Nos, nagyon remélem nincs még ilyen topic...
Nézzetek el ide! <- Itt az eddig megjelent, illetve nyílt bétájú programokat tölthetitek le:
- Google Talk
- Google Toolbar (IE-s, és FF-es egyaránt)
- Google Desktop 2
- Picasa2
- Google Earth
- Gmail Notifier (bár ha fenn van a Desktop, akkor ennek én nem látom értelmét)
Most pedig regélnék a programok tudásáról:
Google Desktop: Nekem ez a kedvenc Google programom. Elképesztő, hogy mennyi mindent tud:
- E-mail postafiók figyelő (csak Gmail)
- Ha van Google Talkod, akkor azt is beépítheted
- Hírek
- Fotók
- Gyors nézet
- Feljegyzések
- Rendszer monitor (CPU, memo, Disk, és az internet)
- Időjárás
- (...a többi nem érdekes, vagy magyarországon nem lehet használni)
Az Earth-öt gondolom senkienk sem kell különösebben bemutatni, viszont azt elmondanám, hogy a legújabb verziókban már van National Geographic reklám is, ennek segítségével találtam rá pl.: a piramisokra Egyiptomban.
A Talk pedig olyan, ahogy Balázs leírta az ehavi számban, csak ami fontos, bár annyi extra van, hogy ha beírjuk ezt: : D, (persze egyben, csak nem akartam itt szmájlit csinálni) : ), akkor azt sötétkék, kiemelt betűkkel írja le a beszélgetésben.
A Picasa is nagyon-nagyon hasznos, és nagyszerű program, két kattintással tudunk küldeni Gmail postafiókunkon keresztül képeket.
Lehet, hogy én vagyok sügér, lehet, hogy tényleg nem lehet, de én nem találtam módot több kép egyszerre való elküldésére, így egyenként kellet elküldenem.
A Google Labs-on pedig nagyon elámultam, hisz a Google-nak lesz (vagy nem) videó kereső szolgáltatása. Hogy ez mennyire lesz sikeres, azt nem tudom, majd kiderül.
/ A Gmail Notifier pedig csak arra képes, amire a Desktop e-mal figyelő szlgáltatása, így csak azoknak ajánlom, akik nem akarnak komplett, nagy keresőt a gépükre./
Picture - Google Desktop