Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Lapolvasó-vásárlás
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Irodai eszközök
ProFiler
Lapolvasók vásárlásával kapcsolatos kérdések.

A régi fórumban megkezdett topic
dreamer1
A tanácsotokat szeretném kérni, abban a témában , hogy milyen scannert vásároljak.
Eddig egy HP Scanjet 2400 al nyomultam, de sajnos alig egy kicsivel a garancia lejárta után megboldogult.
Felhívtam a Hp ügyfélszolgálatát megkérdezni, vajon mennyibe kerüla javítás, mire azt a választ kaptam, hogy a Hp garanciaidőn túl nem javít (jelzem gar. időn belül sem, akkor is csak cserél).
Viszont vásárolhatok náluk egy újat 24.990 ért.
Ez már csak azért is érdekes mer a Hp oldalán az ajánlott bruttó ár 18990FT
Itt látható
Na mindegy, ezt csak mellékesen.
Szóval szerték venni egy új scannert.
Abszolút otthoni felhasználásra, hobbi célokra.
Leginkább régi fényképek feldolgozására, annak céljából, hogy később CD-re vagy DVD- re írjam.
A hp 2400 as erre sem volt igazán jó, mert elég lassúnak bizonyult.
Szerintetek mit érdemes megvenni ilyen használatra.
Nem volna gond, ha az adott márka szervizelés szempontjából kicsit más szemléletet tanusítana mint a hp exclamat.gif exclamat.gif
ProFiler
Canon Lide 35.

Nem igazán találni jobbat ebben az árkategóriában. Nagyon jó kis készülék.

Ciao.
Molt@m
Én egy HP ScanJet 3670-nel vagyok és meg vagyok elégedve vele.
outsider9
Sziasztok!

Szerintetek az alábbi lapolvasó alkalmas arra, hogy az általa beolvasott amatőr képek, filmek, újra kinyomtatva minőségileg ne térjenek el észrevehetően az eredetitől (feltételezve, hogy ez egy minőségi nyomtatóval történik)?

http://www.canon.hu/php4/scripts/product.php4?id=623
ProFiler
Kiváló arra! thumbsup.gif

Ciao.
outsider9
Köszi, akkor rárepülök biggrin.gif
mattheus
Segítségeteket szeretném kérni. bulb.gif
Nem vagyok jártas a témában, de viszonylag záros határidőn belül szükségem lesz egy olyan scannerre, ami gyorsan olvas be és dia feltéttel is rendelkezik.
Rengeteg diánk van és jó lenne bedigitalizálni őket, mert a diavetitőnk lassan kimúlik. 50 000 Ft az összeg, amit rá tudok fordítani.
Nagyon megköszönném a pro és kontra mondanátok típusokat, amit érdemes lenne fontolóra vennem illetve mire figyeljek vásárláskor question.gif

Hálás köszönetem!
mattheus
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet számomra megfelelő típus? Eddig Epson-t és HP-t találtam, de ha jól tudom az utóbbi lassabb, mert szoftveresen előmelegít mindig. roll.gif question.gif
kori
Két napja üzemeltem be a főnökömnek egy HP-t, a tipusszámára pontosan nem emlékszem blush.gif ,de néhány másodperc alatt üzemkész volt és kb.10mp alatt beolvasott mindent (3800 vagy 3880) roll.gif A hozzáadott szoftver is kiváló. ani_wink.gif
F. A. Bian
Pár hozzászólással feljebb ott van a megoldás a problémádra, még árban is stimmel... blush.gif
De innen is választhatsz. Én most egy CanoScan 4200F-en gondolkodom nagyon komolyan.
mattheus
Köszönöm az ötleteket. Közben kinéztem egy típust: Epson Perfection 4490 Photo.
Mondjuk kicsit drágább ~68.000 Ft, de leírásában nem túnik rosznak. Esetleg valami vélemény, kritika ? Írja a leírása a diaszkannelést, mint lehetőség. Diáknak a mérete egyébként eltérő lehet vagy csak egy standard méret van blink.gif question.gif Van benne diafeltét Egyszerre 2 db-ot lehet. Van olyan típus, ami lehetővé teszi, hogy ennél is többet tudjak?
mattheus
Két típus került számításba.

Tudna valaki segíteni abban, hogy melyiket lenne érdemes megvenni?

1. Epson Perfection 4490 Photo ~ 60.000 Ft Extreme Digital

2. HP 4890 HP World

Köszönöm előre is !
ProFiler
A kettő közül inkább a HP, de minőségileg mindkettő egy szinten van (nagyon jó!).

Ciao.
mattheus
És mi szól a HP mellett ?
ProFiler
Először ezt olvasd el légyszi! bulb.gif

Ciao.
mattheus
OK!

De ettől függetlenül kérhetem a segítségedet, hogy a HP mellett szerited milyen érv szól ?
ProFiler
Az, hogy gyorsabban dolgozik, továbbá a készülék szerintem jobb minőségű (bár ez csak a saját benyomásom róla). Az Epsonnak pozitívuma a szoftvere a HP-hoz képest.

Ciao.
mattheus
Megnéztem az adatokat. Kicsit bajban vagyok, hogy ezek mennyire valós értékek.
HP azt írja, hogy előolvasás esetén 6 mp míg az Epson 7 mp.
A4 lap beolvasás HP esetén 30 mp míg Epson esetében 27 mp (itt írja, hogy 600dpi)

Azt nem tudom, hogy hogy ha több kép van az üveg felületen, akkor egyszerre is be tudja őket scannelni és akkor elmenti külön fájlba vagy nem. HP-nél tesz valami ilyesmiről említést, de a Epsonnál, nem találok erre utalást.

minőséget mire érted? Láttad valamelyik típust? Esetleg mindkettőt ?

Köszi
ProFiler
Mindkettőt ismerem, de csak boltból, a kiállított darabokat. A HP végülis jobbnak tűnik. Meg jóval olcsóbb is. (HP - ~170 Euro, Epson - ~250 Euro)

Ciao.
mattheus
Elolvastam pár olvasói véleményt és még tanácstalanabb lettem:

Epsonról pár hozzászólás:

1. Epson 1

2. Epson 2

HP

1. HP 1

2. HP 2

Most már tényleg nem tudom mi tévő legyek...... mad.gif
mattheus
Végül Epson lett megrendelve. Remélem nem fogom megbánni.... roll.gif
krinyó
Sziasztok!

Szeretnék vennék egy scannert. Amit kinéztem az egy Canon CS4200F szkenner, 26990 ft-os áron.
Van valakinek tapasztalata erről a lapolvasóról? Illetve mennyire jó az ár/érték aránya?

fezo12
A3-as szkennerről tud valaki? Gyors legyen és hordozható, ennyi a követelmény.
JOINT72
Gondolkodom egy szkenner vásárlásán. A Canon CanoScan 4400F-ot néztem ki magamnak: Link. Ebben az árkategóriában van ennél jobb?

Újságot, könyvet szeretnék PDF-be bemásolni úgy, hogy a függőleges irányban legyenek az oldalak összefűzve. Ezt meg lehet csinálni a canon programjával?
wordoc

Hello!

Azért írok ide, mert itt van a legtöbb hozzászólás...remélem ez segít!

Nos! Ugyan Mindenki a scanner felélesztéséről beszél, de nekem az lenne a kérdésem, hogy nem kell-e letiltani/letiltatni az usb kábel lehúzása előtt...? Nyílván a scanner is vesz fel áramot az usb porton keresztül, de a 'biztonságos eltávolítás' ikon nem jelenik meg, már módot meg nem tudok a leállítására.

Egyébként egy CanoScan típusról van szó.

Köszi a segítséget, előre is!

Hello!
ProFiler
Nekem is USB tápos CanoScanem van, már több éve használom és csak úgy szoktam lehúzni, semmi baja nem lett még tőle (semminek).

Ciao.
Sliders
Hi!

Az adminok mondták, hogy egy másik topikban nagyobb esélyem van ezért teszemfel itt a kérdést:

Szeretnék vásárolni egy olyan scannert ami kiváló könyv scannelésre.
Olyanra gondolok, ami gyors mint a villám! (ez fontos tényező) Éles képet ad úgy hallottam a CCD-esk azok jók illetve nem árt ha változó fókuszú a a leolvasó egység, mert ugye agy füzet vagy könyv beolvasásánál ez fontos főleg a hajlatoknál! Minél kevesebbet kelljen vele szöszölni!

Szintén fontos tényező a gyorsaság mellett az, hogyha lehúztam egy lapot, akkor ne kelljen folyton eljátszani azt, hogy előszkennelés majd beolvasás, hanem lehessen olyat csinálni, hogy a gép felajánlja, hogy következő oldal scannelése és így tovább (azt pedig kép fájlba tárolja és mindig egyel nagyobb számmal menti az oldalt).
Ha lapoztam csak egy space-t kelljen nyomni ahhoz hogy indulhasson a következő lap scannelése. Akár egy teljes 500 oldalas könyvet is be lehessen vinni egy óra alatt jó minőségben!

Van ilyen gép ami megfizethető? Gondolom a játékszer kategória ki van lőve!
Tudnátok típusokat ajánlani, nem baj ha jobb minőségű a gép, de azért ne legyen többszázezer Ft.

Ja és nem tudom létezik-e ilyen még: nekem 1995-ben volt egy olyan scannerem amin ki lehetett választani a scannelési felületet és akkor a gép annyit scannelt csak be, de lehetett állítani automata papírnagyság felismerésére is.

Gondolom a gyors beolvasáshoz hozzátartozik az is, hogy a procit ne rántsa 100%-os teherbe a szkenner ugye? Vagy csak a szkennernek kell baromi jónak lennie?

Kérlek segítsetek nekem, még akkor is ha nehéz smile.gif én ebben nem vagyok otthon.
ProFiler
Én is épp scanner-vásárlás előtt állok és úgy döntöttem, hogy a CanoScan 8800F lesz a legjobb választás. Neked is az, mindenre tökéletes - azaz a legtökéletesebb.

Ciao.
Sliders
Szia Profiler!

Az általad említett scanner tud olyat hogy, idézem az előző hozzászólásomból:

"nem árt ha változó fókuszú a a leolvasó egység, mert ugye egy füzet vagy könyv beolvasásánál ez fontos főleg a hajlatoknál! Minél kevesebbet kelljen vele szöszölni!"
A közepénél nem egyenletes a felület, és ugye a változó fókuszú leolvasás itt nagyon fontos.

Illetve olvasás után képes a szoftvere csak egy billentyű lenyomásra a következő oldalt scannelni, vagy el kell játszani vele oldalanként milyen néven mentse?

A rugalmasság miatt lenen jó.
ProFiler
Sajnos - mint írtam - én is csak vásárlás előtt állok és ezeket nem tudom, hogy tudja-e. Azt viszont igen, hogy a jelenlegi piac egyik legjobbja.

Ciao.
Sliders
Hi!

Újra én smile.gif
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy tudtok-e olyan scannerről ami önmagában is működőképes? Tehát beépített akksija van vagy elemmel megy, és a scannelt dokumentumot képes memóriakártyára menteni? a HP-nak volt egy mini scannere, de a4-esben ismertek ilyet? Természetesen számítógép nélkül való scannelésre gondolok. Síkágyas scannerre gondolok.

előre is köszönöm a segítséget.
ProFiler
Akkus scanner nincs, viszont ez önmagában is scannel:
Canon ScanFront.

Bár gondolom nem szánnál rá fél milliót. huh.gif

Ciao.
Sliders
hát fél millát nem sad.gif
Csodálkozom, hogy nem lehet kapni olyan scannert ami képes memóriakártyára scannelni és megfizethető lenne sad.gif
Ennyire nincs igény a villám scanre? Azért köszi a segítséget, ha esetleg lenen mégis kérlek majd írd meg.

Tényleg sikerült megvenni a CanoScan 8800F scannert? Mik a tapasztalataid?
ProFiler
Nem vettem még meg, előbbre hoztam a fényképezővásárlást, most az fontosabb volt.

Ciao.
sonykor
Gondolkodom, hogy ajándékba veszek egy Canon Pixma 240 multifunkciós nyomtatót. Kicsit bizonytalan vagyok, hogy a 600X1200-as szkenner nem túl gyengécske képminőséget jelent?

Valaki nem tudna belinkelni egy olyan képet ami ilyen szkennerrel készült?

Köszi!
aaa3
Hmm, esetleg 10-14e-s, pl. Mustek példányokról valakinek tapasztalat, mintakép, bármi tanács? Sajnos tényleg az olcsó kategória a cél.
FZoli
Sziasztok!

Szkenner vásárlás előtt állok, főleg különböző dokumentumok (iskolába szükséges orvosi igazolások, blokkok, stb.) bevitelére használnám.

E között a két gép között vacilálok:
http://ipon.hu/webshop/product/hp_scanjet_g2710/19062 (Az egyik nagyáruházban most akciós.)
http://ipon.hu/webshop/product/canon_lide_100/33011 (Canon-párti lévén valahogy szimpatikusabb. tongue.gif)

Mivel a két gép lényegében ugyanazt tudja (legalábbis én úgy látom) érdekelne másnak a véleménye, tapasztalata, megfelelnének-e a célnak?
mizsi
IDÉZET(aaa3 @ 2009. augusztus 12. 16:32) *
Hmm, esetleg 10-14e-s, pl. Mustek példányokról valakinek tapasztalat, mintakép, bármi tanács? Sajnos tényleg az olcsó kategória a cél.

Szia! Nekem egy Németországból importált Mustek-em van, ami 5-6 éve kifogástalanul működik. Igaz, mára egy kicsit hangos lett, de nem vészes.
touch02g
Sziasztok!
Nekem az a problémám hogy van egy NIKON COOLSCAN III típusú diascannerem és a cd-n nem találom a drivert csak egy acrobat reader van rajta és egy használati útmutató 5 nyelven, nem tudnátok segíteni hogy esetleg honnan tudnék drivert ill. softwaret szerezni hozzá?
Előre is köszi!

Egy kérdést egy helyen tegyél fel! <KGigi>
911_SWAT
Szkennert szeretnék venni. Könyveket és fényképeket is szkennelni szeretnék. Informatikus barátom HP-t javasolja, mert tartósabb hardver, de a Canon olcsóbb lenne. Ua. találtam Xerox szkennert is, de a mű.-i paraméterei nem a legjobbak és drága is. Ti melyiket ajánljátok?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.