ProFiler
2005. május 3. 14:56
Billentyűzetek és egererek, illetve ezek kombinációinak vásárlási tanácsai.
A régi fórumban megkezdett topic
csum-pi
2005. május 16. 10:39
Nem tudom hogy mi lehet a jobb...
- A vezetékes megoldás, mellyel allándóan akadunk
VAGY
- A kábel nélküli, mely teljesen biztosan jobb, addig amíg nem kell kicserélni az elemet, nem működik normálisan a kopcsolat.....
Én speciel azt mondom, hogyha valaki nem váltogatja a helyét a billentyűzetének, akkor mindenféleképpen a még hagyományos "kábeles" billyentyűzetet válassza. De egér tekintetében azt mondom, hogy nem a kábelesek a jobbak, mert az egeret mozgatni kell, és ebben sokszor az egér mozgása korlátozva van pont a kábel miatt. Lenne még egy dolog. Aki irodában dolgozik, annak teljesen megfelelő a normál egér, mert nem rántgatja jobbra-balra, hogy most ezt ki kell lőni, azt le kell vágni.... és ezeknek az embereknek a hanyattegér is nagyon király (csak hozzá

kell szokni...) !!!
Shia-ko
2005. június 9. 14:10
Elszántam magam, hogy kábeltelenítem az egerem.
Dokkolósat szeretnék.
Mit tudtok ajánlani?
Nem kell semmi extra, 4 gomb elég.
ProFiler
2005. június 16. 14:38
Mennyit szánnál rá? Gondolom az MX1000 minden szempontból sok.
Esetleg ez.Ciao.
Shia-ko
2005. június 16. 14:48
Igen, mint beszéltünk is róla, MX1000 lesz. Ha minden igaz, holnap megyek érte. 5 év gar., és nem volt egetverően drága, bár azon csodálkoztam, hogy milyen keveset csökent az ára az elmúlt időben.
Shia-ko
2005. június 18. 12:56
Megvan, kapott új wint is.
Sajna a görgő kattintását nem lehet programozni, és gondolkozom egy fittness-bérlet vásárlásán.
ProFiler
2005. június 18. 13:38
Ciao.
Shia-ko
2005. június 18. 13:49
Melyik részére vonatkozik?
Greene
2005. június 18. 14:15

Gratulálok

. Linux alá az összes gombot be lehet bindelni

Fitneszbérlet meg nem kell, majd megszokod
Shia-ko
2005. június 18. 14:26
Setpointban nem lehet.
Shia-ko
2005. június 19. 10:11
Nem tudom, hol-mennyi garral adják az MX1000et, mert a dobozon 3 év van, a Ramiris 5öt ad, és ezt a kisker is megadta, ahol én vettem.
ProFiler
2005. június 19. 10:20
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. Jun 18., Sat 14:49)
Melyik részére vonatkozik?

Hogy minek hozzá bérlet. Neked aztán nem kell lefogyni.
De mit nem tudsz a görgőn programozni? Van rajta annyi gomb... Miért pont az kell?

Ciao.
Shia-ko
2005. június 21. 10:48
A fogyás dolgot hagyjuk, mert lenne mit, és honnan, de csuklóra kéne gyúrni, bár mostanra már megszoktam.
Sok mindent lehet rajta állítani, de görgő kattintása fix, amit én mindíg átállítok program bezárására, mert görgetés fixálásra, vagy hogy hívják.
mattheus
2005. július 10. 13:39
MX1000 egeremnek elromlott az adaptere. Sajnos úgy vettem, hogy gari már nincsnen hozzá. Vettem egy HAMA adapter, mely feltölti ugyan, de kérdésem az lenne, hogy eredeti Logitech töltőt egyáltalán lehet-e kapni hozzá vagy ne álmodozzak ?

mennyire lehet az gáz szerintetek, hogy eredeti töltő 8V tölti, míg én a töltő sajátosságai miatt 7.5V tudom vagy 9V-vel, de ez káros.....gondolom, így nem is próbáltam.
És még egy kérdésem lenne a hozzárértőkhöz. Szeretnék olyan billentyűzetet venni, lehetőleg feketét, ami slim-es, azaz hasonlít a notebookéra és nincsenek a billentyűi összesűrítve, hanem normális, megszokott elredezésben van.
Fujitsu- Siemens tetszik, olvastam és láttam is élőben, hogy két hét intenzívebb használat után a feliratok jelentősen kopik. Ezt lehetőség szerint elkerülném.
Greene
2005. július 10. 13:52
Slim (notebook típusú) billentyűzetből elég jó a Genius SlimStar. Nekem ilyenem van (csak a Pro, ami még tartalmaz egy görgetőgombot és 2 passzív USB aljzatot), és a felső-középosztályba helyezném. A multimédiás gombok kicsit gagyik, de azért elég jók.
Árban se rossz. A sima kb. 5000, a pro kb 6500Ft.
Viszont nem késes, hanem gumimembrános, ami rövidebb élettartamú.
mattheus
2005. július 10. 14:00
Kifejtenéd bővebben,hogy mi az a késes illetve membrános megoldás a billentyűzeteknél? Mely típusoknak van késes technológiája? Én bevallom őszintén néztem már Genius billentyűket a slim kategóriában és vhogy nem jöttek be. Minőség érzete nem volt Valami jó.
Greene
2005. július 10. 14:06
A membrános egy gumimembránt használ, ami ugye idővel elkophat, elrohadhat stb.
A notebook-oknál a késes technológiát használják, mivel a kis méret és a megbízhatóság egyaránt fontos. Ez viszont hangosabb.
Kb. ennyit tudok a kétféle billentyűzetről, ezt is úgy olvastam...
Nekem van késes is meg membrános is. A notebooké messze minőségibb érzetet kelt.
mattheus
2005. július 10. 14:16
Milyen késes típusokat ismersz? Geniuson kívül még mik jöhetnek szóba (akár membrán akár késes)? Logitechnek nincsen, ha jól tudom elérhető áron

ilyen billentyűzete. Pedig azokat szeretem
Greene
2005. július 10. 14:46
Őszintén szólva nem merültem el a témában ennyire. Csak olvasgattam pár weboldalt a billentyűzetekkel kapcsolatosan. A Logitechnek van késes ha jól emlékszem, de ez elég drága.
A Fujitsu-Siemens-nek is mintha lenne egy gyönyörű billentyűzete elérhető áron.
A minőségérzete a Geniusnak se olyan rossz ám
Orbit
2005. július 10. 17:23
Én billentyűzetből és egérből is a Logitech-et ajánlom. Nekem egy vezetékes Internet Navigator Keyboard billentyűzetem és egy vezetékes MX300-as egerem van, kb 2,5 évesek de most is úgy működnek mint új korukban.
mattheus
2005. július 10. 18:06
Én is Logitech combót használok (MX 1000 & Navigator Black), de a slim az mindig álmom volt. A típus kérdéses még. Korábban igazán jó minőségűekkel, csak komly Dell és IBM konfigoknál találkoztam. Külön szinte lehetetlenség beszerezi ezektől a márkáktól. Genius nekem eddig nem tetszett, Fujitsu kopik hihetetlen gyorsasággal, Lottón meg még nem nyertem, így a Logitech ilyen klaviatúrája kilőve

Tippeket tudna még valaki adni?
Lakatos Gergely [Stinger]
2005. július 17. 23:09
A Genius elég gyér, kopik is, és a billentyűk ollókapcsolói sem bírják a nyúzást. A Logitech-et érdemes megvenni annyiért, picivel kevesebbért pedig a Compaq, vagy az általad említett márkák hasonló klaviatúrái is beszerezhetők rendszerintegrátor-cégektől.
mattheus
2005. július 19. 10:58
Rendszerintegrátor? Tudsz ebben segíteni? Hogy lehet ilyen kapcsolatokra szert tenni?
Gondolom egy hétköznapi emberrel nem nagyon foglalkoznak, de egy PC World fórum "taggal" már hátha.
Dr. Watson
2005. július 22. 14:39
Hello,
lett egy Genius Slim Star Pro-m, elsősorban a kényelmes USB-csatlakozás miatt, ámde miután feltelepítettem a szoftverét, üzembe helyeztem és kipróbáltam, rájöttem, hogy épp az USB kulcsomat nem tudom használni az elégtelen áramellátás miatt... Lehet ezen segíteni?
Greene
2005. július 22. 14:50
Nem. Az a két USB aljzat passzív, tehát nem kap elég áramot ahhoz, hogy komolyabb eszközt tápláljon.
Dr. Watson
2005. július 22. 15:56
Köszi!
Hát ez remek!

Akkor gyakorlatilag dobhatom is ki, persze nem fogom, de arra nem jó, amire vettem... Nincs is olyan billentyűzet, aminek nem passzív USB hubja van? Van egy régi kialakítású házzal rendelkező gépem és semmi kedvem állandóan a hátulján matatni az USB1-es kapuhoz... no mindegy, akkor lehet, hogy veszek egy önálló táppal rendelkez hub-ot, csak az plusz 3 kábel...
kori
2005. július 31. 10:19
Egyik ismerősöm tegnap felhívott,hogy vegyen-e USB-s billentyűzetet. Kellő tapasztalat híján a PS/2-t ajánlottam. Melyik a jobb és miért?
eremit
2005. július 31. 10:20
Szerintem nem annyira port-, mint inkább márka függő.
Greene
2005. július 31. 10:40
Nekem pl. nincs PS/2-es portom, így csak USB-s cuccokat tudok venni...
Shia-ko
2005. július 31. 11:04
A PS/2t nem tudod menetközben rádugni, de nem is eszi a procit annyira.
kori
2005. július 31. 11:39
Na ez az ami miatt nem bántam meg a javaslatom,mert ugye minek húzgálná ki-be a user a billentyűzetet. Köszönet.
- ProFiler -
2005. július 31. 18:45
Greene
2005. július 31. 19:00
Ez iszonyat ronda

. Azt hiszem maradok az MX1000-nél
aadaam
2005. július 31. 21:13
Ez az MX1000-res mennyi HUF-ba kerül?
Greene
2005. július 31. 21:14
Ha jól láttam mostanában ment lejjebb az ára. Már 13000Ft körül megkapod.
nascar
2005. augusztus 1. 0:07
- ProFiler -
2005. augusztus 1. 5:45
MX510 belefér?
Ciao.
eremit
2005. augusztus 1. 6:00
Mennyire függ a működése az egérpadtól? Úgy általában is.
- ProFiler -
2005. augusztus 1. 6:18
A Logitechnek? Alapjaiban véve nem függ, de egy jó egérpadon még jobb.
Ciao.
eremit
2005. augusztus 1. 6:20
Aztán nem túl drága ez az MX510? 11000 Ft, ahogy néztem az e-Boltban.
Shia-ko
2005. augusztus 1. 8:04
IDÉZET(nascar @ 2005. augusztus 01., 1:07 - hétfő)
Razer diamondback
norc
2005. augusztus 3. 17:03
IDÉZET(eremit @ 2005. augusztus 01., 7:20 - hétfő)
Én nemrég vettem egy Logitech Click-et. Nagy on megvagyok vele elégedve és csak 6e volt!
Ja és még jól is néz ki!
http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=8594
- ProFiler -
2005. augusztus 3. 17:32
IDÉZET(eremit @ 2005. augusztus 01., 7:20 - hétfő)
Kint 35-40 Euro.
Ciao.
Spányik Balázs
2005. augusztus 12. 23:16
Jönnek a Logitech új gaming egerei. Ultrabrutál! Lézeres, 2000 dpi felbontás, és az egyiknek a talpán levő apró súlyocskákkal állítani lehet a súlypontját!

Októberben lesz a bemutató.

Gereby
2005. augusztus 13. 0:12
Uhhh...
Hát van egy olyan érzésem, hogy sajnos nekem nem mostanában lesz ilyen
Spányik Balázs
2005. augusztus 15. 11:52
Úgy tűnik, az apró súlyocskák kamu volt. Vagy nem értem. Mindenesetre itt egy (még) kibontatlan G7 az ablakpárkányon. Gyorsan megjöttek az októberhez képest.
Később: hülye vagyok, a súlyok a vezetékes G5-ön vannak.
- ProFiler -
2005. augusztus 15. 13:13
Egész jó egerek. De nekem valahogy az MX1000 kényelmesebb hatást kelt. Sebességben tényleg kiválóak, de őszintén szólva semmi különbséget nem éreztem az 1000-hez képest. Relatíve egyátalán nem drágák, mert a G5-öst 60 Euroért tudom hozni, ami most egy MX1000-nek felel meg. Bár utóbbit még mindig jobb választásnak tartom azoknak, akik nem (csak) játszani szeretnének a gépükkel. A G7-nek csak a felülete nem jött be - ugyanis izzadó kéznél csúszóssá válnak a gombok. Ez probléma volt már a lakkozott MX1000-nél is. Ja és utóbbi büszke 20 Euroval többért szerezhető be Ausztriában, mint vezetékes társa.
Egér? A Razer válasza a Plazma LE.

Ciao.
Athos
2005. augusztus 15. 14:11
Már szemezgetek a Logitech új egereivel.

Még nem döntöttem, de lehet meglepem magam majd az egyikkel.
Adri
2005. augusztus 16. 11:23
Tudtok valami jó kis egeret?
Nem akarok túl nagyot. Főleg játékra kell.
Spányik Balázs
2005. augusztus 16. 15:04
Túl nagyot? Mármint méretben vagy pénzösszegben? Milyen típusú játékhoz?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.