Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Mobiltelefon-vásárlás
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Digitális élet, otthon > Mobiltelefon, okostelefon, GPS, PDA, PNA
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
ProFiler
Mobiltelefon-vásárlási tanácskérések.

A régi fórumban megkezdett topic
csum-pi
Én igazából nem is hozzászólni szeretnék, csak egy megfigyelést tennék... ezt a Mobiltelefon című vásárlás azzal kezdve, hogy fel lett sorolva néhány telefon köztük a T230, ha jól emléxem, akkor 32.000 Ft volt. Manapság már a Vodafonnál lehet kapni T290-est, ami nem több mint 12.000 Ft (100 Ft. hián biggrin.gif ). Mennyit fordult a világ???
Na szál, én egy ping-pong ütőt használok pontosan egy Nokia3650-est, melyet használtan vettem nagyon jó állapotban 20.000 Ft-ért (azt hiszem jó üzletet kötöttem), azóta vettem bele memótriakártyát egy 128 MB-sat és telenyomtam jobbnál jobb szoftverekkel. Azért nem vettem jobbat, mert igazából a telefon az telefon, és a legfontosabb funkciója a telefonálás, másodlagos az sms küldés és a többi meg csak ezek után jön. cool.gif Ez a telefon alap helyeztben, "origin", alig tud valamivel többet mint egy fele annyiba kerülő, de figyelembe véve hogy memória kártyával bővíthető, bluetoot-os, infrás....... és ráadásul lehet hozzá letölteni millió szoftvert, ahhoz képest nem is rossz, mert aki jól bővítgeti, kihozhat belőle egy olyan masinát, amely nem piskóta! laughing.gif superman.gif
Adani
Bizony. Sőt én egyszer láttam egy 7650-es Nokián, hogy C64 emulátor futott rajta. Ez azért már nemsemmi. Nagyon állat lehet Commandozni mobilon :-)
ProFiler
Tudom. biggrin.gif cool.gif

Ciao.
Adani
Csak kár, hogy az én telcsimen (3100) nem megy, mert Symbian-ra írták.
nascar
Nekem is volt 7650-esem! Nagyon jó telefon, bár nagy, de imádtam!
Aztán tettem egy kis kitérőt egy PDA-val (XDA II), de nem tudtam megbarátkozni vele, és rájöttem, hogy inkább telefonra van szükségem, mint PDA+telefonra!
Jópofa az érintőképernyő, meg minden, de nem használtam ki, jampiskodni meg nem akartam (nem a stílusom! tongue.gif ), ezért gyorsan túladtam szegénykén, és vettem egy NOKIA 6630-at, ez gyakorlatilag mindent tud, amire szükségem van!
Csak kisebb, és könnyebben használható, mint egy PDA! tongue.gif
Painkiller
HEY!

Nekem Siemens St60-om van és többé kevésbé meg vok vele elégedve! Szép képeket csinál.
Sajnos T-mobilos szoftvere van.

question.gif Kérdésem: hol tudok hozzá letölteni JAVA alkalmazásokat, csengőhangokat, képeket stb?
ProFiler
Remélem fizetős tartalomra kérdeztél rá! (?)

Ciao.
Adani
Van oldal, ahol ingyen letölthető tartalmak vannak. Próbáld meg ezt:
mobil.redirectme.net Wap-ról megnyitod és regisztráció után rengeteg java játékot, programot letölthetsz ingyen. Pontosabban az adatforgalmat kell csak fizetni.
csum-pi
Én gyűlölöm a google-t tanácsolni, mert én útálom bogozni a helyes és helytelen linkek tömkelegét mad.gif !!! DE! Ebben az esetben most én ezt tanácsolom, mert szinte csak a telefonomhoz használom a google-t hogy programokat blush.gif , alkalmazásokat töltsek le! arrow.gif http://www.google.co.hu/
Timer
Én a k700i-t tudom javasolni, főleg a pannonos-t, mivel ott érintetlenül hagyták a szoftvereket. Nagyon jó kis telefon, és ha megengeditek, megosztom veletek a két hónap alatt megszerzett tapasztalataimat:

Összeszerelés, ház:

Igazából a minőségre nem lehet panasz, hiszen nem a belépő szintről beszélünk. Nagyon jól összerakott a cucc, és a hátlapján lévő fémbetét igazán kellemessé teszi a tapintását.
Hogy egy negatívumot is említsek: a billentyűzet hangja. Én nem tudom, miért van ez, de az előző telefonomál (t230) is jelentkezett ez a bizonyos nyekergés. Sajnos e megvan itt is, és bár nem zavaró mértékű, mégis rontja az összerakottság érzését. Itt azért ráfért volna még némi csiszolgatás a technikára.

Kijelző, kamera:

Azt hiszem, a kijelzőről bátran mondhatom, hogy remek minőségű. A 65k ellenére nagy ritkán lehet csak észrevenni hiányosságokat, a fényerő pedig szerintem pazar.
A kameránál nem igazán tudom, mit is írjak. Egyrészről nem mondhatom, hogy rossz képeket csinál, de a gépre átküldve már érződik a VGA felbontás hátránya. Színeiben nem rossz, relatíve még a fehéregyensúlyt is jól méri.

Szofvterek, Java

Na ez az igazán erős ebben a telefonban. Net szerte hemzseg a letölthető tartalom, és jó része legálisan ingyenes. Ilyen például a Lasyk oldala, ahol mellesleg rengeteg SE-hez lehet találni exkluzív tartalmat. Témák, szoftverek, játékok, videók, szóval minden, ami kellhet. Szintén frankó oldal a Pappfer.hu, ahol a letöltések mellett rengeteg tanácsot is találsz a fórumban. ezen túlmenően minden problémádra találhatsz valamilyen megoldást... bulb.gif
A java eddig nálam minden programot rendesen futtatott, a játékok közül sok nokiára íródott, mégis ment nálam is.
A beépített menü szerintem kellemes, követi az se sajátosságokat, a maga erősségeivel és gyengéivel együtt. Becsületére legyen mondva, stabil a cucc, eddig egyszer sikerült lefagyasztanom, de akkor is alacsony aksifesz mellett akartam még egy sms-t kipréselni a telefonból, és valahogy nem akart elindulni, csak a kijelző biggrin.gif

Hát, körülbelül ennyi tapasztalatom van jelenleg a típussal, azonban mindenkinek bátran ajánlom, aki hasonló tudású telefont szeretne a közeljövőben vásárolni. Bár itt az újabb fejlesztés, a k750, én azt mondom, ez a telefon még mindig megéri az árát, ugyanis az újabb is csak dizájnban, és a kamerában változott meg (plusz memókártya is mehet bele, de mivel én nem walkmanként használom a telefonom, számomra ez elhanyagolható). A beépített 42 mega a szoftverekhez bőven elég, zenéhez meg nem, dehát ez van blush.gif

Ha már szofvert mondtam: az FMA tudása külön megérne egy misét exclamat.gif
Greene
Azért a k700i szoftvere minden csak nem erös. Inkább a tetülassú kifejezés illik rá roll.gif
ladany
Hellosztok!

Nekem meg T610-esem van és ezerszer jobb mint a K700i harhar.gif
Nem recseg, ropog a gombja mint a 700-asnak és ahogy látom, a csicsázáson kívűl semmi újat nem tettek a gépbe fejlesztésként.
K700 az kis tömzsi, mondhatni bumszli, míg a T610 az a valaha gyártott telók közül talán a legelegánsabb cool.gif
Én is elegáns vagyok, a telefonom passzol hozzám biggrin.gif
Timer
No akkor.

1. A gomb recsegés igaz, ezt említettem is.

2. Az, hogy a szoftver "tetűlassú" lenne, erősen megítélés kérdése. AZ EREDETI (hangsúlyozom, nem témobilmegvodafóóóóón) szerintem megfelelő sebességet biztosít. Ha nem hiszed, fogj meg egy t230-ast, és írj rajta egy sms-t.

3. Az, hogy a k700 nem tud többet, mint a t610, ugye Te sem gondoltad komolyan. Nézz utána kicsit...

4. Dizájn. Na ez a rész rengeteg támadást kapott a közönségtől. Lehet szeretni, meg gyűlölni. De azt azért nem hiszem, hogy egyöntetűen rossz lenne. Ez a kétarcúság szerintem sem nyerő, de nekem ne akard azt mondani, hogy a 610-es monokróm színezése elegánsabb, mint a fémesszürke. Mellesleg ez is ízlés kérdése.

Nem vagyok marketinges az SE-nél, mielőtt valaki rám szólna, egyszerűen csak kedvelem ezt a telefont. Ennyi.
Sanzi
Nekem is egy T610-esem van, és én is NAGYON meg vagyok vele elégredve. Egyszerűen tökéletes. Infra, Bluetooth, (ami akkor nagyon-nagynak számított!!!). Nekem ezek a fő szempontok, hogy jól lehessen géppel összekapcsolni. Mert van egy-kettő olyan új teló, amin ugyan van infra meg bluetotth, de sehogy sem megy. Pl: Sharp GX30. Van rajta minden. Namármost: infra: csak ünnepnapokon, és akkor is csak úgy, ha minden Sharpos baromságot feltesz az ember. Arról, hogy telóról telóra, azt rögtön el lehet felejteni. A bluetooth, meg olyan mintha nem is lenne. Még soha nem sikerült belőle életjelet kicsikarni.
Nagyon jó kis teló az a T610 az átához képest, talán a legjobb választás ami most van a piacon. Egy-két dolog amit hiányolok:
- Egy kicsit nagyobb mem
- VGA cam

De ezektől eltekintve ja kis teló, nagy a készenléti idővel, elegáns külsővel, gyönyörű csengőhangokkal, szép kijelzővel.
Adani
A T610 tényleg nem egy rossz telcsi, sokan dicsérik, akiknek van.
Szerdahelyi Gergely
Van valakinek Nokia 6630-asa? Nokia 3650-ről cserélném és érdekelne, hogy milyen érdemi különbségek vannak? Van benne rádió? Egyáltalán érdemes erre cserélni a 3650-et?
ProFiler
Szerintem érdemes. Már csak a Symbian miatt is.

Ciao.
Adani
Az már igaz, Symbianra több alkalmazás készül, mint Java-ra.
Szerdahelyi Gergely
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 29., Sun 21:59)
Szerintem érdemes. Már csak a Symbian miatt is.

A 3650 is Symbianos! De ebben a 60as széria van, azt hiszem a 6630 meg 70-es. Milyen hangchip van a 6630-ban? Az enyém elég gyenge.
nascar
Nekem az van (6630)! tongue.gif
A 3650-es inkább a 7650-es kicsit átdolgozott változata volt.
A 6630 pedig egy új irányvonal, kitűnő készülék, könnyen használható, konfigurálható, nagyon jó az energia felhasználása (akksi!) exclamat.gif bulb.gif tongue.gif
Rádió nincs benne!
Kétfajta kiszerelésben kapható:
1., készülék + akksi + töltő + CD + memória kártya
2., készülék + akksi + töltő + CD + memória kártya + sztereó fülhallgató + USB adatkábel (ez persze kicsit drágább, én 1000 Ft-val vettem drágábban exclamat.gif exclamat.gif bulb.gif tongue.gif tongue.gif )
Az eredeti adatkábel, ha külön veszed kb. 8000 Ft!!

Egy kis hibát helyesbítenék: ProFiler, Adani a 3650-es már Symbian-os telefon! ani_wink.gif
Adani
És tényleg. Akkor tévedtem, megesik az ilyen.
ProFiler
De már csak a kijelző miatt is érdemes váltani. smile.gif

Ciao.
Szerdahelyi Gergely
A 6230 fülhallgatója jó ehhez is? USB nem kell nekem (Bluetooth van), ha jó, akkor az olcsóbb csomag. De lehet, hogy maradok a 3650-nél. Hangchipről tud valaki valamit? Mert a kijelző meg a skinelhető felület nem igazán ér ennyit (nekem)

Ja és még valami: A .sis programjaim futni fognak ezen is?
nascar
Ezt .sis-e válogatja! tongue.gif tongue.gif
Van amelyik megy, van ami nem.
A hangchip pedig biztos jobb, mint a 3650-é, hiszen sokkal újabb, gyakorlatilag most ez a legmodernebb készülék.
A 6230 fülhallgatója, szerintem jó bele! ani_wink.gif
De a két fő magyar Nokia-s oldalra felmész, és tengernyi program van, természetesen csak kipróbálásra! twisted.gif
www.nokiaprogramok.hu
6600sector
ProFiler
Tapasztalataim szerint, ha ehhez (Series 60) keresel .sis programokat, akkor az összes futni fog rajta.

Ciao.
csum-pi
Nekem is 3650-em van, egyetlen nyomósabb dolgot sajnálok hogy nincs benne. Nincs rádió!!! Egyébkét a 6630-as tényleg jobb.
Tomhud
Nokiát már nem nagyon vennék. Most Sony-Ericsson T-610-em van és nagyon jó! Nokiákban például nincs többoldalas MMS küldés, legalábbis az általam ismertekben nincs.
ProFiler
Mit értesz többoldalas MMS alatt?

Csak azért, mert én már küldtem el több, mint 2000 karakteres, mozgó képpel körített MMS-t egy 7610-essel...

Ciao.
nascar
Hát ez legyen a legnagyobb hibája a 6630-asomnak, hogy nem tudom elküldeni a "Háború & Béke"-t képekkel illusztrálva! twisted.gif twisted.gif
Szerdahelyi Gergely
Én pont ezt szeretem a Symbianos telefonokban: Az alaptudás nem különösen nagy, de mivel a proci erős, a RAM is elég nagy, az utólag rátelepített programokkal bármit meg lehet csinálni. Van például többoldalas MMS küldő is. exclamat.gif
Adani
Ezért is jók a Symbianok. Ezért vettem anno Java képes telcsit, de a Symbian jóval többet tud.
ProFiler
Elkezdtem gondolkozni, hogy eljött az ideje egy mobil cserének. Továbbra is Nokiában gondolkoznék, de nemazán tláltam olyan telefont, amire érdemes lenne lecserélnem a 7610-et. Esetleg van valakinek ötlete?
A követelményeim:
Méretben nem szeretnék nagyobbat, tudásra legalább ennyit tudjon, mindenképpen rendelkezzen legalább 1 MPixeles fényképezővel, ne legyen összecsukható, továbbá kizárólag Symbiant favorizálok, de esetleg szóba jöhet még a Ms Windows Mobile. Más gyártók termékeire is várok javaslatokat. De azt elárulom, hogy átbogarásztam az összes Nokiát, Siemenset, Samsungot és Sony Ericssont, de egyiknél sem találtam nekem megfelelőt (azaz annyival jobbat, hogy érdemes lenne lecserélni). Esetleg a későbbiekben megjelenő készülékek közül mire lenne érdemes várni?

Ciao.
chris p
Ha a jelenleg piacon lévők nem igazán tetszenek szerintem várj év végéig, ha jól emlékszem akkor jön az N-széria. (Az egyikhez ha jól láttam Sennheiser fejhallgatót adnak blink.gif , ha esetleg az is megérik a cserére, akkor két legyet egy csapásra. biggrin.gif )
ProFiler
Azthiszem az N sorozat már korábban is megjelenik... Mondjuk van 1-2 tetszetős típusuk.

Ciao.
pannonboy
Hogy lehet a 6630-ast a 3650-el összehasonlítani??? sad.gif
Még a 3660-al sem, pedig az már tud is valamit (és használtató a billentyűzete).

Kb. akkora a különbség a két teló között, mint az 5110 és a 3650 között.
matesz
Sziasztok!

A Samsung mobiltelefonokról kérnék véleményeket, tapasztalatokat!
Ezzel a telefonnal szemezgetek, de előtte szeretnék véleményeket hallani a Samsung tulajdonosoktól, a telcsikről! ani_wink.gif
Szerdahelyi Gergely
IDÉZET(pannonboy @ 2005. Jun 18., Sat 13:35)
Hogy lehet a 6630-ast a 3650-el összehasonlítani???

Úgy, hogy mindegyik Symbianos, fogad memóriakártyát és nagyfelbontású kijelzője van exclamat.gif A 3660 és 3650 közötti tudásbeli különbség NINCS csupán a 65k kijelző a 4k-val szemben. A gombok helyzete nem befolyásolja a telefon tudását. Egyébként használtál 3650-t egyáltalán? Mert akkor biztosan feltűnt volna, hogy mennyivel logikusabb körbe rakni a gombokat!
Adani
Én kipróbáltam egyszer, de 20 perc alatt nem sikerült megszokni. Inkább maradok a szokványos elrendezésnél.
Shia-ko
IDÉZET(matesz @ 2005. Jun 23., Thu 13:10)
Sziasztok!

Ezzel a telefonnal szemezgetek, de előtte szeretnék véleményeket hallani a Samsung tulajdonosoktól, a telcsikről! ani_wink.gif

Stabil megbíztható, de inkább csili-vili (női), mint gyakorlatias. Szép a kijelzője, a hangja, de a szövegbevitel vacak.
matesz
Köszi Shia-ko! smile.gif

Nem akarok "női" telcsit venni, akármien jól is néz ki! biggrin.gif
SMS-t ritkán írok, úgyhogy a szövegbevitel nem probléma! roll.gif
ProFiler
Pedig a Samsung női. (pont én beszélek a 7610-esemmel... blush.gif biggrin.gif )

Ciao.
Bencce
Mi a véleményetek a Motorola MPx 220-ról? Nagyon elgondolkoztam, hogy vegyek-e egyet. 80-90 E forint, és egész szép, no meg Windows Smartphone is van ám rajta! smile.gif Valakinek valami tapasztalata vele?
ProFiler
Érdekes kis készüléknek tartom. Szerintem érdemes lehet megvételre, ha nem zavar, hogy összecsukható és tetszik a designja. Aki nem ismerné...

Ciao.
Adani
Nem rossz egy telcsi, de használt már valaki Windowsos telcsit? Van rajta kékhalál? biggrin.gif
mizsi
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. június 23., 21:57 - csütörtök)
IDÉZET(matesz @ 2005. Jun 23., Thu 13:10)
Sziasztok!

Stabil megbíztható, de inkább csili-vili (női), mint gyakorlatias. Szép a kijelzője, a hangja, de a szövegbevitel vacak.

1. A Samsung-nak vannak "férfi" telefonjai is, pl. a P510-es, vagy a D500-as.
2. Az való igaz, hogy szép a hangja, gyönyőrű a kijelzője, az SMS írás viszont tényleg hagy kívánnivalót maga után (nem tudom, mikor jönnek már rá bulb.gif)
Shia-ko
A 2es pont üti az elsőt. tongue.gif Amíg nem praktikus, hanem csili-vili, addig mindegy, hogy milyen a dizájn, nem férfi telefon. bulb.gif
Dózsi
SAMSUNG SGH-E330 telefonról mi a véleményetek, van valakinek ilyene?
marcos99
Sziasztok! Mobilvásárlás előtt állok és segitségeteket szeretném kérni!!!!! 30ezer forintot szánok rá. SonyEricsson T610-est kártyafüggetlenen 25ezerért vagy Motorola V550(Live!)-osan a Vodánál 30ezerért???? Ti mit választanátok? Mert a Motorola videót is visz a T610es meg örök életű mobil!!! Gyorsan irjatok légy szíves mert a T610est már kiárusitják és ezért ilyen olcsó!!!!!!!!!!! Kösz mindenkitől aki segít.
fapuma
A SAMSUNG-nak vannak normális szövegbevitelű készülékei is... épp azok, amik nem női kézbe készültek. ani_wink.gif (Saját tapasztalat)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.