Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Telepítés után kék halál
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Irodai eszközök
Crocket
Csatlakoztattam a fenn említett nyomtatót a gépemre, telepítettem a softvert, sőt nyomtattam is vele. Mikor legközelebb indítottam a számítógépet, jött a kék halál. banghead.gif Kétszer telepítettem újra a Windows-t, mindkétszer így jártam... banghead.gif banghead.gif Nálam okosabbak sem értik unsure.gif Tudtok rá valamilyen magyarázatot?
BáGyu
Miből gondolod, hogy a nyomtató drájvere a ludas? hmm.gif
Crocket
Mert semmi mást nem telepítettem, vagy változtattam a gépen. És kétszer egymás után szállt el a gép. Te mire gyanaxol?
BáGyu
Hogy áll le a rendszer, automatikusan újraindul?
Milyen az Op. rendszer
Ha már kétszer újratelepítettél, akkor nem hinném hogy a Windows! roll.gif
Minden esetre nézd meg a naplózást mit ír, ha meghal a rendszer!
Ha nincs naplózás beállítva akkor Vezérlőpult>Felügyeleti eszközök>Helyi biztonsági házirend és itt állítsd be amit kell!
Crocket
Nem indul újra, lefagy. Az Op. rendszer XP Prof. SP2. Nem tudtam megnézni a naplózást, mert újra kellett telepítenem, hogy egyáltalán hozzáférjek a gépemhez. A házirendben ez áll: Nincsenek meghatárova szoftverkorlátozó házirendek.
BáGyu
Amíg nem telepíted a szoftvert minden ok?
Ez a nyomtató USB-s ugye?
Nem pont a szoftver korlátozásra gondoltam a naplózásnál, kell szerepepelni ott az aktuális folyamatok figyelését, naplózását beállító lehetőségnek.
Sajna fejből nem vágom de otthon megnézem, hogy mi a pontos elérési út, itt a munkahelyemen le vagyok tíltva!
Egyébként próbáltad a HP. Magyarország forródrótján elmondani, hogy mi a baj, mert ott szinte mindenben segítenek ha kell új szoftvert is küldenek csak ne keljen javítani! A kézikönyvben megtalálod a számot! exclamat.gif
arpsoft
Nem lehet, hogy VIA alaplapod van AMD processzorral KT400 chipkészlettel?
Ha igen, akkor frissítsél BIOS-t!
BáGyu
Tehát azon az elérési útvonalon amit írtam: Helyi házirend> Naplórend> Folyamatok figyelése és a Rendszeresemények naplózása.
Hátha okosabb leszel a leírtaktól. roll.gif
Crocket
IDÉZET(arpsoft @ 2005. szeptember 27., 11:37 - kedd)
Nem lehet, hogy VIA alaplapod van AMD processzorral KT400 chipkészlettel?
Ha igen, akkor frissítsél BIOS-t!

A processzorom valóban AMD ATHLON M64 3500, az alaplap viszont GIGABITE K8NSC-939. nFORCE3 250 Gb chipset.
Crocket
Beállítottam a naplózást sikeresre sikertelenre, eddig le volt tiltva. Viszont ha ismét lefagyok és újra kell telepítenem a Windowst, fog nekem naplózni valamit? Egyébként köszi a tanácsot. A nyomtató USB-s és amíg nem telepítettem a szoftverét minden oké volt.
BáGyu
Az igazság az, hogy tanácstalan vagyok, mert mindent amit eddig írtál nagyon úgy néz ki, hogy a HP-hez adott szoftver ütközik valamivel, illetve még lenne egy kérdésem!
Amikor telepítetted nem rinyált a Windows, hogy a telepítendő szoftver nincs a Microsoft által aláírva, illetve nézd meg vannak e most telepítve ilyen programok amik nincsenek aláírva. roll.gif exclamat.gif
Ugyanis ezek összeakadhatnak „normális” ellenőrzött programokkal!
Én itt most beidézek a PC World tippjeiből:
IDÉZET
A Windowszal megfelelően működő vezérlőket a Microsoft aláírja: ezek WHQL (Windows Hardware Quality Labs) megjelöléssel kerülnek forgalomba. Amelyik illesztőprogram nincs aláírva, valószínűleg az okozhatja a problémát. Ezek kilistázására használhatjuk a Windowsba épített Illesztőprogram-ellenőrzőt. A Start menü Futtatás ablakába írjuk be a verifier parancsot! A megjelent ablakban válasszuk a Normál beállítások létrehozása pontot, majd lépjünk tovább. Ezután kattintsunk az Aláírás nélküli illesztőprogramok automatikus kijelölése elemre, és a Tovább gomb megnyomására máris megkapjuk azon vezérlők listáját, amelyeket nem hitelesített a Microsoft. Ezek között kell megkeresnünk azt a vezérlőt, amely a lefagyásokat okozhatja (például monitor-, alaplap-, hangkártya-, webkamera-illesztők). Amennyiben lehetséges, keressük fel a gyártó oldalát, és töltsük le az újabb, hitelesített illesztőprogramokat.

Crocket
Azt hiszem igen. Pontosan nem emléxem, mert mint mondtam kétszer telepítettem a rendszert, azonkívül próbálgatok különféle programokat. Valami olyasmit írt, hogy a Windows nem ismerte fel a szoftver logoját. KÖszönöm a segítséget!
Crocket
Viszont EZ a nyomtató már működött XP-vel. Ha valakinek van ötlete, megadom a részletes infokat.
apuci
Talán fordulj a HP (HU) forgalmazójához mert reklámozni
azt nagyon tudják,talán egy kicsit segithetnének is.
Ha közben megoldódott volna a bibi kérlek értesits.kösz.
BáGyu
CROKET!
Szerintem csináld végig amit írtam, mert talán nem a HP szoftver a ludas, hanem valamelyik másik ami nincs aláírva, és így akad össze.
apuci!
Itt az én HP-s történetem
Crocket
IDÉZET(apuci @ 2005. október 02., 16:48 - vasárnap)
Talán fordulj a HP (HU) forgalmazójához mert reklámozni
azt nagyon tudják,talán egy kicsit segithetnének is.
Ha közben megoldódott volna a bibi kérlek értesits.kösz.

Nem oldódott meg, mert kölcsönben volt nálam a nyomtató és mivel meguntam a Windows telepítéseket minden egyes kikapcsolás után, visszaadtam. VISZONT; most egy HP PSC1215 all-in one kipróbálása következik(szintén kölcsön)
Az eredményekről mindenképpen beszámolok. Figyeld a topicot!
Crocket
BáGyu@
Fenn írtam, hogy az egyszerűbb megoldást választottam. Gondoltam én. blink.gif Viszont a héten megpróbáljuk összehozni a fenn említett újabb nyomtatóval, ami nyelvi nehézségekkel küszködik. Majd leírom a tapasztalataimat.
Ui: croCket... worthy.gif
Amúgy igaza van Apucinak. Mindenki reklámoz és csak kevesen nyújtanak korrekt szolgáltatásokat. Néztem a Te hőbörgésedet is. (HP) Igazad van!!!!!
Nyissunk topicot ez ügyben!
BáGyu
Esetleg itt szavazhatsz, és mond el a tapasztalataidat. smile.gif
Crocket
Bepróbáltuk telepíteni a HP PSC 1215-t. Kék halál nem volt, viszont a számítógép ismét lefagyott. Csökkentett módban sem indult, csak az "utolsó működőképes pont visszaállítasára" reagált. (nem pontosan idéztem worthy.gif)
Megpróbálom letölteni a nyomtató legfrissebb driver-ét, és azzal telepíteni. Ja, mondanom sem kell, a visszaállítás után a Windows nem látta a nyomtatót. Vagy fut egy olyan program a gépen, ami üti a HP-t, vagy a szoftver még nem kompatibilis 64bitre.(a Windows-om 32 bites csak a proci 64 bites)
Crocket
Úgy néz ki, megtaláltam a hibát!!!!! Silverline irodai drótnélküli billentyűzetem és egerem van, (rádiófrekvenciás) és ezek nem bírták egymást a HP szoftverrel. Letöltöttem a HP honlapjáról a drivert, installáltam erre behalt az egerem és a billentyűm. Most egy sima kábeles szett van fenn és láss csodát minden működik. Ha nem is tudom összehozni őket, valami megoldást csak találunk. GYÖNYÖRŰ AZ ÉLET! biggrin.gif
Kösz a segítséget, érdeklődést, időt és energiát mindenkinek, elsősorban BáGYu-nak! thankyou.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.