Gigah3rtz
2005. május 9. 6:46
Kedves Szerkesztőség!
Azt vettem észre, hogy mostanában
nagyon-nagy a pangás a sokunk által szeretett fórumon! Mivel az Önöké a fórum (!), és azzal egy kicsit kötelességük a sorsa, így meg is tennének (szinte) mindent hogy jó legyen a fórum!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Önök ezen szerintem úgy segíthetnének, hogy a PCW újságban 2-3 havonta (min) reklámozzák a fórumot az újságban, és írnak a közeljövőben róla egy cikket!
Remélem tanácsomat megfogadják és a sok haszontalan(?) reklám mellet ezt szívügyüknek fogják tekinteni!
Üdv: G!g@h3rtz^
eremit
2005. május 9. 7:03
A reklámok nem teljesen haszontalanok.
- Felhívják a figyelmedet olyan dolgokra, amikről egyébként nem tudnál.
- Nem kötelező megvenni az ajánlott holmit.
- Akit nem érdekelnek, zavarnak, az átugrik a reklámokon.
- Nélkülük a lap 2-szer ennyibe kerülne, tehát az többi infóhoz drágábban jutnánk hozzá.
- A túl sok és erőszakos reklám tényleg zavaró lenne.
-(Sajnos) fogyasztói társadalomban élünk = nem igényeket elégít ki, hanem igényeket támaszt.
Adani
2005. május 9. 8:23
Én is észrevettem a pangást, de remélem csak átmeneti. Betudható pl: az átállásnak. Ha pár héten belül rendeződik a dolog, akkor ez volt a gond.
Athos
2005. május 9. 8:32
Napi 400-500 hozzászólás született eddig. Én ezt nem nevezném pangásnak.

Az elképzelhető, hogy még nem pörgött fel annyira, mint a régi, de ez annak is betudható, hogy sokan még a régi fórumban kérdeznek. Volt olyan, hogy valaki tegnap nyitott ott új témát, pedig a tájékoztatóban világosan benne van, hogy már itt kezdeményezzenek. Persze az újságban egy kis reklám nem ártana. Biztos segítene.
Gigah3rtz
2005. május 9. 8:33

:naherrolvanszo: B)
Athos
2005. május 9. 8:38
Elosztottam! B)
Ma lesz 5 napja. 2036 / 5 = 407,2
Viszont ha beleszámoljuk, hogy indulás után csak 1-2 órával kerültek ki a tájékoztatók, akkor már is jobb a helyzet.

Hé! Közben kiszerkesztetted magad, így nem látszik mire válaszoltam.
Gigah3rtz
2005. május 9. 8:44
kori
2005. május 10. 15:56
A pangásnak más okai is lehetnek. Én pl. néha napokig csak olvasgatom a fórumot,mert mások jól megválaszolják azokat a kérdéseket amire én is tudnám a választ. Ismételni és esetleg hülyeségeket válaszolni nem szeretnék,gondolom más se. A másik dolog,hogy nagyon sok témát kitárgyaltunk a régi fórumban újdonságot nehéz már találni. Bár egynéhány régi topikot még azért lehet kivesézni.
MOSAIC
2005. május 10. 17:44
Vagy egyszerűen nem érünk rá, nincs időnk most fórumozni!
Legalább is azért nem látogatom mostanában a fórumot, mert sok a munkám!
Majd beindul az új fórum is, a régivel se volt másképp!
Adani
2005. május 11. 8:43
Ebben lehet valami, majd nyáron fog fellendülni akkor. Majd meglátjuk.
ordító egér
2005. május 11. 9:05
Azt hiszem a régi fórumban már leírtam egyszer.
Belterjessé váltunk kissé.
A fórum címe (Segélyvonal) nem igazán takarja a lényeget. Eben a formájában inkább olvasói klub.
Sokat elmond, hogy a leglátogatottabb témák egyike az Avatar mánia. Persze bármiről cseveghetünk, ami legalább két embert érdekel, de ahogy elnézem aki szakmai segítséget vár, annak nem keveset kell időnként várnia.
Lehet hogy ez így nyersnek tűnik, de gondoljátok végig. Attól hogy ünnepeljük magunkat, a probléma még él.
Adani
2005. május 11. 9:28
Sokan még a régi fórumba is írnak, nem olvassák a tájékoztatót, de sok problémát már megoldottunk, de ha valakinek gondja van, azt tapasztaltam itt kap segítséget előbb vagy utóbb.
TheSaurus
2005. május 11. 10:27
Nem lehetne a hozzászólásokat is ellátni valami prioritásjelzővel, mint az emileket? Hogy ui. egy sürgős kérdésnél villogjon a téma címe, ilyesmi. Meg esetleg kiszűrni, hogy a "Haláli", "Egyetértek" jellegűek max. normál jelzést kaphassanak...
Chabi
2005. május 11. 13:03
IDÉZET(MOSAIC @ 2005. May 10., Tue 18:44)
Vagy egyszerűen nem érünk rá, nincs időnk most fórumozni!
Most van az érettségi időszak, sokan biztos nem a fórumra figyelnek.
warynski
2005. május 11. 19:43
IDÉZET(ordító egér @ 2005. May 11., Wed 10:05)
Belterjessé váltunk kissé.
A fórum címe (Segélyvonal) nem igazán takarja a lényeget. Eben a formájában inkább olvasói klub.
Lehet hogy ez így nyersnek tűnik, de gondoljátok végig. Attól hogy ünnepeljük magunkat, a probléma még él.
Azt hiszem igazad van...
Lehet, hogy a kódnak is van valami köze a dologhoz?
(bár most épp nincs kód, és nem akarom a vitát feleleveníteni)
Az "olvasói klub" nagyon találó kifejezés.
Ettől persze még lehet szeretni ezt a fórumot...
Adani
2005. május 12. 10:32
@Chabi
Igaz és jövő héten kezdődik a vizsgaidőszak is, akkor is sok embernek más dolga lesz.
benkovics
2005. május 12. 16:43
Miért?
Szerintetek tényleg kevés ötszáz hozzászólás naponta? Ezt nem is értem.......
Szerintem nem pang a fórum!
ProFiler
2005. május 12. 18:12
Természetesen nem karácsonyhoz kell hasonlítani...
Ciao.
ordító egér
2005. május 15. 8:56
IDÉZET(benkovics @ 2005. May 12., Thu 17:43)
...
Szerintetek tényleg kevés ötszáz hozzászólás naponta? Ezt nem is értem.......
Nem csak az a lényeg, hogy hányszor szólunk hozzá, hanem az is, hogy hányan.
Ha az összes hozzászólás 3/4-ét ugyanaz a 10-15 ember hozza össze, akkor akár cseveghetnének is valamelyik chatszobában.
Pláne, hogy a hozzászólások jelentős része tulkp. baráti csevely és nem segítség egy problémára.
kori
2005. május 15. 9:31
Ez a fórum már régen nem csak szakmai dolgokkal foglalkozik. Szélesebb területet fog át, így azok is írhatnak ide akik csak csevegni akarnak valamilyen számítástechnikát érintő témában. Segítséget és a legtöbb hozzászólást továbbra is az a kb.50-100 regisztrált tag írja aki eddig is. Persze ezután is lesznek feltörekvő titánok akik javítanak ezen a helyzeten.
Adani
2005. május 15. 16:00
Igaazd van és érdemes megnézni, hogy a beregisztrált majd 8000 tag közül hányan írtak már hozzászólást. Meg fogtok lepődni. (vagy mégsem?)
Gigah3rtz
2005. május 15. 16:04
Nem lepődünk meg ^.^
benkovics
2005. május 15. 22:05
Persze, hogy nem lepődünk meg!
Hiszen vagyunk páran, akik itt töltjük a fél napunkat! Ha valaki kérdez, és tudunk, válaszolunk is! Ezért írunk többet! Azthiszem....
IDÉZET(Kori)
Ez a fórum már régen nem csak szakmai dolgokkal foglalkozik. Szélesebb területet fog át, így azok is írhatnak ide akik csak csevegni akarnak valamilyen számítástechnikát érintő témában. Segítséget és a legtöbb hozzászólást továbbra is az a kb.50-100 regisztrált tag írja aki eddig is.
Így igaz! Azért nem semmi, hogy valahol találsz 50-100 embert, akik minden anyagi érdek nélkül, önzetlenül segítenek!
Putty Mutty
2005. május 16. 1:06
Lehet,hogy hülyét kérdezek.
Miért kell lezárni a régi fórumot ? Annak technikai akadálya van,hogy azt folytassuk itt az újon ? Ha folytatni a régit már nem lehet,akkor itt újra megnyitjuk ugyanazt a témát ?
A pangás oka lehet ez is.
sirfrancisd
2005. május 16. 1:11
Most keményet fogok mondani, és lehet, hogy sokan leszednétek a fejem is érte, de akkor is kimondom; ez a mai világ, és tipikusan a magyar ember érdektelensége is egyben, néhány múltba visszanyúló dolog mellett is. Elfásultak idehaza az emberek. Mit is szóljunk, ha egy focimeccsre, vagy bármely más anno populáris eseményre is max. pár tízen fő megy el. Az emberek jobban szeretnek a TV előtt pöffeszkedni, és "valóságshowkat" nézni. Legyünk őszinték magunkhoz, az a generáció és népréteg, akinek ez a fórum az érdeklődésére számíthat, egy jobb közegből kerül ki, nem a slumból, és sajna a műveltebbjéből túlzottan is kevés van...

, valószínűleg ezért is látogatottabb egy pocskondiázó weboldal.

De hibás ezért a magas internetköltség, a géppel való lefedettség viszonylag alacsony száma, és a szokás is, ill. még a jó bornak is elkellne a cégér.
kori
2005. május 30. 19:17
Greene
2005. május 30. 19:18
MD nem is lesz. Sam. Joe pedig le lett támadva még a régi fórumon, és közölte, hogy ő többet nem ír ide...
kori
2005. május 30. 19:21
Na, ez a fórum sem lesz már a régi. Nagyon, nagyon sajnálom.
Greene
2005. május 30. 19:23
Sajnos sok feszültséget váltottak ki az új fórumra való átállás körül történtek...
Nekem is nagyon hiányoznak... még jó, hogy van MSN
Ja, és MD-t is olvashatod a PCW-ben
warynski
2005. május 31. 13:21
Tényleg nagyon hiányolom MiniDisc-et és SamJoe-t. Jó lenne ha valahogy egyszer mégis visszatérnének.
De annélkül, hogy temetni akarnám a fórumot, az az érzésem, hogy nemcsak az ő távollétük miatt változott meg a helyzet.
Csak egy példa: írok valami problémáról, és napokig senki nem reagál. (Ilyen régen nem volt.) Mit tudok tenni, megkérdezem mondjuk a HWSW-én, és érdekes módon, fél órán belül válaszolnak. Szerintetek más mit csinál hasonló helyzetben?
Greene
2005. május 31. 13:50
Rossz a fórum struktúrája. Meg se nézem az alfórum alfórumának az alfórumát. Ráadásul az új hozzászólások is megmaradnak mindig, így sosem tudom melyik az új hsz. és melyik a régi.
Régebben (úgy értem a régi fórumon) volt affinitásom végigolvasni mondjuk egy témakört a témák miatt, de most már annyira szét van szedve, hogy nincs kedvem
warynski
2005. május 31. 18:16
IDÉZET(Greene @ 2005. May 31., Tue 14:50)
Rossz a fórum struktúrája. Meg se nézem az alfórum alfórumának az alfórumát. Ráadásul az új hozzászólások is megmaradnak mindig, így sosem tudom melyik az új hsz. és melyik a régi.
Egyetértek. És csak nagyon halkan mondom, mert már többször szóvátettem: hiányzik a korábbi fórumban használt Üzeneteid megtekintése lehetőség. (Vagy valami, ami ezt pótolja.)
Ezzel együtt, ez nem lehet oka a csökkenő látogatottságnak.
nortol1
2005. május 31. 19:20
Őszintén szólva, ez az új forma tényleg átláthatatlan a régihez képest. Miért kell egy jó és bevállt dolgot megváltoztatni csak mert nem halad együtt a korral?
Mióta ez az új fórum van, azóta hetente egy-kétszer nézek csak be. Elötte végig olvastam az összes új hozzászólást, most meg szinte semmit, mert minden átláthatatlan. Az egész elvesztette a PCWORLD-os fílingjét, ráadásul az ember teljesen elveszik a fórumban. Szinte biztos, hogy velem együtt sokan mások is jobban hanyagolják a PCWORLD fórumot mostanában, többek között, az általam is leírt okok miatt. A kevesebb és ritkább probléma megoldásoknak egyenes következménye az, hogy mindenki keres magának egy másik fórumot.
Sokan nem fogják már magukat törni azért, hogy a fórum kódja miatt vegyék meg az újságot. Én is ezek közé tartozok. Számomra már vagy egy fél éve nem sok újat adott az újság, ellenben a kód miatt megvettem. A múlt hónapi lapot már megsem vettem, mert nem láttam értelmét annak, hogy egy olyan fórumba vegyek belépőt kb. 1500 Ft.-ért, ahol az életet már csak néhány ember tartja fennt.
Az egész akkor kezdődött, mikor belett vezetve a kód. Most pedig véleményem szerint az új fórum behozásával megtörtént az akasztása a fórumnak. Lehet, hogy hosszú lesz az agónia, de egyszer vége lesz, mint a CP fórumának.
Nem vitázok senkivel sem, mert nem a vita kedvéért szóltam hozzá, csak a véleményemet akartam kinyílvánítani arról, ami itt folyik.
Amíg lehet, addig használom az ingyenes hozzászólás lehetőségét, ha pedig már ez se lesz, akkor pedig üdvözlet mindenkinek.
Chabi
2005. május 31. 19:42
IDÉZET(nortol1 @ 2005. May 31., Tue 20:20)
...Elötte végig olvastam az összes új hozzászólást, most meg szinte semmit, mert minden átláthatatlan. Az egész elvesztette a PCWORLD-os fílingjét, ráadásul az ember teljesen elveszik a fórumban.
Amikor régi fórum is beindult, akkor az is új volt mindenkinek.
Idővel megszoktuk a használatát. Értem hogy most rossz így a régi után, de ha sokat jársz ide megszokod ezt is.
kori
2005. május 31. 19:48
Hát ez az amitől félni kell. Ezt a fórumot már nem kellene kóddal ellátni, mert tovább is csökkeni fog a hozzászólók száma. Így egyetértek nortol1 hozzászólásának nagy részével.
warynski
2005. május 31. 21:35
Nem állítom, hogy mindennel egyetértek amit nortol1 írt.
De nem is ez a lényeg.
Ez csak egy lehetséges válasz lehet arra, hogy miért lett a fórum tök más, mint korábban volt.
Hogy őszinte legyek, én drukkolok, hogy ez a fórum a régi színvonalon és intenzitással működjön és a hangulat is legyen a régi.
De pesszimista vagyok...
Zazu
2005. június 1. 18:20
Visszatérve az eredeti témához, valóban soha nem látott pangás van. Mivel nekem otthon nincs internetem, ezért csak a mai napról tudok beszámolni. (munkahelyem van) Ilyenkor egész nap a neten vagyok, persze ha dolgozni kell....
A fórum fénykorában egyszerre több felhasználó is bent volt. Ma, egész nap itt lógok, elvétve volt 2-3 ember bent egyszerre. A legtöbbször egyedül voltam. Hogy mi ennek az oka, nem tudom. De aki nem hiszi, nézze meg a saját szemével, hogy egy nap hányan vannak bent.
U.I.: Erről beszélek:
" 1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (0 vendég és 0 anonim felhasználó)
1 felhasználó: Zazu ".
Adani
2005. június 1. 18:47
De már vannak hárman. Most általános pangás van, de tavaly is volt egy hasonló időszak, még szerintem semmi sincs veszve.
kori
2005. június 1. 18:51
Annyi biztos, hogy a GameStar fórum látogatottabb és ...
ordító egér
2005. június 1. 19:07
Akkor most megismétlem.
Az a baj a fórummal, hogy bár segélyvonal a címe, a legnépszerűbb topicoknak a címhez semmi közük.
Egy számítástechnikával foglalkozó fórumtól az emberek zöme a témába vágó információkat, segítséget vár, amit nem itt, hanem máshol, (pl. HWSW, Prohardver, SG) kap meg.
Ehhez jött még az újsághoz kötött belépési kód is.
És Zazunak igaza van abban, hogy órákig kóvályoghat itt az ember anélkül, hogy bárkivel találkozna.
(Ettől egyenlőre maradok.

)
CSSANYA
2005. június 2. 20:09
warynski írta:
IDÉZET
Csak egy példa: írok valami problémáról, és napokig senki nem reagál. (Ilyen régen nem volt.)
Igaza van

IDÉZET
Monornetes vagyok (sajnos) és kíváncsi lennék van e rajtam kívül más a forumozók közül?
Május 15.-én kérdeztem a szolgáltatók topic-ban, és a mai napig senki nem reagált

pedig nem hiszem el, hogy egyedüli monornetes vagyok
(ugyanis érdekelne, hogy más milyen seb.-t mér)
Utonium
2005. június 2. 22:38
Szerintem ha lenne köztünk másik Monornetes, már biztosan reagált volna rá. De mivel valószínűleg nincs, így természetes hogy senki nem szólt hozzá. Az Axelerosok, Chellosok... stb. mégsem mérhetik le a Monornetes sebességüket.
Egyébként elárulom, hogy a régi fórumon is rengeteg olyan téma volt, amihez senki nem szólt hozzá. Csak ott annyiból volt jobb a helyzet, hogy létezett egy olyan lekérdezési lehetőség, hogy "Megválaszolatlan üzenetek megtekintése". Magamon kívül még tudom néhány emberről, hogy időnként rákattintott erre a címre és igyekezett valamiféle választ adni néhány elhanyagolt kérdésre, persze csak amennyire tudott. Ezen az új fórumon viszont kissé el van dugva ez az opció; a Keresés menüpont alatt kell egy hozzászólásszám alapján felállított listát lekérni. De a jövőben majd igyekszem néha megnézni, remélem mások is így tesznek.
Egy kicsivel korábbi felvetésre reagálva pedig azt szeretném mondani, hogy a fórum mappaszerkezete szerintem igenis átlátható és jó és ezt attól függetlenül mondom hogy volt bizonyos részem nekem is a kialakításában. Témákban altémák, azon belül is altémák - miért nem jó ez így? Otthon talán nem így rendezi a mappáit az akinek ez nem tetszik? Nálam pl. van Képek, azon belül Háttérképek, Tájképek, Saját képek... stb. és ezek közül is néhányban vannak még almappák is. Ha mindez nem így lenne, akkor a fórumot évekig kellene görgetni lefelé. Szerintem a felépítés is teljesen logikus. Most az egy dolog hogy a Segélyvonal 1-en mi mit szoktunk meg, de ha valaki újonnan jön ide, az állítom hogy ezen a fórumon sokkal hamarabb kiigazodik majd, mint az előzőn.
MOSAIC
2005. június 3. 8:35

Amikor elindult a fórum 2003-ban, akkor is ugyan ez volt mint most. Akkor én hónapokig csak kérdeztem, ismerkedtem a fórummal, a vezérlésével, a struktúrájával. Most annyi változott, hogy nem kérdezek, mert jórészt tudom a választ... segíteni pedig még azért nem "tudok", mert meg kell szoknom az új fórumot....

Jóval kevevesebb most az időm, mint 2003-ban... mivel akkor még nem dolgoztam, most meg igen...
Részemről ennyi... jönnek majd újak, kapnak segítséget....
Még sok a hiba a fórumon, de ha rendben lesz, akkor ugyan úgy fog virágozni, mint a régi! Megszokás kérdése....
Zazu
2005. június 3. 8:47
Ez a topic rendesen át lett szerkesztve! Én vállalom, amiket írkálok, más nem? Vagy van valami egyszerűbb magyarázata?
ProFiler
2005. június 3. 8:50
De vállalja mindenki. Mint én is azt, hogy kidobtam ebből a topikból a sok szemetet. Nem ez a fórum lényege. Meg egyébként is mondtam már, hogy OFF. Nem ártana, ha figyelembe vennétek a moderátorokat!
Ciao.
Zazu
2005. június 3. 8:52
Csak jelzem, és nem akarok bántani senkit, a fő oldalon a LEGFRISSEBB LEGNÉPSZERŰBB címek, többszöri frissítésre sem frissül. Így ha valaki benéz, csak azt látja, hogy még mindig semmi mozgás. Talán ez is lehet a viszonylagos érdektelenség oka.
Hogy kinek mi a szemét az azért erőssen szubjektív. De ha ilyen rendszerben kell élnünk, akkor alkalmazkodni fogunk.
csum-pi
2005. június 12. 22:50
Én a pangáshoz annyit szólnék a fórummal kapcsolatban, hogy én azért nem aggódom mától, mert eszembe jutott egy mondás:
,,Minden hatalmas vihart, nagy csend előz meg!''
ProFiler
2005. június 23. 14:10
Szerintem elég rendesen "beindultunk"!
Ciao.
Adani
2005. június 23. 15:10
Szerintem is. És örülök, hogy MiniDisc is visszatért a fórumra.
nascar
2005. június 23. 16:08
IDÉZET(csum-pi @ 2005. Jun 12., Sun 23:50)
,,Minden hatalmas vihart, nagy csend előz meg!''
"Ki szelet vet, vihart arat!"
Tényleg örvendetes Minidisc visszatérése!
Én egy percig sem féltettem a fórumot.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.