Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Fekete-fehér kép háttérszinének változtatása
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Multimédia > Grafikai programok
Sanzi
Van egy bescannelt fekete-fehét képem. Nagyon egyszerá kép, nagyából olyan mint egy clipart. A háttérszine fehér, de én vöröset szeretnék. Ha bescannelem, akkor a fehér árnyalatokat külön színeknek veszi, így csak rabszolgamunkával lehetne megoldani. Nincsen erre a feladatra valami progi, amely a fehér különböző árnyalatait egy színek fogja fel, és csak a fekete képet kezeli más színnek? Mivel a fehét-fehér között jóval kisebb a színeltérés, mint a fehét-fekete közt. Remélem van rá megoldás. ani_wink.gif

THX helyett, mivel ProFiler említette: Köszi! biggrin.gif
google
Próbálkoztál már ún. "színárnyalat"-szűrőkkel?
atzs
1. Átkonvertálod fekete-fehérbe. Ezt a legtöbb program tudja, csak meg kell adnod, mi az a szürkeárnyalat, ami még fehér.
2. Visszakonvertálod színesre. Attól még fekete-fehér marad, csak van lehetőséged színezni.
Sanzi
IDÉZET
Próbálkoztál már ún. "színárnyalat"-szűrőkkel?

@google
Nem, mivel nem tudom, hogy mi az. Ha egy pár mondatban leírnád, hogy pontosabban mit is jelent... kösz
intruder
IDÉZET(Sanzi @ 2005. október 13., 22:45 - csütörtök)
Nincsen erre a feladatra valami progi, amely a fehér különböző árnyalatait egy színek fogja fel, és csak a fekete képet kezeli más színnek?

Van erre progi Pl., a Photoshop...nem tudom más programok hogyan kezelik ezt a problémát, de ha van Photoshopod abban tudok segíteni...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.