Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Dlágaszááág - avagy a legújabb szerzeményem
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
GoodSpeed
IDÉZET(Davs @ 2005. július 05., 19:03 - kedd)
Köszi szépen Mindenkinek!
Egyébként az mp3 lejátszó SanDisk...Az apuék meg az kifogásolják rajta, hogy a hátoldalára az van ráírva, hogy made in China...Igazuk lehet?

Ma már minden cuccra ez van írva biggrin.gif

A CPU-k jó részén meg Made IN Malaysia van tongue.gif
apacs
IDÉZET(GoodSpeed @ 2005. július 06., 12:36 - szerda)
Ma már minden cuccra ez van írva biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Azért tudok kivételt mondani tongue.gif
GoodSpeed
Ja , van amire Taiwan tongue.gif biggrin.gif
apacs
Van amire Japan tongue.gif ani_wink.gif biggrin.gif
Thermal
Na ez már nagyon ritka manapság. tongue.gif ani_wink.gif biggrin.gif
Greene
Nyitottunk egy új Gratulálós topicot. Arra kérnénk titeket, hogy a Dlágaszáágokkal kapcsolatos gratulációkat ezentúl oda írjátok be, és itt csak a Drágaszáágok, valamint velük kapcsolatos kérdések/válaszok szerepeljenek.
benkovics
És ezt, hogy oldjuk meg? Ott gratulálunk, utána itt kérdezünk? hmm.gif
Szerintem ez baromság.....
(bocs Tomi, de ezt most ha lehet megvétózom! )
Maverick
Ez kb. kétszer annyi hozzászólást fog jelenteni... twisted.gif
eremit
De hát Maverick! Te moderátor vagy! Miért nem kérdezed/beszéled meg a többiektől/többiekkel MSN-en?
Maverick
Nem! Én nem vagyok moderátor! disbelief.gif
Erről az egészről is csak akkor tudtam, amikor elolvastam az erre vonatkozó tájékoztató hozzásztólásokat Greene-től,
és megdöbbenve láttam, hogy a lomtárat duzzasztották fel, itt pedig egymással össze NEM tartozó topikokat vontak
össze... annoyed.gif
Végülis nem kell, hogy megkérdezzék, de nekünk sem kell, hogy tetsszen ez a koncepció... twisted.gif
ProFiler
Egyébként szívesen beszélné(n)k erről Mav-vel, de nincs soha MSN-en. sad.gif

Ciao.
Shia-ko
IDÉZET(benkovics @ 2005. július 11., 1:03 - hétfő)
És ezt, hogy oldjuk meg? Ott gratulálunk, utána itt kérdezünk? hmm.gif

Igen. ani_wink.gif
Vagy nem gratulálsz, csak kérdezel, ha érdekel. Vagy fordítva. vagy egyik sem. Vagy... hmm.gif
benkovics
Na ja! ani_wink.gif Kb erről beszéltem! bulb.gif
GoodSpeed
Hát mondjuk mav, igazad van, ez olyan összevont izé lett...
GoodSpeed
Íme az én legújabb dlágaszááágom : APC Back-UPS CS 650VA 230V BK650EI

Illetve a Teszt Róla a Prohardveren:
Dobozba zárt feszültség
Maverick
Ez egy nagyon hasznos befektetés! thumbsup.gif
Sajnos az utóbbi napok viharaiban volt párszor áramkimaradás, gondoltam is rá, hogy milyen jól jönne egy UPS... ani_wink.gif smile.gif

Egyébként pedig klikk! biggrin.gif
GoodSpeed
Köszi ani_wink.gif

Amúgy már alig várom, hogy használhassam is, kibontottam elolvastam a használatinak már a nagyrészét, de most megvárom szombaton a villanyszerelőt, aki megnézi, hogy rendben van e a földelés, és ha nincs akkor levezeti a konektorból.
eremit
Három dolgot vettem, egyik sem nagy szám, de nekem igen.

- SanDisk cruzer Mini 512 MB pendrive. http://www.ebolt.hu/product88216.html
- Zalman ZM80C-HP VGA hűtő. http://www.ebolt.hu/product92385.html
- MGE túlfeszültségvédő. http://www.ebolt.hu/product87507.html

A Zalmannal sokat szenvedtem, míg rátettem a videokártyára. Pfúúúúú! De már jó.
Greene
A földelést nagyon egyszerű megvizsgálni, hogy jó-e. Kell hozzá egy fogyasztó (pl.: 220V 40W-os égő), meg egy megfelelő (az a kerek, amin van a földelésnek is egy-egy pöcök) villásdugó. Úgy kell bekötni a cuccost, hogy nem a villásdugó 2 szárára (villájára) kötöd, hanem egyiket a szárára, a másikat meg a földelésre.
Ha így bedugod a konnektorba, akkor világítania kell (teljes fénnyel). Persze ha elsőre nem világít akkor a két villát fordítva kell bedugni, mert akkor elsőre nem a fázisba lett dugva az az egy villa amit bekötöttél. A nulla és a föld között meg nincs feszkó (jó esetben smile.gif )
Ha így se ég, akkor a földeléssel gáz van...

A villanyszerelő is 100%, hogy így fogja csinálni, csak neki komolyabb eszköze lesz. (Multiméterrel nem lehet mérni)
benkovics
Gs, Eremit.... KLIKK!
Gereby
Most jöttem, haza Pestről a nagykerből! Meg van minden az új gépemhez! Az ASUS A8V Deluxe-hoz tudjátok mennyi extrát adnak! Olyan nehéz tőlük a doboz hogy majdnem kiszakad az alja smile.gif
Most fölrakom a procihűtőt majd elindítom hogy minden okés-e ha igen akkor összerakom teljesen az egész gépet és kezdőthet a 64bit computering!
ProFiler
IDÉZET(Gereby @ 2005. július 15., 16:59 - péntek)
Az ASUS A8V Deluxe-hoz tudjátok mennyi extrát adnak! Olyan nehéz tőlük a doboz hogy majdnem kiszakad az alja smile.gif

Az A8N SLI Deluxe sem gyengébb e szempontból. Kétkezes a doboza. cool.gif

Ciao.
Maverick
@Eremit

Mi az, hogy "nem nagy szám"?.. blink.gif Ezek bizony nagyszerű dolgok! thumbsup.gif
A Zalmanhoz vettél külön ventit, vagy passzív módban fogod használni? ani_wink.gif

Egyébként klikk! ani_wink.gif biggrin.gif
eremit
A Zalman csak passzívban megy, a lehalkítás volt a célom.
Maverick
IDÉZET(Gereby @ 2005. július 15., 16:59 - péntek)
... összerakom teljesen az egész gépet és kezdőthet a 64bit computering!

Legalábbis ami a HW részét illeti... ani_wink.gif
Gereby
Most már kész van! Tegnap este nem tudtam befejezni teljesen a szoftver telepítést, ez most fejeződött be! A gép nagyon gyors! Everestben az élmezőnyben végez!
Végre van már egy erős gépem. smile.gif
Tegnap még nem voltam kész, de nem bírtam ellenállni a kísértésnek felraktam az SA-t, full grafikán 30-40 FPS és gyönyörű grafika!
A Cool 'n' Quiet kiváló! 35 fokos a procim (AMD Athlon 64 3000+ Venice 1,8GHz + Arctic Cooling Freezer 64) és nagyon csendes, a 2200-as fordulatot levette 1700-ra.
Az alaplap kiváló, óriási felszereltség (ASUS A8V Deluxe)
Majd mindjárt elkezdem tesztelgetni. A procit meg lehet, hogy felhúzom 2GHz-re.

Végre nekem is van komolyabb digaszááááágom!!! smile.gif smile.gif

Már szóltam egyszer... <PF>
ProFiler
Majd írd be az eredményeket a megfelelő topikba. Szívesen fogadnánk. ani_wink.gif

Ciao.
Kovács Dávid ( Davs )
Ma visszavittem Pozsonyba az írót, és beismerték, hogy nem jó, ezért kicseréltem: Nec ND-3540A...Van az író hátulján egy olyan, hogy Line Out...Ide kell kábel? a jumperek mellett van..Mert nekem ilyen kábelem nincsen...A CD íróban nincs, de a DVD olvasóban van... Meg vettem magamnak egy DVD-RAM-ot, még mielőtt kicserélték volna az írót, így öngól weep.gif blush.gif
ProFiler
Ez a hangkimenet. Ha zene CD-t nem szeretnél lejátszani, akkor nincs rá szükséged.

Ciao.
Kovács Dávid ( Davs )
Köszi, akkor szerelek biggrin.gif

Esetleg van valahol a neten egy magyar manual?
Maverick
@Davs

Lehet, hogy Magyarországon nem ismerték volna el ilyen hamar a hibát... roll.gif
Ráadásul elég jó írót kaptál helyette még akkor is, ha így a nyakadon maradt egy RAM-lemez.. ani_wink.gif biggrin.gif
eremit
Egyszerűbb rákenni a vevőre: biztos ő rontotta el. Egyébként boltja válogatja.
Greene
A legújabb drágaságom egy Garmin eTrex Base
IPB kép

Ez egy kézi 12 csatornás GPS vevő. Mivel ez az új szériás eTrex, már van benne WAAS/EGNOS támogatás, amivel a pontosság 2m-re növelhető.

Szervezzünk geocaching túrát? ani_wink.gif
breinichadam
Gratulálok! Erre amúgy hogyan lehet szoftvert telepíteni? Vagy csak van egy beépített és kész?
És mi lesz így az Acer PDA-val? Vagy veszel simán Te is egy A620BT-t? biggrin.gif
Kérdésből ennyi elég.. smile.gif és én benne vagyok egy kis geocachingben smile.gif

Zwiebi
Greene
Azt mondta egy tapasztalt geocachinges srác, hogy GPS-es PDA-t ne vegyek mert nem tudom igazán használni. Ráesik egy csepp eső és már kuka.
Ez meg 1 méter mély vízbe ha lenyomod, fél órát bírja, de különben lebeg a vizen. Nem mellékesen a "hivatalos" kisker árnál 40%-kal olcsóbban vettem, ennyit meg megért...
Lesz PDA, de valószínüleg A620BT, esetleg a 3715, de navigáláshoz ez is elég.
benkovics
IDÉZET(breinichadam @ 2005. július 18., 20:00 - hétfő)
Gratulálok!

Ezt itt nem szabad! hmm.gif mad.gif
Van gratulálós topic is! roll.gif cool.gif
breinichadam
biggrin.gif Feltettem róla 4 kérdést és írtam 1 kommentet... Csak oda szabad írnom, hogy gratulálok...roll.gif És egyébként is, ez nem hozzászólásverseny, minek írjak 2 hozzászólást.... ani_wink.gif

Zwiebi
Adani
@Greene

Akkor nekem is szabad, tehát először is gratulálok. A kérdés meg az volna, hogy kb. mennyibe kerül egy ilyen, és hogy mennyire pontos? Tapasztalatokra gondolok, pl. teszem azt, valahova el akarok jutni vele, és kapok egy csomó számot (GPS koordináták) azokat ha bepötyögöm akkor elnavigál engem oda, mondjuk 10 m-es pontossággal?
benkovics
IDÉZET
  biggrin.gif Feltettem róla 4 kérdést és írtam 1 kommentet... Csak oda szabad írnom, hogy gratulálok...roll.gif És egyébként is, ez nem hozzászólásverseny, minek írjak 2 hozzászólást.... ani_wink.gif

Zwiebi

hmm.gif Ezt szeretnék.... ÖK......
cölöp
@Zwiebi

Nyugodt lehetsz nem is azért írta...

@Greene

Egyszerű embernek ezt kilehet használni?
Greene
@Cölöp: Igen. Nagyon hasznos dolog. Ha nem is minden funkcióját használod naponta, azért eszméletlen jópofa dolgokat tud (amit nem is gondolnál álmodban se) blink.gif ani_wink.gif
pl.: Megmondja, hogy ott ahol állsz mikor kel fel, és megy le a nap. biggrin.gif
Van még amit én se értek, hogy mire jó...

@Adani: Magyarországon mindenhol 45000Ft az ára, kivéve egy helyen, ahol 28000-ért adják. Én az utóbbi áron vettem. Amerikából jött, ezért volt ennyi, 1 év garival. A használatija angol, de (kapaszkodjatok meg) magyar nyelvű menü is van benne. Szerintem ennyiért elég jó vétel...
A pontosság jó kérdés: Először is kell legalább 3 műholdat lásson a gép, hogy meg tudja mondani a helyzetedet. Minél több a műhold annál pontosabb. Ebben a ("ráncfelvarrott") modellben már van WAAS/EGNOS, ami tovább pontosítja a mérést.
WAAS/EGNOS nélkül 7-10m körüli pontosság érhető, el, de ha nagyon lemegy akkor érdemes az EGNOS-t bekapcsolni, és akár 2 méteres pontossággal is mér.
Itt nálunk az utcában ezzel a módszerrel ma kora este 3-4 méteres pontosságot sikerült elérnem.
Úgy látszik akkor volt vagy 5-6 műhold felettem cool.gif
A Kérdésedre válaszolva: Igen, elnavigál, megfelelő viszonyok mellett. Megmutatja többek között merre menj, mennyit út van még hátra, és mindez mennyi idő még.
Adani
Kösz, de lenne itt még valami. Hozzá lehet kapcsolni valami térkép alapján navigáló rendszerhez? pl: egy PDA-n futó Aeromap?
Greene
Sajnos azt nem, de PC-vel kommunikál. Lehet, hozzá adatkábelt csinálni egy rossz egérből, szinte ingyen. cool.gif
Van a Garminnak saját térképes kézi vevője az eTrex sorozatban. A "legkisebb" neve Legend, és 72000 a boltban, illetve 45000 abban a bizonyos másik boltban cool.gif
Nekem viszont elég ez a belépőszintű modell. Többet nem is akartam rá áldozni ani_wink.gif
breinichadam
Tényleg, ez térképen is mutogat, vagy csak a koordinátákat és a távolságot írja ki?
És így most már remélem kitalálsz a "birtokra" ani_wink.gif

Zwiebi
Maverick
IDÉZET(Cölöp @ 2005. július 18., 21:27 - hétfő)
@Greene

Egyszerű embernek ezt kilehet használni?

IDÉZET(Greene @ 2005. július 18., 22:03 - hétfő)
pl.: Megmondja, hogy ott ahol állsz mikor kel fel, és megy le a nap. biggrin.gif

lol2.gif lol2.gif Hát erre tényleg égető szükség van.. lol2.gif lol2.gif

Egyébként meg klikk! ani_wink.gif biggrin.gif
breinichadam
A legszebb házak topicba belinkeltem már, de azért ide is berakom az új házamat smile.gif
Nincs rajta semmi mod, de azért én szeretem... Sőt... smile.gif Előre elnézést kérek azért, hogy videót, ráadásul rossz minőségűt teszek be, de egy képre nem fér rá a házam cool.gif Aki ott volt a fórumtalin, az a legkisebb gépet látta... (Tudjátok, próbáltam valami koncepciót belerakni, kicsitől a nagy felé biggrin.gif)
My Computer(s)

Zwiebi
Spányik Balázs
Kiváló cikk van a panorámafotózásról júliusi számunkban, nagyon tudom ajánlani. (39 megás, ráadásul mov? no.gif)
Maverick
@Zwiebi

Már mind a két táp dohog benne?.. ani_wink.gif biggrin.gif
Kész szerencse, hogy nem akarod LAN-partykra hurcolni.. ani_wink.gif lol2.gif lol2.gif
Egyébként pedig klikk! smile.gif
breinichadam
Na jó, akkor itt van egy kép a régi és az új házamról (a régi egy sima midi házikó)
Kép
De a videó akkor is jobb... biggrin.gif A mov-ot sajnálom, fényképezőgéppel készült... blush.gif (szélessávú nettel pár perc az egész...smile.gif)

Zwiebi
breinichadam
@Mav: egy táp mindig megy ( laughing.gif ), a másikat nem mindig kapcsolom be, mert még mindig az iszonyatos ipari venti van benne... Nincs kéznél még egy YS-Tech-em...
LAN party: van rajta 4 kerék, és ennek a háznak még az autósok is megadják az elsőbbséget biggrin.gif

Zwiebi
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.