kovacs.robert
2005. október 17. 16:07
Halihó!
A problémám a következő: töredezettségmentesítéskor a végén azt írja ki, hogy egyes fájlokat nem lehet töredezettségmentesíteni.
Van valami megoldás? Azt hallottam, hogy ez a vinyó hibája. WD 120 GB-ról van szó, amit kb. 5 hónapja vettem. A rendszer XP SP2-vel fut.
arpsoft
2005. október 17. 16:37
Ez nem a vinyó hibája.
Vannak olyan fájlok a merevlemezen, amik folyamatosan használatban vannak, illetve nem lehet őket lemozdítani. Ezeket értelemszerűen töredezettség mentesíteni sem lehet. Tipikusan ilyen például a pagefile.
kovacs.robert
2005. október 17. 16:39
Eddig semmyilyen probléma nem volt a töredezettségmentesítéssel, csak most írta ki a hibát.
nagygabor
2005. október 17. 17:20
Eddig nem láttam olyan operációs rendszert, amelyik minden file-t tudott volna töredezettségmentesíteni. Akkor a te géped egy hálózatról bootol? Vagy a memóriából tölt be?
kovacs.robert
2005. október 24. 16:55
Közben rájöttem, mi a hiba. Videokameráról másoltam fel anyagot a gépre, amivel nem tudott mit kezdeni. Az anyagot áttettem a másik vinyóra, utána már rendben ment a töredezettségmentesítés.
nagygabor
2005. október 24. 18:40
Azért még biztos van néhány olyan file, amit nem tud töredezettségmentesíteni.
Halasi Miklós
2005. október 24. 19:26
Az O&O Defragot kipróbáltam és meg kell mondjam, szépen megcsinálja a munkát!
nagygabor
2005. október 27. 16:00
Olyent még nem pipáltam. Defrag közben lefagy a gépem.
Mért?
Olvasó
2006. március 9. 10:12
Sziasztok,
Az a gondom, hogy a pag file a C drivon 486 darabra szét van törve ezért nem lehet töredezettségmentesíteni. Kérdésem a page filet időlegesen eltávolítható? Ha igen , hogy? A memoriák mérete 2X512 Mb.
Köszi előre is.
Olva
zico
2006. március 9. 10:24
Page Defrag ez nem lenne jó?
kori
2006. március 9. 10:26
A lapozófájl méretét menetközben is megváltoztathatod. Rendszertulajdonságok speciális fülön a virtuális memória beállítása.

A zico által ajánlott progit pedig arra találták ki.
Olvasó
2006. március 9. 11:56
Zico, Kori
Köszönet
Olvasó
Olvasó
2006. március 9. 19:04
Hahó,
Azért a siker korántsem teljes mivel a pagedefrag 1 másodperc alatt fut le, és ugyanakkor (hiába kapcsolom ki) a lapozó fájl széttőredezve ott hever és nem lehet jobban fregmentálni a diskeeper 10-el sem. Azt irja , hogy a Program Files/ Creca/Cashe/különböző fájlok több száz fele tőrve (gondolom ezek a Page File darabok). Probáltam csökkentett módban is.
Most mi a teendő?
Várom válaszotok.
Üdv
Olvasó
tibcsihead
2006. március 9. 19:23
A megadott útvonalon /"A lapozófájl méretét menetközben is megváltoztathatod. Rendszertulajdonságok speciális fülön a virtuális memória beállítása."/ letiltod a lapozófájlt /ujraindít/, majd végrehajtod a töredezésmentesítést. Utána meghatározod a dinamikus lapozófájl méretét úgy, hogy a minimális érték a memóriád kapacitásánál nagyobb legyen, a max. legalább a másfélszerese. Lehet erre a célra külön particiót is létrehozni, amin csak a lapozó f. van.
Olvasó
2006. március 10. 14:27
Szóval ezeket megcsináltam, de amikor a page file-t O-ra állitottam a töredezett darabokba nem képes bemenni és ugy hagyja .Ezeket a file darabkákat lenne jó törölni, -amik a Program Files/Creca/Cashe/-ben vannak-,de nem lehet.A Diskeepernek is van "pagedefragja" ill. bottsector defragja. Semmi. A sok kis tördelt file-ocska nem mozditható. Probáltam az O&O-val is . Ua.
Azért ha eszetekbe jut valami.........
Üdv
Olvasó
Shia-ko
2006. március 10. 14:49
Elölről:
kikapcsolod az adott meghajtón a lapozófájlt, újraindítasz, és még mindig ott van a meghajtón?
Olvasó
2006. március 10. 17:31
Nem , tévedtem,- két hibát kevertem. Az egyik a lapozó file megoldodott, hála nektek. A másik (amiről azt hittem még mindig a Page file darabjai) az nem a Page file hanem valami XP-s file töredék-hegyek. Különböző , de ua. directoryban Program Files/ Creca/Cashe/-ban lévő file darabkák amiket nem tud töredezettségmentesíteni, mert nem tudja kinyitni. Erre a "nagy" eszemmel most jöttem rá, mert kiirta, hogy híbás windows alkalmazás...... ebben a directoryban, és hogy nézzem meg a telepítőlemezen. A töredezettségmentesítés mutatója 1.11-en áll és azért hittem , hogy a kettő ua. híba mert előszőr a Page File-ra hívatkozott.
Ennyi röviden. Hogy mi csinálta ezt a sok kis filet (esetleg csinálja?) Nem tudom, de nem vírus (NOD32) inkább valami progi beirás (pl spy sweeper). Jó lenne tudni és legyomlázni.
Olvasó
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.