Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Számítógépes túlkapások a filmekben
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5
google
IDÉZET(Lex @ 2005. október 23., 12:16 - vasárnap)
Pedig ugye a programozás és a hackerkerdés is észmunka. Nem az a lényeg, hogy hány szót gépelsz le percenként. biggrin.gif

Kár. Pedig akkor már megjelent volna a saját oprendszerem. sad.gif ani_wink.gif
Gereby
Én egy komplett magyar nyelvű cikket találtam a wi-fi hackről, programokkal mindennel. Van egy bootolható linux, ami föl van vértezve minden féle "jó" progikkal.

más:

A Kardhalat is szeretem... mekkora brutális gépen csinálja már a férget, meg ilyen kockába rakosgatja a dolgakat minden.. smile.gif Nemtudom mennyi valóság alapja lehet...
nagygabor
A Knight Rider-re visszatérve. Az nagyon durva, hogy a kocsiban ott figyel 2 katódos képernyő. Állat! Amúgy bírtam a sorozatot. Minden világít és pittyeg a kocsiban.
Giraffe
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. október 23., 12:17 - vasárnap)
A Kardhal óta tudjuk, hogy a jó hacker tapsol.

És ugye a klasszikus: "Ezt ismerem! Ez UNIX" rotflmao.gif

De másik nagy kedvencünknek, a Tronnak is nemrég volt a 20 éves születésnapja.

IDÉZET(MiniDisk @ 2005. október 21., 17:00 - péntek)
Megadom a szofver weboldalát, töltsd le, és próbáld ki. Ennyi! Aztán utána mondj véleményt! >>PhotoZoom Pro<< Jó szerkesztgetést.

Elég régóta ismerem, használom és szeretem ezt a programot, de azért ő sem Óz, a nagy varázsló smile.gif Ismered TRf egyik ©-os kifejezését, az "öklömnyi pixelek"-et? Szép és jó az S-Spline algoritmus - kiegészítve egy menet közbeni élesítéssel - de nem létező adatból ő sem tud HiRes képet produkálni. De az igaz, hogy a piacon kapható, erre szakosodott programok közül - szerintem - a PhotoZoom jelenleg a king.gif

IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. október 21., 20:01 - péntek)
A Helyszínelőknél még azon szoktam mosolyogni, hogy leválasztják a hangokat egymásról. Csak nem 5.1-ben vesznek fel a mikrofonok?

Nem, nem 5.1-ben, de például frekvencia alapján sok mindent lehet szűrni.
Shia-ko
IDÉZET(Giraffe @ 2005. október 23., 19:29 - vasárnap)
Nem, nem 5.1-ben, de például frekvencia alapján sok mindent lehet szűrni.

Nem a szűrés ténye, hanem a kapott eredmény nevetséges számomra, persze a beállításokkal eltelt időt sosem mutatják.
Párom vegyészmérnök, ő szokott még jókat mosolyogni rajtuk.
Spányik Balázs
Egyébként fantasztikus, hol tart ma a tudomány: vért, ujllenyomatot, spermát, nyálat, dns-t, könnyet, Coca-Colát akárhol ki lehet mutatni, akár napokkal később is, akár kimosták az inget, a szönyeget, akár lemosták a falat. Csak kell némi por, és valamilyen kúl színű lámpa, néha még valami fejdísz is, szemellenzővel, és ott van az, feketén-fehéren.

CSI! Eleinte szerettem, jól indult, klassz képi effektusok voltak benne. De aztán rájöttem, hogy ez Móka Miki. Nemcsak számítógépes túlkapások vannak benne, vicc az egész.
nagygabor
Balázs a fejdísz azért van rajtuk, mert UV lámpával dolgoznak. Az UV meg köztudottan nem tesz jót a szemeknek.
Nem volt jobb dolgom tegnap, ezért belenéztem a Kémkölykök 2-be.
roll.gif Egyből ez a topic jutott az eszembe. Meg az effektek is elég gagyik voltak. Főleg a csontvázas résznél, mikor úgy potyogtak le a sziklátol, mint ha papírból lettek volna. Gravitáció szinte 0. laughing.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Könnyű volt a csont! biggrin.gif
Greene
Csak kérdezném Adanitól, hogy fordított-e már linux kernelt? Vagy ez csak egy olyan városi legenda? roll.gif
Laali
A fejdíszről és az UV lámpáról jut eszembe: A Conrad katalógusban láttam egy hasonló szemüveget, amellyel éjszaka is lehet látni. Talán Infra diódákkal világítanak, és tényleg egy közönséges szemüvegnek látszik. Az ára sem túlságosan nagy, tehát nincs semmi bonyolultabb képátalakító. Látta ezt már valaki eredetiben ? Tényleg működik és használható ?

Erről lenne szó: Éjszakai szemüveg
Greene
Az a bajom vele (így ismeretlenül), hogy a Conradnal kerül 7000Ft-ba. Tehát biztos gagyi, hiszen a Conrad iszonyatosan drága. blush.gif

Szerintem sima ledekkel működik, amit ha kihajtasz akkor bevilágítja azt ami elötted van, a sárga szemüveg meg ad egy kis plusz kontrasztot.
Chabi
Bizony smile.gif ezzel nem fogsz infrában látni, csak nem kell zseblámpa mert a fejeden van.
Bányász sisakot olcsóbban is kapsz szerintem (azon is van lámpa laughing.gif )

Lehet hogy ez inkább Tesco gazdaságos éjjel látó roll.gif blink.gif laughing.gif
Laali
Csak azért csodálkoztam én is, mert pl. az infraérzékelő kártya, amin 1 cm lap van, napfényes feltöltés után hajlandó közelrő rávilágítva az infra LED-del világítani. Ezen keresztül meg látni is kellene. De lehet, hogy fejlődött a tecnika.
Ez egyébként egy filmben is volt, talán az az Angyalban. Ott a szemüveg bevonata valamilyen cink vegyület volt...
TheSaurus
IDÉZET(Adani @ 2005. október 22., 12:00 - szombat)
... utána pár héttel a Sajátgép bámulásából az éles eszű Palika rájött, hogy valaki lemásolta az aktuális munkájuk anyagát.

Ha valaki engedi, hogy a Nero csináljon egy mentést a CD-írásról, akár .iso-t, akár csak egy jelentést, miért is ne.
Egyébként nemrég volt állítólag valami olyasmi, hogy az Oktatásügyi Minisztérium megszórta az iskolákat valami fontos tanügyi CD-vel, amire érdekes módon rákerültek az egyik miniszteriális főnök XXX-es anyagai, gondolom, munkaidő után még kalandozott kicsit a neten, és valahogy a CD anyagához mentette a képeket.
Én nem láttam, kollégák mesélték, de el tudom hinni.
google
Ez a hírekben is szerepelt, úgy emlékszem, és óvodákba kerültek azok a CD-k.
De az is lehet, ez nem az a sztori.
Greene
IDÉZET(Laali @ 2005. október 24., 13:03 - hétfő)
Csak azért csodálkoztam én is, mert pl. az infraérzékelő kártya, amin 1 cm lap van, napfényes feltöltés után hajlandó közelrő rávilágítva az infra LED-del világítani. Ezen keresztül meg látni is kellene. De lehet, hogy fejlődött a tecnika.
Ez egyébként egy filmben is volt, talán az az Angyalban. Ott a szemüveg bevonata valamilyen cink vegyület volt...

Tévedés, hogy az infra a lényege az éjjellátásnak. Az éjjellátók valójában a fényt erősítik fel (itt ezred luxokra kell gondolni). Ezért nem szabad fényben használni egy percig se, mert tönkreteheti.
Az infra arra szolgál, mint a távolsági fényszóró az autóknál. Szór egy bizonyos mennyiségű plusz fényt, ami szabad szemmel nem látszik, viszont az éjjellátó jobban lát vele.

A Conradnál eddig még csak toronyórát nem láttam lánccal, de szerintem rendelésre azt is hoznak. smile.gif
Laali
IDÉZET(TheSaurus @ 2005. október 24., 13:34 - hétfő)
IDÉZET(Adani @ 2005. október 22., 12:00 - szombat)
... utána pár héttel a Sajátgép bámulásából az éles eszű Palika rájött, hogy valaki lemásolta az aktuális munkájuk anyagát.

Ha valaki engedi, hogy a Nero csináljon egy mentést a CD-írásról, akár .iso-t, akár csak egy jelentést, miért is ne.....gondolom, munkaidő után még kalandozott kicsit a neten, és valahogy a CD anyagához mentette a képeket.
Én nem láttam, kollégák mesélték, de el tudom hinni.

Pár dologra rá lehet jönni: CD író kimentheti a project-et, a programok megjegyezhetik az utolsó mentés helyét ebből esetleg lehetséges a képek rossz helyre mentése is - valaki megszokásból a mentés másképp-et választotta, csak akkor már a kész anyagba kerültek. A Thumbnail-ek is furcsa helyzetet teremthetnek - a Windows létrehozza őket rejtett fájlként az adott mappában, és esetleg régebbi, letörölt dolgokat is tartalmazhat.

@Green:

A másik féle éjszakai készülékek működését ismerem. Ezek sem tartoznak már az elérhetetlen árúak közé. A legolcsóbb amiről hallottam, egy 50%-os leértékelésen 30-40 ezer között volt. Ez tényleg optikai képerősítő, az infralézer az aktív megvílágításhoz kell. De az én általamban említettben nincs is optika sem... Közben szétnéztem az Interneten. Máshol ez a játékok között van. De mégis működne, működhetne ? Igaz-e a leírás, a 8 méter ?
Lex
offtopic2.gif
Számítógépes túlkapások a filmekben
Adani
@TheSaurus

Igen, de előtte meg látszott, hogy nem Neroval írták a CD-t, hanem Internet Explorerből. Elég érdekes dolog, de azt állítólag lehet, végülis az explorerből el lehet érni a sajátgépet, és onnan pedig lehet, hogy elérhető az XP beépített cd-írója.
google
Ez már eléggé szövevényes... biggrin.gif Vagyis ki használja így a gépét? tongue.gif
Adani
Senki, max. a forgatókönyvírók. biggrin.gif
nagygabor
Srácok!
Ez a itt filmes túlkapások!
Persze érdekes, de azért mégsem a hogyan csináljunk éjjellátó szeműveget.
Persze lehet, hogy MacGiver ezt is megoldaná egy szalmaszál és némi víz segítségével.
laughing.gif laughing.gif
Shia-ko
Valóban. Közelítsünk jobban a tárgyhoz, ha megkérhetem.
Köszönöm!
worship.gif
Lex
Nézem a Különvéleményt (Tom Cruise 2054. év) Átlátszó üveg megjelenítőn, VR kesztyűvel dobálja a filmeket, képeket, adatokat. A háta mögött egy kisebb üvegen előhívnak 6 képet adatokkal. Berakja a kb. 5 1/4 colos üveg floppy-t rotflmao.gif és átnyomja rá, az adatokat. Az üvegen látszanak a képek. Majd ezt berakja a nagy üveg monitorba és átmegy abba az adat. Hálózat nyista. roll.gif
nagygabor
Ez így fog menni 2054-ben!!

Amúgy meg hallottam olyan technológiáról, hagy hologrammal tárolnak 1 cm2-en több gigát.
Adani
Meg kockacukor méretű kristályokon, tárolják a GB-okat.
Athos
Ha hologramnál tartunk, akkor jövő nyárra ígérik a holografikus lemezt. Eleinte "csak" 200 Gb-ot lehet rá írni (12 cm átmérőjű korong).

Egyébként, ha valaki szeretne még jókat nevetni, akkor nézze meg a Tripla X-et. Főleg a második részt. biggrin.gif Egy sportautóval száguld 300-zal a vasúti síneken. Pont olyan széles a kocsi is. A gumit ledarálta és felniken gurul. laughing.gif
nagygabor
Igazuk van. Végül is az acél is legalább olyan jól tapad az úthoz, mint a gumi.
A holografikus lemezről még annyit, hogy az olvasó az százezer körül lesz, az író meg több milla.
Lex
Minden új cucc drága. Később meg ajándékba adják, csak vegyél már egy gépet. smile.gif
nagygabor
Nézte tegnap este valaki a helyszínelőket?
Jó volt a szilikonkilyukadásos effekt! thumbsup.gif
Bár szerintem, ha valakit úgy mellbevágnak, hogy kilyukad a szilikonja, akkor ott más gondnak is jelentkeznie kellett volna. Nem úszta volna meg a csaj "ennyivel". Simán eltörhetett volna a szegycsontja.
intruder
IDÉZET(Lex @ 2005. október 27., 0:41 - csütörtök)
Majd ezt berakja a nagy üveg monitorba és átmegy abba az adat. Hálózat nyista. roll.gif

Szerintem ez azért nem nagy "túlkapás", hiszen 50 év múlva játszódik...nézzük meg az elmúlt 50 év számtech. fejlôdését smile.gif

Másfelöl nagyon ötletesnek és látványosnak tartom azt az üveg izét...nekem tetszett ani_wink.gif
nagygabor
IDÉZET(intruder @ 2005. október 27., 17:28 - csütörtök)
Másfelöl nagyon ötletesnek és látványosnak tartom azt az üveg izét...nekem tetszett ani_wink.gif

Pontosan ez volt a céljuk vele. Kábítani a népet! laughing.gif laughing.gif
Lex
IDÉZET(nagygabor @ 2005. október 27., 16:08 - csütörtök)
Bár szerintem, ha valakit úgy mellbevágnak, hogy kilyukad a szilikonja, akkor ott más gondnak is jelentkeznie kellett volna. Nem úszta volna meg a csaj "ennyivel". Simán eltörhetett volna a szegycsontja.

Szerintem meg nem. Az emberi test iszonyú nagy igénybevételt is kibír. A csontjaink acél erősségűek, mégis rugalmasak. Próbáld ki! A szegycsontodat be tudod nyomni, mert a bordák hajlanak. Úgy van kitalálva, hogy védjen, de ne menjen tönkre.
Egyébként azért is túlzás a film, mert már nem használnak szilikont, mert veszélyes.
Pige
Blade-Trinity? Az első egyharmad részénél feladtam a küzdelmet!
Lex
Ezt most mire mondod? blink.gif
Pige
Probáld megnézni.
nagygabor
Én így vagyok a Star Wars.szal.
Nincs ember, aki rá tudna venni a megnézésére.
A gyűrűk ura is nehezen ment. smile.gif
google
Az nekem is. Láttam az első részét, de meg kell mondanom, a második és a harmadik nem is érdekel. blush.gif
Ez van.
Adani
Én is így vagyok a gyűrűk urával. Láttam az első részt, de majdnem elaludtam rajta, egyáltalán nem kötött le. A többit meg se néztem.
nagygabor
Bevallom őszinén, a Gyűrük urából összesen 10 percet láttam. Nekem valahogy nem jönnek be ezek a "bevarázsolós" filmek. Nincs semmi valóságtartalma. Akkor már inkább az "erre nagyíts rá"-filmek! biggrin.gif
TheSaurus
Ha belevettek volna pár effektet a Gyűrűkúrából, egész jó lett volna. Pl. amikor Frodo belenézett Galadriel (?) tükrébe, kimondottan hiányoltam a két döglött fecskét.
Greene
IDÉZET(Adani @ 2005. november 02., 15:03 - szerda)
Én is így vagyok a gyűrűk urával. Láttam az első részt, de majdnem elaludtam rajta, egyáltalán nem kötött le. A többit meg se néztem.

Én is így vagyok vele. 3 órán át dszesszeltek az erdőben és nem történt relatíve semmi. Aztán meg beszálltak a csónakba és vége. Nem bírnám mégegyszer ki ezt az ingerszegény szórakozást. smile.gif
Neo
Napokban láttam DVD-n a Birth (Születés) c. filmet. Sean (a kisfiú) mikor hazudik? Az tény, hogy hazudik a felnőtteknek, csak az a kérdés, hogy ezt mikor teszi és miért: amikor azt állítja magáról, hogy Ő Sean (a halott férj) v. amikor bevallja, hogy Ő mégse Sean?

www arrow.gif Születés

Tudom, hogy rosszat írtak a kritikusok a filmről, de a téma elég igalmas (lélekvándorlás) és érdekelne a véleményeteka filmről + a válaszotok a kérdésemre (mikor és miért)!

Köszi.
Baludada
Kicsit csökkent a lelkesedés a topic iránt, de azért leírom.
Számomra a csúcs mikor a Bad Boys 2-ben a szemüveges ürge az iratmegsemmisítőben felvágott lapról vissza olvassa a képet blush.gif
Meg mikor teljes képernyőn nézik az interneten jövő adást full felbontásban, kristálytiszta kép ani_wink.gif
A Kardhal szerintem is csúcs meg abban van egy kis realitás.
Adani
Hát igen, a Rex felügyelő egyik részében, pedig egy progival kb. két lila pixelből sikerült megrajzolni a gépnek, egy autó rendszámát.
titusz
IDÉZET(Baludada @ 2005. november 26., 19:16 - szombat)
Kicsit csökkent a lelkesedés a topic iránt, de azért leírom.
Számomra a csúcs mikor a Bad Boys 2-ben a szemüveges ürge az iratmegsemmisítőben felvágott lapról vissza olvassa a képet blush.gif
Meg mikor teljes képernyőn nézik az interneten jövő adást full felbontásban, kristálytiszta kép ani_wink.gif
A Kardhal szerintem is csúcs meg abban van egy kis realitás.

Azért egy kicsit sántít, hogy 1-2 perc alatt sikerül feltörni egy nemzetbiztonsági oldalt.
ocsi
1-2 perc??? Csak kell tudni a 10 lehetséges jelszót... és máris minden rendben. biggrin.gif
titusz
Az lehet, de honnan tudja a 10 lehetséges jelszót, mikor évekig nem nyúlt géphez. question.gif
Greene
Pozitív példa: A koponyák 3. részében az egyik lány nevében hamis e-mailt küldenek. Amikor utánajár ez a lány a történteknek, egy barátnője segítségével bejut a levelezőszerverre (hihető storyval), és leírják a levélküldő IP címét. Okos dolog!
Én is szoktam néha haveroknak a saját e-mail címükkel levelet küldeni (telnet), és mindig csodálkoznak. biggrin.gif
h.arpad
Na, erre a trükkre kíváncsi vagyok. Megosztanád velem, hogyan? roll.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.