Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Far Cry
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Játékok
Oldalak: 1, 2, 3, 4
Chabi
Én nem játszom ezzel a játékkal, de mivel nagy köztiszteletnek örvend nyitottam róla egy témát.

Én csak ennyit mondok:

>> A 64 bit csodái a Far Cry-ban <<

ninja.gif

Az egészben az tetszik, hogy nem kellett újraírni az egész játékot, hanem egy jó nagy 64bit-es patch-el át lehet változtatni. smile.gif

Remélem ezt más játékoknál is alkalmazni fogják. Így egyszerűbb mint tényleg előről írni a játékokat 64bit-en.
GoodSpeed
Nekem is a játék doozán rajta van az AMD Athlon 64 jelzés ,és kicsit gondolkoztam is rajta, hogy a DVD-n csak a 32 bites verzió van rajta, hogy hogy lehet ez 64 bit-re is optimalizálva, még arra is gondoltam, hogyha 64 bites rendszerre állok át, akkor megkell vennem külön a 64 bites verziót, de ez így nagyon jó, hogy ingyen közzé teszik, remélem a Battlefield 2 is így lesz smile.gif
Gigah3rtz
Én imádom ezt a játékot! azt hiszem megyek és holnap veszek egy Athlon 64 platformot blink.gif Amugy nagyon szép 64 bit alatt a FC!! cool.gif Ha majd a meszimeszzi jövöben lesz A64-em végigviszem újra! ani_wink.gif
nascar
Én végigjátszottam kódok nélkül!
Nagyszerű játék! Várom a 2. részét!
A 64 bit-es cikket olvastam, hát igen! Már rég igaz a mondás, hogy a játékokhoz vesszük a gépeket! ani_wink.gif
Lassan kidobhatom a 9600 XT kártyámat! unsure.gif
csum-pi
Hát igazad van a géppel kapcsolatban... Merthát nekem pl egy ATI Radeon (excalibur) 256Mb DDR2-es videókártyám van, azzal speciel a Far Cry-ban minden fullon volt a felbontástól kezdve a részletességig, csakhát a gépen nem akaróddzott bírni a nyüsztetést... ani_wink.gif

Különben én is végigjátszottam kódok nélkül. Nem very high-on hanem azt hiszem medium-on (a középsőn)... biggrin.gif
Chabi
Ha valaki felteszi a 64bit-es kiegészítőt az tegye fel a RivaTuner progit is, mert az tudja mérni a VGA RAM-foglaltságát is.

32bit-en is pengeélen táncolt 1024x768-on AA és AF bekapcsolásával volt 120MB.

Kiváncsi lennék hogy ezzel a 64bit-es patch-el mennyivel lépi túl a 128MB-os határt 1024x768-on AA-val és AF-el.

Magyarul csak arra szeretném felhívni a figyelmet amire a régi fórumban is kevés sikerrel:

A 64bit-es korszak beköszöntével a 128MB-os VGA kártyák értelmüket vesztik a játékok miatt

Bár aki szeret a rendszer RAM rovására lefoglalni + memót a VGA-nak az továbbra is elégedett lehet a teljesítmény romlásával !
GoodSpeed
Remek feltettem, megmondta hogy a Gecube weboldaláról származó driver, 4.12-es Catalyst, szóval lehet majd vissza teszem az 5.2-est azzal még jól müködik a kártyám, viszont hol jelzi mennyi a VGA RAM foglaltsága?
gaboooka
érdemes lenne megpróbálkozni újabb újabb pályákkal is.

Pl. kedvenceim: Devils Island, Matto, Matto 2. ani_wink.gif
csum-pi
Vannak jó kis pályák is, de van ami nem akar működni. De nem lényeg, mert nem szoktam valami sokat játszani... De azé' Kösz a tippet!
GoodSpeed
IDÉZET(gaboooka @ 2005. May 28., Sat 1:03)
érdemes lenne megpróbálkozni újabb újabb pályákkal is.

Pl. kedvenceim: Devils Island, Matto, Matto 2. ani_wink.gif

Ezt is megnézem majd.

A multi nem egy nagy durr sajnos sad.gif Olyan nincs véletlenül hogy co-op? Tehát itt nem arra gondolok, hogy 5 ember ugyannyi ember ellen pl, hanem mondjuk x számú ember a monszták ellen. Mert ha lenne benne ilyen mennyivel izgalmasabb lenne. Lényegében emberek botok ellen.
Sanzi
Valaki leírná, hogy hogyan kell életet lehelni azokba a pályákba, amik gabooka által megadott url-n érhetők el. Valahova be kell másolni? vagy valami külön progi? Esetleg kell hozzá, valamilyen Patch?
Előre is Kösz a segítséget!
nascar
A FarCry fent van a gépemen, frissítettem az 1.1-es patch-vel, aztán próbáltam volna az 1.3-ast (1.2-öt visszavonták hibák miatt!), de nem lehet választani, hogy hová települjön. Mindig a "C" meghajtón keresi az alapjátékot! Micsoda marhaság ez? exclamat.gif blink.gif
A másik meg, hogy eredeti játékom van, de nem hajlandó elindulni ameddig a CD/DVD emuláló program van fent a gépen exclamat.gif exclamat.gif blink.gif
Megszabják, hogy milyen programokat használhatok, meg milyet nem?! Vicc!
Most meg találjam ki, hogy a CloneCD, Daemon Tools, Vagy az Alcohol miatt kiabál!
Na mindegy!
A problémát megoldottam netes segítséggel ( twisted.gif ), de teljesen felesleges volt eredetit vennem! angry.gif
gaboooka
IDÉZET(Sanzi @ 2005. Jun 27., Mon 14:04)
Valaki leírná, hogy hogyan kell életet lehelni azokba a pályákba, amik gabooka által megadott url-n érhetők el. Valahova be kell másolni? vagy valami külön progi? Esetleg kell hozzá, valamilyen Patch?
Előre is kösz a segítséget!

Ha leszedet a kiválasztott pályát, megtalálod a szükséges instrukciókat egy txt-ben. smile.gif

@nascar: Dehogy volt felesleges.... gondolj csak a tokra és a borítóra. laughing.gif
Sanzi
@gabooka

OK, elboldogulok vele... Kösz!
Sanzi
Nah, megnéztem tüzetesebben ezeket a pályákat.
Mod mappába kell másolni: (matto2) elindítom mint mod, újratölt a FarCry, de semmi változás, minden a régi
Telepítő .exe: (matto3) felteszem oda ahova kell, megyek a mod fülhöz, elindítom, bejön a menü, de itt már más, változott a menü. Megpróbálom a legfelső résznál elindítani, kiválasztom a nehézséget, kattintok a strarta, semmi. Megyek egyel lejjebb a menüben, valami bechkmark, vagy mi, ott van valami, kezd tölteni a játék, de mihelyst kész van, lefagy a játék
A maps mappába másolósok: írv valamit, hogy nyomj meg, de mit is?

Előre is Kösz!
gaboooka
IDÉZET(Sanzi @ 2005. június 29., 0:14 - szerda)
Nah, megnéztem tüzetesebben ezeket a pályákat.
Mod mappába kell másolni: (matto2) elindítom mint mod, újratölt a FarCry, de semmi változás, minden a régi
Telepítő .exe: (matto3) felteszem oda ahova kell, megyek a mod fülhöz, elindítom, bejön a menü, de itt már más, változott a menü. Megpróbálom a legfelső résznál elindítani, kiválasztom a nehézséget, kattintok a strarta, semmi. Megyek egyel lejjebb a menüben, valami bechkmark, vagy mi, ott van valami, kezd tölteni a játék, de mihelyst kész van, lefagy a játék
A maps mappába másolósok: írv valamit, hogy nyomj meg, de mit is?

Előre is Kösz!

Ha jól emlékszem, akkor a következők szerint kell eljárni:

A letöltött állományban megtalálod a [matto_2.zip\Matto\Levels] Matto_2 mappát.
Ezt bemásolod a "Levels" mappába, majd az indítás következik.

A főmenüben nyomsz egy "0"-t, majd írod: "\map matto".

Nem vagyok biztos ebben, de azért próbáld ki! ani_wink.gif
Sanzi
Nagyon köszönöm gabooka! Működik!
Egyetlen bibi volt, hogy nem tudtam \ jelet írni, mindig csak q írt be, de ismeri a crtl+c, úgyhogy nem volt gáz... biggrin.gif
gaboooka
Igazán nincs mit! ani_wink.gif

Ennek örömére megint felpakolom a gémet! [ immár 4X-re ] laughing.gif
Sanzi
Nah, ez egy jó ötlet. Én személy szerint nagyon imádom. Most viszem Reality-n, de egy kcsit megakadtam, úgyhogy nézem a plussz pályákat. Meg még a multis pályákat akarom kipróbálni, csak nincsen kivel. sad.gif
GoodSpeed
Kijött az 1.32-es verzióhoz való magyarítás, letölthető innen.
nascar
Nekem az 1.3 patch fel sem megy fel! Az 1.1 hiba nélkül, de az 1.3 telepítője meg sem kérdezi, hogy hová települjön, csak kijön a "Install, Repair, Uninstall" képernyő, mondom neki, hogy install, és hibaüzenettel leáll, hogy nem találja az........./1.3patch.msi fájlt!
Eredeti, megvásárolt játék! blink.gif
GoodSpeed
Nekem nem volt vele sosem gondom, természetesen az enyém is megvásárolt ,eredeti játék. Lehet a Windowsoddal nem klappol valami nem?
rootcommander
Helloo!

Végigjátszota már valaki a Far Cry-t?

Eljutottam egy olyan pályára, aminek a neve valami BOAT, van rajt egy nagy tenger egy szárazfölddel és a part mellet egy nagyon nagy hajó. A feladat, hogy a hajó hátsó részén lévő üzemanyagtartájt fel kell robbantani (FUEL) és a hajó elejére szaladni. A bomba elhelyezése és a robbantás után jön egy helikopter, amiről elkezdenek lőni mint az álat és az istenért sem tudom lelőni a helikoptert.
Lehet, hogy én vagyok béna, de ha valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan tovább nagyon megköszönném.
Sanzi
Nah, az tényleg szép hely. Én is sokat bénáztam vele. A lényeg, hogy le kell lőni a helikoptert, még mielőtt elsűlyed a hajó, mert a hajó nagyon jó fedezék. Én a rakétával lőttem le. Max 2 a rototta, és annyi..
rootcommander
OK, köszönöm, sikerült
Az utolsó részben sem semmik az a sok nagy dög.
Sanzi
Lenne a gamel egy kis gondom. A Cooler pálya legvégén, mikor a csajt kell megmenteni, akkor Easyn jött 2-3 ugrólós szörnyecske, és szépen lelöttem őkat, és kész. Ez volt Cahlengin-en is. De Realistic-on nem jön semmi, és nem tok továbbmenni. Valaki tud segíteni? Tiszta röhej, hogy a többi fokozaton ment, csak itt nem... annoyed.gif
kori
Valószínű olyan jó vagy,hogy nem mernek előjönni. biggrin.gif Komolyra fordítva ez valószínű program hiba lehet. ani_wink.gif
nascar
Lehet, hogy Realistic-ben máshol jönnek!? roll.gif
Sanzi
Nem tudom, hogy mi baja lehet... Talán a Patch-el menne. Valakinek megvan az 1.32-es Patch?
gaboooka
IDÉZET(rootcommander @ 2005. július 14., 17:18 - csütörtök)
Helloo!

Eljutottam egy olyan pályára, aminek a neve valami BOAT, van rajt egy nagy tenger egy szárazfölddel és a part mellet egy nagyon nagy hajó. A feladat, hogy a hajó hátsó részén lévő üzemanyagtartájt fel kell robbantani (FUEL) és a hajó elejére szaladni. A bomba elhelyezése és a robbantás után jön egy helikopter, amiről elkezdenek lőni mint az álat és az istenért sem tudom lelőni a helikoptert.
Lehet, hogy én vagyok béna, de ha valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan tovább nagyon megköszönném.

Én (is) úgy csináltam, hogy a bomba elhelyezése után kiúsztam a partra. Itt a pálmafák mögött eltudsz bújni.
nascar
IDÉZET(Sanzi @ 2005. július 17., 18:09 - vasárnap)
...Valakinek megvan az 1.32-es Patch?

Nekem megvan! De neked is meglehet, ha letöltöd >>INNEN<< exclamat.gif bulb.gif
Ez hivatalos!
Az ehhez tartozó 1.32 magyarítás pedig >>ITT<<! Telepítési útmutatót elolvasni!!!!
nascar
IDÉZET(gaboooka @ 2005. július 17., 18:17 - vasárnap)
IDÉZET(rootcommander @ 2005. július 14., 17:18 - csütörtök)
Helloo!

Én (is) úgy csináltam, hogy a bomba elhelyezése után kiúsztam a partra. Itt a pálmafák mögött eltudsz bújni.

Én ezt úgy oldottam meg (miután 20X lelőtt a helikopter), hogy egy Humvee-vel érkeztem a hajó közelébe, az átjáró után rögtön befordultam a sziklák mellett, egészen a kis szakadékig, és az utolsó pillanatban kiugrottam a dzsipből, és hagytam legurulni, ez pontosan a hajó mögött történik, lemegyek én is, miután leszedtem az ellenséget, beállok pontosan a hajó mögé, felmegyek a hajóra, elintézem a dolgom, gyorsan kiugrom, úszom a Humvee-hoz, beszállok... és jöhet a helikopter. A dzsip gépágyújával meg szétlövöm, mint a sz... exclamat.gif bulb.gif twisted.gif twisted.gif
gaboooka
Ez is egy megoldás! laughing.gif laughing.gif
Sanzi
IDÉZET
Az ehhez tartozó 1.32 magyarítás pedig >>ITT<<! Telepítési útmutatót elolvasni!!!!

Hol található ez az útmutató??? (kösz a linket)
nascar
Az útmutató a telepítés közben olvasható!
De a lényeg, hogy bárhová telepítetted a FarCry-t, oda kell telepítened a magyarítást!
Pl. Program Files\Ubisoft\Crytek\FarCry, akkor ugyanezt az útvonalat kell megadnod a magyarítás telepítésekor is! Ez a lényeg!
Viszont utána egyből magyar a játék!
Sanzi
Ok, erre még rájöttem volna, csak nagyon beoltottál, és azthittem, hogy valami nagy buherálás kell neki... biggrin.gif
Maverick
IDÉZET(Gaboooka @ 2005. július 17., 18:17 - vasárnap)

IDÉZET(Nascar @ 2005. július 17., 19:17 - vasárnap)
Én ezt úgy oldottam meg (miután 20X lelőtt a helikopter), hogy egy Humvee-vel érkeztem a hajó közelébe, az átjáró után rögtön befordultam a sziklák mellett, egészen a kis szakadékig, és az utolsó pillanatban kiugrottam a dzsipből, és hagytam legurulni, ez pontosan a hajó mögött történik, lemegyek én is, miután leszedtem az ellenséget, beállok pontosan a hajó mögé, felmegyek a hajóra, elintézem a dolgom, gyorsan kiugrom, úszom a Humvee-hoz, beszállok... és jöhet a helikopter. A dzsip gépágyújával meg szétlövöm, mint a sz... exclamat.gif  bulb.gif  twisted.gif  twisted.gif

Kompliziert! tongue.gif A megfelelő előkészítések után nyomtam egy backspace-t.. twisted.gif ani_wink.gif biggrin.gif lol2.gif

(: Tudom, Nascar, tudom... (:
Sanzi
Nah, akkor folytatom a megkezdett sztorimat. Feltettem a legújabb patch-t, ez egyel visszább lévő mentést töltöttem be, eljutottam odái, hogy be kell menni megmenteni a csajt. De bemegyek, és a csajon kívül senki... Nagyon idegesít, mert ez az egyetlen olyan játék, amivel felhőtlenül tudok játszani.
És valakihez, akinek lenne egy kis ideje, meg kedve lenne egy kérésem. Felteszem valahova FTP-re a mentést, és valaki próbáálja meg, hogy neki mi történik. Előre is köszönöm!
apeter
Kedves Fórumozók!

Mivel sok szépet olvastam az FC-ről, hát megvettem. Feltelepítés után viszont ezt az üzenetet írja ki a játék indítása után:
"CD/DVD emulation software has been detected. Please disable all CD/DVD emulation software and re-start the game."
Mi a fenét ért CD/DVD emuláció alatt? Segítsetek, mert már mindent végig bogarásztam de emuláló programot nem találtam, nem is telepítettem...
Nagyon szeretnék már játszani a játékkal, de így kidobott pénz az egész..

Köszönettel:
Péter
angry.gif
Utonium
Daemon Tools? Esetleg CloneDVD (vagy CloneCD), illetve Alcohol nincs a gépen?
Gigah3rtz
azt hiszem le kell törölni a Clone CD-t[ha jól emléxem;)]
apeter
Szervusztok!

EAC, Nero Burning ROM és Clone CD van a gépen, mint író programok.
Miért kell letörölni a CLONE CD-t? Nem lehet valamit átállítani a registryben, hogy ne foglalkozzon az FC vele?

Köszönettel:
Péter
nascar
Van a gépeden Daemon Tools, Alcohol, CloneDVD, CloneCD, vagy egyéb más CD/DVD emuláló progi?
Ezt jelzi! Ezeket kell leszedni a gépről, de még a Registry-ből is kiirtani, csak ezután hajlandó elindulni a FarCry (meg mostanság egyre több játék pl.: Sims 2!)
Ha végképp nem megy, akkor küldj egy e-mail-t, én meg küldök egy valamit ( twisted.gif ), amivel elindíthatod a játékot!
Nekem is eredeti van, mégis ügyeskednem kellett, hogy induljon! Aztán nemrég konfig váltás miatt újraraktam az XP-t, ott már nem nyivákolt exclamat.gif tongue.gif
Maverick
IDÉZET(Gigah3rtz @ 2005. július 26., 6:59 - kedd)
azt hiszem le kell törölni a Clone CD-t[ha jól emléxem;)]

Jól emlékszel! ani_wink.gif biggrin.gif

Az Alcohol 120% és a Daemon Tools maradhat -legalábbis nálam nem nyivákolt ezek miatt-, viszont a CloneCD-re
allergiás a kis mocsok.. twisted.gif twisted.gif
Megjegyzem, elég felháborító, hogy a szabályosan megvásárolt DVD-ről nem lehet biztonsági másolatot készíteni... angry.gif
(Bármilyen hihetetlenül hangzik biggrin.gif , tényleg CSAK biztonsági másolatról lenne szó...)
apeter
Szomorúan olvasom hozzászólásaitokat.
Már csak egy kérdés: Ha leszedem és az FC telepítése után visszateszem a Clone-t akkor sem fog elindulni az FC?

Köszönettel:
Péter
sad.gif
Spányik Balázs
IDÉZET(Maverick @ 2005. július 26., 17:54 - kedd)
Megjegyzem, elég felháborító, hogy a szabályosan megvásárolt DVD-ről nem lehet biztonsági másolatot készíteni... angry.gif

Mit biztonsági másolatot készíteni? FUTTATNI! Elmennek a sunyiba, de szaporán, hogy beleszólnak, milyen programok lehetnek a gépemen! mad.gif thumbdown.gif
nascar
Én most raktam egy új rendszert, és ott fut a CloneCD/CloneDVD a FarCry mellett! A lányom gépén le kellett szedni a CloneCD-t, mert ott meg a Sims-2 üvöltözött! Szóval nem értem!
De mondom, ha nem akarod törölni egyik szoftvert sem, akkor buherálni kell egy kicsit. Ehhez tudok segítséget nyújtani! twisted.gif twisted.gif
apeter
Akkor kérlek segíts!

Köszönettel:
Péter
SHADOWMAN19
Végig vittem, szerintem ne mvolt olyan nagy durranás, mint amilyenek beharangozták.. Bár a víz és néghány fény effekt az tutira ott volt, különösebben nem találtam izgalmasnak. Lehet, hogy azért is, mert én nem szeretem a jungle harcot..
kori
Akkor vidd végig a legnehezebb fokozaton. twisted.gif Szerintem a Half Life2 után következik a rangsorban FPS játékok terén. ani_wink.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.