bubo35
2005. október 11. 10:00
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok a fórum szakértőihez, amely megoldásával könnyebbé tehetném a munkámat. Szóval, arról van szó, hogy este kapok ftp-n keresztül a céges gépemre pdf-állományokat. (a céges géphez nem férek hozzá otthonról) Ezeket nekem reggel elemezni kell. Van úgy, hogy otthon lenne időm átnézni még lefekvés előtt. De hogyan tudom automatikus emailben, csatolt állományként elküldetni ezeket a pdf-eket az otthoni gépemre? Makrót kell készíteni, vagy van valami egyszerűbb megoldás? Ehhez kérem a szakértők segítségét! Ja, Outlook 2000 SB-vel dolgozom.
Előre is köszi!
B
arpsoft
2005. október 11. 10:18
Létre kell hozni egy szabályt az outlook-ban, ami ezeket a leveleket továbbítja az otthoni címre.
Szabályvarázsló->új szabály->Teljesen új szabály->levelek ellenőrzése érkezés után. Itt be kell állítani egy szűrő feltételt, ami kiválasztja a továbbítandó leveleket, aztán tovább gomb.
Itt kell megadni, hogy továbbítás a következő címre, értelem szerűen az otthoni címet kell megadni.
Nem szabad elfelejtni, hogy az automatikus küldés/fogadást be kell kapcsolni, különben nem fog történni semmi.
bubo35
2005. október 11. 10:54
Bocs! Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nem email-ként érkeznek ezek az állományok... Tehát valaminek emailt kell ezekből csinálni
B
TheSaurus
2005. október 11. 11:21
Esetleg ha csinálsz egy makrót a Wordben, ami mondjuk óránként elküldi egy bizonyos mappa tartalmát a címedre emilben, csatolmányként. Így többször is elküldheti, de legalább elküldi.
bubo35
2005. október 11. 11:44
Jó-jó! De hogyan kell? Elég amatőr vagyok ebben (is)
B
arpsoft
2005. október 11. 15:40
http://www.szoftvertar.hu/arpsoft/download/dirmail.zipBe lehet állítani, hogy melyik könyvtárból, milyen fájlokat hova küldjön el.
Ha nem nyomják meg a "kézi vezérlés" gombot, akkor 10 másodperc múlva elindítja a küldést.
A beállításokat kilépéskor megjegyzi, elég egyszer beállítani.
A működéséhez a MSMAPI32.ocx-et be kellmásolni a windows\system32 könyvtárba és be kell regisztrálni.
Parancssorba: regsvr32.exe msmapi32.ocx
Utána futtatható a dirmailer.exe program.
Az outlook-ot úgy kell beállítani, hogy ne kérdezgessen, ha külső program akar levelet küldeni.
bubo35
2005. október 12. 8:52
Köszönöm a gyors segítséget! Feltelepítettem, megcsináltam mindent, amit írtál. Kivéve az Outlook beállítást, hogy ne kérdezgessen... Ezt hol kell? S lehet, hogy ezért jelez hibát? "Hiba: nem sikerült az üzenetet elküldeni"
B
arpsoft
2005. október 12. 12:30
Nos, ezt nem lehet kikapcsolni, ezért alkottam Neked egy másik megoldást.
Ez kikerüli az outlook-ot, és saját maga küldi el a levelet az smtp szervernek.
Töltsd le még egyszer a zip-et. Lesz benne egy exe egy ocx és egy dll.
Az ocx és a dll megy a system32-be, aztán regsvr32 ossmtp.dll és regsvr32 ossmtp.ocx.
Kicsit több dolgot kell beállítani, de most is csak egyszer kell. Evvel szerintem már nem lesz gondod.
bubo35
2005. október 13. 8:42
Sűrű elnézést kérek! Egy újraindítás után működött az első verzió, azzal a szépséghibával, hogy nem küldte az állományokat. Tehát küldött egy emailt otthonra és a céges gépemre is "állományok a munkahelyről" tárggyal, de nem volt csatolva pdf. Valamint egy sor szöveg volt még, "A mellékletek elküldésre kerültek."
A másik verzió nem küld semmit.
B
arpsoft
2005. október 13. 11:01
Nézzed meg a beállításaidat az Outlook-ban.
Email fiókok->további beálítások->kimenő levelek kiszolgálója
Itt be van állítva bejelentkezés?
Ha igen, akkor a küldő progiban is be kell állítani. Ha nincs, akkor a küldő progiban is le kell tiltani.
Ha az első verzió nem küldött semmit, akkor vagy rosszul állítottad be a fájltípust, vagy a megadott könyvtárban nem volt olyan állomány.
A fájltípus beállítása *.pdf legyen, más alakot nem szeret.
bubo35
2005. október 13. 14:20
IDÉZET(arpsoft @ 2005. október 13., 12:01 - csütörtök)
Nézzed meg a beállításaidat az Outlook-ban.
Email fiókok->további beálítások->kimenő levelek kiszolgálója
Itt be van állítva bejelentkezés?
Ha igen, akkor a küldő progiban is be kell állítani. Ha nincs, akkor a küldő progiban is le kell tiltani.
Ha az első verzió nem küldött semmit, akkor vagy rosszul állítottad be a fájltípust, vagy a megadott könyvtárban nem volt olyan állomány.
A fájltípus beállítása *.pdf legyen, más alakot nem szeret.
Köszi! Az első verzió működik, ill. működött. Ha könyvtárat adtam meg, akkor ment a levél csatolás nélkül, ha simán a gyökérbe tettem, gyönyörűen csatolta a pdf-eket.
Most meg, lehet, hogy elszúrtam valamit? Runtime error 76. Path not found és nem indul a progi.
Please, help me!
Előre is köszi!
B
arpsoft
2005. október 13. 17:15
Valamelyik hálózati könyvtárad nem elérhető, ami a program utolsó futásakor megvolt.
Még nem bug-free a dolog.
bubo35
2005. október 17. 8:47
IDÉZET(arpsoft @ 2005. október 13., 18:15 - csütörtök)
Valamelyik hálózati könyvtárad nem elérhető, ami a program utolsó futásakor megvolt.
Még nem bug-free a dolog.
"Még nem bug-free a dolog." Ezt nem értem
Illetve, akkor már nem fog működni soha?
Azért, nagyon köszönöm a segítségedet!
üdv:
B
bubo35
2005. október 19. 8:48
Hello! Egy rendszervisszaállítást követően sikerült újra beüzemelni a progit, és gyönyörűen működik!! Ütemezett feladatoknál megadtam az időpontokat és szépen érkeznek a mailek. Örök hála... meg egy láda virtuális Amstel
B
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.