Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: GTA: San Andreas
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Játékok
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Adani
Olvassátok el ezt a cikket:
http://www.sg.hu/cikkek/36614

Már nem kell sokáig várni és megjelenik a játék. Jelentem egy hónapon belül vagyunk!!!!
Greene
PS2-re már régen megjelent, tehát amit írtál az csak a PC-s verzióra vonatkozik. Xboxra is hamarosan ki fog jönni. A játékról jókat hallottam, de játszottam is vele, igaz csak PS2-n. A képe ott nem volt valami szép, remélhetőleg ez a PC-s változatban már nem így lesz ani_wink.gif
Gereby
Tegnap láttam a játékot PS2-n. Már ps2-n nagyon jó és nagyon élvezetes volt vele játszani. Utánanéztem előrendelésre 12000ft. Szerintem biztos megéri annyiért megvenni. Ha egy játék ennyire jó és ennyire szeretjük akkor illik megtisztelni a készítők fáradozásait.
Greene
Mondjuk a GTA az tényleg az a játék ami megéri a pénzt. Én az első részt is megvettem, a második nem tetszett, de ingyenesen letölthető, a harmadikkal még nem játszottam, és a Vice City-t meg kölcsönkaptam és lusta voltam megvenni.
A San Andreas-nak elöbb hardvert kéne kerítenem, aztán szívesen megvenném, KIVÉVE ha igénytelen csomagolása van.

Az Unreal 2003-at is megvettem (1 Euro-ért, amit Benkovics fizetett ki blush.gif ) és milyen jó cool.gif ani_wink.gif . Teljesen alapváltozat, de mégis sikerült a gyártónak egy DVD tokba beletennie mindhárom CD-t, igényesen. De pl. a magyarországon kiadott HL2-nél hallottam, hogy nem igazán jött össze a dolog a gyártónak roll.gif
Jester
Elvileg DVD-s lesz. bulb.gif
Gereby
Nem csak elvileg hanem gyakorlatilag is
Adani
Biztosan DVD-s lesz, ez már egy megerősített infó, magától a gyártótol. DVD-5 formátumú lemezen fog megjelenni.
Adani
Európában még 3 napot várni kell rá. sad.gif De a héten itt is megjelenik. biggrin.gif
Spányik Balázs
A Westendben levő 576-ban már kapható.
Gereby
Már mindenfelé lehet kapni. (Ha minden igaz nekem ma már meg lesz.) smile.gif
Adani
Én is be fogom szerezni valahonnan.
manguszta
Bocs, hogy most szólok, de hétfőtől már kapható a Limited Edition Magyarországon.
Benne: 76 oldalas színes könyv (bizony, kemény kötésben), térképposzter és persze a DVD a játékkal. Ára 11990 Ft
A Standard Edition hamarosan jön, ára 9990 Ft. Megjelenési dátum még nincs.

CD Galaxis info

Képek a dobozról, tartalmáról:
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Aneurysm
Én már nyomtam a haveromnál, hát igen a grafika szerintem szebb volt a Vice City-ben (lehet hogy csak azért mert ott csillogott-villogott minden).
Viszont észrevettem egy érdekes dolgot: nem lehet hátrafele gyalogolni/futni, és ez engem nagyon felidegesített. Meg az is zavaró hogy amikor nagyot kanyarodsz kocsival (pl. egyből indulás után 180fokot) akkor túl sokáig látod a kocsi oldalát/elejét és könnyedén karambolozol.
Tehát most a szájízem nem a legjobb annoyed.gif
Utonium
IDÉZET(Aneurysm @ 2005. Jun 08., Wed 19:56)
...a grafika szerintem szebb volt a Vice City-ben...

Ez komoly? blink.gif Én a Vice City-t azért töröltem le már első nap, mert halálra röhögtem magam a grafikáján. Szerintem már az is szánalmasnak számított az akkori játékok mellett, de ha azt mondod hogy szebb mint a San Andreas-é, akkor arra már nem is vagyok kíváncsi. thumbdown.gif
Machado
A Vice Citynek szerintem semmi baja se volt grafikailag. blink.gif
smile=)
@utonium
Nem egy Doom 3 vagy egy HL2 szintű játékhoz kell hasonlítani a grafikáját. A GTA nem erről szól. Nem a grafika a lényeg, hanem a feeling és az bőven megvolt a Vice City-ben is és biztos, hogy a San Andreasban is ott lesz a toppon!!! thumbsup.gif

Nézzétek meg a Driver 3-at! Mire mentek a szép grafikával exclamat.gif roll.gif Amúgy a VC-nek jobb volt a grafikája mint a GTA3-nak és sok más akkori játéknak!!!! biggrin.gif
Spányik Balázs
IDÉZET(Aneurysm @ 2005. Jun 08., Wed 19:56)
Én már nyomtam a haveromnál, hát igen a grafika szerintem szebb volt a Vice City-ben (lehet hogy csak azért mert ott csillogott-villogott minden).

Érdekes, nekem is ez a meglátásom.

A poligonszámon persze emeltek bőven, de a textúrák meg az egész világ olyan, mintha kimosták volna... olyan... fakó. Ami viszont még jobban idegesít -- bár otthon csak az intrót megnézni volt időm eddig --, hogy ATI 9800 Prón 1024×768-ban, kikapcsolt antialiassal csúnyán szaggat. Elmennek a francba, ha e mögött a játék elején megjelenő NVIDIA logó áll. annoyed.gif
Machado
Szaggat? Akkor az én konfigommal (aláírás) se fog menni? weep.gif angry.gif
Spányik Balázs
Nyugalom, mondom, hogy a fentieket az egy darab intro megnézése alapján állítom. Van benne egy rész, ahol a rendőrautó keresztbe megy fentről lefelé a képernyőn, és az bizony csúnyán beszaggatott. Majd ma megpróbálom kicsit kitesztelni, milyen lehetőségeink vannak.
Greene
@Uti: A GTA Vice City-ben nem a grafikán van a hangsúly, hanem a játékélményen. Engem pl. hidegen hagy a Doom3 a hiperszuper grafikájával, mert egy trágyadomb játék. A VC viszont egyböl megfogott. Kicsit szokni kell, hogy néha nem rendereli le ami előtted van, de annyira nem gáz. A fizikája és a játékmenet viszont fantasztikus. Motorozni is imádok. cool.gif
Tomhud
A VICE CITY-nek semmi baj a grafikájával, nekem nagyon bejön!!!
Kovács Dávid ( Davs )
GeForce4 MX 440 with AGP8X 64MB
Ezzel lenne valami esélyem?
Machado
Szerintem vinni fogja... smile.gif
Adani
Az egyik portálon azt olvastam, hogy az MX videókarikat nem szereti, aztán egy másikon meg azt, hogy ez kacsa. Akinek MX-e van leírhatná mi igaz ezekből.
goldinho
Nekem működik, Geforce MX 440-esem van simán megy vele.
Adani
Akkor ezekszerint kacsa volt, egy jó hír az MX-eseknek.
Jester
Nekem a Vice City grafikájával nem volt semmi bajom, nekem még talán tetszett is. De a San Andreas-é valahogy még jobb lett. Nagyobb a belátható terület, jobbak a kocsik modellezése, stb.
Machado
Én nagyságrendekkel jobbat vártam. annoyed.gif Vice City grafikáját kicsit tuningolták, nagyobb a map és új a sztori, ennyi az egész és úgy felfújták... roll.gif
Adani
Azért rengeteg újdonság is belekerült. Bicikli, kosár, új játékmódok új mellkküldik. Már a Viceban is az tetszett, hogy nem lehet megunni, és, hogy sok mellékküldi van benne, és eszméletlen szabadság a játékon belül. Annyi mindent lehet csinálni még a küldiken kívül is, sőt én még a 100%-ra kijátszás után is sokáig toltam.
Vérpatkány
Sziasztok!

Játszik valaki már a San Andreassal? Lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem. Sajnos úgy néz ki, hogy az lett, amire nem mertem gondolni: rendkivül szaglik a játékból , hogy konzolos átírat. sad.gif Ez elsősorban az irányításra értem.: például karakter nem tud "meghátrálni", mert ha megnyomom a hátrafelét (s) akkor megfordul és elindul velem szembe.

A Vice Cityben nem így volt, ott, ha megnyomtam a hátrafelét, akkor "meghátrált". Az írányítást egy-az egybe úgy vették át, minta joystick-al nyomulnék. sad.gif Mert például ha irányba akarom állítami a karaktert, akkor az egérrel csak a kameranézetet tudom változtatni, és a billentyűzettel kell írányba álítani, ez a Vice Cityben nem így volt, mert az egér mozgatásával állt irányba a karakter.

A másik problémám, az, hogy hova lett a célkereszt?

Szóval ez az amitől féltem, nagyon konzolos módszerel dolgozik az irányítás, és a célzás, mert ugye a joysticknál nincs célkereszt... És akkor a kérdés: nem tudjátok be lehet-e ezt valahol álítani, hogy "Vice City stílusú" írányítás legyen és célzásnál legyen célkerszt?
Adani
A célkereszt hiánya nekem is feltünt, de a többi az nem ill. pár dolog igen, de hozzá lehet szokni. Maga a játék pedig tetszik, a grafikája nagyon jó, pár óra játékon már túlvagyok bolyongtam a városban, próbáltam felfedezni mi hol van.
fapuma
Hát én is beszereztem, de nagyon nem megy jól a gépemen! sad.gif Hihetetlen, hogy 256 mega RAM már ennyire nem elég... weep.gif

Maga a játék jó lenne, de fél óránál többet nincs türelmem játszani, mert eszeveszettül szaggat. annoyed.gif sad.gif
Machado
Az én konfigom jól fut, igaz 1 Gb Ramom van biggrin.gif . Az irányítás detto True Crime és tényleg jobb volt a VC-ben. Amúgy valaki nem tudja, hogy saját zenét lehet beállítani?
Adani
Lehet saját zenét bepakolni, ha jól tudom hasonlóan mint a VC-ben, egy mappába másolni, és a proginak megadni. A Beállításoknál van egy ilyen opció ott kell szétnézni.

Nálam is prímán fut 1024x768-ban 32 biten.
Gereby
Szerintem nagyon jó a játék és sok kis apró változtatás finomítás van a vc-hez képest (gondolok it a lámpákra stb...). Szerintem a grafikája is jó. Az én gépemen nagyon jól fut (1,2Ghz AMD Duron 1380Mhz-en húzva; 1 gb ram és egy shapphire radeon 9600xt 256megás ami az alaplap miatt 4xes agp-n megy)
Ja és a grafika az 1024X768X32 a részletesség high az antialiasing az1-es nem szaggat be folyamatosan tartja a 20FPS-t
A látóhatárt maxra vettem.

Most találtam meg a célkeresztet nyomjátok le a jobb gombot és tartsátok úgy. S ott figyel. Nemértem mért kellett ezt így csinálni.
Machado
Tök elején vagyok és ez a motoros küldetés meg low-riderözés már kifogott rajtam. blush.gif
Vérpatkány
Áááá köszönöm Gereby! worship.gif worship.gif Megnézem!

Egyébként télleg nagyon sajnálom, hogy a Vice City-ben jól bevált írányítási módszer itt elrontották. Úgy néz ki mintha nem törődtek volna a vezérlés PC-re való átírásával, és a konzolos-joystickos irányítást ültették át PC-re. Ez az ára, ha előbb a konzolos, majd utána a PC-s verziót adják ki. sad.gif

Remélem adnak ki "Klasszikus ViceCity szerű irányítási mód és célzás" patcht. biggrin.gif
Gereby
Van valakinek gamepadja? Szerintem érdemes volna kipróbálni azzal csak nekem nincs. Ha valakinek van az kipróbálná? És megosztaná velünk tapasztalatait?

Ti találtatok benne csúnya hibákat meg ilyeneket? Szerintem az esti égbolt nem a legjobb ha csillagos idő van akkor nálam a színátmenet nem mindig tökéletes néha van benne egy-két csík. Ha meg felhős akkor katasztrófa egykét füst szerű szürke pamacs van az égen.

Ami nagyon jó szerintem a tűz meg a lámpa ahogy világít meg ahogy ki lehet ütni. Nomeg ha gyorsan nekimész egy közlekedési lámpának és darabokra esik. A fényviszonyok meg az árnyékok is jók. Előbb meg lelőttek ahogy lebukott arcal: felsőkamera valami undorító villódzó flaszterszín majd elő jött a windows hogy szabájtalan művelet... Ez azért eléggé gáz nem?
Vérpatkány
Na, ezek a csíkok nálam is előjönnek.

Ezenkívül (és még az irányitást leszámítva, ami nagyon nem szipatikus, hogy elrontották) más kivetnivalom egyenlőre nincs. Szép a grafika, sokminden újdonság is van, például találtam egy játéktermet, ahol egy játékgépen lóversenyjátékot lehetett megtenni, és kapásból nyertem. biggrin.gif
Gereby
Ha állva hagyod CJ-t és kezébe adod a fényképezőgépet belelóg a lábába. A fényképezőgéppel készített képeket megtalálod a mentések mellett a dokumentumokban.
Adani
Hol van kb. a játékterem?
Machado
Elméletileg lehet rablást szervezni csak nem tudom, hogy hogy kell, mert volt ilyen küldetés
Adani
Sőt betörni is lehet, elvileg, de szerintem majd csak a játék előrehaladtával.
Gereby
Szépen óvatosan az ati controll centerben áligtava egy két dolgot föltudtam húzni maxra a garfikát meg az antialiasingot. A Gépemen (1,2Ghz AMD Duron 1380Mhz-en húzva; 1 gb ram és egy shapphire radeon 9600xt 256megás ami az alaplap miatt 4xes agp-n megy) általában 20-25 FPS-t meg ritkán szaggat be egy kicsit olyan 10-9 FPS-re.
Milyen lesz ha meg lesz az athalon 64-em...
Jester
Athlon XP 2400+, 768 MB DDR RAM, MSI GeForce 6600GT. A játékban mindent maxra húzva (AA is), 1280*1024-ben, akadásmentesen megy, FPS-t még nem mértem, de ami késik, nem múlik. ani_wink.gif
Gereby
Nálam már másodjára van az, hogy szabálytalan műveletet hajtott végre, ezért leállt... blabla. Eléggé idegesít nálatok van ilyen? Miért van ez?
Adani
Nálam eddig nem jelentkezett a szabálytalan művelet hiba, ment mint a parancsolat.
GoodSpeed
Akkor most lenne két kérdésem is. Az egyik a GTA Vice City a másik pedig a Sanandreassal kapcsolatban. Mind a kettő kérdésnek egy a célja: megtudni, mekkora a max felbontás a játékokban. Tehát mivel nekem TFT-m van, és 1280x1024 a natív felbontása ezért célszerű lenne, megtudnom, hogy bírja e ezt a felbontást(GF4 MX 420-al illetve 440 ha jól tudom csak 640x480-ban ment). A Vice city esetében is fontos a kérdés, és a San Andreas esetében is.
Spányik Balázs
Sikerült vele játszanom az elmúlt három nap éjszaka, és elég sokáig eljutottam -- már kint vagyok a városból. Döbbenetes mi mindent bele raktak, mennyire összetett.

Az irányítással én sem vagyok kibékülve, de engem nem CJ-t irányítva van bajom, hanem a vezetésnél: nincs olyan kameraállás, ahonnan jól be lehetne látni az utat, ha meg az egérrel feljebb tolod a nézőszöget, szépen visszacsúszik. Tipikusan 3 kéz kéne hozzá. Egyébként mindhárom részt megelőzte a konzolos változat, csak az előző kettőben választani lehetett, hogy kétféle irányítási mód közül, ebben meg ránk erőltették ezt, hát... meg kellett szokni.

Nekem nagyon tetszik az új célzási rendszer és a verekedési mód is, tetszik, hogy ennyiféle dologban lehet fejlődni. A karakter döbbenetes változáson megy keresztül: az elején egy cingár kis nigga volt, most meg már egy kigyúrt, rószaszín hajú kemény gengszter. Nem ám szarral gurigázunk! ani_wink.gif Szinte kezd a játék átmenni RPG-be, ami akár egy jövőbeni GTA MMORPG beharangozó első jelei lehetnek.

Minden küldetést meg tudtam eddig csinálni cheat nélkül, bár volt olyan, aminek fél tucatszor kellett nekifutni (például a motoros üldözést én is nagyon utáltam). Nagy segítséget jelent az UZI és a golyóálló mellény a lakás mögötti híd környékén, nézzetek körül! Ezek nélkül elég gázos a dolog, mert ha lelőnek, elveszik minden fegyveredet, ami nem jó móka, pláne ha már begyűjtöttél mindenféle jó pofa dolgot. Van benne néhány!

Azt is megmondom, mi nem tetszik, és ezt nem bírtam már a Vice Cityben is: valahogy nincs kézben az egész játékmenet. A GTA 3 egyszerre volt lineáris és szabad abban a tekintetben, hogy sacc/kb úgy csináltad meg a küldetéseket, ahogy akartad, és ha végeztél mindennel, akkor megnyílt az út előtted a további városrészek felé. De ha valamit nem csináltál meg a régi városrészben, akkor visszajöhettél, és megcsinálhattad később, a továbbjutással ezt nem buktad el.

Most az van, hogy van X a köbön számú küldetés (szerintem simán duplája a VICE CITY-nek) és rengeteg más lehetőség is. De bele tudsz sétálni úgy egy küldetésbe, hogy utána megszűnnek a korábbi lehetőségeid. Hogy ne áruljak el túl sokat, csak annyit mondok, nem saját akaratából kerül ki CJ a mostani városból, és bár vissza tudok jönni vele, már elestem néhány jópofa mellékküldetéstől, amik eddig megvoltak (például: területfoglalósdi -- legállatabb, pláne ha már elég jó a respekted!). Szóval ilyen nem volt a GTA3-ban.

A VC-ben az volt a bajom, hogy a főküldetések nem utaltak a mellékküldetésekre -- egyszer csak vége lett a játéknak, és egyetlen házat nem vásároltam, és egy csomó jó pofa dolgot nem próbáltam ki. Na, ezt itt most kiküszöbölték, hiszen egy csomó küldetés nem a fő cselekményszálról szól, hanem inkább érdekességekre hívja fel a figyelmet, amivel később jól el lehet szórakozni. Egy ideig.
---
Ja, és Joe szeretettel gondol ránk San Franciscóból. Kicsit előttem jár, egyik nap küldött egy rakás fényképet. Ezek őrültek: lemodellezték Friscót. Ez nem kicsit fílinges számunkra, akik voltunk már ott. ani_wink.gif

Ha valaki elakad, még most szóljon, amíg emlékszem rá, mit kell csinálni! :-) Már szenilis vagyok, holnaputánra elfelejtem. ani_wink.gif
Gereby
IDÉZET
Ha valaki elakad, még most szóljon, amíg emlékszem rá, mit kell csinálni! :-) Már szenilis vagyok, holnaputánra elfelejtem.

Annál a küldinél amikor bemutatja hogy hogyan lehet tuningolni aztán meg elvisz egy versenyre, ott a hidraulikával nem igazán boldogulok pl: azt a jobbra fölfelé meg jobbralefelé nyilat hogyan kell megcsinálni? A többi nagyjából megy csak az időzítést nem értem igazán...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.