Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Nyomtatási várólista
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Irodai eszközök
cölöp
Sziasztok
Ma reggel kaptam egy nyomtatót--Epson Stylus Color200
A problémám a következö:
Csatlakoztattam , felismerte az új hardvert , elméletileg a legújabb hozzávaló illesztőprogramot tartalmazza az XP , mégsem tudom hozzáadni a nyomtatót.
A hibaüzenet a következő--
A Nyomtatási várólista-kezelő szolgáltatás nem fut.
Na arra lennék kiváncsi ezt hol tudom elindítani?

Még egy hibaüzenet--
Az RPC-kiszolgáló nem érhető el
Greene
Nyomtatási várólista szolgáltatásra fordították volna a Spoolingot? unsure.gif

Na mindegy...
Ha nincs hozzáadva a nyomtatód még, akkor ugorj egy bekezdést.
A nyomtatónál jobbklikk - > tulajdonságok -> Advanced (na ez mi lehet magyarul (speciális?), mindenesetre balról a 4. fül). Itt lehet azt beállítani, hogy minden lapot megvárjon a nyomtató, vagy rögtön nyomtasson. Ezt kapcsold be (mármint, hogy várjon meg minden lapot). Lehet, hogy be se kell állítani semmit de azért nézd meg!

Aztán el kellene indítani a szolgáltatást: Sajátgép jobbklikk -> kezelés -> szolgáltatások (a szolgáltatások és alkalmazások lenyitásával jelenik meg) -> Print Spooler (magyarul biztos más: nyomtatási várólista szolgáltatás?) -> jobbklikk -> tulajdonságok -> Startup type (induláskori beállítás?) -> automatikus. Aztán ha elmentetted akkor indítsd el manuálisan a jobbklikk -> indítással.

Ugyanitt van az RPC is ami a Remote Procedure Call megfelelöje. Erröl nem tudok nyilatkozni. Próbáld meg elindítani ha nem lenne már alapból elindítva...

Elnézést, de a cégnél angol W2000 van, otthon meg Server 2003 szintén angolul. Ráadásul a Suliban is csak az XP magyar, én meg Serveren vagyok blink.gif smile.gif
cölöp
@Greene
Kösz , szórol szóra ahogy írtad biggrin.gif
működik rendesen , nem kell kidobni ani_wink.gif
Greene
Áhh akkor jó. smile.gif Használd egészséggel ani_wink.gif

2003 Server-nél tanultam a Spoolingról, de nem hittem volna, hogy ekkora haszna is lehet tongue.gif biggrin.gif
belinszky
KÖSZÖNÖM!!! Nekem is nagy segítség volt! Sokat szenvedtem vele!!!! biggrin.gif

Üdv!!!
viczidotka
Sziasztok!

5 napja próbálkozom de nem tudom megoldani. A következő a problémám: nyomtatni szeretnék és az a hibaüzenet jön ki, hogy nincs telepítve nyomtató. Ha a vezérlőpultnál nézem a nyomtatóknál nincs nyomtató a gépen elvileg. A nyomtató hozzáadásánál azt írja ki Nem lehet elvégezni a műveletet. A nyomtatási várólista-kezelő szolgáltatás nem fut. A programok közt megnéztem a nyomtató programja fenn van. Egy héttel ezelőtt még tudtam nyomtatni.
Nem értem hova tűnt a nyomtató miért kell újra hozzáadni újra.
Ja közben egy másik színes nyomtatót is kaptam az is fel lett telepítve de az sincs meg.
Előre is köszi a segítséget
arpsoft
Parancssorba (start->futtatás->cmd):
KÓD
net start Nyomtatásisor-kezelő
Temporary
Ha újraindítás után megint nem működne, akkor a Start > Vezérlőpult > Felügyeleti eszközök > Szolgáltatások > Nyomtatásisor-kezelő > Tulajdonságok alatt az indítás típusát állítsd át automatikusra.
viczidotka
Na nekem ezt azért egy kicsit alaposabban el kéne magyarázni ennyire nem vagyok jó biggrin.gif
Temporary
Hol akadtál el ???
viczidotka
Nagyon köszönöm a segítséget sikerült megoldani a problémát.
viczidotka
Kár volt elkiabálnom. Beállítom ahogy leírtátok és állandóan visszaáll.
arpsoft
Akkor futtatásba: mmc services.msc
Erre megnyílik a szolgáltatások kezelője.

Nézzed meg, hogy a távoli eljáráshívás (RPC) fut-e.
viczidotka
Bocsi, hogy ilyen későn de végre működik a nyomtató. Köszönöm a segítséget. biggrin.gif
Kiskalóz
Akadt egy kis problémám, egy Canon IP4200-es nyomtatóval.
Irodában Win 7- alatt simán működött minden gond nélkül.
Hazahoztam, és az itthoni laptop-om amin szintén win 7 van, felismerte, működik csak 1 kis bibi van. Nyomtatás után nem törlődik a nyomtatási várólista. Kézzel csak úgy tudom törölni, ha kihúzom az USB kábelt. Amíg nem törlöm a régi nyomtatást addig nem tudok újat nyomtatni.
Ha nem törlöm ki akkor restart után ismét kinyomtatja az aktuális nyomtatást, de akkor is benne marad.

Remélem van valakinek valami ötlete.

Köszönöm
Temporary
IP4200>Tulajdonságok>speciális fül>
Várólistára állított dokumentumok nyomtatása először
Összekevert dokumentumok megtartása
>pipa ki
Kiskalóz
Összekevert dokumentumok megtartása-> Ilyenem nincs

Még mindig nem jó sad.gif
Temporary
Nekem van. roll.gif Frissítsd a diver-t
Link
http://www.kephost.com/images/z0t4hi6zsx27o6oleqdn.jpg

Neked nem így néz ki?
Kiskalóz
még mindig nincs sad.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.