Lalo
2005. szeptember 17. 16:08
Néhány helyen már rövid hírként olvasható, hogy komoly váltás előtt áll a Nero. A honlapjukon túl sok mindent nem közölnek. Tud valaki az újdonságokról?
cölöp
2005. szeptember 17. 16:51
Igen
Ha regisztrált felhasználójuk vagy akkor letöltheted a béta verziót a honlapjukról (és már máshonnan is). A dizájn nagyot változott. A tudás az továbbra is szinte minden. Eltűnt a Vision Express, helyette csak Vision van.

Telepítésnél a hatost leszedte, gond nélkül települt. Blue-ray, HD támogatás stb. DVD-t, Iso-t már készítettem vele, hiba nélkül. Leirást sajnos csak németül találtam
rövid cikk Két kéresem volna: 1 az írásjelek elé ne tegyél szóközt; 2 ne üss minden sor végén Entert. Köszi
Halasi Miklós
2005. szeptember 20. 8:37
A Nero hetes verziója sok illegális helyen kint van, de nem szabad beugrani nekik, mert az még valószínűleg béta. Inkább türelemmel várjuk ki az október közepét és akkor biztosan jobban működő programot vehetünk meg!
ProFiler
2005. szeptember 21. 20:54
Nero 7 és az ígéretesnek bizonyuló nagy ellenfél a
WinOnCD 8. Én mindig is ez utóbbi mellett álltam, de most úgy látszik, hogy ebben a verzióban sem lesz ez másként.

Valószínűleg a Roxiot veszem meg - ugyanis a 40 Euros ára még mindig alacsonyabb, mint amennyiért a Nero 7-et tudnám megvenni. (69 Euro)
Ciao.
Adani
2005. szeptember 21. 22:27
Úgy hallottam a 7-es Nero már támogatja a LightScribe-ot is. Van erről valami infótok? Mondjuk nekem mindegy, mert nincs ilyen íróm, de itt a koliban, van, akinek van.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 21. 22:29
Igen támogatja. Az biztos hogy én a neronál maradok, kerül amibe kerül.
Halasi Miklós
2005. szeptember 21. 23:28
Háááát.... Nem tudom... Régen nagyon WinOnCD-s voltam. Az volt az isten. De az utolsó két verzió külsejét annyira elszabták...
Na a nyolcas verzióé is tök más lesz, mint eddig volt. Kissé fura ez a nagy panelrengeteg... De ahogy nézem a beépített DivX Pro kódoló és a HD támogatás már elgondolkodtató...
A Nero meg már komplett kiszolgálócsomag lett, az Office-on kívül ha csak ezt teszed fel full csomagban, mást már felesleges használnod. Igazi svájcibicska. De nekem meg sok. Elég az íróprogram is.
A Nero október 10-re van kiírva, a WinOnCD 8 meg október végére... Mindenesetre meglátjuk mi lesz. Bár most furcsálltam, hogy megjelenik egy új WinOnCD, mert azt hittem elásták a projectet és ráálltak az Easy CD Creatorra.
Na de meglátjuk!
ProFiler
2005. szeptember 22. 5:56
A WinOnCD 6 teljes változata
ingyen letölthető, amit már olcsóbban frissíthetünk a 8-as verzióra. Ezen is érdemes lehet elgondolkozni. Egyébként pont azért tetszett nekem is jobban, ahogy Mike mondja - egyszerű, de nagyszerű. Nincs telerakva számomra felesleges dolgokkal (amit a Neronál kötelező feltelepíteni). A Nero legnagyobb előnye, hogy sűrűbben frissítették. Ezt pedig ugye nem is kell magyaráznom, hogy mennyiben jelent sokat (új írók, nyersanyagok támogatása, stb.). Az új Nero a képek alapján nekem már túlzásnak tűnik. A Nero Expresst és társait például kifejezetten utálom (amik leegyszerűsítenék az írást - nekem azok pont megnehezítik) - sokkal jobban szeretem a BurningROM-ot
Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 22. 7:12
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. szeptember 22., 0:28 - csütörtök)
A Nero meg már komplett kiszolgálócsomag lett, az Office-on kívül ha csak ezt teszed fel full csomagban, mást már felesleges használnod.
Pontosan! De annyi a különbség, hogy a neronál is modulok vannak, tehát válogathatsz! Jelenleg én is csak az író program részét használom. Régebben az InCD-t, a NeroMediaPalyert, és a többi modult is feltelepítettem. (Pl. tetszett a Media lejátszójából alkalmahzató CD/DVD írás ...) A Media Playerje egyébként igen jó minőségű hanggal rendelkezik.
Halasi Miklós
2005. szeptember 22. 15:34
Na jó, de ez a mostani hármas tagozódás is nagyon sok felesleget feltesz. Elég csak az íróprogram és kész.
nascar
2005. szeptember 23. 18:11
Még meg sem jelent, de törés már van hozzá!
Halasi Miklós
2005. szeptember 24. 9:05
Igen, mert egy preview release már megjelent egyes helyeken, így került ki a netre. De mivel a hivatalos megjelenés még hátra van, így közel sem biztos, hogy az a verzió is lesz a nyilvános.
Lalo
2005. szeptember 24. 16:22
Nem nagyon értem ezt a fanyalgást Nero ügyben. Már az is baj, hogy elfogadható áron számos programot kapunk? Szerintem az átlag felhasználó - és azért ők a fontosak - igényeit maximálisan kielégítik a beépitett programok. Az tény, hogy aki csak irni akar, az ne vegyen Nero-t, arra vannak olcsóbb, sőt ingyenes programok is. És van még egy érv: magyarul beszél. Itt is elsősorban az átlagfelhasználóra gondoltak. Ez meg dicséretes.
Halasi Miklós
2005. szeptember 25. 9:06
Semmi bajom a Nero árával. Csak azzal, hogy olyan programokat is fel akar telepíteni, amit én nem akarok. Hiába tetszik az íróprogramja, ha én nem akarom feltenni a cimkézőjét. A régebbi Nero verziókban külön kellett feltenni mindent. De a marketing úgy gondolta, hogy ha már külön nem akarod letölteni, hát megkapod, és így ha már fent van, biztos azt fogod használni.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 25. 9:07
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. szeptember 25., 10:06 - vasárnap)
De a marketing úgy gondolta, hogy ha már külön nem akarod letölteni, hát megkapod, és így ha már fent van, biztos azt fogod használni.
Mondjuk én akkor sem használom a cimkézőjét ...
cölöp
2005. szeptember 25. 9:33
Nekem is fenn van a Nero, most épp a hetes. Elötte a hatos volt ugye, de csak néha használtam pár dologra. Szóval hiába van fenn, nem muszály azt használni mindenre.
Annak ellenére hogy tetszik a progi, továbbra is a Cyberlinket fogom használni írásra.
ProFiler
2005. szeptember 25. 9:48
Már meg is vetted a 7-est?

(Hol lehet már kapni?)
Ciao.
cölöp
2005. szeptember 25. 9:51
IDÉZET(cölöp @ 2005. szeptember 17., 17:51 - szombat)
Igen
Ha regisztrált felhasználójuk vagy akkor letöltheted a béta verziót a honlapjukról
Mint fentebb írtam

Nem kell egyből rosszra gondolni
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 25. 9:54
Regisztrált?
És azt hol kell? Én megvettem a 6-ost, ezzel gondolom, regisztrált felhasználó lettem ... Vagy nem?
ProFiler
2005. szeptember 25. 10:12
Akárhogy nézem a Nero oldalát, sehol nem találom.
Ciao.
Lalo
2005. szeptember 25. 14:44
Miklósnak egy rövidke megjegyzés: a Xp telepítés során is fel kerülnek olyan programok, melyeket nem, vagy mást használunk helyettük. Attól még szinte mindenkinek XP csücsül a gépén.
Halasi Miklós
2005. szeptember 25. 18:31
Na igen, de valahogy elegem van abból, hogy egy csomó program olyan komponenseket tesz fel, ami a másikkal nem kompatibilis, és máris ugrott a stabilitás. Pl. ld. a Nero nem szereti a winOnCD-t. És miért is nem?
VINIKOR
2005. október 2. 15:21
Nero 7 megjelenésének hatására remélem a Nero Burning Rom 6 Ultra Editiont akciósan kiszórják majd. Szerintem sokáig jól használható lesz még a Nero 6 Burning Rom U.E.
Jól gondolom ezt?
ProFiler
2005. október 2. 18:03
Valamelyest jól, de nagyon sokáig azért nem igaz. Ugyanis megjelennek új írók és szűkös lesz a támogatás. Na meg a LightScribe...
Ciao.
VINIKOR
2005. október 2. 20:18
Nero 7 Premiummal feltelepült a Sajátgéphez egy "egyéb" alkalmazás,
Nero Scout néven (klikk ide) Ez micsoda?
(amúgy szenzációs a progi!)
olli
2005. október 2. 20:21
IDÉZET(cölöp @ 2005. szeptember 25., 10:33 - vasárnap)
Nekem is fenn van a Nero, most épp a hetes.
A Nero Media Home hiba üzenettel leáll, újratelepítést kér. Ez a beta hibája?
nascar
2005. október 2. 23:04
IDÉZET(VINIKOR @ 2005. október 02., 21:18 - vasárnap)
Nero 7 Premiummal feltelepült a Sajátgéphez egy "egyéb" alkalmazás,
Nero Scout néven (klikk ide) Ez micsoda?
(amúgy szenzációs a progi!)
Nem kötözködni akarok, de ha nem tudod, hogy mi az, akkor honnan tudod, hogy szenzációs
Halasi Miklós
2005. október 3. 6:47
IDÉZET(olli @ 2005. október 02., 21:21 - vasárnap)
A Nero Media Home hiba üzenettel leáll, újratelepítést kér. Ez a beta hibája?
Így jár, aki bétát használ.
VINIKOR
2005. október 3. 15:17
IDÉZET(nascar @ 2005. október 03., 0:04 - hétfő)
Szenzásiós=1. jól néz ki a felhasználó felület, 2. a korábbi Nero Burning Rom progimhoz képest ezzel tudok aviból DVD video készíteni. Nem volt teljes a NeroVision Expressem 2 ilyen téren. 3. Filmkészítő sem szuperált a régi neromon, itt igen.
A kérdéses ikonra ha ráklikkelek nem nyílik meg semmi, ezért kérdeztem meg.
Máskor PÜ-ben kérném az ilyen tök értelmetlen hozzászólást. (Gyorsabban tudom kukába dobni

)
Nem értem, hogy másnak miért szabad ilyen személyeskedő jellegü, off hozzászólásokat írkálnia?
@Halasi Miklós
Nyugi, nemsokára használni fogjuk a full verziót

.
mizsi
2005. október 3. 16:25
És meg is veszed?
nascar
2005. október 3. 20:34
IDÉZET(VINIKOR @ 2005. október 03., 16:17 - hétfő)
Szenzásiós=1. jól néz ki a felhasználó felület, 2. a korábbi Nero Burning Rom progimhoz képest ezzel tudok aviból DVD video készíteni. Nem volt teljes a NeroVision Expressem 2 ilyen téren. 3. Filmkészítő sem szuperált a régi neromon, itt igen.
A kérdéses ikonra ha ráklikkelek nem nyílik meg semmi, ezért kérdeztem meg...
Látod, erre voltam kíváncsi!
Csak ennyi! Nem kell mindig hátsó szándékot keresni, főleg ha nincs!
Lalo
2005. október 11. 18:29
A Nero web oldalán megjelentek az első igazi infók a programmal kapcsolatban...Csak kapkodom a fejem! Ha még müködni is fog, ráadásul magyarul, sok fejlesztőnek feladják a leckét. Próba nélkül nem akarok véleményt mondani, de nagyon-nagyon biztató...
Spányik Balázs
2005. október 12. 1:09
Kaptunk ma végre egy teljest (európai Premium Edition), és az a jó hírem van, hogy testre szabható telepítő van benne! Tehát mostantól felrakhatom csak a Burning ROM-ot! Istenkirálycsászár!
VINIKOR
2005. október 20. 14:03
Lehet tudni mennyibe fog kerülni a nero7 ? Valaki használ már nem demó verziót (szerkesztőségen kívül)?
Lalo
2005. október 20. 17:11
Ha jól tudom, október 26-ra módosult a végleges megjelenés. Az összeg is akkor fog kiderülni.
Spányik Balázs
2005. október 20. 19:08
Bruttó 19900 Ft a dobozos Premium, tehát amiben minden benne van.
VINIKOR
2005. október 20. 22:14
ProFiler
2005. október 21. 6:09
Kinnt
47 Euro lett csak a Nero 7 Premium!

Így már megvásárolható.
Ciao.
Lalo
2005. október 21. 17:08
És aki teheti, az nem itthon fogja hagyni a pénzét! Átszámitva 11.900 Ft körül van, nálunk meg 20 ezer. Az ÁFA különbség ennyit azért nem jelenthet!
ProFiler
2005. október 21. 17:31
A kinti is áfás ár.
Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. október 21. 17:33
A "kintit" hogy érted? Ausztriában ennyi, vagy a neten ennyi?
Spányik Balázs
2005. október 21. 18:00

A hazai bruttó nagyker (!) ára 15250 Ft.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. október 21. 18:05
Mindenképpen a neten érdemes megvenni. Szerintem. 18-alatt nemigen lehetne itthon megkapni. Annyit meg azért nem ér ...
Spányik Balázs
2005. október 21. 18:31
Dehogynem ér annyit! Hihetetlen mi mindent hordtak benne össze!
ProFiler
2005. október 21. 18:57
Szerintem is megér max. 50 Eurot.
@ MD:
Kisker üzletben, Németországban. Ausztriában egy 10-essel többért találtam csak.
Ciao.
Shia-ko
2005. október 21. 19:09
Azért a különböző részeinek használhatósága nem igazán meggyőző számomra, illetve a lemez író részén kívül csak a vision express-t próbáltam, ami gyors, de szerintem kritikán aluli eredményt hozott.
juhi
2005. október 23. 18:12
Feltettem a Nero 7-et. A Vision Expressel próbáltam mpeg2-ből DVD formátumot készíteni. Leállt hibával. Le szedtem és felraktam a hatost verziót.
Ismét megpróbáltam átkódolni, de nem sikerült. A videófile hozzáadásnál egy pillanatra végigszalad a csík, de nem jelenik meg a bal ablakban sem és alul sem jelent meg a csík, hogy hány giga. Magyarul üres maradt minden.
A Nero 7-tel talán leszedett valamit?
Újra telepítsem az XP-t, vagy van megoldás?
A válasz sürgős lenne.
Köszi
juhi
Ne idézz be előtted íródott teljes hozzászólást! <PF>
Halasi Miklós
2005. október 23. 18:29
Vagy a videófájlod sérült volna meg?
juhi
2005. október 23. 18:38
Mindegyik?
juhi
PPeter
2005. október 23. 18:41
Ha telepítettél mindeféle kodeket, esetleg valami kodekpakkot, az tud ilyet művelni, ha megborítja a teljes filter-mechanizmust az XP alatt.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.