Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Mi legyen a Teljes Verzió?
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > CD/DVD melléklet
Oldalak: 1, 2, 3
Papp Norbert
Szerintetek mi legyen a Teljes Verzió? question.gif
Chabi
Szerintem ezt nem mi dötjük el roll.gif
TheSaurus
"...ezt nem mi döntjük el... "
Nem ismerem ezt a progit, de a neve alapján valami MS termék lehet. twisted.gif
benkovics
thumbsup.gif
Csak sajnos Chabinak van igaza! Mert szerintem olyan progit kapunk, amilyen szerződést tudnak kötni! Az eddigi tapasztalatok alapján, nem rossz programokat kaptunk! Szerintem legyen meglepetés! cool.gif
Spányik Balázs
Hát igen, ez ritkán kívánságműsor. Bár egyszer volt, hogy egy ötletből mentünk utána a programnak, ha emlékeztek még a morfolós progira. Azt Utonium ajánlotta, kipróbáltuk, megtetszett, és egy kicsit rágtuk a fejlesztők fülét, mire beadták a derekukat.
Greene
Azért szerintem meg vagyunk hallgatva. Utival egyszer kértük a Sacred demóját, és a következő mellékleten fent is volt (ki is emelték, hogy olvasói kérésre). Persze az nem teljes verzió, de azért jól esett, hogy meghallgatták a kérésünket. cool.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
A demo az más. Most a full verzióról van szó. ani_wink.gif
Greene
Tudom, én is ezt írtam. ani_wink.gif
Bencce
Balage mesélj már egy kicsit, hogy hogy mennek ezeke a dolgok, már ha nem üzleti titok.... Mindig megkapom az ujságot, és ugyebár nagy betükkel ki van írva a teljes verzió, és soha nem valami gagyi program. NOD, Panda, ACDSee meg mittomén.... Hogy tudjátok őket rávenni, hogy adják már ingyen a cuccot? Ezen mindig olyan sokat szoktam a reggeli mellett filózni.... (ugyanis apukám már reggel kiüríti a postaládát smile.gif )
Papp Norbert
Szerintem a CorelDRAW jó lenne teljes verziónak. thumbsup.gif ani_wink.gif blush.gif
Utonium
És kifizetnél a lapért több mint 100.000 Ft-ot? Mert ha igen, akkor nyugodtan jöhetnek az ilyen ötletek. Sőt, kiadok én is egy számítástechnikai magazint, ha kell akár egy példányban is. De csak előfizetni lehet rá 150.000-ért! Viszont garantálom hogy benne lesz a CorelDRAW 12. ani_wink.gif

Na de most komolyan; szerintem ide építő jellegű, megvalósítható ötleteket várnak. A vicces topik itt található.
Spányik Balázs
IDÉZET(Bencce @ 2005. szeptember 17., 22:35 - szombat)
Balage mesélj már egy kicsit, hogy hogy mennek ezeke a dolgok, már ha nem üzleti titok...

Kétféle módon történhet: vagy ők keresnek meg azzal, hogy nincs-e kedvünk sok pénzt hozzájuk vágni cserébe egy teljes verzióért, vagy mi rágjuk a fülüket hosszú hosszú heteken át, hogy licencelnénk ezt vagy azt, légyszi, légyszi, légyszi -- aztán vagy beadják a derekukat, vagy nem. (Az ACDSee tipikusan az utóbbi eset volt.)

Az elmúlt hónapok tényleg jól összejöttek, de azért ne vegyétek ezt alapnak. Próbálkozunk, néha szerencsénk van, néha nem. CorelDRAW 12 kiváló ötlet, térjünk vissza rá 5-6 év múlva. Egyébként érdemes benézni a Codrához, jó pár kedvezményük van jelenlegi Corel termékekre!
Neo
Szerintem más alternatív megoldás is létezik(het)!

Van egy ötletem:

A Tegyük fel adva van Gipsz Jakab cége, aki egy "mittudomén" programot forgalmaz.
B PcWorld szerkesztősége.
C Előfizetők (és csakis az előfizetők).

B elmegy A -hoz pitizzzni, hogy X% -l adja olcsóbban a "mittudomén" programot C -nek. Ezután C igazolja, hogy ténylegesen az újság előfizetője és A -tól megveszi a "mittudomén" programot kedvezményesebben.

Végül mindenki jól jár, mert A eladja a termékét, B növeli az előfizetők számát és C is, aki olcsóbban jutt hozzá a termékhez. Ráadásul B tényleges kiadása kevesebb lesz, megoszlik B és C között.

hmm.gif
winshark2005
Szép meg jó hogy ti teljes verziónak tüntetitek fel azt a progit amit feltesztek. De hol a kód?Ő rákérdez de én nem tudom megadni (nincs netem). Tudom hogy nektek sokba kerülne meg minden. Megoldás szerintem az lehetne hogy kiválasztani egy középkategóriás progit amihez nem drága a kód + a licenc. twisted.gif
Spányik Balázs
Hát, az attól még teljes verzió, nem csak mi nevezzük annak. Sajnálom, megint csak azt kell mondjam, hogy az olvasók túlnyomó többségének van internete, és nem probléma számukra a regisztrálás. A másik felének többsége is feltalálja magát szerintem. ani_wink.gif Harmadrészt, nincs olyan, hogy olcsó: mindennek annyi az értéke, amennyiért adják, és amennyiért még meg tudjuk venni.
Neo
Balázs, ennyire tré az ötletem, hogy 0 a válaszod question.gifexclamat.gif
Spányik Balázs
Nem, sőt, épp ellenkezőleg, nagyon jó az ötlet, és korábban alkalmaztuk is. Az a baj, hogy mostanában tulajdonképpen az A-k nem vevők rá, pedig tök jó ötleteink voltak. no.gif Mondok egy példát: Total Commander. Ahányszor próbálkozunk, annyiszor pattanunk le, pedig tuti nem adnak el itthon néhány száznál többet. Úgy meg lehet, hogy mondjuk 30-40%-kal olcsóbban elpasszolnának talán ezret, lehet, hogy többet is. Nem érdekli a német fejlesztősrácot.
nagygabor
Egyszer szivesen venném ha mondjuk a Total Commander lenne a teljes verzió. Mert engen idegesít már a sok nyomd meg ezt a gombot meg azt. És szerintem az nem is olyan drága.

(Persze 1000 meg 1 módja létezi annak, hogy eltüntessük a Total Commanderből a gombnyomkodást, de azért egy regelt verzió senkinek sem árt.)

Kérlek!
Spányik Balázs
IDÉZET(nagygabor @ 2005. szeptember 19., 13:51 - hétfő)
És szerintem az nem is olyan drága.

blink.gif ???
kissipos
IDÉZET(nagygabor @ 2005. szeptember 19., 13:51 - hétfő)
És szerintem az nem is olyan drága.

Hali!

Ha szerinted nem olyan drága akkor vedd meg. Szerintem az újságnak nem egy licenszet kell(ene) kifizetnie...

Egyébként meg Neo ötlete nem rossz, de ebben az esetben elég jelentős engedmény kell(ene), hogy megérje megvenni az újságot...

Azt meg szomorúan hallom, hogy sajna a szoftverkészítők nem "vevők" rá...
Neo
Balázs, kösz a választ és sajnálom, mert kihasználtam volna a lehetőséget.

@nagygabor
Kicsit logikátlan amit írsz...

Ha nem drága, akkor miért nem veszed meg? Nem hiszem, ha a PCW. szerkesztősége venné meg, nekik olcsóbban adnák!

Maximum te/mi járnák jól smile.gif

Gondold végig, amit Balázs írt - korábban már próbálkoztak megvalósítani a fenti ötletet, de nem jártak sikerrel, a német srácot nem érdekli-, akkor te miért töröd magad, hogy legálisan használd?

Nos, én eddig sem törtem nagyon ezen a fejemet... ezek után meg főleg nem!

Amúgy, szerintem a vállati szférában eladott darabszám bőven fedezi minden költségét. Az egyszerű felhasználó meg le van ****** sad.gif Ellenkező esetben igenis érdekelné, hogy több magánszemély vegye meg a termékét!
Spányik Balázs
Nem gondolom, hogy az van mögötte, hogy leszarja a végfelhasználókat. Azt sem hinném, hogy céges szinten túl sokat adna el a Total Commanderből. Inkább fél attól, hogy nem jön ki jól belőle, nem bízik a hazai forgalmazóban, nem tudja, mennyire számíthat rá, nem tudja, nem nullázza-e le a saját piacát azzal, ha csinál egy ilyen akciót.
nagygabor
!! NEO !!

Az előzö hozzászólásomért bocsi, de mikor nekiálltam írni, akkor még Balázs nem válaszolt. Közben dolgom akadt, és egy kicsit sokáig tartott. Utána már én is észrevettem, hogy mit írtam.
Erről ennyit.

Nem azt mondtam, hogy a totalcmd-t vegyék meg helyettem!
Csak próbáltam egy kicsit a többi felhasználó fejével gondolkodni.

Ennyi!!

u.i.: amúgy meg a cégnél a Total Commandert használjuk. Jegyzem meg legálisan!!!
Hoppá!!! MI?
Timer
Tulajdonképpen ez tényleg olyan helyzet, hogy nem nagyon van rá ésszerű megoldás, ami mindenkinek jó. Én anélkül, hogy bármilyen konkrét programért sírnék, inkább annyit mondok, hogy köszönjük meg a pc world-nek, hogy elfelejtettek már jó ideje ashampoo-s progikat adni. Tudom, ha nem tetszik, csinálj jobbat alapon sok támadást ki lehet védeni, én mégis azt mondom: az ashampoo progik nem értek egy kalap roll.gif sem...
Ehhez képest az ehavi teljes verzió tök jó (bár én nem használom).

Pc world crew! Olyan szoftvereket nem próbáltatok meg kialkudni, amit mondjuk magyarok fejlesztenek? Mittomén egy everest jól jönne, ha nem csak az ingyenest lehetne használni, hanem a lapon keresztül egy komolyabb verzió is a birtokunkba kerülne. Vagy például (nem magyar vonalon) egy zone alarm pro, például fél évig, vagy hasonlók. Ilyenekkel is elpattintanak benneteket?
Neo
@Balázs

Végig gondolva a dolgot simán benne van a pakliban, az amit írsz sad.gif A céges eladást nem véletlenül írtam. Sok cégnél megvásárolták a TC -t (nálunk is), viszont magánszemélyektől ritkán hallok ilyet. Ráadásul a frissítésért nem kell újból fizetni... ezért furcsa, hogy nem él a lehetőséggel!

@nagygabor

Sorry, de ne vedd támadásnak! Pusztán az, amit írtál, abból erre is lehetett következtetni. Nem voltál világos és egyértelmű! Lásd: kissipos hozzászólását is. Még egyszer bocsi!
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(Neo @ 2005. szeptember 19., 18:21 - hétfő)
... viszont magánszemélyektől ritkán hallok ilyet ...

Akkor egyet hallhatsz már is: Én még az 5-ös verziónál megvettem. smile.gif
kori
Én úgy vélem, hogy azért az egy plusz kattintásért kár pénzt adni érte. twisted.gif Ki lehet bírni. Az ACD See5 az utóbbi idők legjobb teljes verziója. smile.gif
Neo
Bizonyos esetekben azonban tényleg ér annyit a program, hogy hajlandó fizetni érte az ember! 1-2 példa: Nod32; MoBiMouse Plus stb. Általában igyenes programokkal szoktam operálgatni pl. CCleaner stb.
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(kori @ 2005. szeptember 19., 18:27 - hétfő)
Én úgy vélem,hogy azért az egy plusz kattintásért kár pénzt adni érte.

Ez lehetséges, de a program nem valami kifizethetetlen összegbe kerül, és én így ismerem el a programkészítő munkáját, hogy megveszem a szoftverét, ha már egyszer nagyon bevállt. ani_wink.gif
kori
Úgy finomítanék a dolgon, hogy azért a plusz kattintásért kár lenne teljes verziósként lemezre tenni. ani_wink.gif
Neo
Szerintem a hangsúly nem a plusz kattintáson van, hanem a 30 napon! rtfm.gif
Spányik Balázs
IDÉZET(kori @ 2005. szeptember 19., 18:27 - hétfő)
Én úgy vélem, hogy azért az egy plusz kattintásért kár pénzt adni érte.

Elég szűklátókörű álláspont. Amikor megveszek egy shareware programot, sosem a plusz kattintásért vagy a 30 napért adok ki rá pénzt. Hanem azért, mert értékelem az évek alatt belefektetett munkát, azt a számos funkciót, ami segít nekem a saját dolgaimban. A fejlesztőt fizetem meg a szoftver mögött, nem egy panelt meg egy gombot. Erre mondtam már a BSA témában (és nem szeretném, ha ebből is az lenne, előre szólok), hogy borzasztó erkölcsi szakadék van a fórumozók között. no.gif
kori
Erkölcsi szakadék az van, de a többség megbirkózik vele. cool.gif Mindenki el tudja dönteni, hogy melyik programot veszi meg és melyiket nem. ani_wink.gif
Bencce
Ja úgyhogy psssszt!
Létre kéne hozni egy fórumot ahol mindenki kiöntheti a véleményét az illegális szoftverhasználatról mert minden topicban lassan előjön.

Na új téma: Igaz Balage hogy a CD-s ujság nem néz szép jövő elébe? Vagy csak álmodtam? (Néha nem tudom mit álmodok és mit nem, de mintha buszon mentem volna és az ujságban olvastam volna.)
google
Szerintem itt a fórumon olvastad. Biztos így is van. Nem hiszem, hogy túl költségkímélő kétféle nyersanyagot csatolni a lapszámokhoz.
Tar
Szerintem, sajnos itt is kezd az a mondás beigazolódni, hogy "Ma adom a kisujjamat, holnap a karom sem elég". annoyed.gif
Halasi Miklós
Szerintem a legközelebbi teljes verzió az Opera lesz majd. laughing.gif
Darcy Tucker
Annak egy hónappal ezelőtt még örültem is volna. biggrin.gif
Spányik Balázs
Fogadjunk, hogy a konkurencia következő számának címlapján rajta lesz így?! angry.gif

A CD-s szám valóban nem néz szép jövő elé. Az illegális szoftverhasználatról pedig nem a szívét kell kiöntenie mindenkinek, hanem felnőni a probléma megoldásához. roll.gif
Zazu
Mielőtt levennétek a fejem, csak ötlet szinten mondom.

Lehetne pl. egy jó levelező program, mondjuk a The Bat. Vagy akár az Incredimail, ha jól írom a nevét. Hab lenne a tortán, ha még magyarul is tudna. A denevérhez van, azt tudom.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Tud magyarul az Incredimail. Folyamatosan csinálják a honosítást a különböző buildekhez.

Itt a lapja.
Darcy Tucker
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. szeptember 21., 9:42 - szerda)
Fogadjunk, hogy a konkurencia következő számának címlapján rajta lesz így?! angry.gif ...

Semmi kétség. Múltkor a Konfabulatort láttam az egyik újság címlapján mint teljes verziós ajándékprogram.
google
És ezúttal sokan el is fogják hinni. tongue.gif
Darcy Tucker
Szerintem, aki egy hangyányit is képben van, az nem fogja ilyen könnyen bevenni a dolgot. Legalább is remélem.
Utonium
IDÉZET(Zazu @ 2005. szeptember 21., 10:35 - szerda)
...Lehetne pl. egy jó levelező program, mondjuk a The Bat. Vagy akár az Incredimail, ha jól írom a nevét...

Az IncrediMail szerintem ingyenes, a Denevér pedig körülbelül annyiba kerül, mint a lap egy évre előfizetve, laughing.gif szóval nem tartom valószínűnek, hogy ezt fogjuk teljes verzióként viszontlátni a korongon. Viszont előbbit nyugodtan letöltheted, sőt, ha gondolod ajánlok még pár nagyon jó és ingyenes levelezőprogramot.

Én egyébként úgy vagyok vele, hogy nem tartok feltétlenül igényt egy fizetős programra. Olyanra pedig mint az Ashampoo termékei, vagy a Hip-hop Ejay pláne nem. Sokkal többre értékelem a ténylegesen használható és hasznos programokat, még akkor is ha azok ingyenesek. Örülök neki, hogy van valaki a Szerkesztőségben, aki szépen felkutatja nekem ezeket és végül áldásos munkája megkoronázásaként a korongra, majd hozzám kerül. Az e havi szám speciel bővelkedett ilyenekben. Példaként hoznám fel az Autoruns 8-at, a Cryptainer LE-t, vagy a WYSIWYG Web Buildert, de most az eredetileg fizetős ACDSee 5 is szép ajándék volt (bár én nem használom). Ugyanilyen remek húzás volt a NOD32 állandó szerepeltetése is, most így kissé megkésve gratulálnék hozzá. Azt viszont sajnálom, hogy az AV Bros. Page Curl Pro 2 nem teljes verzióként szerepel, de persze megértem hogy nem rakhatnak fel olyan alkalmazást a mellékletre, ami többe kerül, mint maga az újság.
Szóval összegzésképpen úgy gondolom, hogy egyre jobb programokkal igyekeznek a kedvünkben járni. Viszont őszintén megmondom: a legjobban annak örülnék, ha nem csak egy-egy morzsát szórnának elénk, hanem minden hónapban ráfeküdnének valamilyen témára az illetékesek. Hogy mire gondolok? Zazu ugyebár levelezőprogramot szeretne. Nos, lehetne mondjuk a jövő havi mellékletnek egy Levelezők szekciója, ahová összegyűjtenek legalább 4-5 ingyenes levelezőprogramot, azokat, amelyeket a legjobbnak ítélnek (pl: Eudora, Pegazus Mail, IncrediMail, ThunderBird... stb.). Amelyikhez van elérhető magyarítás, azt szintén feltennék mellé a korongra, ezt ugyanis sokan igénylik. Azután a rákövetkező hónapban esetleg a tűzfalak kerülnének terítékre... és így tovább. Ezzel kapásból az újságban is ki lehetne tölteni 3-4 oldalt, mégpedig a programok összehasonlításával, vagy ha úgy tetszik tesztjével. bulb.gif Hülyeség?
Kovács Gyula (MiniDisc)
Az IncrediMail igazából nem ingyenes, de mégis az. Olyan, mint a NetTransport, hogy minden funkciója működik, de ha az extrákat is igénybe szeretnéd venni - az IncrediMail esetében a weboldalukról letölthető levélpapírok, e-mail érkezés jelző figurák, skinek, illetve a levélpapír készítő - akkor meg kell venni. smile.gif Márpedig az Incredimailnek igazából ez a lényege ... ani_wink.gif Ettől (is) más, mint a többi.
Tar
Utonium! Ez véleményem szerint, nagyon jó ötlet!!
Bizzunk benne, hogy a szerkeztőségben is így gondolják,és elgondolkodnak a megvalósításán. yes.gif
Athos
IncrediMailhez akkor is tölthetsz le kiegészítőket, ha nem vetted meg. De pénzért meg lehet szabadulni a kimenő levelekhez hozzáillesztett reklámtól. Egyébként elő lehet fizetni egy premium szolgáltatásra is. Ezért sokkal szebb levélpapírokat, smileykat kap az ember.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Igen, tölthetsz le, csak nem használhatod! biggrin.gif
Athos
Hogyne használhatnám. Simán! Otthon is szedek le időnként levélpapírokat. Mondom: van egy ingyenes halmaz. Ha ennél több kéne, akkor fizetned kell.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.