Szeretnék összedobni egy flash alapú képgalériát!
A mostani cím:
képgalériám
Ezt a képgalésiát akarom átvinni flash alapúvá. Sajnos most egy kép sincs fönt, de egyébként működik minden.
Szóval tömören: bal oldalt van egy menüsor amiben fő és altémák, mellettük egy szám, hogy hány kép van benn. ( némelyik jelszóval van védve) ha rámegyünk valamelyikre akkor betölt középre az első 9 vagy 12 kép ( beállítás kérdése) mármint miniatűrben. ha ráklikkelünk akkor megjelenik nagyban. Fölötte az előtte és utána következő kép miniatűrje.
Szóval van egy tökéletes ( vagy legalábbis jól működő) php háttér ami a lekérdezést összerakja. Úgy néz ki hogy van egy sablon oldal amiben megvannak a képhelyek, és a php file a képek elérési útját, és filenevét egy változóba rakjabe. Ebben az esetben 12 változónk van egy alkalommal. Minden képnek egy. Ugyan ez van a nagy képnél is.
Tehát minden megvan a képtárból ami az adatokat küldi.
Amit én nem tudok: Flash action scriptben programozni.
Olyat már csináltam hogy egy MC re egy külső állományt ( jpg-t) betölteni. Tehát ehhez kéne hogy oda a változók kerölnek. A grafikai részét meg tudom csinálni flashben.
Szóval kell egy script az 1 képkockára ami lefuttatja a php file-t és az onnan jövő változókat kiiratom. Meg valaki abban is segítsen hogy hogyan csinálok olyat hogy ha ráklikkelek valamire akkor átugrik egy másik frame re és ott újra lekérdezi a php file-t.
(minden adatot url ben adok a php filenak, tehát ez egyszerűen meg van oldva.)
Tömören ennyi jut az eszembe.