Én a k700i-t tudom javasolni, főleg a pannonos-t, mivel ott érintetlenül hagyták a szoftvereket. Nagyon jó kis telefon, és ha megengeditek, megosztom veletek a két hónap alatt megszerzett tapasztalataimat:
Összeszerelés, ház:
Igazából a minőségre nem lehet panasz, hiszen nem a belépő szintről beszélünk. Nagyon jól összerakott a cucc, és a hátlapján lévő fémbetét igazán kellemessé teszi a tapintását.
Hogy egy negatívumot is említsek: a billentyűzet hangja. Én nem tudom, miért van ez, de az előző telefonomál (t230) is jelentkezett ez a bizonyos nyekergés. Sajnos e megvan itt is, és bár nem zavaró mértékű, mégis rontja az összerakottság érzését. Itt azért ráfért volna még némi csiszolgatás a technikára.
Kijelző, kamera:
Azt hiszem, a kijelzőről bátran mondhatom, hogy remek minőségű. A 65k ellenére nagy ritkán lehet csak észrevenni hiányosságokat, a fényerő pedig szerintem pazar.
A kameránál nem igazán tudom, mit is írjak. Egyrészről nem mondhatom, hogy rossz képeket csinál, de a gépre átküldve már érződik a VGA felbontás hátránya. Színeiben nem rossz, relatíve még a fehéregyensúlyt is jól méri.
Szofvterek, Java
Na ez az igazán erős ebben a telefonban. Net szerte hemzseg a letölthető tartalom, és jó része legálisan ingyenes. Ilyen például a Lasyk oldala, ahol mellesleg rengeteg SE-hez lehet találni exkluzív tartalmat. Témák, szoftverek, játékok, videók, szóval minden, ami kellhet. Szintén frankó oldal a Pappfer.hu, ahol a letöltések mellett rengeteg tanácsot is találsz a fórumban. ezen túlmenően minden problémádra találhatsz valamilyen megoldást...
A java eddig nálam minden programot rendesen futtatott, a játékok közül sok nokiára íródott, mégis ment nálam is.
A beépített menü szerintem kellemes, követi az se sajátosságokat, a maga erősségeivel és gyengéivel együtt. Becsületére legyen mondva, stabil a cucc, eddig egyszer sikerült lefagyasztanom, de akkor is alacsony aksifesz mellett akartam még egy sms-t kipréselni a telefonból, és valahogy nem akart elindulni, csak a kijelző
Hát, körülbelül ennyi tapasztalatom van jelenleg a típussal, azonban mindenkinek bátran ajánlom, aki hasonló tudású telefont szeretne a közeljövőben vásárolni. Bár itt az újabb fejlesztés, a k750, én azt mondom, ez a telefon még mindig megéri az árát, ugyanis az újabb is csak dizájnban, és a kamerában változott meg (plusz memókártya is mehet bele, de mivel én nem walkmanként használom a telefonom, számomra ez elhanyagolható). A beépített 42 mega a szoftverekhez bőven elég, zenéhez meg nem, dehát ez van
Ha már szofvert mondtam: az FMA tudása külön megérne egy misét