azaki
2005. október 10. 19:29
Ha egy merevlemezen használjuk a két rendszert úgy, hogy közösen használnak egy fat32-es partíciót a rajta lévő adatokkal, a Windows egy idő után megadja magát. Nekem azt mondták hogy a Linux lehet a ludas. Ez igaz lehet? (Nekem is volt ilyen problémám, de én másra fogtam.)
Adani
2005. október 10. 19:59
A linux mióta megy fel fat32-es partícióra? Maximum image-ként, de akkor biztosan nem babrál bele a win-be.
breinichadam
2005. október 12. 7:37
1., Nem babrálnak össze. Vagy rögtön összebalhéznak, és akkor lehet javítani, vagy békésen működnek egymás mellett. Olyan, hogy szép lassan tönkreteszi nincsen.
2., Felmegy FAT32-re a linux. NTFS-t nem szeretni.
Zwiebi
Athos
2005. október 12. 8:39
Szerintem a közös használatot úgy értette, hogy mondjuk van 3 partíció. Az egyiken van a Linux saját fájlrendszerével, a másikon a Windows NTFS fájlrendszerrel és a harmadik egy FAT32-es partíció. Utóbbin vannak olyan adatok, melyeket Linux és Windows alól is el szeretne érni.
breinichadam
2005. október 12. 21:55
Akkor pedig végképp nincs semmi gond. Ilyen felállásban tökéletesen együttműködnek.
Zwiebi
u.i.: nálam itthon van NTFS, EXT3, FAT32, UFS, EXT2, és mindegyik tökéletesen megy.
tomykav
2005. október 13. 0:38
Ha nem törölsz semmi (Windows számára) fontosat Linux alól a Fat32-ről, akkor nem lehet semmi baj. Viszont root-ként a /-ből kiadva az rm -rf csúnyán el tudja rontani a Windows-t (is).
azaki
2005. október 18. 23:07
A partíciók ntfs (xp), fat32 (adat), és linux (lehet cd-ről live is). A linux internet + letöltés a fat32-re. Ha a letöltött fájlokat xp-vel megnyitom egy idő után a rendszer használhatatlanná válik, előbb kisebb majd nagyobb problémák jelentkeznek. Vírusírtó és más program sem lel semmit, olyat ami ilyen hibát okoz nem csinálok, és mégis történik valami?
tomykav
2005. október 25. 21:38
Mit értesz az alatt, hogy
IDÉZET
előbb kisebb majd nagyobb problémák jelentkeznek
?
azaki
2005. november 2. 17:29
Nem működnek: pl startmenü nem tudod elindítani ,hibajelentés mindenféle műveletnél röviden nem stabil a rendszer. Előbb csak néha majd egyre töbször.
tomykav
2005. november 2. 22:03
Csak akkor kezd bizonytalankodni, ha Linux alól letöltött file-okat akarsz futtatni, vagy amúgy is? Nem jött le hibásan a cucc? Mennyire régi az a Windows? Nem érett már meg egy újratelepítésre?
Egyenlőre fogalmam sincs, mitől lehet ez.

Óvatosan kérdem: esetleg hardverhiba?
azaki
2005. november 5. 22:19
Egy kis történet a problémához. Beszélgetés erről, arról egy idegen sráccal majd szóba jön, hogy valamiért nem jól működik a rendszer, kapásból kérdi: Linux van fenn a gépen? Van. Erre ő: az megeszi a rendszert. Én nem hittem el ezt először, de mégis lehet valami a dologban, mert a problémával ezek szerint ők is találkoztak. Ezután figyeltem én is oda jobban erre a lehetőségre, mikor több rendszert használok és valami miatt nem működnek a dolgok megfelelően. Bár most is kételkedem benne, inkább az szeretném tudni, hogy másnak voltak e hasonló megfigyelései? A kérdéseidre föntebb a válasz.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.