Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Opera 8
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Böngészők
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Utonium
Alig jelent meg a leggyorsabbnak és legbiztonságosabbnak tartott böngésző legújabb, 8-as változata, máris kijött belőle egy javított verzió, az Opera 8.01 TP1.
A teljes, ezzel kapcsolatos cikket itt olvashatjátok, az új kiadás letöltése pedig minden Opera rajongónak javasolt. És azoknak is akik eddig másmilyen böngészőt használtak. ani_wink.gif

A belinkelt oldalról továbbá magyarosítást is le lehet tölteni a programhoz.
Adani
Jól hangzik. Biztosan ki fogom próbálni.
Maverick
Legnagyobb megelégedésemre használom felváltva az Opera 8-at, ill. a Mozillát...
Nagyszerű böngésző az Opera, én is csak ajánlani tudom Mindenkinek, bár a
beállításairól nem mondhtó el, hogy éppenséggel a legegyszerűbb lenne, de ha
egyszer sikerült "belőni", utána már nagyon kezes... cool.gif ani_wink.gif biggrin.gif

Az egyetlen hibájának az róható fel -és nagyon remélem, hogy ezt a későbbiekben
korrigálják roll.gif -, hogy nem lehet a kijelölt szöveget egérvontatással mozgatni,
márpedig ez például pont fórumozáskor, a hozzászólások szerkesztésénél nagyon
hasznos feature lenne... bulb.gif

Ez volt az 5000. hozzászólásom.. cool.gif
Gondolkoztam, hogy hová írjam, aztán úgy döntöttem, hogy Utonium topikja igazán méltó hely
erre... ani_wink.gif smile.gif
Shia-ko
Foobar2000 panel
GoodSpeed
Feltettem a legújabb verziót belőle, ugyebár egy angol nyelvű szöveg figyelmeztet, a szokásos rutinokra, amit általában nagy ívben kihagyok (zárjam be az összes alkalmazást, és ne telepítsem olyan könyvtárba amit az opera már előzőleg létrehozott, és még benne csücsül), most is így tettem, operát bezártm, mondom ha nincs használatban úgyis felülírja, fel is ment, indítom a böngészőt, fórum nem jön, be haon, nem jönbe, index nem jön be... firefoxxal meg ie-vel rendben, megnézem, hogy sygate-nél biztosan kiengedtem el, mert hát ismerős alkalmazásnál, ha sietek (ez annyira nem jellemző) akkor reflexből kattintok. Az is rendben mégsem megy, igazából nem tudom miért nem ment, mert hát 100 esetből ezzel a módszerrel 96 esetben megy minden, így hát jött a jól bevált klissé, opera uninstall, opera reinstall, és most megy. Van még valami ami fura, ugyebár múltkor mondtam, hogy az opera eleve tartalmazza a magyarítást elméletileg ez is, de ez alapból nem megy, így ez lehet az oka csodálkozásom tárgyának, hogy a Hardware OC-n külön ott volt a magyar nyelvű állomány ,ami az előző verziókra volt jellemző (gyengébbek, és újdonsült Opera júzerek kedvéért Opera 6x és 7x) smile.gif
Shia-ko
BB Code menü
chipmix
Na hát most én is kipróbálom, hogy milyen is az az Opera, azzal jöttem fel, de eddig még jól ment, egy kicsit nehezen magyarosítottam, de most aztán megy.
Még minden beállítása nincs belőve. Az furcsa inkább, hogy kevesebb a helyem a képernyőn.
A fórum az primán müködik eddig. Gondolom, azért még lesz gondom vele. laughing.gif
eremit
Feltelepítettem a 8-as Operát. Jó. Jobb, mint az előzőek! Csak valamit elállítván,

- nincs Ablak(ok) menüpont [csak gondolom, hogy ez a neve, Fenster lenne];

- az Asszisztenst nem tudom behívni, nem jelenik meg.

Nincs ötletetek?

u.i.

Az Asszisztens probléma megoldására rájöttem: Ctrl + Tab-bal tudok váltani az ablakok között!
Shia-ko
IDÉZET(chipmix @ 2005. May 16., Mon 22:54)
Az furcsa inkább, hogy kevesebb a helyem a képernyőn.

Ezt pontosan hogy érted?
Ruzsa Dániel
Hogy lehet megcsinálni az OPERA-ban, hogy támogassa a letöltésvezérlőmet(FDM)?
Shia-ko
Beépülő kell hozzá.
Priby
Talán még használnám is szívesen, de van egy gondom vele.
Nem lehet a menüknek (címsor, menüsor) színét valahogy megváltoztatni? Tettem föl egy nem alap XP skint, és kicsit megmódosította... Szürke alapon fehér betűk weep.gif sokat nem látni belőle... és elég zavaró is!
chipmix
@Shia-ko

Tudod, a reklám sor is vesz el a WEB lap megjelenítésénél, azután egy alsósort kiktattam, most már átalakítottam, az szerint, hogy nekem, mire is van szükségem. Meg az olyan oldalakat sem szeretem, amire abszolut nincs szükségem. De az elején eléggé bénáztam vele.
Most nálam majdnem minden létező böngésző fent van. Hát midegyiken akadt bőven mit testreszabni.
Nagyon puritán külső hive vagyok, inkább valaminek hasznossága szabja meg nálam, hogy használom-e funkciót vagy sem, mert nem szeretek elveszni a részletekben. roll.gif
Üdv:chip.
Utonium
IDÉZET(Priby @ 2005. May 21., Sat 21:02)
Nem lehet a menüknek (címsor, menüsor) színét valahogy megváltoztatni?...
Az Opera-ban nem, mint ahogy más böngészők sem adnak erre lehetőséget. Viszont a Képernyő tulajdonságainál beállíthatod a kívánt színeket. ani_wink.gif

Segítségképpen:
arrow.gif Asztalon jobb klikk -> Tulajdonságok
arrow.gif Megjelenés fül
arrow.gif Speciális (vagy fejlett question.gif) gomb
arrow.gif A legördülő menüből kiválasztod az Üzenetdobozt(question.gif) vagy üzenetpanelt(question.gif) (<-- Message Box)
arrow.gif A színét megváltoztatod neked tetszőre (ez a betűszínt befolyásolja többek között az Opera címsorában is)
Javaslom egyébként a feketét, az jó eséllyel "normálisan" fog kinézni minden ablakban. És amúgy is az lenne az alapbeállítás.

(Bocs, de nekem angol XP-m van, úgyhogy a fordításom nem biztos hogy tökéletes, de remélem azért megtalálod.)
Shia-ko
IDÉZET(chipmix @ 2005. May 21., Sat 22:26)
@Shia-ko

Tudod, a reklám sor is vesz el a WEB lap megjelenítésénél,

Bopcs, én megvettem, így az nincs, és a 7esben még egy sorban volt a navigációs gombokal, így nem vett el + helyet.
A paneleket én is kilövöm, mert 1024*768ban feleslegesen foglalja a helyet.
Ruzsa Dániel
Honnan tudom letölteni a beépülőt, a letöltésvezérlőhöz?(meg majd hogy kell használni?) Valaki segítsen! Köszi
Shia-ko
Ha nem találod a letöltésvezérlő gyártójánál, akkor a google a te barátod.
Utána az opera plugin mappájába kell bemásolni, és alegközelebbi indulásnál már használja is.
Ruzsa Dániel
Azóta megutáltam az OPERA-t és visszaálltam Mozilla-ra azért kösz!
eremit
Kíváncsi lennék, hogy miért ment el a kedved tőle?
Ruzsa Dániel
Hát lassab, mint a FIREFOX, meg nem annyira barátságos a felülete számomra!
Kb. ezekért!
Zazu
Opera őrület ide, opera őrület oda, engem nem hat meg. Látványosan kissebb a hasznos képernyő felület, mint pl. az IE-nél. Egyetértek az előttem szólóval. Ha böngésző, akkor csak is Firefox.
chipmix
Az Operánál vettem észre ezt a jelenséget, valamelyik honlapon hozzászóltam, és utána meglepetten tapasztaltam, hogy a hosszú magánhangzók helyett krix-kraxokat írt.

Tudok én ez ellen tenni valamit, azonkivül, hogy oda nem az Operát használom?
Valamit nem helyesen használok, vagy nem rajtam múlik?

Ezt most nem azért kérdeztem, hogy továbbra is oda szeretnék írni, de azt hiszem többen nem tudjuk. blink.gif
Utonium
Esetleg elárulnád melyik az a lap? Hátha nem is az Opera hibája, szeretném leellenőrízni.
chipmix
@Utonium

Elnézést, hogy csak most válaszolok, de van már saját gépem, és arra újból telepítenem kellett még az Operát is.

Nem szerettem volna emlékezetből rossz WEB-lapot megadni: www.telefonguru.hu.
A WEB-lapra én is gondoltam. Csak azokhoz - mivel nem próbáltam még készíteni - semmit nem értek. blush.gif
Utonium
Kipróbáltam, igazad van. Én is írtam két hozzászólást, egyet Opera, egyet pedig IE alól. Az első esetben a hosszú ő hibásan jelent meg, a másodikban pedig jeleztem a hibát a fórum (vagy mi? smile.gif) Házigazdái felé. Remélem észreveszik és javítják. Ha nem, akkor egy e-mailt kellene hozzájuk vágni, vagy sajnos (de ezt csak a legeslegvégső utáni esetben: biggrin.gif) Internet Explorer-t használni azon a lapon.
chipmix
Nagyon szépen köszönöm, hogy megnézted ezt a témát, mert korábban is láttam ilyen hozzá szólásokat és azt hittem akkor még, hogy Linux alól írták és onnan csak úgy lehet.
Aztán volt az, hogy talán nem tudom rendesen beállítani még mindig az Operát pedig megkedveltem.
Az utolsó volt csak, hátha a WEB-lap.
Végül is volt egy olyan nap, amikor a rendszert indítani akartam, az IE meg bejelentette, hogy nem tud, felsorolt jó néhány hibát, sajnos nem volt még egy böngésző letöltve a gépemre.
Végül is küldtem 3 hibajelentést a Microsoftnak, megjavították az IE-t.
Azóta megfogadtam, hogy 2 böngészőm kell, hogy legyen a gépen. Természetesen
nem még egy IE.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam. Mégegyszer köszönöm!

Üdv:chipmix
Ruzsa Dániel
Honnan tudok letöltésvezérlő plugint letölteni? question.gif
Shia-ko
Opera honlapja? hmm.gif
Ruzsa Dániel
Azon belül? Linket légyszi!
pezso
Üdv! Nekem idióta módon 4 böngésző van a gépemen. IE, Avant Browser, FireFox (tuneval), és Opera8. Nos! Sajnos bizonyos oldalak, és cégek honlapjai miatt kénytelen vagyok az IE-t gyakorta igénybe venni, illetve az IE motorra épülő Avant Browsert. Az Opera valóban gyors, a TUDÓSOK szerint a legbiztonságosabb és hibátlan böngésző. Nekem nagyon tetszik, főleg, amikor letöltöttem hozzá a márvány színű skint, meg a magyarítást! Szuper! Tetszetős! Aztán itt van a FireFox! Tapasztalataim szerint a leggyorsabb, főleg a tuningal alkalmazva. Lehet belőle tetszetős felületet is csinálni. Nekem pl az ezüst szín, az alternat ikonokkal nagyon bejön. Néha olyan gyors, hogy elhagyja az oldalt! Komolyan! Betölti az oldalt pillanat alatt, de nincs benne semmi! smile.gif) Persze ritkán van ilyen, de látványos a sebessége, az tuti...! Hát, mint egy tűzrókáé...ha ég! biggrin.gif
Maverick
Az Opera egyik legnagyobb hibájának azt tartom, hogy a kijelölt szöveget nem lehet egérvontatással
mozgatni (pedig de jól jönne a hozzászólások írásánál/szerkesztésénél..), ill. az sem jó, hogy tagek
beszúrásánál nem a sor végére helyezi a kurzort... roll.gif sad.gif
Amúgy nagyszerű böngészőnek tartom, és felváltva használom a Mozillával... cool.gif
GoodSpeed
Megjelent a legújabb Opera immáron a 8.01-es verziónál tartunk.
eremit
Először megpróbálta frissíteni magát, de hibával kilépett belőle.

u.i.
Újra rákerestem, és mostmár sikerült.
Shia-ko
IDÉZET(GoodSpeed @ 2005. Jun 19., Sun 4:13)
Megjelent a legújabb Opera immáron a 8.01-es verziónál tartunk.

1 ideje. tongue.gif
Fontos telepíteni, mert betömtek pár lyukat. bulb.gif
Lalo
Pezso, van hasonló idióta a fórumon belül is! Nálam az általad felsoroltakon kivül még a Maxthon is szerelep a listán. Szerettem volna megtalálni a legjobban kézre álló böngészőt. Megtaláltam: Opera. Nagyon tetszik, hogy minden kézre áll, nem kell egyéb kiegészítőket felpakolni, nem kell külön indítgatni a levelezőt. Füleken váltogatva tudok böngészni, levelezni, csevegni, letölteni...A gyorsaság? ADSL mellett érdemes ezen vitázni? Meg aztán azon sem nagyon érdemes, hogy ki milyen böngészőt használ. Van választék, a legtöbb ingyenes, ki lehet őket probálni és lehet válogatni. Tudjátok jól: kinek pap, kinek meg a papné...Szabad a választás.
GoodSpeed
Ha az Opera 8 irc kliensét használom, hogy tudom neki megadni, hogy használjon proxy-t?

Arról van szó, hogy egyik ismerősőm fix-ip-s nettel rendelkezik, és valaki bannolta a szeretett helyéről.Szóval kellene egy Anonym Proxy, illetve hogy ezt hogy kell beállítani.
Ruzsa Dániel
Többször kértem már és most is ez szeretném: A letöltésvezérlőm(FDM) szeretném az OPERÁBA beilleszteni és ezért keresek plugint, örömömre szolgálna, ha valaki linket tudna megadni! Előre is köszönöm!
Utonium
Szerintem ehhez a letöltésvezérlőhöz nem létezik Opera plugin, én legalábbis sehol nem találtam.
Ruzsa Dániel
Köszi a fáradságodat, csak kár hogy kár érte! weep.gif
warynski
Bár 7.50-es Operám van, de nem akartam ennek a kérdésnek egy új topikot nyitni.

Szóval az a kérdés, hogy ha be van állítva az Opera, hogy bizonyos oldalakon automatikusan bejelentkezzen, akkor hogyan lehet letiltani, hogy egy oldalra már ne jelentkezzen be automatikusan.

A Tools > Preferences > Security > Manage Password alatt töröltem az adott oldalt (történetesen a régi PCW fórumról van szó), de újra és újra bejelentkezik.

UI.: háromszori Opera újraindítás után meggyógyult. Most már nem jelentkezik be.
Utonium
Két remek Opera-hír a HardwareOC.hu-ról:

Az első azoknak, akik utálják a program reklámbannerét: Opera 8 - ingyen! smile.gif

A másik pedig a megszállott töltögetőknek: Opera böngésző BitTorrent támogatással naughty.gif
GoodSpeed
Köszi, bár az előbbihez annyit, hogy engem személy szerint nem zavar egyáltalán hogy itt van a csík, így nem is tüntetem el, az a terület csak üres lenne, így legalább van ott valami, a másik meg az, hogy azért nem cserélném le Beta-ra az Operát , a harmadik meg az, hogy most még csak a Betaval megy a HardwareOC-s okoskodás, de ha kijönnek az újabb verziók, már úgyis mindenkinek cserélgetnie kell, tehát ez csak átmeneti, azaz ideiglenes megoldás azon userek számára, akiket zavar a csík, de ismétlem, engem nem érint.

Viszont van egy jó hírem, ismét magyar nyelvű a legfrissebb Opera, a 6.05-ös után leálltak (tehát jó ideig az volt az utolsó olyan opera amely magyar nyelven települt) a " gyári" magyar operák kiadásával, és csak külön language file-al lehetet magyarítani,de végre újból ekzedték normálisan lokalizálva is kiadni, remélem ehhez tartják magukat a jövőben, is.
eremit
Én is megcsináltam ezt a procedúrát. Érdekes. Vajon mi ebben a biznisz a készítőknek?
Utonium
Passz. Én viszont csináltam egy hordozható Opera-t magamnak, azaz felraktam pendrivera az egészet. Így bárhová megyek, csak bedugom egy szabad USB portba és máris a saját beállításaimmal jelenik meg, plusz ott lesznek a kedvenceim is. cool.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Hogyan csináltad? Települési helyek a PenDrive-ot adtda meg? Vagy hogy? (A registry-bejegyzéseket hogy tudtad kikerülni?)
Utonium
Leírom hogyan kell pendrivera tenni. Előre szólok hogy kissé lassú lesz (pláne amíg beállítod), hiszen a flash memória nem olvasható olyan sebességgel, mint egy winchester. Tehát:

arrow.gif Telepítsd fel az Operát a pendrivera egyfelhasználós módban (különben a profile mappát nem ide fogja tenni).
arrow.gif Hozz létre a mappáján belül egy utils nevű könyvtárat (ha nincs).
arrow.gif Töltsd le az XLChange.zip fájlt és a benne lévő .exe-t másold be az utils mappába.
arrow.gif Indítsd el a pendriveról az Operát. Ne állíts be semmit, csak lépj ki belőle, így létrejön a profile könyvtár.
arrow.gif Nyisd meg jegyzettömbben az \Opera\profile\opera6.ini fájlt, és törölj ki belőle minden meghajtó-hivatkozást (pl. minden E:\Opera kezdetű szöveget cserélj le meghajtójel nélkülire: \Opera.
arrow.gif Most nyisd meg az \Opera\OperaDef6.ini fájlt, és minden meghajtójelet (pl. E:\) cserélj le erre: HaKeMiStO (valahogy így: BUTTON SET=HaKeMiStOOpera\skin\Standard.zip).
arrow.gif Helyezd át az \Opera\OperaDef6.ini fájlt az \Opera\utils mappába.
arrow.gif Készíts egy opera.bat nevű fájlt, a következő tartalommal és mentsd el az Opera mappájába:
KÓD
@echo off
cd \
copy /Y \Opera\utils\OperaDef6.ini \Opera\OperaDef6.ini
\Opera\utils\xchangecl -B \Opera\OperaDef6.ini /HaKeMiStO/%cd%/
start /max \Opera\Opera.exe

arrow.gif Kész. Értelemszerűen a programot az újonnan létrehozott opera.bat segítségével tudod indítani. A cache-t pedig kapcsold ki a programban, különben iszonyat lassú lesz.

(Egyébként a leírást innen szedtem: Magyar Opera)

Megjegyzés:
Ha netalántán a pendriveon nem a gyökérbe telepíted, hanem egy már létező mappán belülre (ahogy én is csináltam smile.gif), akkor az opera.bat-ban minden elérési útvonal elé be kell szúrnod az adott mappa nevét is. Tehát például _mobile_ mappa esetén így módosul a 3. sor:
KÓD
copy /Y \_mobile_\Opera\utils\OperaDef6.ini \_mobile_\Opera\OperaDef6.ini

UI: Egyébként GoodSpeed épp azt mondta, hogy a legújabb verzió eleve magyarul települ fel. ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Köszi szépen! thumbsup.gif Megcsinálom, illetve megpróbálom ezt a Firefoxszal is. ani_wink.gif
Shia-ko
IDÉZET(Utonium @ 2005. július 08., 6:50 - péntek)
Én viszont csináltam egy hordozható Opera-t magamnak, azaz felraktam pendrivera az egészet. Így bárhová megyek, csak bedugom egy szabad USB portba és máris a saját beállításaimmal jelenik meg, plusz ott lesznek a kedvenceim is. cool.gif

Elkezdted ezek szerint? worship.gif
Drone-4EB
IDÉZET(Utonium @ 2005. július 08., 0:19 - péntek)
A másik pedig a megszállott töltögetőknek: Opera böngésző BitTorrent támogatással  naughty.gif

Megnéztem a torrentes változatot... Elég jól megy, egy bajom van vele, nem lehet korlátozni a feltöltés sebességét.
Kovács Dávid ( Davs )
IDÉZET(MiniDisc @ 2005. július 08., 7:30 - péntek)
megpróbálom ezt a Firefoxszal is.  ani_wink.gif

Firefox hordozható eszközről

U.i.: működik! Csak a könyvtárakat nem felejtsétek át átnevezni, vagy a bat file-t módosítsátok!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.