Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: foobar2000
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Multimédia > Zenelejátszók és -szerkesztők
Oldalak: 1, 2
Shia-ko
Foobar2000
Nem régiben tértem át a winampről, mert szebben szól, kissebb a gépigénye, és jobban testre szabható, miközben alig foglalhelyet, és mindent tud, illetve 1 hibáját nem sikerült kijavítanom, hogy a samurize-ban található advancedmediaplayerinfo.dll az ékezetes betüket rosszul írja ki, az UTF-8 kódolás miatt.
Knowledgebase
Athos
Megoldható az, hogy legyen hangerőszabályzó benne? Ezt nem találtam és azt hiszem nincs benne. Vagy majd írok hozzá egyet. cool.gif
Shia-ko
Van benne. tongue.gif
Jobb gomb a playlisten, és a paneloknál találod a vízszintest, a menüből elő tudod hozni a függőlegeset is, és ott tudod beállítani, hogy mely hangerőt jelentse.

A Samurize inkompatibilitást a kódolásbeli különbség jelenti, erre rájöttem. UTF-8(unicode)-ot kap az ANSI string helyett, és ezt nem tudja elviselni az AMPI.

Opera panel
Athos
Nekem olyan nincs. sad.gif
Lakatos Gergely [Stinger]
IDÉZET(Athos @ 2005. May 09., Mon 11:28)
Megoldható az, hogy legyen hangerőszabályzó benne? Ezt nem találtam és azt hiszem nincs benne. Vagy majd írok hozzá egyet. B)

Numerikus billzet +/- gomb:)

foobar2000 rulez!
Athos
Köszi! Hogy erre nem is gondoltam. roll.gif De azért Shia-ko megoldása is érdekel. Azt még nem tudtam megcsinálni. blush.gif
Shia-ko
Jah, igen, a vízszinteshez kell ez
KÓD
foo_uie_volume.dll

a dll. blush.gif
A DSP managernél kapcsold be a volume controllt.
Athos
A Volume Controll aktív, de ezt a dll-t nem találtam. Néztem a honlapjukat de ott sincs semmi infó erről... vagy csak én vagyok vak. blush.gif
Shia-ko
ColumsUi-n vagy?
Kimenetnek Kernel Streaminget, vagy directsound2t használtok? Nektek melyik szól jobban?
Athos
Köszi! Dolgozok rajta, de egyelőre még nem sikerült életet lehelni bele. unsure.gif

Már a másik felületet is feltettem, de a Toolbar alatt nem látom, pedig a DSP-nél is beállítottam.
Shia-ko
Van a panel alatt is. tongue.gif
Athos
blink.gif Panel alatt? Hol? Komolyan mondom kezdek aggódni magam miatt. fool.gif
Shia-ko
Preferencesben a displayt állítsd ColumsUIre. Restart foobar. Baloldalt a playlist switcheren balkatt, és ott a panels,és atoolbars alatt is van volume bar. tongue.gif

Szép magyarság rulez blush.gif
Spányik Balázs
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. May 12., Thu 11:14)
Kimenetnek Kernel Streaminget, vagy directsound2t használtok?

Kernel Streaminget. Sajnos vissza kellett hozzá vennem a 16 bitre, de így is nagyon jól szól, a gép meg bírja. cool.gif
Athos
@Shia-ko
worship.gif Köszi a segítséget, működik.
Shia-ko
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. May 17., Tue 20:05)
Kernel Streaminget. Sajnos vissza kellett hozzá vennem a 16 bitre, de így is nagyon jól szól, a gép meg bírja.  cool.gif

Olvasgattam a neten, és valami olyat találtam, hogy XP alá a directsound van optimalizálva, de nekem is jobban tetszik a kernel stream alatti hang.
A bitet hol lehet állítani? Nekem csak egy mondat van a device alatt, hogy optimális 16 bit.
Spányik Balázs
Playback fül, és a szemben levő oldalon Output --> Output data format. Ez most 16 bit. Ha feljebb emelem -- elvileg 24 vagy 32 volna az igazi --, akkor a Kernel Streaming kihal.
Athos
Nekem DirectSound 2.0 32 bit-en jön be. thumbsup.gif Kernel streaming nálam is kihal 16 bit felett.
Shia-ko
És melyik szól szebben?
Athos
Szerintem a DirectSound 2.0, de majd kipróbálom az itthoni gépemen is. ani_wink.gif
Shia-ko
Quickstart with foobar
Athos
thumbsup.gif
Alph@
Felraktam és is, és megnéztem.
És piszok lassan rakja be a számokat! (egyszerre 1500-at raktam be, elkezdte analizálni vagy nem tudom mit csinált vele és ki is fagyott.) Míg a winamp berakja 2 másodperc alatt. A kezelőfelület is elég fapados biggrin.gif
Ugyhogy winamp POWA!
Shia-ko
A winamp nem csinál szinte semmit, amikor berakja, ez meg elmenti útvonalastúl, mindenestül, és legközelebb egy pillanat alatt benn van az összes adata, ha pedig a replaygain is be van kapcsolva, akkor dolgozik sokat.
Nekem 3x G filet pillanatok alatt rak be.
Remélem nem a 0.9bétát próbáltad?
Ruzsa Dániel
Sziasztok! Én korábban használtam foobart és jó volt, aztán nem tudom miért, de visszatértem WINAMP-ra. Most szertném újra használni a foobart, de csak akkor, ha nem a +/- gombbal kel allítani a hangerőt. Tudom, hogy már leírtátok, hogy hogy kell, de nem tudtam megcsinálni! Kérlek titeket, írja le nekem valaki, hogy hogy kell. Ja, és még egy: angol tudásom=0. weep.gif

És a magyar? tongue.gif
Shia-ko
Sem.
Olvasás? roll.gif
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. május 12., 16:00 - csütörtök)
Preferencesben a displayt állítsd ColumsUIre. Restart foobar. Baloldalt a playlist switcheren balkatt, és ott a panels,és atoolbars alatt is van volume bar.  tongue.gif

Szép magyarság rulez blush.gif
Ruzsa Dániel
köszi a segítséget, de nekem ez magas..maradok a +/--nál! blush.gif
Athos
A hangerős plug-innal én is elmolyoltam egy kicsit de működött. Shia-ko elmondása alapján. Nem mindegy ám, hogy melyik verziójú ColumnsUI-t használja az ember. Sajnos nem tudom nálam melyik van fenn, mert sehol nem írja. blush.gif Csak tudom, hogy régen szenvedtem vele.

--- Szerkesztve ---
Az első oldalon van link ahonna leszedtem a dll-t.
Papp Norbert
Valaki tudna egy foobar2000 ikont question.gif
Shia-ko
Sok sikert. roll.gif
Papp Norbert
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. szeptember 10., 22:10 - szombat)

Köszönöm! worship.gif biggrin.gif
Ruzsa Dániel
Ha most választani kéne akkor a winamp vagy a foobar jobb? Van a foobarhoz magyarítás? Köszi előre a gyors válaszokat...Csak azért kérdezem, mert most rendszer telepítés után vagyok és ha jobb a foobar(régen használtam gyorsabb volt és tisztábban szólt, mint a winamp) akkor azt használnám inkább!
Shia-ko
- Magyarítás nincs, és ajánlott hozzá angoltudás, mert modulokból épitkezel, azokat pedig főleg angol nyelvű fórumokon találsz, mp3pro decoder nincs hozzá
+ szebben szól, jóval kissebb a gépigénye, teljesen testreszabható
Ruzsa Dániel
Már azt használom, a legújabb special verziót! biggrin.gif
Garono
Nagyon jó program, de van vele egy gondom. Azt szeretném, hogy a lejátszási listában ilyen sorrendben írja ki az adatokat: >szám címe< >előadó< >album címe< >szám időtartama<. Megtaláltam, hogy hol lehet beállítani, de nem állítja át magát. A Preferences-> és Display részen találtam, hogy Field to scan. Átírtam a sorrendet, de nem jó. Hogy kell megcsinálni? blink.gif
Shia-ko
A Title formatting-nál tudod állítani.
Garono
Húúú, de nekem így magas. exclamat.gif annoyed.gif Megírnád nekem, és én bemásolom... blush.gif Tehát így: >szám címe< >előadó< >album címe< >szám időtartama< Előre is kösz. bulb.gif
Shia-ko
Van ott több fül, attól függően, hogy hol, hogyan látszódjon:
%title% %artist% %album% %_time_total%
Garono
Köszi szépen! biggrin.gif

Szerk.: Kicsit átalakítottam ilyenre: %tracknumber% - %title% - %artist% - %album% %_length%

Szerk2.: Inkább ilyenre:

$num(%_playlist_number%,$len(%_playlist_total%)).' '
%title% - %artist% - %album%
[$char(9)$if(%_isplaying%,'|> ')%_length%]
Ruzsa Dániel
A winampban van egy olyan funkció, hogy, ha megadok neki adott könyvtárakat akkor azokból begyűjti a zenéket és a proramból tudok benne keresni! A foobarban van ilyen, ha igen akkor hol? blink.gif
Shia-ko
Ebben is tudsz playlisteket összeállítani, és bennük keresni. Közvetlenül a főmenü --> playlist --> search
Ruzsa Dániel
Köszi! Megyek máris, kipróbálom! ani_wink.gif Ha esetleg jelenik meg új verzió azt manuálisan kell megnéznem, vagy a program értesít?
Shia-ko
Szvsz manuálisan.
Ruzsa Dániel
Ok!Köszi a segítséget! ani_wink.gif
Jester
Kijött a 0.9es, és így megint nemtudok WMA-t játszani vele. Az előző verziónál úgy oldottam meg, hogy leszedtem egy wma.dll fájlt, viszont az nem kompatibilis ezzel a verzióval... sad.gif Készült már ehhez is ilyen dll? Ha igen, egy linket kaphatok?
Spányik Balázs
Itt beszélgetnek róla, de még nincs. Illetve a 9.1 beta 1 állítólag lejátszik bizonyos WMA-kat.
Shia-ko
IDÉZET
Changes in foobar2000 0.91 final:

- Faster Ogg Vorbis tag editing.
- Official ASIO support (downloadable separately).
- Improved compatibility with buggy soundcard drivers.
- Added DSP preset switching functionality.
- Workedaround buttons display problems on Windows 2000.
- Improved “random” button action with album/directory shuffle.
- Added WMA playback support.

http://www.foobar2000.org/index.html
Jester
Végre megoldották a WMA támogatást. thumbsup.gif
Robchee
Hello!

A 0.9.2-es verzióban a playlist tree működik rendesen mindenkinek? Nekem nem lehet belőle törölni, átnevezni stb. elemeket, és az egész nagyon körülményes. Pl. hogyan lehet nem egész albumokból, hanem csak egy-egy számból playlistet csinálni? Vkinek van valami módszere ezekre a dolgokra? Egyáltalán tud működni ez foobar alatt?
Előre is kösz!
R
zsoltchelsea
Működik!:D Betöltöd a kívánt fájlokat, majd a Playlist menüben (úgy tudom van ilyen, már nem használom régen, de fogom, mert nagyon jó) a Save Playlist-nál elmented, utána csak be kell tölteni!

További jó zenehallgatást és sok sikert vele!

Üdv: Zsolt
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.