Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Mi lehetne még a lapban?
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > Magazin
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Reyorkin
Sziasztok!!

Nem tudom, van-e lehetőség a megvalósításra, de azért ajánlanék egy teszt témát az újságba: billentyűzetek.
De nem feltétlenül vezeték nélküli cuccok, hanem inkább a vezetékesek, mert szerintem a túlnyomó többség még mindig (köztük én is tongue.gif ) azokat használja.
Azért tudnám ezt tesztként elképzelni, mert mostmár nagyon rám férne egy új billentyűzet. Én speciel a multimédiás dologban gondolkodnék...

Előre is köszi!

ui.: remélem, megvalósítható a tippem biggrin.gif
Greene
Hmmm volt már ilyen tavaly, de jó ötletnek tartom smile.gif
manguszta
@Reyorkin

Bizony, kéne ilyen!
Adani
Igen ,de elég nehéz szerintem objektíven pontozni őket. Ami lényges (kényelmi szempontok pl: ) azokat szinte lehetetlen. De az ötlet ettől függetlenül jó.
tibcsihead
Nem feltétlenül pontozni kell. Mindenki leírná, hogy neki milyen van és a tapasztalatait . Esetleg ha ismer egy különleges tipust /barát, kolléga, munkahely..stb/ , arról rövid ismertetőt. Nekem egy alap GENIUS-om van, 3-éve csépeli a család, és meglepően strapabíró. Én is gondolkozom ,hogy frissíteni kellene.
tzoli
IDÉZET(gyoridanee)
Nekem nem a fórummal kapcsoladban van észrevételem, hanem jó lenne ha az újságban leközölnének, egy nagyobb lélegzetvételű biztonsági szoftverekről szóló összehasonlító tesztet! Remélem sokan egyet értenek velem!:)
Richy
Szerintem külső hangkártyákról kéne írni.
Chabi
Mivel mostanában elég nagy a kínálat a jobbnál jobb DDR memóriákból, lehetne erről is egy elég részletes, átfogó tesztet írni az újságban.

De ha már DDR akkor az alsó, közép illetve a felső kategóriát is tesztelni kellene.

Alsó - CL3
Közép - CL2.5
Felső - CL2

Szóval hogy melyik mennyivel jobb a másiknál. 1-2 benchmarkkal/alkalmazással szemléltetve.

Örülnék ha ezt a topikot a szerkesztőségből valaki rendszeresebben látogatná és a véleményét kifejtené. worship.gif
Jester
Szerintem jó lenne, ha egy számban különböző tűzfalakat, Spyware/Adaware irtókat, és vírusírtókat tesztelnének. Tehát hogy pl. 8 vírusírtó, és a biztonság, kezelhetőség, stb. alapján pontoznának.
Várható ilyen valamikor?
Spányik Balázs
Az a baj, hogy vírusirtók tesztjéhez elengedhetetlen egy dolog: egy nagy rakás vírus! Mivel a PC World nem víruslabor, ezért ez nem áll rendelkezésünkre. De szerintem majd ősz táján, amikor kijönnek az új verziók, ismét felkérjük a CheckVir labort, hogy csináljon egy nagy tesztet. Persze, az sem egyszerű, mert néhány vírusirtó hazai forgalmazója kimondottan utálja az ilyen teszteket, ezért nem ad a CheckVirnek terméket, szóval... majd meglátjuk.
Bencce
Töltsetek le vírusokat! lehet egy csomót találni!:)
Spányik Balázs
Egyrészt eszünk ágában sincs, másrészt nem tudom, mennyi a csomó, de egy víruslabor több százzal végzi a tesztjeit. Rábíznám ezt a szakemberekre. ani_wink.gif
aadaam
IDÉZET(manguszta @ 2005. május 10., 16:19 - kedd)
@Reyorkin

Bizony, kéne ilyen!

Hali, honnan van ez az avatarod ha megkérdezhetem? nekem is tetszik - nem baj ha lenyulom én is! Jó cucc a firefox!

TOPICHOZ:
Szerintem kellene 1 olyan sorozat a pcw-be amiben részletesen bemutatják hogyan kell linuxot telepiteni ... használni ... konfigurálni stb.
adsl beállítás ...ilyenek.

A Windowst már ismerem, de én pl úgy érzem egyedül nem jövök rá a linux titkaira ...

halihooo
Richy
Én már régebben is használtam linuxot (de néha még most is) és én simán be tudtam állítani semmi problémám nem volt. King a Linux!!!
Akik hobbi szinten akarnak szervert(pl internetes rádió) csinálni már ahoz is Linux kell.

Ez a videodigitalizáló, meg a Linux jó ötlet volt. Közelebb hozta az emberekhez a Linuxot ami nem kár mert már ráfér rájuk egy sokkal jobb op rendszer.
CSAK LUSTÁK MEGTANULNI KEZELNI exclamat.gif Úgyhogy erről is lehetne írni

Amit meg írtatok, hogy az újabb verziójú ablakok(XP) stabil hát szerntem az vicces laughing.gif
Két betűt kihagytatok (in)
A memóriát annyira terheli(nézzétek meg 130-140 MB A 2000 pl már csak 110-120MB).
Olyanok hogy hibát generált és hibajelentés küldése.
Igaz nincs kékhalál mert kiszedték belőle.
A 2000 pl sokkal jobb (nem is véletlen hogy azt választottam)

A következő teszt szereplői lehetnének winyók. (SATA, ATA)
Gyorsaság, megbízhatóság, ár

De ahogy érzitek mert még mindig ti vagytok a szerkesztők worship.gif én meg itt egy fórum tag nem nagy ranggal (igaz nem rég kezdtem el, de ami késik arra várni kell), bár ezzel a fórummal közelebb akartok kerülni az olvasókhoz. (szerintem)
Spányik Balázs
Az utolsó mondatoddal még egyet is értek. biggrin.gif
Richy
Szertnék javítani 100-on
Az XP stabilabb mint az előző verziók (kivétel 2000 ott versenyben vannak)
sandorat
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az egyik számában a lapnak volt egy cikk, hogy hogyan lehet bekonfigurálni a Windows 2000-et úgy, hogy több tartományhoz is tudjon csatlakozni. Nem tudja valaki, hogy melyikszámban van ez leírva?

Köszi
Spányik Balázs
Igen, tegnap jött a levél házon belül, hogy állítólag én írtam, de a kérdést sem értem. Viszont rossze helyen is van, majd átlapátolom a Windows 2000-es témába.
Csizmazia István [Rambo]
IDÉZET(sandorat @ 2005. július 07., 11:08 - csütörtök)
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az egyik számában a lapnak volt egy cikk, hogy hogyan lehet bekonfigurálni a Windows 2000-et úgy, hogy több tartományhoz is tudjon csatlakozni. Nem tudja valaki, hogy melyikszámban van ez leírva?

Köszi

Nem emlékeztem én sem blush.gif de megadok egy ilyen témakörrel foglalkozó oldalt, ahol remélhetőleg rábukkanhatsz a megoldásra.
http://www.physiol.ox.ac.uk/Computing/plan/node42.html
Kovács Dávid ( Davs )
Szívesen látnék sok programozást biggrin.gif A C# után lehetne pl. Python blush.gif
bl4ckf0xi
Legyen mégtöbb linux! Linux programok tesztje! Linux mesterfogások!
DrakeOcsi
Üdv tisztelt Szerkesztőség!
Nemrégiben költöztem új albérletbe, ennek okán tapasztaltam, hogy az általam megvett újságok mekkora terhet is jelentenek ilyenkor... lényegében arra szeretném kérni a önöket, ha lehet a z újság tartalmát szorítsák fel a dvd-re, így csak lemezeket kell tárolnom, és onnan bármikor visszaolvashatom a korábbi cikkeket, nem kell több kiló újságot felforgatni egy cikkért. Amennyiben a tartalom mégis csak fent van, és csak én vagyok vaksi kérem vegyék tárgytalannak. Ráadásul az így feleslegessé vált papírhalom újrafelhasználható lenne a megfelelő helyen(MÉH). Ha lehetséges... előre is köszönöm, János. roll.gif
eremit
Minden év elején megjelenik az előző évi újságok tartalma egy CD-n pdf-ben. Előfizetőknek.
bl4ckf0xi
Üdv!

Nemrossz ötlet...,de jó sem! Ha a cd-n lenne a teljes anyag, hogy vinném magammal az újságot olvasni, olyan helyekre, ahol gyakran PC World-öt olvasok? biggrin.gif laughing.gif

A megoldás:

Írjátok meg az újságot annyi oldalban, mint eddig + a CD-n is legyenek plusz cikkek, így mindenki elégedett lehet. (szerkesztőknek üzenem!)
Spányik Balázs
A teljes újság felrakása a CD-re már csak azért is lehetetlen, mert a CD 4-5 nappal hamarabb megy gyártásra, mint a lap. A jelenlegi CD-felület nem teszi lehetővé hogy kényelmesen lehessen cikket olvasni rajta, ezért ezt sem nagyon tervezzük -- bár tény, hogy már bennünk is többször felmerült.
Neohacker
Csak a Linuxososknak annyit hogy ha ennyire Linuxos cikkekre vágyank akkor vegyék a Linux World címü újságot exclamat.gif biggrin.gif

Amúgy szerintem ez a DVD / CD re történő archiválás úgy si megoldható lenne ha csak simán TXT be raknátok fel exclamat.gif

így még kényelmesen is egy PDAn is lehetne olvasgatni vagy Mobilon... exclamat.gif question.gif bulb.gif
Jester
Az más kérdés, hogy egy idő után kifolyna a szemed, ha sokat olvasnád. laughing.gif
Greene
Szerintem legyen olyan változat is amit a sötétben foszforeszkál. Így éjszaka is tudnám olvasni az újságot a paplan alatt. tongue.gif biggrin.gif
Jester
Vagy legyen hozzá zseblámpa, vagy villanykörte, ha kifogyna a lámpából a szufla. bulb.gif
Richy
Szerintem a dvd-re rá lehetne rakni a progik linux-os változatát (márha persze van)
Viking6
Sziasztok!

Különböző játékkiegészítőkről (kormány, kontroller, stb) is lehetne néhány sort írni.
Vagy volt mostanában?

Üdv:
Machado
Megfogtok kövezni, de én meg azt mondom, hogy ne legyen több Linuxos cikk az újságban. Arra ott vannak a Linuxos magazinok.
Kovács Dávid ( Davs )
Szerintem meg ennyi kell! (Nem tudom, hogy mennyi van most benne, mert még nem kaptam meg)..A Linux a PC-hez tartozik, ugyanúgy, mint a windows...Én pl. nem szeretnem az officeos cikkeket, de eltűröm, mert másoknak jól jöhet...Úgyhogy csak azt mondom: ha nem tetszik, ne olvasd...
eremit
Én sem használok linuxot, de mindig érdeklődve olvasom. Kell ez!
tesztax
bulb.gif Szerintem lehetne a GIMP-ről is szó, mert a CorelDraw már uncsi.bulb.gif
Légyszi! worship.gif
Darcy Tucker
... és mert jóval kevesebb embernek van meg (legálisan legalábbis).
kori
Utóljára a júniusi szám címlapján volt olvasható a MPCM logója. Nem jött össze a fúzió, esetleg más oka van. (csak ha puplikus) ani_wink.gif A NOD32 átvétele mindenesetre jó dolog volt. smile.gif
Darcy Tucker
Szerintem (amennyire én ki bírtam hámozni a lényeget), nem volt szó fúzióról.
Papp Norbert
Szerintem lehetne egy olyan teszt amibe felmérjük milyen a tudásunk. Ez 1-10 ig szokott lenni a mesterfogások című rovatban.
Az kira lenne! thumbsup.gif
Darcy Tucker
Ezt én nem nagyon értem. Kifejtenéd bővebben?
VINIKOR
Néhány éve egy tanfolyam keretén belül ~100 órát tanultam Auto-CAD R14 progival tervezést. Durván 1db. A4-es spirálfüzet oldalon elfért az a jegyzet ami elég volt az alapismeretekhez. Nem lehetne egy cikket megejteni az Auto-CAD-ról? Szerintem 2 oldalon bőségessen le lehetne írni az alapokat.
Néhány ikon használatával müködik a testek kialakítása, fóliák létrehozása és a különböző nézetek szerinti mentés (nyomtatás). Szóval nem egy bonyolult dologról lenne szó.
Hi!
Spányik Balázs
Vinikor, mire használ az otthoni felhasználó egy 300+ ezer forintos mérnöki tervezőprogramot? ani_wink.gif
Chabi
IDÉZET(VINIKOR @ 2005. augusztus 17., 13:04 - szerda)
Nem lehetne egy cikket megejteni az Auto-CAD-ról?

Balázsnak igaza van smile.gif Az "átlagos" PCW olvasók nem használnak ilyesmit, így teljesen értelmetlen lenne.
Akinek mégis ilyen igénye van, az megveszi/előfizeti a Digitart magazint. (http://digitartmagazin.hu)

Nemcsak CAD, hanem 3D Studio MAX, Maya ...stb
VINIKOR
Júniusi mellékleten volt a Corel DESIGNER 12 műszaki rajzoló progi, innen jutott eszembe az Auto CAD R14 ami kb. 20E Ft-os oktatóverzió és talán próbaidőszakos is, ezt nem tudom. Sima műszaki középvégzettséggel és AutoCAD ismerettel jónéhány munkalehetőséget láttam már.
De igazad, van Én is érzem, hogy nem kimondottan a lap profiljához tartozik a téma.
Reyorkin
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. augusztus 17., 20:30 - szerda)
Vinikor, mire használ az otthoni felhasználó egy 300+ ezer forintos mérnöki tervezőprogramot?  ani_wink.gif

Mi speciel AutoCADdel tervezünk a suliban

cool.gif
Spányik Balázs
Tegyük gyorsan hozzá, hogy a CorelDesigner azért Móka Miklós az AutoCAD mellett. ani_wink.gif
Bencce
Na most akkor figyelj Balage! Elmondom mi az ami kéne és nincs! Norton SystemWorks! Vagy csak a Norton AntiVrus! Nem emlékszem, hogy mostanában lett volna róla szó, pedig elég sokan használják. (Vagy volt róla szó pár hónapja, amikor a McAffe ilyen kombó csomagját mutattátok be? azt hiszem nem. smile.gif)
Aztán ZoneAlarm Internet Securtity Suite. Rengeteg a ZA-os, hátha érdekelné őket!:)
NA? biggrin.gif smile.gif biggrin.gif
Kovács Dávid ( Davs )
ZA-t és is szívesen látnék, de nortont nem. Attól még lehet.
Spányik Balázs
Az a baj, hogy a Symantec cuccokban évek óta nincs szemernyi újdonság sem, ellenben eszik a memóriát, mint állat. Ennek ellenére a szeptemberiben lesz egy termékük, ami még nyáron jelent meg. A 2006-os termékskálát szeptember végén fogják bejelenteni, a novemberi számban fogunk róla írni, aztán attól függően, hogy jönnek a teszttermékek a rákövetkező hónapokban is.

Rettentően csodálkoznék, ha McAfee cuccokról írtunk volna mostanában. blink.gif
Bencce
Ja McAfee-t összekevertem azzal a Pc Cillin vagy mivel. Ilyen piros dobozos virusirtó, tűzfal bla bla. smile.gif És ZA Security Suite nem lesz? A Norton tényleg zabálja a memóriát, azért próbáltam ki a ZA-t, ami sokkal gyorsabb, csak kiváncsi vagyok, hogy vírusfogás terén mit tud.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.