Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Mennyire van tele az asztalod ikonokkal?
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2
Bencce
Annyiféle asztalt láttam, kaotikusat, meg rendebetartottat, kiváncsi vagyok ki mennyire foglalkozik ezzel.
Nekem pl két sorban vannak az ikonok az asztal tetején és alján, a tetején vannak a fontos dolgok, office, kép-web-flash alkalmázások és a biztonsági meg karbantartó dolgok, alul pedig játékok, zene, böngészők, meg minden ami szórakozás:)
George
Nekem csak általában 4 ikon van az asztalon,ezek a következők:FIFA 06 biggrin.gif ,Mozilla Firefox,Ad-Aware,Total Commander cool.gif Mondjuk még az Ad-Aware se és a Mozilla se szokott kinn lenni ha otthon van a gépen,mert otthon nem netezek,csak a koliban blush.gif Szóval inkább a tiszta szép asztal híve vagyok.
eremit
Nem tudom, meddig marad ez a topic, de a töküresre szavaztam. Egy szép rózsa van csak rajta! Semmi ikon!
Adani
Én nemnagyon foglalkozom vele, telepítés után mindig kirakom az alapikonokat (sajátgép, hálózat,IE) aztán néhány progi kirakja telepítéskor a maga ikonját ( ha megkérdezi, akkor nem szoktam neki megengedni). Egyébként nincs sok ikon rajta, cska a legszükésebekkek. Ha már nagyon sok ikon van, nekiállok kézzel rendetrakni.
Garono
Jaj, alig egy hete takarítottam. annoyed.gif 1024*768-ban nem fért el az össze sés már kilógott a monitorról, és így nem is tudtam rájukkattintani, viszont ha kitöröltem egyet akkor visszajöttek a helyükre és addig kellett törölgetnem míg mind el nem fért. Azóta új monitorom van, és 1280*1024-ben használom. cool.gif
google
Én olyanra szavaztam volna, ami nincs.
Öt ikonom van (Google Earth - még lusta voltam eltávolítani, a telepítő tette oda, FIFA2005, Neptun, Klip szoftver - szintén telepítőtől, és egy szövegfájl, amibe jegyzeteltem).
Egyébként nem nagyon látom, mert minimum négy ablak állandóan rá van nyitva.
Gereby
Nekem tele van (illetve kb 50%), de közel nem kaotikus. Szépen csoportosítva vannak. Jól működő rendszer...
stroban
Nekem csak a Lomtár ikonja van, semmi több.A szép asztalt szeretem, minnél kevesebb ikonnal.
cölöp
Kettő ikon. Egyik a progik, a másik a VoipBuster.
Jelenleg ennyi. De lehet változik. Mint minden.
Sanzi
Nekem mindig tele van mindennel. Ha már nagyon sok van, akkor törlök. Általában azért van sok, mert ha van valami, akkor csak kidobom az asztalra, és majd elrendezem...
kissipos
Hali!

Nekem egy ikon van az asztalon: (a) lomtár. Ezenkívűl van egy "Játékok" mappa, ami a gépen lévő játékok ikonját tartalmazza. A progik ikonjai vagy a gyorsindítóban vannak, vagy rögzítve vannak a start menün.
A játékok ikonjainak is praktikus okok miatt van az asztalon a mappa: a tálcára kitettem az "asztal" eszköztárat, így a tálcáról érem el a játékokat. Egyrészt tényleg praktikus, másrészt jóapámnak így könnyebb az eligazodás.
chipmix
Csak nagyon ritkán van ikon az asztalon, számomra a gyorsindító a szokásos megoldás.
Szanya
Nekem csak a gyakran használtak vannak kint. A "szokásosak" a tálcán vannak.
gabesz.68
Gyakorlatilag semmi nincs az asztalon, otthon mindent a start menübe (bal oldalra rögzítve) pakoltam amit használok, a munkahelyemen meg az objectdockot használom.
ocsi
Nekem sok ikonom van kint, de néha takaritok, mer nem gazán használom őket, mivel nálam általában sok ablak fut, és úgy szeretem, ha sok hely van az ablakoknak a start menü mellet, így ott nincsenek gyorsgombok..(az asztal gomb se...) Nekem a legfontosdabb dolgokat lefedi a billentyűzetem 8 programozott funkciógombja.(böngésző. levelező, winamp, számológép, sajátgép, totalcommander, flash, jegyzettömb)
highlander81
IDÉZET(George @ 2005. október 11., 14:25 - kedd)
Nekem csak általában 4 ikon van az asztalon,ezek a következők:FIFA 06 biggrin.gif ,Mozilla Firefox,Ad-Aware,Total Commander cool.gif Mondjuk még az Ad-Aware se és a Mozilla se szokott kinn lenni ha otthon van a gépen,mert otthon nem netezek,csak a koliban blush.gif Szóval inkább a tiszta szép asztal híve vagyok.

OFF
Nem játszunk egyet? (Fifa06)
ON
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nekem a sajátgép, és a hálózati helyek ikon van a jobb felső sarokba, a lomtár a bal alsóban, és a jobb alsóban pedig az öt mappa, amiket rendszeresen használok.
Kovács Dávid ( Davs )
Nekem csak a sajátgép, meg a tesóm mappája van az asztalon. A többi egy menüben van, ami úgy jön elő, hogy nekimegyek a monitor bal oldalának az egérrel.
Bencce
Érdekes, hogy szinte alig lett a végén eltérés a válaszok között!
google
Én nem tudtam szavazni. weep.gif
George
IDÉZET(highlander81 @ 2005. október 13., 23:13 - csütörtök)
OFF
Nem játszunk egyet? (Fifa06)
ON

Sajna, koliban lakom, és nincs engedélyezve a kolihálón kívüli játék (DirectIP). sad.gif
Adani
@George

Bizony ez sok koliban így van, nálunk is. De állítólag van rá megoldás, már szóltam is, hogy érdekel. Olyasmit hallottam, hogy van egy OpenVPN nevű progi amivel rá tudsz csatlakozni egy másik gépre, ami egy sima ADSL kapcsolat ( havonta 1000 ft-ért kapsz kódot), és akkor mehet minden, amit nem szégyellsz ( DC, Torrent, játék).
George
Ezt inkább valahol másutt folytassuk, mert 1. ez off, 2. ez illegális smile.gif ani_wink.gif
Adani
Ok, offnak tényleg off, illegálisnak viszont nem illegális, mert se a btk-t sem a kolesz informatikai szabályzatát nem sérti a dolog. Legalábbis, ameddig legális célokra használod ( Pl. Online játék, vagy hangos beszéd MSN-en)
szelesjanos
Az asztalon kb 5-6 ikon, a szükségesek meg a gyorsindítón!
Árpy
Nekem még Lomtáram és Sajátgép ikonom sincs az asztalon.
Ha sok ikonom lenne, nem látnám a meztelen csajt a háttérben biggrin.gif
warynski
Régebben nagyon tele volt, de persze ésszerűen csoportosítva.
Most nem régen újra telepítettem az XP-ét és most arra törekszem, hogy minnél kevesebb ikon legyen az asztalon. Inkább a Start menüben rendszerezem őket.

Így valahogy esztétikusabb a dolog. Persze ha később a gyakorlat úgy kívánja, akkor lehet, hogy ismét szaporodni fognak.
Árpy
Jaja, én is inkább a Start menübe pakolom a cuccokat.
Minkó
Nekem csak a szokásos+ pár ikon van kint az asztalon.Sok memóriát zabál meg,ha sok az ikon.

A suliban az egyik gépen csurig van az asztal ikonokkal,alig látszik a háttérkép biggrin.gif
Szegény tanár értetlenkedik,hogy miért tölti be olyan lassan az asztalt a gép roll.gif
Árpy
Egyik kollégámnak is szinte csak ikonbokból áll az asztala.
George
Nem értem mi abba a jó, ha tele van az sztal, akkor szerintem több időt tölt el az ember a keresgetéssel, nem hogy inkább Start menü és Programok, vagy az Új Start menü és rögzíti a legfontosabbakat. roll.gif
@Berecz Dénes@
Nekem az asztalon különböző mappák vannak, melyekben prancsikonok találhatók a gyakran használt programokra. ani_wink.gif
focus puller
Az utóbbi időben én sem pakolom tele az asztalomat fölöslegesen! Inkább a Start Menüből és a Gyorsindítás eszköztárból "dolgozom"!
Íme:
KÉP 1
KÉP 2
KÉP 3

Csau-csau!®
intruder
Nekem jelen pillanatban 81 ikon van az asztalon, de nem érdekel smile.gif
Általában ideiglenes munka mappák, amik késôbb törlésre kerülnek. Nekem egyszerübb ide mentenem vagy innen kidobnom egy-két ideiglenes munkát, mint keresgélni a szerveren...és amúgyis egésznap eltakarja a Photoshop meg a Quark.... type.gif
ProFiler
Az asztalom tartalma most:
Sajátgép, Lomtár, Google Earth, Nero Burning ROM, PowerDVD, Avi2DVD.

Még azt sem mondhatom, hogy azokat teszem ki, amiket a legtöbbször használok, mert azok a start menüben vannak. Inkább megszokásból teszem ki ezeket a progikat. Már régóta tudom, hogy mindig ott keressem.

Egyébként utálom, ha egy gépen tele van az asztal. Nem sok értelmét látom. roll.gif

Ciao.
Ruzsa Dániel
Néhány fontosabb ikon, de amúgy semmi felesleg ikonok bal-felső saroktól lefele szép sorban!
Sebi
Az asztalon a Sajátgép, Lomtár, Dokumentumok és egy-két rádióállomás ikonja van. Inkább a gyorsindításba teszem a fontosabbakat.
Oke
Nekem: Sajátgép, Lomtár, Dokumentumok, Hálózati helyek, Paint Shop Pro, Harry Potter és a Tűz Serlege.
titusz
Az asztalom jelenlegi tartalma: (semmi)
De ha kikapcsolom az asztali ikonok elrejtését, akkor nagyon sok. Nekem minden a gyorsindítóban van.
VINIKOR
Most "csak" ez a 38 ikon van kint az asztalon. Ebből 4 programot nem nagyon használok, várólistán vannak, majd kipróbálom őket.
IPB kép
@Berecz Dénes@
Az én asztalomon 20 ikon van. ani_wink.gif
UzUr
Elöször is üdvözlök mindenkit mint új tag smile.gif A topic kérdésére válaszolva-használom a nem használt parancs ikonok mappát Az asztalon csak gyakran használt ikonok vannak. biggrin.gif

Nos akkor mint új tag, szeretném felhívni figyelmedet a Fórumszabályzatra is, és a helyesírásra. Üdv.:Gereby
zsoltchelsea
Az a varázsló sem teljesen értelmes. Amikor egy olyan játék ikonját rakja be, amit előtte való nap játszottam... aztán beírja, hogy soha nem használtam... roll.gif blink.gif
h.arpad
Biztosan statisztikai alapon dolgozik. Valami buta statisztika lehet... biggrin.gif Lehet, simán csak átlagol. Vagy nevelő célzattal nem enged játszani. tongue.gif
Shia-ko
Évek óta ikontalan. tongue.gif
zsoltchelsea
@h.arpad: Ha neki nevelő célzat kell egy második vh-s stratégiai játék demójához, amit a PCW mellékletéről szedtem le (pici nyalás remélem belefér laughing.gif ), akkor tiszteltetem az MS-t és Amerikát. Pedig ők csinálják a sok filmet meg játékot a vh-ról (mármint Amerika).
Red Boy
Nekem a képernyő felső részén van egy Asztal eszköztár, ami ha nem használom eltűnik, és csak akkor jön elő ha kell. Legalább látom a szép háttérképem, hiszen azért van ani_wink.gif
Gereby
Mióta linuxom van, csak a köteteket pakolja ki. Néha kirakok vaéami ideiglenes cuccot. smile.gif
TheSaurus
Mikor hogy. Általában a friss telepítések ikonjai vannak kint, de egy kattintással el lehet tüntetni ikont, tálcát.
A gyakran használt cuccok rafinált eszöztárakban rejtőznek, amivel a vendég felhasználókat a legmélyebb kétségbeesésbe tudom kergetni.
OFF: Tervezek egy weblapot, ami a PowerPro használatát mutatja be magyar nyelven, mindenféle letölthetőkkel egyetemben.
On.
Crocket
Lomtár és egy hálózati ikon. A többi a tálcán. Inkább egy szép képet rakok háttérnek, és nem jó ha az ikonok rontják az összhatást! biggrin.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.