Dózsi
2005. május 10. 12:27
Van egy óriási gondom! Egyszer betettem egy másolt DVD-t a meghajtóba, és azóta valami miatt nem működik jól a monitorom! Az a baja, hogy a képet befelé dőlve ábrázolja, és nem jeleníti meg az egész asztalt! Próbáltam a monitor funkcióbillentyűivel beállítani a méretet meg mindent mint máskor, de valami miatt nem megy! Kérlek segítsetek!
arpsoft
2005. május 10. 13:15
Szervíz vagy csere.
Az eltérítő elektronikád bemondta az unalmast. Ha a gombokkal nem tudod visszahozni, akkor vége.
eremit
2005. május 10. 13:27
Azért Dózsi leírhatná, milyen típusú a monitora, hány éves? Hogy okuljunk belőle, és ne vegyünk olyat.
Dózsi
2005. május 10. 17:24
Egy 4-5 éves monitor GABA GB-1570 15 colos.
Egyébként csak a vízszíntes beállításra, és a a kép függőlegesbe tételére nem reagál! /pont ezek lennének a legfontosabbak!/
Szerintettek lehetséges, hogy kijavítsák? Elvileg a megvételtől számított 8 évig kötelesek alkatrészeket utánpótolni!
Lakatos Gergely [Stinger]
2005. május 10. 17:36
IDÉZET(Dózsi @ 2005. May 10., Tue 18:30)
Szerintettek lehetséges, hogy kijavítsák? Elvileg a megvételtől számított 8 évig kötelesek alkatrészeket utánpótolni!
Lehetni lehet, de szerintem már nem célszerű. Egy ilyen hiba javítása akár 5-7 ezer forint is lehet.
Manapság már bruttó 20-25 ezer forintért lehet kapni príma 17 colos CRT-ket.
Dózsi
2005. május 10. 17:40
Na sebaj gabát soha többet nem veszek!!! Majd lesz LG!
Egy ideig még kibírom ezzel az ócskavassal! Játszani úgyse játszok!
cereal180
2005. május 10. 20:11
Akkor már Samsung abban a kategóriában. Nekem Samsung CRT-m van (SyncMaster 997 DF 19"), összehasonlítottam az ebben az árkategóriában kapható CRT-kkel és ennek volt a legszebb képe. A design is szerintem a Samsungoknál a legjobb.
Dózsi
2005. május 11. 8:14
Igaz, de az LG-nek is jó a formatervezése, legalábbis az újjabbaknak! Visszatérve a problémára, ez a hiba csak akkortól van amikor a felhasználók közül kell választani a windowsban. Előtte a BIOS-t meg a betöltést rendesen mutatja!
cereal180
2005. május 11. 9:00
Nem lehet, hogy képfrissítés van elállítva? Attól is elmászhat. Az más kérdés, hogy elmászhat-e egyáltalán ennyire.
Dózsi
2005. május 11. 10:35
Nem tudom, a képfrissítés max-on van azaz 85Hz-en! Előtte villant egy nagyot, aztán bemondta az unalmast!
cereal180
2005. május 11. 10:51
Akkor vidd vissza! Tuti, hogy hibás.
Dózsi
2005. május 11. 17:10
Figyi, nem olvastad el az elejét, 4-5éves monitorról van szó! Valószínű, sött 100% hogy újat veszek!
cereal180
2005. május 11. 22:17
Elolvastam, csak már nem emlékeztem rá
Aneurysm
2005. december 18. 8:10
LF F900P monitorom sokszor erős sípoló hangot ad ki, ha alacsony a felbontás (pl. mielőtt bebootol a windows). A haveromé is hasonló dolgot művel. Mitől van ez?
arpsoft
2005. december 18. 8:52
Az elektronikája teszi. Ha alacsony a felbontás, és a képfrissítés sem túl magas, akkor az eltérítéshez használt frekvencia a hallható tartományba eshet.
Pl 50Hz képfrissítés azt jelenti, hogy másodpercenként 60-szor rajzolja fel a képet a monitor, ha csak 480 sort kell megrajzolni, akkor a függőleges eltérítés kb 50*480=28 kHz. Mivel lehet, hogy ilyenkor félképes üzemmódot használ a monitor, ez lemegy 14kHz-re, ami már hallható.
Az elkerülésére nincs sok esély, talán a video üzemmódok között lehetne kutakodni. Egyébként sok múlik a videokártyán is, mivel ez mondja meg a monitornak, hogy milyen üzemmódban kell működnie.
r-chee
2005. december 25. 15:08
Csákány! Az én monotiros probim: 17'' LG F720P Flatron monitor, 1ónapos: a megvásárlás után 1 hétig no problemus, aztán szétferdült a kép minden irányban, ráadásul aránytalanul. Két hét szervíz. Utána szervizben megnéztem, frankó volt.
Hazahoztam, rákötöttem a gépre (előtte természetesen il.progi eltáv, VGA-driver le, op.rendszer
újratelepítés), s ugyanaz a helyzet.

VGA-kártya: ATI Radeon 9200 VIVO (nem SE v. LE!) =>előtte nem volt gond a korábbi 15"-os monitorommal. Ma a PhotoShop ezt írta ki:
,,A rendszer szerint a(z) "LG Flatron F720P Gamma:2.2 Temp: 9300" monitorprofil hibás. Futtassa újra a monitorkalibráló szoftvert." [Az OSD menü Recall funkciójával nem állnak vissza a beállítások.] Létezik vmilyen monitorkalibráló szoftver? Vagy a VGA-kártya a ludas??? Jövőre tervezek új rendszert venni, de addig is szeretném, ha ez a frankó monitor (tényleg éles, jó kép...) helyesen mükszene

.
Pár ötletet kérnék. Köszike.
arpsoft
2005. december 26. 8:55
Sima VGA driverrel (nem a kártya sajátjával) is produkálja a jelenséget?
r-chee
2005. december 26. 18:06
Egy csomó fajta Catalyst-et próbáltam már, de mindegyikkel ugyanaz a helyzet. az eredetit alapból fel se tettem, mert már őskövületnek számít.......
Szval semmi bíztatót nem tudtok.... Jövőre visszadobom az üzletbe a monitort, úgyis garanciás, azt veszek másikat....
Az viszont érdekes, hogy a játékprogramoknál kiválóak a kép szélei......Hogy van, hogy se, nem értem.......
arpsoft
2005. december 26. 20:34
Ebben az esetben csak bizonyos felbontásokat nem bír a monitor. Próbáld ki a Win felbontását átállítani, valamint próbáljál meg a rosszaknál más frissítést beállítani.
mazda6diesel
2006. január 9. 19:47

Nem is hibáról lenne szó, hanem csak arról, hogy összekeveredtek az RGB beállítások a crt-men és sehogy sem tudom visszaállítani őket. Nincs valami szabvány, hogy hány %-on kell állni a piros, zöld, kéknek?
arpsoft
2006. január 10. 11:26
Biztosan vannak rajta gyári beállítások.
samfisher
2006. január 26. 14:35
Sziasztok!
Olyan próblémám lenne, hogy a napokban vettem egy Samsung Syncmaster 797Mb-t. A kép alsó felét viszont olyan furcsán lefelé kerekíti. Egyszerűen nem bírom úgy beállítani hogy jó legyen. A gyári beállításokkal sem. Segítsetek, lehet hogy a monitor rossz vagy én vagyok láma.
ProFiler
2006. január 26. 16:20
Ha nem tudod manuálisan beállítani, akkor ez a monitor hibája, ami valójában nem is hiba, csak ez ennyire képes.
Ciao.
samfisher
2006. január 26. 17:02
ProFiler
2006. január 26. 17:16
Akkor örülök, hogy nincs vele gond.
Ciao.
PunkFeri
2006. február 12. 1:07
Hello! Nekem nem a kép megjelenítésével lenne gond, hanem azzal, hogy LG FLATRON 915FT Plus monitorom hátsó felén lévő 4 db usb csatlakozók nem mű
ködnek. A másik gépen működik rendesen(tesómén). és a gépen lévő usb-k rendesen mű
ködnek, csak a monitoré nem.
Mi lehet a baja?
ProFiler
2006. február 12. 10:49
A drivere fel lett telepítve? A gépedben USB 2.0 van?
Ciao.
PunkFeri
2006. február 12. 12:59
Igen,van driver,ugyanaz, ami a másik gépnél is volt, és 2.0-s az USB. nem tudom mi lehet...
ProFiler
2006. február 12. 13:56
Esetleg próbáld meg a gépen másik USB-re rákötni. Az eszközkezelőben megjelenik?
Ciao.
PunkFeri
2006. február 12. 23:28
ezt nem értem, hogy másik usb-re. nincs rákötve sehova, nem is kell, csak a monitor kábelét kell rendesen a videókariba és kész. működnie kéne. Az eszközkezelőben csak a monitor jelenik meg.
ProFiler
2006. február 13. 7:05
PunkFeri
2006. február 13. 12:14
De ha egyszer nincs semmi hozzá, és nem is kell, mert előte se volt bedugva semmi más, és működött.
ProFiler
2006. február 13. 20:35
Nem hiszem el. Az lehetetlen, hogy a videókártyáról működjön az USB!
Ciao.
PunkFeri
2006. február 13. 20:58
OHHHH!!! Tényleg, utánakérdeztem, és van kébel!

Hülye vagyok... köszi a segítséget.
ProFiler
2006. február 13. 21:05
Örülök, hogy megoldódott.
Ciao.
magellan4
2006. február 14. 12:15
hy all
Egyik ismerősömnek van egy nemkis probléma a monitorral.
Tehát először elment a kép neki.Ráütött 2-őt és jóis lett.Aztán nem lett jó ütésre sem.(gondolom nem tett jót neki az ütögetés). Leszedte a monitor hátulját. Bekapcsolta a gépet és mozgatott mindent rajta amikor egy trafó szerű dolgot megmozgatott visszajött a kép. Nahmármost az állítólag egy nagyfrekvenciás cucc. Idővel ez a megoldás is rossz lett. Behomályosodott a monitor nem ment normálisan egyáltalán. Aztán azon a nagy frekvenciás dolgon csavargatott potikat. Na azóta teljesen homályos.
Tudnátok vmit mondani hoy lehetne megjavítani vagy szervízbe lehet csak ilyet??
Pötyi23
2006. február 14. 12:27
IDÉZET
Nem is hibáról lenne szó, hanem csak arról, hogy összekeveredtek az RGB beállítások a crt-men és sehogy sem tudom visszaállítani őket. Nincs valami szabvány, hogy hány %-on kell állni a piros, zöld, kéknek?
Az az igazság, hogy ez a gyári alapbeállítástól függ, melyik hány %-on áll.Nincs esetleg olyan menüpontod, ami visszaállítaná a gyárit? Csak azért kérdezem, mert a gyártástechnológia miatt két, egymás után legyártott monitornál is lehet eltérő az alapbeálítás. (Nálam spec: RED - 100, Green - 90, Blue - 69)
@magellan:
Szerintem inkább hagyjátok a szervízre. Én megpróbáltam egyszer egy hasonlóan döglött monitorral, 2 órámba telt, mire képet kaptam, de így is 10 indításból egyszer megint szívózik. Meg különben sem otthoni brakácsolásra való a monitor! Nagyon nagy fesz, és csúnya halál lehet a vége!
magellan4
2006. február 14. 18:33
ok kösz pötyi
akkor ez nem az én dolgom amúgy nagyon vigyáztam tudtam hogy sok-sok áram van bene
nobresz
2006. november 28. 17:24
Sziasztok.
Samsung 797MB
Egy olyan kollegát keresnék, akinek ilyen monitorja van.
Nekem az lenne a problémám, hogy két szélén szabad szemel távolról lehet látni a képpont távolságot. Ami ugyebár zavaró, emrt 0.2 képpont távolságnak hirdeték meg. Az lenne a kérdésem, hogy nektek is látható ez szabad szemmel? A kép pont hézzagról lenne szó, ami szélein nagy területen látható sajnos? A tesómnak 997 van ami csak 19colos és annak semmi baja.
ati012
2007. november 21. 7:01
Sziasztok!
Volna itt 2 monitort amit tegnap teszteltünk. A monitorok nem adnak képet, de zúgnak mint az atom és az utóbbi izzot vagyis a belsejében valami kis izé pirosan világít majd elhalványul mikor kihúzzuk. A lényeg az hogy szerintünk életveszélyes és nem megy. Képcső hibára gyanakodunk mivelhogy a tápja megy. A képcső viszont világít meg fentröl nagy folt megjelent-eltünt. Lehet javítani őket vagy kukába? 15"-os ezeréves talált moncsikrol van szó.
Strar
2007. december 15. 9:02
Sziasztok!
Van egy AOC 17'-es flat crt monitorom, ami mostanában egy elég érdekes hibát produkál. Időnként magától állítgatja a fényerejét 1-2 észrevehető értékkel, és olyankor pár másodpercig pár árnyalattal sötétebb a kép, majd ugyan olyan, mint volt. Kb 3 éves lehet a monitor, 1024x768x85hz-n ment eddig. Így elöregedett volna? Honnan tudhatom meg pontosabban, hogy ez a monitor hibája? (Mondjuk inkább azé legyen, mint az x1950Pro-é...)
Üdv.: strar!
hori
2008. február 10. 11:09
Szasztok!
A régi ( nem TFT) monitorom magától átállítja a felbontást.
Mi lehet a baj?
Gereby
2008. február 12. 21:52
Általában szoftver állítja a felbontást. Leírnád a pontos hibát?
Pentium XE
2008. június 5. 18:26
Valamiért a monitoromon nem jól jelenik meg a piros szín.

(az Adobe Reader és az IrfanView ikonokat nézzétek)
Az elején kikapcsoltam a gépet, és újra bedugtam a videókábelt. 6-7 nappal később már egy kicsit meg kellett ráznom a monitort, hogy visszajöjjön a szín. Most már sehogy sem jön vissza.
Mivel lehet a gond? A kábellel? Ha számít, CRT monitorom van.
Alex99
2008. június 5. 20:49
Hát ami lehet: monitor, vga, op. rendszer hiba. Egy újratelepítés nem kerül semmibe, azt kéne.
Fujitsu
2008. június 5. 21:28
IDÉZET(Alex99 @ 2008. június 5. 21:49)

op. rendszer hiba.
Kizárt.
IDÉZET
Egy újratelepítés nem kerül semmibe, azt kéne.
Miért?
@ Pentium XE: Szerintem a kábellel van valami gond.
Gereby
2008. június 6. 0:04
@Alex99: Ezt azért Te sem gondolod komolyan.
Vagy kábel, vagy a szinvezérlők szórakoznak. Ha nem kábel gond, és nem garanciális a monitor, és van kedved túrkálni benne, akkor áramtalanítsd, várj jó pár percet mig a kondik is lemerülnek, kapd le a Darth Vader kalapját a moncsinak ( csak tedd a fejedre, és rájössz, hogy miről beszélek

), majd a képcső végén lévő cuccokat mozgasd meg, nézd meg, hogy eleresztette-e valamelyik forrszatás stb. Cuccold vissza, és ha működik, akkor mázlid van.
Alex99
2008. június 6. 6:59
IDÉZET(Alex99 @ 2008. június 5. 21:49)

Hát ami lehet: monitor, vga, op. rendszer hiba.
IDÉZET(Gereby @ 2008. június 6. 1:04)

@Alex99: Ezt azért Te sem gondolod komolyan.
Elnézést. Igaz, egyik sem lehetséges! Nézd meg, hátha mondjuk a billentyűzet okozza.
technoboy19
2008. július 6. 9:16
Hali!!
Nemrégiben vettem egy Lg T10B monitort használtan, a tulaj állítólag azért adta el mert lecserélte TFT-re.
Kb. 4-5 hónapig faszán müködött, mostmár viszont néha a kép elkezd lágyan vibrálni

...ilyen fura vízszintes csíkok jelennek meg...nem tudom mihez hasonlítani. Próbáltam utánajárni a problémának, volt aki szerint a videókari is ludas lehet

, de szerintem nem, mert ennél a sorozatnál más is panaszkodik ilyen problémára. Amugy meg néha egy óráig nincs vele baj, aztán újra elkezdi. Ha valahogy olcsón meg lehet oldani az király lenne, de parázok ha szervízbe viszem a gatyámat is le kell csengetni nekik
Valaki vágja mi lehet a probléma?
tjm
2009. január 11. 1:59
Üdv!
Van egy Samsung SyncMaster 765MB típusú monitorom. Már minden baja van. Csíkozódik. Vízszintes csíkok mászkálnak a képernyőn. Változó intenzitással. Sokszor a csíkok mellé még sercegő hangot is ad. Mint ha Valami sülne benne

Ha néha birizgálom a kapcsolóját megjavul, de nem mindíg. A fekete sem Valami fekete már. Teljes sötétségben a képernyő jobb oldalán egy függőleges szürke sáv látható. 1280-as felbontásban pedig, két oldalt vékony fehér csík. A külső burkolat is kezd szétesni!

Jobb felső sarkán sok repedés látható. Egyre nagyobbak. És egyre jobban szétnyíllik. (Először hajszálrepedés, majd szépen nagyobbodik.) Ja és néha 1-2új repedés születik. Mivel üzem közben atom forró így gondolom megsüti sajátmagát. Ezért repedezhet. Nappal felmelegszik, éjszaka ahogy hűl, petárda hangon reccsenni szokott.
Na szval szerintetek meddig bírja még szegényke?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.