Anita
2005. október 21. 14:57
Szeretném az internetezést kódhasználathoz kötni, hogy a gyerekeim ne tudjanak éjjel-nappal, állandóan internetezni. (tudom, hogy jó dolog az internet, de sajnos már a tanulás rovására megy) Valahol olvastam, hogy ez megoldható. Tudnátok ebben segíteni?! Előre is köszi.
Shia-ko
2005. október 21. 19:37
Tűzfalak képesek tartalom alapján szűrni, illetve tiltani, engedélyezni.
Magát a fiókot is le tudod tiltani.
Ha jelszó kell az internet kapcsolathoz, a legegyszerűbb, ha nem mented el, és beírod nekik, amikor engedélyezed a netezést.
Anita
2005. október 22. 7:32
Én olyan beállításra gondoltam, hogy csak a jelszó beírása után lehetne csatlakozni az internetre. Ha ez megoldható valahogy, akkor tudnál erről a beállításról írni, hogy hol és hogyan tudom megcsinálni? Köszönöm a segítséget.
Shia-ko
2005. október 22. 14:05
Ha ADSL kapcsolatod van, akkor a legegyszerűbb, ha a jelszót nem mented el, és amikor kapcsolódni akarsz, akkor kézzel beírod. Ha nincs szükség a kapcsolatodhoz felhasználó név + jelszó párosra, akkor kitalálunk valamit.
Anita
2005. október 22. 14:59
Sajnos az utóbbi a helyzet.
Shia-ko
2005. október 22. 15:23
Akkor a tűzfalban lehet olyat, hogy jelszóhoz kötöd a beállítások módosítását. Azt be kell állítani, és van olyan tűzfal, amelyben a csatlakozást is jelszóhoz lehet kötni, illetve alaphelyzetben blokkolni lehet a forgalmat.
Én Sygate-et használok, ott beállítva jelszóvédelmet a beállításokra, egy gombbal lehet blokkolni a netes forgalmat, majd egy másikkal engedélyezni. A bezáráshoz is kéri a jelszót, és minden módosításnál kéri, mert pl. a Zone Alarm csak egyszer kéri egy gépindítás után.
Anita
2005. október 22. 17:03
Én a Windows tűzfalat és a Kerio ingyenes változatát használom. Az elsőnél nem találtam beállítási lehetőséget, a másiknál pedig csak a fizetős változatnál lehet beállitani. Ha jól tudom a ZA-nak nincs magyar változata, így azt nem akarom letölteni, hiszen nem tudom beállítani és használni.
Azért köszi, hogy próbáltál segíteni.
Shia-ko
2005. október 22. 17:15
Ez jó kérdés, mert én a Sygate fizetős verzióját tudom a magaménak, és nem tudom, hogy az ingyenesben benne van-e ez a kapcsoló.

Illetve olyan ingyeneset sem tudok, amely ezt kezelné.
TheSaurus
2005. október 24. 10:26
Az Outpostnál van olyan lehetőség, amikor nem látszik az ikonja az értesítési területen (furcsa módon ki kell venni a pipát a General fülön a Close button minimize, no exist interface elől...), ekkor a Program Files\Agnitum... stb-ből lehet elindítani, és a Policy-t beállítani a teljes tiltásra (stop all). Akkor lélek a kártyán se be, se ki.
Shia-ko
2005. október 24. 10:37
Jah, ha a policyt lehet piszkálni, akkor sokkal egyszerűbb. Abban le kell tiltani a net hozzáférést, és kész.
TheSaurus
2005. október 24. 10:54
Bocs, ez az Agnitum saját házirendje, amit ő Policy-nak hív valami miatt, és kizárólag a hálózati kapcsolatot lehet benne szabályozni..
zico
2005. október 26. 9:21
Anita, talán
EZ a program segít. Kipróbáltam, titkosítás jelszóval(pld. SlimBrowser.exe), megnyitáskor visszafejtés. Az intézőben, a program mappájaban.
Anita
2005. október 26. 16:51
Letöltöttem az ajánlott programot. Fontosabb fájlokat már titkosítottam is vele. Azt viszont nem tudom, hogy az internethasználathoz hogyan tudom használni. Tudsz segíteni? Köszönöm.
zico
2005. október 26. 17:13
Böngésző mappájában az inditófájlra jobb klikk és jelszó megadás. Nem tudja a gyerek indítani a böngészőt. Úgy ahogy csináltd a programoknál gondolom. IE nél Iexplorer.exe. Feloldásnál Programfiles-IE mappa-IExplorer.exe- jobbklikk, jelszó vissza.
Anita
2005. október 26. 17:34
Sikerült!!!! Nagyon köszönöm!
Ruzsa Dániel
2005. november 10. 19:25
A kérdésem az csupán annyi, hogy kb. a reklámokkal, flash illetve egyéb izetlenséggel, mennyi fölösleges adattömeg kerül megmozgatásra, lefele a gépemre?
A másik, ami nem igazán idevág, de én is és ANITA is GYŐRI, ez a sors iróniája vagy nem tudom, de nekem tökre teszik ahogy így segítettetek neki, ez úgy aranyosan vette ki magát!
bazsi7979
2010. március 2. 12:24
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Nem nagyon értek az informatikához és nagyon fontos lenne. A gépem érzékeli a vezeték nélküli hálózatokat, de egyikhez sem tudok csatlakozni, hiába nem biztonságosak. Valami el lett állítva a gépemen, de bármivel próbálkozom, nem sikerül. Ha valaki válaszol, megköszönném!
arpsoft
2010. március 2. 12:50
Attól, mert nem biztonságosnak jelölt egy hálózat, még lehet, hogy nem tudsz hozzá csatlakozni. Pl lehet MAC szűrés is beállítva. Próbáld ki egy olyan hálózaton a csatlakozást, aminek ismered az adatait.
bazsi7979
2010. március 2. 16:09
Köszönöm, hogy válaszoltál, de semmilyen hálózatra nem tudok, már több helyen is próbálkoztam. A gépemen esetleg tudod hogy mit kell beállítani hozzá (vezérlőpultra gondolok)? Köszönöm a segítséget!
arpsoft
2010. március 2. 16:47
Ha leírod milyen géped van, talán könnyebben menne.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.