulva jó combos gépet hozhattál össze

.
Spányik Balázs
2012. január 27. 22:31
IDÉZET(Dávid Csaba @ 2012. január 27. 17:41)

AMD Phenom II X4 960T BE
A CPU-Z nem igazán ért ezzel egyet, ahogy elnézem...
Dávid Csaba
2012. január 27. 22:59
Nem, nem igazán, de épp ennek örülök. Simán feloldotta az alaplapom a plusz két magot: X4 960T -> X6 1605T
Temporary
2012. január 27. 23:56
Mivel és mennyi ideig nyúztad a stabilitását?
Dávid Csaba
2012. január 28. 8:15
Mivel egyelőre még gyári hűtővel piheg a szentem, első körben annak örültem, hogy egyáltalán betöltött a Windows és órákon át gond nélkül futott, miközben igyekeztem a lehető legjobban, hétköznapi feladatok egyidejű indításával leterhelni. Aztán ráengedtem az összes magra egy Prime95-öt (miközben egy flash alapú böngészős játékkal múlattam az időt

), ami a SIW szerint cirka 15 perc után 78-79 fokosra tornázta fel az alaplap egyik érzékelőjénél (TMPIN1) a hőmérsékletet, miközben a 4 venillátor (egy elől, egy hátul, egy a tápban, egy meg a CPU-n) maximumom pörgött, így a majrétól indíttatva inkább leállítottam a tesztet. Sajnos unlock-olva a maghőmérő fals értéket mutat, arra nem támaszkodhattam.
Az megoldás lehetne, hogy engedélyezem a +2 magot, majd a 2-3-4 magokat letiltom és csak az 1-5-6 számúakat tesztelem? Vagy akár a feloldottak közül is csak az egyiket engedélyezem egyszerre. Ha igen, úgy hátha nem lesz kazánház az Elite 335-ös kuckóból... Mindenesetre igencsak érdekes tény, hogy az X4-es és az X2-es processzorokhoz ugyanazt a gyári hűtőt mellékelik.

A fentieknek megfelelően jártam el. Aktív magok: 1-5-6. Jelenleg is fut a Prime95 Blend teszt, ha jól számolom már 3 órája. Tudom, tudom, ez semmi egy 10-12-24 órás teszthez képest, de nekem elég (Errors: 0; Warnings: 0).
[OP]Destroy-man
2012. február 4. 17:49
Lecseréltem a nyomtatót egy Canon MG5150-esre.

Jobb lett volna egy 5250, vagy 5350, de az sajnos nem volt a boltban, máshol meg nem nagyon tudtam volna melegétkezési utalvánnyal fizetni.

AZ elődjének (Canon Pixma iP5200) sajna tönkre ment a fúvókája, nem sikerült kifújatni a szennyeződést belőle, pedig négyszer is végigcsináltattam a teljes tisztítást vele.
Athos
2012. február 22. 10:36
TheSaurida
2012. február 22. 11:00
Gratulálok hozzá, jó kis masina, mi január elején vettünk négyet a főnököknek, azóta nem hallottam róluk (mármint a tabletekről), ami azt jelenti, hogy nincs velük baj.
Athos
2012. február 22. 11:12
Igen, jó kis gép. Szeretem, bár már nem a gyári ROM van rajta, mert a WiFi nem volt jó. Olyan volt mintha csak B-sként csatlakozna. Meg már feltettem rá a cellakészenlét kiiktató patchet és kellett még egy, hogy lássam az ad-hoc wifi hálózatot, mert a telefononon osztom meg a 3G netet, ha nem otthon vagyok, és alapból nem látta.
TheSaurida
2012. február 22. 11:55
Az én saját példányom még xPad70, az is nagyon jól szuperál, de a legfrissebb ROMmal megőrült: ha kikapcsoltam, utána nem indult be, csak a bekapcs-logó-reset-bekapcs-logó-reset ciklus 4-5-szöri ismétlése után. Visszaálltam az eggyel korábbi ROMra, azzal tökéletesnek mondható.
arpsoft
2012. február 22. 14:41
Lecseréltem az állati hangos HP D380 G3-t egy Fujitsu Celsius R550W-re, és most végre csönd van.
Xeon 5160 (2 mag) @ 3GHz + 4GB ECC DDR II+ 4x500 GB SATA II RAID5-ben:

Tényleg, nem kell valakinek a G3-as?
2x Xeon (2x2 mag)+ 4 GB ECC DDR + 2x 36 GB U320 Raid 1-ben?
[OP]Destroy-man
2012. február 22. 22:50
2U-s gépek valami iszonyat hangosak tudnak lenni. Az enyém (IBM xSeries x346) egy server teremben van. Ott meg úgyis mindegy, hogy milyen hangos.
Bár otthonra én nem vennék server gépet. Már a fogyasztása miatt sem.
jagdtigger
2012. március 12. 18:44
Ms egere nem bírta a kiképzést úgyhogy lecseréltem egy Logitech M705-re. Remélem jobban tovább fogja bírni

.
[OP]Destroy-man
2012. március 13. 0:17
Mi történt vele? Nekem az MS Wireless Mouse 5000-es jól bírja a strapát, pedig 1-2szer már leesett az asztalról.
jagdtigger
2012. március 13. 5:35
Szerintem az fps-ezés tett be neki.(Nem, nem szokásom püfölni az egeret de azért elég rendesen igénybe veszi ez a fajta játék.)Mondjuk már amúgy is megérett a cserére, az oldalán lévő fekete műanyag kis darabokban ráragadt mindig a tenyeremre

.
Athos
2012. március 19. 8:14
Egy másik szerzeményem a közelmúltból:
Philips SoundBar.
[OP]Destroy-man
2012. március 19. 11:02
Nekem ezek a megadott műszaki értékek valahogy nem akarnak összejönni. A mélyládához azt írták, hogy a legrövidebbik oldala 12,3 cm. Tehát ennél kisebb hangszóró fér bele. Ez eddig még oké, de az már nem, hogy ez 20 Hz-et is tudja, ahogy a leírásban szerepel. Ahhoz jóval nagyobb felületre van szükség. Bár frekvencia görbét nem mellékeltek, mert lehet hogy tudja a 20 Hz-et, de csak -110dB-en.
arpsoft
2012. március 19. 12:04
Keresztben is lehet az a mélynyomó ám! Ebben az esetben sokkal nagyobb felületet lehet belerakni, max a kilengés van korlátozva, ami csak a hangerőt csökkenti, a frekvenciába nem igazán szól bele.
Athos
2012. március 19. 15:27
arpsoftnál a pont.

Keresztben van benne. Azért ez nem egy audiofil cucc, szóval csodákra nem képes, de a TV hangszóróihoz képest elég nagy előrelépés. Mélyek egyébként bőven vannak és a hangerő is elég. Méretéhez képest meglehetősen nagy erő van benne. Ami még izgis, hogy bár nem valódi 5.1-es, és többségében nem képes teljes térhanzásra, de vannak olyan esetek, amikor tényleg keresem a falon a többi hangszórót.

Alap esetben csak egy kis teret ad előttem a hangnak, de nekem ez megfelelő. Ráadásul nem is volt drága.
[OP]Destroy-man
2012. március 19. 15:31
Térhangzáshoz elég két megfelelően elhelyezett hangfal is. Nekem 4 ládám van (2 mély + 2 kompakt), de a térhangzást tökéletesen adja.
Greene
2012. március 19. 17:11
Gratula Athos.

És ezer köszi, hogy eszembe juttattad, hogy én is akarok egy Dell soundbart a monitorom alá, mert akkor végre kikerül a mélynyomó a lábam alól.
Athos
2012. március 20. 7:31
@[OP]Destroy-man
Nálam jelenleg nem megfelelően került elhelyezésre és így van hiányérzetem, de a várakozásomat felülmúlta. Arra azért majd kíváncsi leszek, hogy ha majd egyszer felkerül a falra a tökéletes pozícióba, akkor mire lesz képes. Azt vettem még észre, hogy a térhangzás csak bizonyos hangerő felett kezd el egyre inkább jelentkezni. Gondolom a hullámok visszaverődése a falról ilyenkor jobbak. De nem értek hozzá. Viszont igazi moziélmény hangerőre nem tekerem fel, mert van egy kisgyerek is.

@Greene
Köszi! Nem tudtam, hogy a Dellnek is van. Én a YBL-t, Samsungot, Philipset és Yamahát hallgattam meg. Valamint a Sonynak egy kisebb és egy nagyobb 2.1-es megoldást, ami szintén képes virtuális térhangzásra. Ezek különálló hangfalak, tehát többet kellett volna kábelezni.
[OP]Destroy-man
2012. március 20. 13:49
YBL? Az nem JBL? Nekem JBL-em van, de PA kategóriás. Home kategóriába nekem nagyon nem jött be a JBL, pedig az egyik kedvenc márkám. Szerencsére PA-ban verhetetlen. Home kategóriában nekem a Linn-nek tetszik nagyon a hangja.
Athos
2012. március 21. 13:41

Dehogynem! JBL. Nem is értem miért így írtam és csak most vettem észre, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Hangzása nagyon jó volt a soundbarjuknak csak marha nagy a mélysugárzó és persze árban is más kategória. Meg őszintén szólva a designja is olyan, hogy najó elmegy, mert jól szól.
[OP]Destroy-man
2012. március 21. 14:36
A designja tényleg érdekes. Elsősorban a hangzás miatt ilyen, de ezt ládán belül is ki lehet(ne) alakítani. A másik pedig, hogy egyedit szeretet volna alkotni a JBL. Most azt szerettem volna írni, hogy nézd meg az Aura erősítőjét, de egyetlen kép sincs róla a neten. Tény, hogy egy nehezen beszerezhető erősítőröl van szó, szinte kiváltság kérdése, hogy ki az, aki árusíthatja. Itt Szombathelyen lehet kapni, de úgy tudom, hogy az ország többi pontján nem. Egy sima doboz, az alja egy kicsit megvan hajlítva, hogy félköríves legyen, az alsó lemez egy kicsit kijjebb nyúlik előre, hátra. Egy bekapcsológomb van rajta, és egy L alakba meghajlított krómozott vasrúd (ez a hangerőszabályzó). És ennyi. Még jelválasztó sincs rajta, pedig 6, vagy 7 bement van a hátlapon. Ami be van kapcsolva az szól. Viszont a hangja, az valami gyönyörű. Simán veri a 1,5 - 2 milliós technikák hangját, pedig ez "csak" 70-80e Ft-ba kerül.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.