@Cölöp: Igen. Nagyon hasznos dolog. Ha nem is minden funkcióját használod naponta, azért eszméletlen jópofa dolgokat tud (amit nem is gondolnál álmodban se)
pl.: Megmondja, hogy ott ahol állsz mikor kel fel, és megy le a nap.

Van még amit én se értek, hogy mire jó...
@Adani: Magyarországon mindenhol 45000Ft az ára, kivéve egy helyen, ahol 28000-ért adják. Én az utóbbi áron vettem. Amerikából jött, ezért volt ennyi, 1 év garival. A használatija angol, de (kapaszkodjatok meg) magyar nyelvű menü is van benne. Szerintem ennyiért elég jó vétel...
A pontosság jó kérdés: Először is kell legalább 3 műholdat lásson a gép, hogy meg tudja mondani a helyzetedet. Minél több a műhold annál pontosabb. Ebben a ("ráncfelvarrott") modellben már van WAAS/EGNOS, ami tovább pontosítja a mérést.
WAAS/EGNOS nélkül 7-10m körüli pontosság érhető, el, de ha nagyon lemegy akkor érdemes az EGNOS-t bekapcsolni, és akár 2 méteres pontossággal is mér.
Itt nálunk az utcában ezzel a módszerrel ma kora este 3-4 méteres pontosságot sikerült elérnem.
Úgy látszik akkor volt vagy 5-6 műhold felettem

A Kérdésedre válaszolva: Igen, elnavigál, megfelelő viszonyok mellett. Megmutatja többek között merre menj, mennyit út van még hátra, és mindez mennyi idő még.