Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Internethasználat
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Egyéb internetes programok
Anita
Szeretném az internetezést kódhasználathoz kötni, hogy a gyerekeim ne tudjanak éjjel-nappal, állandóan internetezni. (tudom, hogy jó dolog az internet, de sajnos már a tanulás rovására megy) Valahol olvastam, hogy ez megoldható. Tudnátok ebben segíteni?! Előre is köszi.
Shia-ko
Tűzfalak képesek tartalom alapján szűrni, illetve tiltani, engedélyezni.
Magát a fiókot is le tudod tiltani.
Ha jelszó kell az internet kapcsolathoz, a legegyszerűbb, ha nem mented el, és beírod nekik, amikor engedélyezed a netezést.
Anita
Én olyan beállításra gondoltam, hogy csak a jelszó beírása után lehetne csatlakozni az internetre. Ha ez megoldható valahogy, akkor tudnál erről a beállításról írni, hogy hol és hogyan tudom megcsinálni? Köszönöm a segítséget.
Shia-ko
Ha ADSL kapcsolatod van, akkor a legegyszerűbb, ha a jelszót nem mented el, és amikor kapcsolódni akarsz, akkor kézzel beírod. Ha nincs szükség a kapcsolatodhoz felhasználó név + jelszó párosra, akkor kitalálunk valamit. ani_wink.gif
Anita
Sajnos az utóbbi a helyzet. sad.gif
Shia-ko
Akkor a tűzfalban lehet olyat, hogy jelszóhoz kötöd a beállítások módosítását. Azt be kell állítani, és van olyan tűzfal, amelyben a csatlakozást is jelszóhoz lehet kötni, illetve alaphelyzetben blokkolni lehet a forgalmat.
Én Sygate-et használok, ott beállítva jelszóvédelmet a beállításokra, egy gombbal lehet blokkolni a netes forgalmat, majd egy másikkal engedélyezni. A bezáráshoz is kéri a jelszót, és minden módosításnál kéri, mert pl. a Zone Alarm csak egyszer kéri egy gépindítás után.
Anita
Én a Windows tűzfalat és a Kerio ingyenes változatát használom. Az elsőnél nem találtam beállítási lehetőséget, a másiknál pedig csak a fizetős változatnál lehet beállitani. Ha jól tudom a ZA-nak nincs magyar változata, így azt nem akarom letölteni, hiszen nem tudom beállítani és használni.
Azért köszi, hogy próbáltál segíteni.
Shia-ko
Ez jó kérdés, mert én a Sygate fizetős verzióját tudom a magaménak, és nem tudom, hogy az ingyenesben benne van-e ez a kapcsoló. hmm.gif
Illetve olyan ingyeneset sem tudok, amely ezt kezelné. sad.gif
TheSaurus
Az Outpostnál van olyan lehetőség, amikor nem látszik az ikonja az értesítési területen (furcsa módon ki kell venni a pipát a General fülön a Close button minimize, no exist interface elől...), ekkor a Program Files\Agnitum... stb-ből lehet elindítani, és a Policy-t beállítani a teljes tiltásra (stop all). Akkor lélek a kártyán se be, se ki.
Shia-ko
Jah, ha a policyt lehet piszkálni, akkor sokkal egyszerűbb. Abban le kell tiltani a net hozzáférést, és kész. roll.gif
TheSaurus
Bocs, ez az Agnitum saját házirendje, amit ő Policy-nak hív valami miatt, és kizárólag a hálózati kapcsolatot lehet benne szabályozni..
zico
Anita, talán EZ a program segít. Kipróbáltam, titkosítás jelszóval(pld. SlimBrowser.exe), megnyitáskor visszafejtés. Az intézőben, a program mappájaban.
Anita
Letöltöttem az ajánlott programot. Fontosabb fájlokat már titkosítottam is vele. Azt viszont nem tudom, hogy az internethasználathoz hogyan tudom használni. Tudsz segíteni? Köszönöm.
zico
Böngésző mappájában az inditófájlra jobb klikk és jelszó megadás. Nem tudja a gyerek indítani a böngészőt. Úgy ahogy csináltd a programoknál gondolom. IE nél Iexplorer.exe. Feloldásnál Programfiles-IE mappa-IExplorer.exe- jobbklikk, jelszó vissza.
Anita
Sikerült!!!! Nagyon köszönöm!
Ruzsa Dániel
A kérdésem az csupán annyi, hogy kb. a reklámokkal, flash illetve egyéb izetlenséggel, mennyi fölösleges adattömeg kerül megmozgatásra, lefele a gépemre? question.gif
A másik, ami nem igazán idevág, de én is és ANITA is GYŐRI, ez a sors iróniája vagy nem tudom, de nekem tökre teszik ahogy így segítettetek neki, ez úgy aranyosan vette ki magát! blush.gif
bazsi7979
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Nem nagyon értek az informatikához és nagyon fontos lenne. A gépem érzékeli a vezeték nélküli hálózatokat, de egyikhez sem tudok csatlakozni, hiába nem biztonságosak. Valami el lett állítva a gépemen, de bármivel próbálkozom, nem sikerül. Ha valaki válaszol, megköszönném!
arpsoft
Attól, mert nem biztonságosnak jelölt egy hálózat, még lehet, hogy nem tudsz hozzá csatlakozni. Pl lehet MAC szűrés is beállítva. Próbáld ki egy olyan hálózaton a csatlakozást, aminek ismered az adatait.
bazsi7979
Köszönöm, hogy válaszoltál, de semmilyen hálózatra nem tudok, már több helyen is próbálkoztam. A gépemen esetleg tudod hogy mit kell beállítani hozzá (vezérlőpultra gondolok)? Köszönöm a segítséget!
arpsoft
Ha leírod milyen géped van, talán könnyebben menne.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.