Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Processzorcsere
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Processzorok
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Predator
Üdv mindenkinek

Processzort cserélek és az a kérdésem volna hogy, AMD procihoz milyen paszta a jó.
Ugyan is ezüstöt kaptam hozzá, de egy-két kereskedőtől azt halottam hogy az ezüst az nem jó.
Vagy pedig nyugodtan rákenhetem? biggrin.gif
nascar
Ha az AMD adta hozzá, akkor szerintem, nyugodtan kenheted! Csak értenek hozzá! huh.gif
De, ha van egy kis plussz pénzed, akkor vehetsz valami különlegest, jó drágán! ani_wink.gif
Lakatos Gergely [Stinger]
IDÉZET(GUBA ERIK @ 2005. May 10., Tue 20:28)
Processzort cserélek és az a kérdésem, volna hogy, Amd proccihoz milyen paszta a jó.

Jólesz, csak arra kéne vigyázni hogy a magon kívül sehova máshova ne menjen.
ProFiler
IDÉZET(nascar @ 2005. May 10., Tue 20:40)
De, ha van egy kis plussz pénzed, akkor vehetsz valami különlegest, jó drágán! ani_wink.gif

Nem egészen értek egyet, mert ennél jobbat nem igazán kapni.

Természetesen rá lehet kenni, csak körültekintően kell eljárni.

Ciao.
ordító egér
Ha a proci olyan, hogy nincs rajta sapka ( biggrin.gif ) akkor az ezüst tartalmú pasztát tényleg nem ajánlják, mivel nem csak a hőt, de az áramot is vezeti.

Minden esetre bánj vele spórolósan. A hűtőborda amúgy is kipréseli maga alól a fölösleget.
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 11., Wed 7:02)
Nem egészen értek egyet, mert ennél jobbat nem igazán kapni.

Arctic Silver/Ceramiuqe
nascar
@ ProFiler

Akkor rosszul fogalmaztam! Szerintem is tökéletes a gyári, de vannak drágábbak, úgynevezett spéci kencék.
Van akinek megnyugtató, ha a drágát használja, mert úgy gondolja, hogy az jobb! ani_wink.gif
Machado
Én is processzorcsere előtt állok, de a proci OEM volt, így nem adtak hozzá semmit sem, azaz pasztát sem. 3 ghzes Northwood procihoz milyen pasztát ajánlotok? Ezüstös vagy fehér? Én csak ezeket ismerem biggrin.gif . A másik kérdésem az lenne, hogy a régi prociról, hogy szedhető le a paszta? Gondolom nem ajánlatos beáztatni biggrin.gif .
chris p
A prociról a régi pasztát egyszerűen töröld le egy papírzsepivel és kész.
ProFiler
Így van, azt könnyen le lehet törölni.
Az végülis mindegy, hogy ehhez a procihoz sima hűtőzsírt, vagy ezüstöt választasz, de utóbbival egy kicsit jobban jársz.

Ciao.
Machado
Végül is csak fehér Fanner márkájú hűtőzsírt tudtak adni. Remélem megteszi.
ProFiler
Biztos, hogy megteszi.

Ciao.
Zazu
IDÉZET(Machado @ 2005. May 24., Tue 14:50)
Végül is csak fehér Fanner márkájú hűtőzsírt tudtak adni. Remélem megteszi.

El ne hidd már, hogy te mint felhasználó, különbséget fogsz tudni tenni a két zsír között! Nevetséges. Ilyenkor mindig az jut eszembe, amikor a "nagy" HI-FI korszak volt, voltak olyan emberek, akik már a hálózati kábeleket tesztelték, hogy melyikkel szól szebben az erősítő. Lásd Komáromi Zsombor.

Nincs kizárva, hogy azonos körülmények között 1 ezreddel hidegebb a proci ha ezüstös pasztát használsz, mint ha csak egy simát. Mondom azonos körülmények között. De az soha nincs. Mert amikor leszeded az első pasztát, és felkened a másikat teszt céljából, akkor már nem azonosak a körülmények, már nem pontosan azokon a pontokon fekszik fel a hűtőborda, mint előbb, nem tudod ugyan olyan vastagságban felkenni a két pasztát, ..........

Tehát ennek max. elméleti jelentősége lehet. A gyakorlatban tuti, hogy nem fogod megkülönböztetni.
Machado
Tegnap rászántam magam a már említett processzorcserére és ezzel együtt tápegységcserére. Megnéztem procivétel előtt, milyen procikat támogat az alaplapom (Asus P4P8X) P4P8X CPU Support. Ezek közül egy 800FSB-és Northwood magos 3Ghz-est vettem a gépembe a mostani 2,4Ghz-es 533FSB-és helyett. Codegen tápom helyett vettem egy 350W-os FSP BlueStorm tápot. Kivettem a régi procit, régi tápot, beszereltem az FSP tápot a 20 tűs átalakítóval. Új proci be, hűtőzsír rá, Glacialtech 4360 hűtőre is, majd rászereltem, bekötöttem. Összekötök minden kábelt, gép bekapcsol, de nem bootol, monitoron semmi blink.gif sad.gif . Újra bepasztázom a procit, cmos reset, megint semmi. Kiszűrtem, hogy nem a vga, nem a winchi, nem az új táp (bár kábelenként nem ellenőriztem), nem az IDE-kábelek rosszak. Ami mégjobban elkeserít, hogy a régi procit visszatéve sem bootol a gép weep.gif weep.gif . Most P2-esemről írok 800*600-as felbontásban. Légyszi, adjatok valami tanácsot...
Shia-ko
Próbáltad a régi táppal?
ProFiler
IDÉZET(Machado @ 2005. May 25., Wed 18:57)
beszereltem az FSP tápot a 20 tűs átalakítóval

Próbáld meg átalakító nélkül! bulb.gif Az a lényeg, hogy megfelelően illeszkedjen az alaplapi tápcsatlakozóba. egy 4-es csoportnak ki kell lógnia.

Ciao.
Machado
Már próbáltam a régi táppal, de azért kipróbálom ezt az átalakító nélküli dolgot. Csak azt tudnám, mitől romlott el az alaplap? Rejtély weep.gif weep.gif weep.gif
Machado
@Profiler nem lehet átalakító nélkül. Alulról az IDE kábel, felülről meg a a tápcsati nem engedi, túl vastag a pereme. De nem hiszem, hogy ez a baj, mert a régi tápal se volt jobb sad.gif
ProFiler
Kár, hogy nincs hely neki. Akkor még azt tudom javasolni, hogy egy percre vedd ki az elemet az alaplapból, majd tedd vissza és úgy próbáld meg elindítani. Nem sérült meg esetleg valami az átépítésnél?

Ciao.
Gereby
Én ilyenkor azt szoktam csinálni hogy a legkissebb darabokra szedem a gépet és újra összerakom. Hátha meg tudok belőlle valamit.
Egyébként sípol valamit az alaplapod?
Machado
@Profiler hát azt még megpróbálhatom. Amúgy nem emlékszek rá, hogy valami megsérült volna.

@Gerebi én is próbáltam, de semmi sad.gif . Amúgy keine síp sad.gif .

Holnap megy szerelőhöz a gép. Félek, hogy annyi az alaplapnak weep.gif . Lesz egy rossz lapom egy 3Ghzes 478-as procim. Lehető legrosszabb dolog. Ha már új lapot kéne vennem, akkor inkább az AMD-t választanám. Szerintetek kicserélik a procit AMD-re?
ProFiler
Kérdezd meg. Talán még belefér a cserébe.

Ciao.
Machado
A szerelő is nyugtázta, hogy az alaplapom megadta magát weep.gif . Béke poraira, pedig nagyon jó lap volt. Na, most meg döntsem el, hogy milyen legyen az új alaplapom... sad.gif
csum-pi
Nem tudom hogy vagy vele, de én megmaradnék a 3,0Ghz-es Pentium processzornál. Énszerintem, hogyha nem akarsz nagy dolgokat véghezvinni, akkor megfelelő egy Abit IC7-es alaplap! biggrin.gif
Machado
Végül maradtam is, de nem tudom minek írod ide 1 hónap után... roll.gif
daniboy
Üdv mindenkinek

Proci és ram cserét hajtottam végre. A proci típusa megfelelő, megnéztem a kompatibilitási listában. Illeszkedik a foglalatban, hűtő helyén van. Áramellátás van, bekapcsolás után a monitor sötét marad, és a "cheking video cable" üzenet jelenik meg. Aztán se jobbra se balra.
Ötlet?

Köszi
Laci
Machado
Nekem is ez volt és alaplapcsere lett vége weep.gif
daniboy
Olvastalak. Királyság, boldog vagyok.
Lehetséges okai szted?
Szerintem is hajítsd ki az egészet úgy ahogy van, és vegyél inkább vasgolyókat, azok tuti gurulnak mindig...

Én megpróbálkoznék egy CMOS resettel, és újra szétszedéssel-összerakással, hátha segít.
Csécsei Ilona
Sziasztok, ha tud valaki segitsen,,,procit cseréltem /egy celeron 2.4-ről egy 3-as p4re/ prescott magos / nos gépinditáskor ezt irja :unwakable or has been change CPU softmen....nos ha oda megyek ,,,nem tudom mit kell ott csinálni....Ha valaki tud segitsen...az alaplapom:ABIT IS7G..i865PE alaplapi lapkakészlet....elöre is köszi..../csak jó lenne már ez a vas/:bizonytalan:
Csécsei Ilona
Sipol bizony ,,,de mikor mit ,,,változó,,,,mit sipol az alaplap..
Attesz
Én is jártam már így. (IS7) A lap nem ismei fel a processzot, de működik legalábbis nálam betöltődött a Windows. A processzor órajelét kell beállítani. Alapértelmezésben Auton van. (Ha jól emlékszem) Sajna most nem az asztali gépem elött ülök így csak emlékzetből írtam.

roll.gif

Attesz
Csécsei Ilona
Nálam is megy de mi a fenét kéne csinálni hogy minden rendeben legyen,,,hisz boot-kor kiirja hogy 3000-es proci

És ha játszom vele azzal sincs semmi gond...röhögve viszi a Far Cry-t...
Attesz
Hiába pörgetem az agyam, de nem megy. Látnom kellene a monitort. Ha kibirod péntekig (akkor érek haza) megnézem.
Ajánlom még az alaplap leírásának áttekintését.

Far Cry Szuper! thumbsup.gif
Csécsei Ilona
Na az alaplapnak nincs papírja, illetve volt. biggrin.gif Ha a gép kibírja én is... péntekig.. .előre is köszi biggrin.gif De azt hiszem kap egy BIOS frisstést. Drukkoljatok! smile.gif

(Utólag:) Nos kapott, hiba nélkül mük.... laughing.gif
Chabi
Hát igen smile.gif

A régebbi alaplapok csak BIOS frisítéssel kezelik a Prescott magos P4-eket. ani_wink.gif
Attesz
Mindig tanul az ember..
Nekem Celeron lett cserélve P4 2.8 Gh processzorra, s a beállítás megoldotta a gondomat.

Attesz
Csécsei Ilona
És még egy kérdés: Pentium 4 processzor 3E GHz. Az E mit jelent? unsure.gif
sz.jános
Prescott. ani_wink.gif
Csécsei Ilona
Köszi:)
Szatyi
A következő dologban szeretném kérni a segítségeteket. Procit akarok cserélni a gépben. ABIT BP6 alaplap, amelyben most Celeron 366-ost használok. Ezt szeretném kicserélni Celeron 900-ra. A BIOS-t frissítetem. Fordítóval megoldható a probléma, PPGA --> FCPGA -ra. De ha van valakinek valami más ötlete szívesen fogadom.
- ProFiler -
Nincs jobb ötlet. De minek is? huh.gif

Ciao.
Chabi
IDÉZET(Szatyi @ 2005. augusztus 15., 10:24 - hétfő)
De ha van valakinek valami más ötlete szívesen fogadom.

Ebbe a dual-procis alaplapba (BP6) belerakhatsz 100Mhz-es FSB-vel rendelkező procikat, de csak 1000MHz-ig.
exclamat.gif Ja és ne Tualatin magos legyen exclamat.gif roll.gif

Bár szerintem két 800-900Mhz-es Celeronnal jobban jársz vele, mint egy 1000Mhz-essel.
line
Probald ki masik vga-val, nekem is volt ilyen de en tapot csereltem, utana bekapcs es nincs kep. uj vga bele, 1honapig ment utana egyszer kikapcsoltam masnap be es ue. a hiba, alaplapcsere lett, mert annak a lapnak tonkrement az agpje tapcsere kozben csak tudnam hogy hogyan roll.gif pcios vga-k menek még abba a lapba. ezt most csak azert irtam ide, mert ki es bekapcsolas kozott vagy egy egyszeru hardvercsere kozben is tonkremehet valami... es altalaban azert mert meghibasodik menet kozben es kikapcsolas utan nem tamad fel (servizbe eszontak, lehet hogy van benne valami, de ki tudja)

Ja es amugy amit a regi lap tonkrevagott 1honapos vga-t is visszavittuk es visszaadtak arat ani_wink.gif

Légyszíves máskor használj ékezeteket! <PF>
apeter
Hello Mindenki!

Kérném a segítségeteket. Adva van egy ASUS P4PE típusú alaplap. Gyönyörűen megy, de jelenleg csak egy 2,4 GHz-es Celeron ül benne. Gondoltam kicserélem egy rendes P4-esre úgy 3 GHz-körül, mivel ez a max amit bír. De az alaplap csak Northwood magosat fogad L2 512 kB-os cache-el, az ASUS webhelye szerint. 800 MHz-es FSB-nél valamilyen limitálást jelez, de a hivatkozásra kattintva "Ez az oldal feltöltésre vár...stb." szöveget dobja ki.
Magyarán nem tudom, hogy a kapható (Prescott magos?), 800 MHz FSB-s, L2 cache: 1 MB típusúval egyáltalán elindul-e az alaplap? Ha igen, akkor van-e értelme cserélni?
Kérem, akinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban, az ossza meg velem... SOS!!!!

Köszönettel:
Péter
smile=)
Hali!
Lehet, hogy kissé off-os a kérdésem, de ezért nem akarnék új topikot nyitni és végülis ez a procicsere folyamodványa. cool.gif
Szóval: Hogyan tudnám leszedni a a procit a procihűtőről annélkül, hogy megsérülne?Ugyanis a cserénél a régit csak a hűtővel együtt sikerült kiszednem az alaplapból! annoyed.gif
Várom az ötleteket! Előre is köszi! smile.gif
ProFiler
Milyen processzor? Csak azért, mert ha egy "nyitott magos" modell, akkor nem szabad tekergetni. De ezekhez elég nehezen is ragadna hozzá - úgyhogy gondolom nem erről lesz szó. Tehát beteszed a procit a foglalatba és gyengén körbe oda-vissza elkezded mozgatni a bordát. Valószínűleg hőátadó tapasz lett alkalmazva, ami leszerelésnél jóval akaratosabb.

Ciao.
eremit
1500 MHz-es sempronom fsb-jét ideiglenesen átállítottam 166-ról 200 MHz-re. Elindult a gép, de nem sokáig használtam így, 1800 MHz-en. Visszavettem, mert egy játék után nagyon melege lett, 52 fok. A kérdés: maradhatott volna tartósan ennyi?
ProFiler
Nyugodtan! Az még teljesen jó hőmérséklet neki.

Ciao.
smile=)
IDÉZET(ProFiler @ 2005. október 09., 6:37 - vasárnap)
..Tehát beteszed a procit a foglalatba és gyengén körbe oda-vissza elkezded mozgatni a bordát...

Sajna már nem tudom visszatenni mert az új csücsül a helyén! blush.gif
Kiszedéskor nem mertem nagyon csavargatni, nehogy letörjenek a lábai így a hűtőn maradt.A baj az,hogy be kéne raknom egy másik alaplapba és ez így elég nehezen menne(hűtővel a hátán) roll.gif
Amúgy gyári hűtős így szinte biztos, hogy tapasszal volt/van rátéve! annoyed.gif
Ilyen opciókkal valami ötlet?Köszi
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.