Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Artisjus
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Orbit
Az indexen olvasható új IPOD teszt ami kiverte nálam a biztosítékot. Az Ipod 98e Ft-os árából, 27 000 (azaz huszonhétezer) forint az Artijus. Múltkor a rádióban hallottam hogy Magyarországon az írható DVD után száz ft. valamennyi az Artijus, míg Szlovákiában és Csehországban 1 vagy 2 Ft.. Ezek után a röhejesnek tartom a magyar előadók tiltakozását a kalózmásolatok, és az Internetes letöltés ellen. Ezek után én lelkiismeret-furdalás nélkül, gátlástalanul fogok letölteni, és meg sem fordul a fejembe hogy CD-t a boltban is lehet venni. Az megint megérne egy misét hogy mondjuk egy már szinte alig vásárolt kazettán ugyanaz az album 1800 míg CD-n 3300Ft.
gabesz.68
Szerintem ez sajna nem ennyire egyszerű...
Mellesleg tökéletesen egyetértek a felháborodásoddal, de attól még az illegális dolog illegális marad...
Valószínűleg úgyis azért van az égben a zenei CD-k ára, mert már a fehér holló is a netről szedi a nótákat.
Persze ezzel megint azt büntetik, aki nem tud a neten hozzáférni a zenékhez, vagy "nem kíván" élni ezzel a lehetőséggel.
Vérpatkány
Ha egy kicsit stabilizálnák az árakat,
sokkal nagyobb lenne a legális felhasználók tábora. A legtöbb ember nem poénból, vagy "divatból" szedi a netről a cuccost, hanem azért, mert pofátlanul magasak az árak, és nincsenek szinkronban a fizetésekkel.
gabesz.68
Persze az ilyen megnyilvánulások sem segítik a jónépet visszaterelni a legalitás göröngyös medrébe... evil.gif
Orbit
Itt minden arra megy ki hogy lenyúljanak egy csomó lét az emberektől. Ezért ilyen magas az Artijus, és a Cd-k ára is. Szerintem a letöltések és a másolások ellenére is jól kaszálnak (persze lehet hogy nem olyan jól mint 5-6éve), és ez fáj nekik.
gabesz.68
IDÉZET
és a Cd-k ára is

ráadásul a nyers lemezeken is ott virít a logójuk; tehát alapfelállás, hogy aki nyers CD-t vesz, úgyis zenét "lop" mad.gif
Orbit
Csak az nem értem hogy mi van akkor, ha tegyük fel a Cd-re a saját "szerzeményemet" teszem, akkor miért kell kifizetni az Artijustot. Szerintem ez jogellenes.
gabesz.68
...vagy ne adj' Isten archiválsz??!!?
IDÉZET
miért kell kifizetni az Artijustot

állítólag a bevételkiesés kompenzációja... blink.gif
Kiskalóz
Részemről egyszerű a dolog.

Amíg bele van építve az üres adathordozó árába a jogdíj legyen az akár csak egy Ft, akkor én már lelkiismeret furdalás nélkül töltök le zenét.
Mint már előttem mondták.... milyen alapon szednek jogdíjat, egy adathordozó után, amire a családi fényképeket, dvd felvételeket, saját szerzeményű zenét, saját dokumentumokat, stb. írok.

Ráadásul nem vagyok hajlandó kifizetni 4-5000 Ft-ot azért mert adott előadónak tetszik 1 száma.

Ennyi erővel az étteremben is felszámolhatnánk, mondjuk fejenként 500Ft-ot, mondván
azokért, akik otthon főznek, és nem ide jönnek ebédelni, vacsorázni.
google
IDÉZET(gabesz.68 @ 2005. november 12., 10:06 - szombat)
Valószínűleg úgyis azért van az égben a zenei CD-k ára, mert már a fehér holló is a netről szedi a nótákat.

A letöltés itt (még) nem illegális!

A CD-k ára már az ezredforduló óta (ezóta tudom biztos, előtte nem vettem még CD-t) fent van a felhők fölött. Sőt, az utóbbi időben érzek némi "javulást" e téren, bár nem számottevő. De pl. kedvenc előadóm új albumát (külföldi) pl. 3 ezer forint körüli áron láttam (egy ismert áruházban), nem akciósan, újonnan. Azt mondom, ennyit megér a kedvenc zenekarom (persze ismerem az albumot már twisted.gif , és tudom, hogy nekem megéri ezt az árat, mert jó).

Inkább a magas ár következménye a netes letöltés, nem fordítva. Eddig gátlástalanul kihasználták a monopóliumot, és most sírnak, hogy konkurencia van, és már nem zsebelnek annyit.
gabesz.68
IDÉZET
A letöltés itt (még) nem illegális!

Ez rendben is van.
De mi van akkor ha a nethuszár Mártonka a szomszéd Gizi néni kifejezett kívánságára lekapja szépemlékű Zámbó I. összes albumát, és ír egy rakat CD-t a szomszédasszonynak.
Ez hogy állja meg a helyét??
google
Ezt nehéz lesz bebizonyítani. tongue.gif És nem is foglalkoznak vele. Ha a szomszéd néni pénzért eladná, az mindjárt más.
Orbit
Gizi néni is kifizette a Cd-k után az Artijus-t, úgyhogy szerintem joga van azt írni rá amit akar.
ocsi
5000Ft 15-20 számért?! Szóval ez barokkos túlzás...
Nézzétek meg egy magyar punkrock együttes weblapját, akik nem felkapott pop zenéz ( hanem annál sokkal tartlmasabbat) játszanak:
CD: 1299 Ft
Nár az új albumuk most egy kicsit drágább:
CD: 1499 Ft
Akárhogy is számoljuk ez minimum a fele, de inkább a harmada, negyede egy külföldi CD nek. Itt még a legzsugoribb letöltögető is elgondolkozik, hogy megrendelje-e. ( Hiszen őket, még esetleg szivesen is támogatja, mert nem akarják kilopni a szemét.)
Adani
@Ocsi
Igazad van, és nyílván ha neked tetszett a zenéjük ennyi pénzért meg is vetted őket hiszen ezzel támogatod őket. Ha ezt a CD-t megveszed nem a kiadókat gazdagítod vele, hanem segítesz egy együttesnek, aki saját pénzéből csinálta a CD-t és ha páran megveszik talán 0-ra ki tud jönni a buliból.

Magamból kiindulva én is megveszem a kis magyar csapatok CD-it, ami igazán tetszik, csak nekem más a zenei izlésem.

Klikk ide!

A hősök csapat szerintem legjobban sikerült albuma. 1500 ft-ba kerül ennyit simán megér.

Klikk!

Mentha Áldozat LP. 1000 ft-ba kerül és ezne a CD-n nemcsak zene van. Számítógépen lejátszva exkluzív multimédiás tartalom is van rajta ( És nem Spyware mint a Sony-nál) pl: Az Áldozat klipje ( amit a Viva TV-n is szoktak adni), egy "így készült" film a klipforgatásról, fényképek a fellépésekről stb.

Ezért érzi azt az ember, hogy kapott valamit a pénzéért. Persze mindkét album letölthető netről is, de ők nem bánják nem is akarnak érte harcolni ( ők mondták!), hiszen ez nekik reklám, és akinek tetszik az úgyis megveszi a CD-t is (a netről letöltött albumon nincs rajta az exkluzív tartalom).

Ezért nem veszek én soha 5000 ft-ért CD-t. Abból az 5000-ből max. 1000 ft-ot kap a zenész, aki megérdeli a pénzt, hiszen ő csinálta a zenét, a többit meg lenyeli a kiadó alaptalanul.

Az Artisjust meg azért nem fogom pénzelni, mert minek pénzeljünk egy olyan magáncéget, aki a bevételekkel nem tud elszámolni, és azzal sem, hogy ez a pénz hova megy. A megoldás pedig az, hogy üres CD-t és DVD-t csakis külföldről behozottat veszek ( ne feledjük. EU tag országokból vámmentesen behozhatók). A másik ok meg az, hogy nekem abból semmi előnyöm sincs, hogy befizetem a jogdíjat, akkor meg minek? Ha teszem azt visszafelé is működne, ahogy azt logikusan elvárná az ember, vagyis befizetem azt a 150 ft-ot DVD lemezenként, de akkor már ne macerálhasson senki, hogy mit írtam rá, akár legális akár nem. Vagyis ha ennyiből megválthatnám a DVD-re kerülő anyagaim jogdíját ám legyen, de ameddig ez nincs addig minek fizessek?
Sebi
Hali. Egy jó kis oldal erről a témáról. bulb.gif
Másolható javakat fogyasztók érdekeit védő civil szervezet. http://maci.org.hu/
google
1000 Ft a zenésznek, 1000 Ft a kiadónak, és 2000 az album. Ez lenne a járható út. Egyiknek sem kopna fel az álla, sokkal többen megvásárolnák a CD-ket (tehát több lenne a bevétel is, hiába az olcsóbb ár), és a kiadó sem volna ekkora vízfej, mint most. angry.gif
Sebi
CD ár-összehasonlítás. http://maci.org.hu/index.php?page=cd-price mad.gif
Adani
Hogy mennyire igaza van, nekik is.

Olvassátok el ezt is:

Klikk!
ocsi
Azért Állam bácsi is szépen lenyúl 1000 Ft ot Cd-nként...
Sebi
Ezért járunk Ausztriába CD-t venni. Ott nem ilyen zsebmetsző az állam. hmm.gif
Adani
Vagy Szlovákia esetleg Románia, ott is olcsóbbak a cd-k. De nekem elég csak 2 emeletet lemászni a koliban és vehetek CD-t 40 ft-ért DVD-t 60 ft-ért. Ennyit tesz ha nincs jogdíj. a DVD-re pl: 150 ft a jogdíj, abból az pont 2.5 DVD lemez ára.
csibe283
Erre a reklámra tudnék példát is mondani. Letöltöttem ATB legújabb albumát, amin több, mint 10 kedvenc számom van rajta. Az összes eddigi slágere, minden száma, amit szeretek tőle, valamint még új számok is. Annak ellenére, hogy megvolt mp3-ban, megvettem, de csak azért, mert nagyon nagy kedvencem és ráadásul nem az 5-6ezres kategóriában van. Bár a neten 4890 forint, én majdnem 1000 forinttal kevesebbért vettem! Azért elég vicces, hogy a neten még plusszba raknak rá, pedig gondolom azért volt haszon a lemezen az eladónak ott is, ahol vettem. angry.gif Az egyszámos albumoktól irtózom. Soha az életben nem vennék meg egy számért egy mérhetetlenül drága albumot. Ha 400 forint lenne egy album, vagy jó legyen 500, akkor biztos többet vennék meg, mert akkor az általam kevésbé kedvelt, ámde nekem tetsző zenét játszó zenekarokét is megvenném. Van néhány album még, amin vannak kedvenc számok és nem is kevés, de mégse veszem meg, mert sajnálom rá a 4-5ezer forintot. Ha azt mind a zeneszerzők kapnák, esetleg 20%-ot levonnának a lemez előállítására, akkor elgondolkoznának az emberek a megvételen főleg, ha párezer forintot elengednének az árból. Nagyon jó példa erre az, hogy volt egy időben 1890-os Audio CD akció. Drágább CD-ből nagyon ritkán veszek és akkoris nagyon kiválogatom, hogy mit. Ebben az akcióban egy-két hónap alatt (ha jól emlékszem rá) 5 albumot vettem meg. Szerintem ezzel több pénzt kerestek, mint a drágább CD-vel. És, ha megérte nekik akkor annyiért adni, akkor miért nem éri meg állandóan ilyen áron adni? 1890 forintot lazán megérne egy olyan album, amin tudod, hogy jó zene van és biztosan tudod, hogy nem csak egy jó szám van rajta. Az internetes vásárlást nem szeretem, mert alig kerül valamivel kevesebbe és csak a gond van vele. Licensszel kell szórakozni meg ráadásul a wma minősége sem túl fényes. roll.gif (konkrétan a T zeneáruházáról beszélek). A kazetták árát meg úgy le kéne vinni, ahogy csak lehet, mert manapság már inkább CD-t vesznek az emberek szerintem. Persze van, aki kazettát, de biztos kevesebben vannak, mint a CD-sek. A DVD filmekről ne is beszéljünk. 4-5000 forintos áron mennek és közben sok olyan filmet látok mostanság, hogy 999 illetve 899 forint. Ezekután vajon mitől 5ezer egy új DVD? Hát nem az előállítási költségtől, az is biztos. angry.gif Szívesebben vennék meg egy filmet DVD-n, ha az 8-900 forintos árkategóriába tartozna.

Na és ha már ilyen sok szöveggel fárasztalak titeket, akkor már az Artisjusról még valamit. Nagyon undorítónak találom, hogy már az SD kártyára is rárakták a kezüket. mad.gif Nem igaz, hogy a fényképezőmbe szeretnék venni egy kártyát és most már azon is jogdíj van. angry.gif Ráadásul, ha jól látom emelkedtek is az árak ezzel. (Nem tudom pontosan, mert nem nagyon néztem az SD kártyák árait.) Úgyhogy ezekután az Artisjus megkerülését ajánlanám az előadóknak. Sokkal olcsóbban és sokkal nagyobb haszonnal árúsíthatnák a lemezüket. Az Artisjus meg elmehet a fenébe. mad.gif
ocsi
De mégis?! Egy ilyen szervezet, hogy tud beépülni például az SD kártya árába?? mad.gif mad.gif
Gyalo92
IDÉZET(Adani @ 2005. november 12., 16:34 - szombat)
Vagy Szlovákia esetleg Románia, ott is olcsóbbak a cd-k. De nekem elég csak 2 emeletet lemászni a koliban és vehetek CD-t 40 ft-ért DVD-t 60 ft-ért. Ennyit tesz ha nincs jogdíj. a DVD-re pl: 150 ft a jogdíj, abból az pont 2.5 DVD lemez ára.

Ott ilyen olcsó? Én meg veszem a TDK-s dvd-ket 240-ért!
Sebi
Ügyesen. Ezek kicsikarnának minden fillért a zsebünkből. mad.gif
Gyalo92
Sajnos ez van. sad.gif
Sebi
IDÉZET(Gyalo92 @ 2005. november 12., 23:55 - szombat)
Ott ilyen olcsó? Én meg veszem a TDK-s dvd-ket 240-ért!

laughing.gif És még te kérdezet tőlem hány éves vagyok. banghead.gif
Elég öreg ahhoz, hogy ilyen hibákat ne kövessek el. rotflmao.gif
Gyalo92
Miért, akkor milyen CD-t vegyek? Eszembe jutott, hogy nem is 240, hanem 220 volt egy dvd cd...
Sebi
Olcsót külföldről. bulb.gif
Én még DVD-t 100ft-nál CD-t 80 ft-nál többért nem vettem. blink.gif
szabzso
gyalo92 - már annyian kinálják a neten keresztül is a szürkeimport lemezeket fantasztikus árakon, hogy majdnem ugyanolyan könnyű megvenni, mintha elsétálnál egy boltba és ott vennéd.

Elég beütni az apronet cimét, aztán rákeresni hogy cd dvd lemez és láss csodát, nem 240 Ft egy lemez. bulb.gif

Én már semmin sem lepődök meg az artisjus-sal kapcsolatban, lassan a monitorok is 30000-rel drágábbak lesznek, mert azon nézed az internetről letöltött filmeket. disbelief.gif

A zeneáruház meg egy akkora gagyi, hogy csak na! Egyrészt, ha összeválogatsz egy albumravalót, akkor az ugyanott van, min. 3000, és ezért mit kapsz? Egy közepes minőségű zenét. (mp3, wma) Szerintem drága ahhoz képest, hogy nem kell hozzá cd, nem kell legyártatni, nyomtatni, szállítani stb. És ha neadj' Isten vennék is onnan, akkor elvárnám, hogy cd-minőségben tudjam letölteni (wav)!

Nekem sincs lelkiismeretfurdalásom semmiért sem ...

[azon is el lehet gondolkozni, hogy amikor kezdtem a dvd-írást, akkor itthon egy márkás lemez (tdk, verbatim, sony) darabja egy ezres volt a nagyáruházakban (ugye mindig is ott volt a legolcsóbb), de szerencsémre egy ismerősöm gyakran járt németbe és vele hozattam ugyanezen márkás lemezeket 2 EUR/db (500 Ft/db) áron ---> szóval nem mindig csak az artisjus a hibás, a kereskedők ugyanúgy lehúzzák az embereket]
Zazu
A probléma nem is ilyen egyszerű! Ugyanis. Ők azzal érvelnek, hogy a beszedett jogdíjakat megkapják az előadók. De kik? Erre azt mondják, hogy a slágerlistán szereplő előadók kapják. Na itt már alapvetően óriási hibát követnek el. Miért?
Mert történetesen nem mindenki ezt a nyáltengert szereti, amik most mennek a rádiókban. Én történetesen a Pink Floyd, Mike Oldfied zenéit nagyon szeretem. Ha most letöltöm és kiírom a boltban vett CD-re, akkor elvileg őket illetné meg a jogdíj. Igen ám, de mutasson valaki egy olyan top 20-at, ahol ez a két előadó megtalálható. Hogy nincs? Akkor ki is kapja a jogdíjjat? Talán a saját zsebükbe vándorol? Ugyan, ki ellenőrizné, hogy a Pink Floyd számláján megjelent az én 100 Ft-om? És mi van akkor ha én teszem azt népzenét szeretek? Ki kapja a díjjat? Vagy olyan előadót, aki nem is él már?
De nem értem a régi nagyokat sem, mint pl. Presser. Hogy lehet az, hogy nem tiltakoznak? Hiszen az LGT sincs a napi listákon, pedig tuti, hogy sokan szeretik a zenéjüket.

A másik dolog. Nem vagyok jogász, de kikérem mindenki nevében, hogy helyből tolvajok élnek magyarországon! Milyen jogon feltételezi, hogy nem a saját adataimat archiválom, vagy a saját fényképeimet írom CD-re? És itt már a saját fényképeimért ugye dupla jogdíjjat fizettem, mert egyszer az SD kártya után, másrészt az üres CD vagy DVD után. Hol a jogdíjjam? Mert nekem még senki nem utalt egy fillért sem. Hiszen én vagyok a szerző, engem illet. Mi van akkor, ha én azért írok meg egy CD-t mert szeretném, ha az összes free programom egy lemezen legyen. Ha a programok írja ingyen megengedte, hogy használjam a szellemi termékét, mi jogon kér érte jogdíjat olyan szervezet, aki lehet, hogy még azt sem tudja, hogy mire való az a program? Nem alkotmány ellenes ez az egész ügy?

Ez egy másik fórumon hozzászóló ember véleménye. Nagyon találó:

"Mintha előre kifizettetnének velem egy büntetést olyanért amit el sem követtem.
A következő kérdés pedig hogy ha már, előre kifizettem a büntetést akkor után miért is birságolnak meg ha netalántán illegálisan MP3-at írok fel valamire? "

Én meg kitalálom a kanál jogdíjjat. Minden evés után köteles mindenki 10 Ft-ot átutalni a számlámra. Hogy nincs benne semmi tevékeny részem? Mit számít? Hiszen ez a csuda cég sem szerzett egyetlen dalt sem, nem készített helyettem egyetlen fényképet sem. Majd én a befolyt összeget átutalom a kanál készítőjének.
szabzso
... inkább kézzel eszek ezután .... laughing.gif
google
IDÉZET(Zazu @ 2005. november 13., 1:14 - vasárnap)
...ha netalántán illegálisan MP3-at írok fel valamire?

Hogyhogy? Illegálissá akkor válik, ha eladod. A jogdíjat meg nem arra találták ki. Ha jól tudom, mp3-mat mindenki tömöríthet, függetlenül attól, hogy hol lakik. Különben ki volna hivatalosan a merevlemezes (meg flash-memóriás) lejátszók célközönsége? A p2p-kről "warezolók"? blink.gif
Adani
Na igen, de ennyi erővel, ha már kifizettem a jogdíjat, akkor ugye az lenne a lényeg, hogy mivel kifizettem már, megváltottam a CD-re írt anyagot. Vagyis akár a WinXP-t is kiírhatnám rá. Ha nem így van minek fizessek jogdíjat?

IDÉZET
Ott,ilyen olcsó? Én meg veszem a TDK-s dvd-ket 240-ért!

Nem is kell feltétlenül kimenni az említett országokba. Foglaloznak már vele egy páran. ( pl: DVD papa). Nálunk is televan a hírdetőtábla a suliban és a koleszban is, az olcsó CD-t és DVD-t áruló emberek hírdetéseivel.
Abból a 2410 ft-ból pedig 150 ft a jogdíj és még ÁFA is van rajta. Ezek nélkül kv. 40-50 ft lenne a lemez. Ráadásul először a jogdíjat csapják hozzá, és csak utána teszik rá az ÁFA-t. Vagyis tulajdonképpen az adóra is adót vetnek ki, ami már tényleg elég tisztességtelen húzás.
google
Á, ebben az országban az a szemlélet, hogy mindenkiből annyit facsarjunk ki, amennyit csak lehet! Nagyon rossz irányba mentek el a dolgok, már több, mint tíz éve! annoyed.gif angry.gif weep.gif
Adani
Tudom, de ez össznépi játék. Mi is megtehetjük, hogy kibújunk pár dolog alól ( pl: jogdíj).
Egyébként pár napja tudtam meg, hogy a jövedéki termékeknél is így megy ez. Van a termék ára, ráteszik a jövedéki adót, majd az egészre az ÁFA-t. Tehát tényleg megadóztatják az adót is, ami alkotmány és törvényellenes, de hát úgylátszik ez senkit sem zavar.
google
De zavar, csak nem azt, akinek beleszólási joga van az egész történetbe. tongue.gif Az csak hőzöngjön. tongue.gif
fapuma
Ugyan, hisz csak értelmezés kérdése! Honnan vesszük mi azt, hogy a jogdíj adó? twisted.gif twisted.gif twisted.gif

A jövedéki adó viszont valóban igaz, de hát csak jogértelmezés és mellébeszélés kérdése ez is...

Más:
Az mp3-ak letöltögetésével kapcsolatban mást gondolok...
Az, hogy valami másolatát ingyen letöltöm, nem bűn. Ezzel szemben, a jogvédő szervezetek azt sulykolják belénk, hogy ez bizony hamisítás, és halálos vétek! Miért? A hamisítás és a másolás közt csupán annyi a különbség, hogy hamisítás esetén a másolatot eredetinek állítom be. Ez viszont elég jelentős különbség....szerintem.
Ha én megveszek mondjuk egy Linkin Park-lemezt, akkor én azt két okból teszem:
1.) Ezzel fejezem ki, hogy a zenéjük és a mondanivalójuk nyomot hagy bennem, és támogatom őket.
Ez jelenleg szinte nevetséges indok, tekintve, hogy az általam kicsengetett 5000 Ft 80%-a NEM az együttes zsebébe megy, hanem a jogvédőknek és annak a kiadónak, aki hónapokig szivatta ezt az együttest, és csak nagy nehezen tudtak megszabadulni tőle. Figyeljünk: a Linkin Park már kiadót váltott, ennek ellenére ha én egy régebbi albumukat megveszem a bótba', egy tőlük független, sőt, rajongói körökben "közellenségnek" tekintett társaság kapja a lóvét.(Kérlek, javítsatok ki, ha tévedek...)
Ennek ellenére megveszem az albumot, a következő miatt:
2.) Bár internetről letölthető mp3-ban, de az NEM UGYANAZ, mint az eredeti lemez.
Miért?
Mert a torrentről, sőt a NETES ÁRUHÁZBÓL SEM kapom meg hozzá a feeling-es borítót, mellékelt füzetecskét, a címkézett lemezt, ráadásul huszadik hallás után már észrevehetők az mp3 tömörítési hibái, urambocsá' még rippelés közben is keletkezhetett recsegés vagy egyéb hiba, egyszóval NEM UGYANAZ!

Jut is eszembe:
Egy kedves magyar szervezet, annak ellenére, hogy hatályos törvénykezések alapján magáncélú másolat készítése nem bűn, mégis vadászik azokra az emberekre, akiknek otthon vannak másolt lemezeik(otthon!!!), és "példát statuál" rajtuk, mintha főbenjáró bűnt követnének el, pedig még csak szabályt sem sértenek!
Vérpatkány
Nagyon undorító, hogy nálunk arra mennek, hogy az útolsó vasat is kiszedjék belőlünk. A pénzünket akarják, "minden egyéb szempont másodlagos"- by: A Cég - Alien filmek. smile.gif
google
IDÉZET(fapuma @ 2005. november 13., 16:20 - vasárnap)
...Egy kedves magyar szervezet...

Mondjuk ki: ASVA. mad.gif

Egyébként - ha sikerül a főemberükkel interjút készítenem - akkor ezt meg fogom tőlük kérdezni. exclamat.gif
Orbit
Szerintem a PCWorld részletesen, jogászokat megkérdezve, kicsit körbe járhatná ezt a témát. Kíváncsi lennék ez ügyben fordult-e már valaki az Alkotmánybírósághoz, EU-hoz stb. Van azért néhány példa a demokrácia elmúlt 15 évében amikor a bíróság egy törvényt hatályon kívül helyezett. Szerintem azért az mindennek a teteje hogy egy IPod 97e Ft-ba kerüljön mikor 70-be is kerülhetne. A pofátlanságnak is van határa.
Egyetértek az előttem szólókkal hogy a lé nagy része nem is az előadókhoz kerül hanem a kiadó nyúlja le.
Zazu
Tudom, hogy nem ide tartozik. De árulja már el valaki, hogy mi a búbánatért olyan sikeres az iPod? Millió egy lájátszót csinálnak egyébb neves és névtelen gyártók. Mi az, amit csak az iPod tud?
fapuma
Talán az, hogy APPLE. Ez egyrészt minőségi garancia, másrészt presztízs. ani_wink.gif

@Google
Remélem, sikerülni fog, érdekelne, milyen mellébeszélést találnak ki rá. smile.gif
Zazu
IDÉZET(fapuma @ 2005. november 13., 19:07 - vasárnap)
Talán az, hogy APPLE. Ez egyrészt minőségi garancia, másrészt presztízs. ani_wink.gif

Aha! Azért lesz pár hónapon belül használhatatlan a kijelzője.
Adani
Vagy pl: azért mert szép. A Mac minit is főleg ezzel lehet eladni. Van egy Mac mini itt a koleszban, és hát tényleg van benne valami megfoghatatlan. Nagyon tetszik pl: hogy csak egy bekapcsoló gombja van, semmi más.
titusz
IDÉZET(Zazu @ 2005. november 13., 19:15 - vasárnap)
IDÉZET(fapuma @ 2005. november 13., 19:07 - vasárnap)

Aha! Azért lesz pár hónapon belül használhatatlan a kijelzője.

Mint ahogy ma már találkoztam ezzel a megszólalással minden gyártónak vannak hibás termékei. A kijelző probléma nagy port kavart a világban és az amerikaiak a végén azért fordultak bíróságra, mert nem akarták kifizetni azt a 5-10$-t amibe a postaköltség került volna. Egy magyar ember örült volna, ha kicserélik ellentétben az amerikaiakkal akik reklamálnak, hogy ki kell nekik fizetni a postaköltséget a cserért cserébe.sad.gif (mit tesz a jólét?sad.gif) Az Apple termékekben valóban van valami különleges és ez lehet a sikerük titka.
Chabi
Az audio CD az tökéletes minőségű.

Az átlag mp3 már rosszabb minőségű.

Az átlag wma még rosszabb minőségű.

Miért is kell ugyan annyit fieztni érte ? Főleg amerikában nem értem az embereket akiket jó pár ezer dolláros pénzbüntivel sújtottak amiért egy az eredetinél sokkal rosszabb minőségű anyagért. Miért nem perelnek ezzel vissza ? Amerikában mindent meg lehet csinálni twisted.gif
google
IDÉZET(Chabi @ 2005. november 13., 20:27 - vasárnap)
Az audio CD az tökéletes minőségű.

Amíg nem hasonlítod össze a bakelitlemezzel vagy a DVD-Audioval. ani_wink.gif
Zazu
Igen, ez így van!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.