Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Háttér beszúrása weblapomra
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > CSS
yxcvbnm
Ha webszerkesztő programmal megnyitom az index.html-t milyen kódokkal lehet beszúrni hátteret és ezt a többi kód között hova kell elhelyezni?
Gigah3rtz
IDÉZET(Code)

<html>
  <head>
    <title>Cím</title>
    <style>
              body { background: szín url(képneve.kit) center; background-repeat: no-repeat; }
..... 

</style>
  </head>

Ezt akkor kell beírni ha középre szeretnéd igazítani a képet úgy hogy ne ismétlödjön!
[remélem jó a kód]
-------------------------------------------------------------------------------------------------

IDÉZET(Code)
<body background="képneve.kit"></body>

Így csak símán berakod!Ismétlődik![remélem jó]

Utólagos engedelmeddel egy kicsit javítottam a html tagek sorrendjén <Ajnász />
yxcvbnm
Kösz, működik
Gigah3rtz
Nincs mit! Majd azért linkeld be ha kész lesz ani_wink.gif
Lalo
Remélem jó helyen kérdezek.

Van egy wordpress motorra épülő honlapunk. Aki felépítette, sajnos beteg és nem akarom apróságokkal zavarni.
Meg szeretnénk változtatni a hátteret. A színkódot ki tudom cserélni, de nem találtam olyant ami tetszene. Ahogy ezen a témán olvastam, lehet képet is háttérnek rakni. De vajon milyent? Én egy színátmenetes hátteret szeretnék (sötétebb színből a világosabba átmenettel). Photoshop-ba meg tudom csinálni, de vajon milyen méretben kell és hová kell beírni a hivatkozást.

"Ezt akkor kell beírni ha középre szeretnéd igazítani a képet úgy hogy ne ismétlődjön!" - ezt tán úgy kell értelmezni, hogy ha elhagyom a "no-repeat" akkor egy kis méretű kép is kitölti az oldal hátterét?

Bocsi ha butaságokat írok, de ehhez végképp nem értek.
KGigi
Igen, úgy. Elég megcsinálnod egy kicsi sávot, a böngésző pedig kitölti vele a helyet.
Lalo
Köszi KGigi! Most már csak az kéne, hogy ha megcsinálom a "kep.jpg" képet és feltöltöm akkor a CSS-be hová kell beilleszteni?
Eredetileg így néz ki a layout.cs:

body {
width: 100%;
background: #8EDE8F;
text-align: center;
}
Pjotr
background: url('kep.jpg');

Nyilván a helyes útvonalat kell megadni (pl.: ../kepek/kep.jpg), valamint a ; előtt lehet megadni, hogyan is ismétlődjön (sehogyan sem, vízszintesen, függőlegesen), na és persze azt, hol legyen (pl.: bal lent).

CSS background
Lalo
Köszi a segítséget, kezdek kivilágosodni! biggrin.gif

A link is nagyon hasznos!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.