GoodSpeed
2005. május 8. 18:05
A másik fórumról hoztam át ezt a témakört, mert ott nagyon népszerűnek bizonyult remélem itt is az marad
Painkiller
2005. május 10. 16:23
Ahogy mondod GoodSped
Egy kis gondom is volt vele: mindent megcsináltam és nem lett jó, pedig lecseréltem az összes fájlt! Mi lehetett a hiba?
fapuma
2005. május 13. 14:50
Mi nem jó?
Picit pontosíts, kérlek!
Az ikonok? Az ablakok+tálca?
fredpery
2005. május 13. 16:34
Olvasd el BENKOVICS leírását, ott lépésröl lépésre le van írva minden! A segédprogramokat, és a lecserélendő (MŰKÖDŐ!) fájlokat is megtalálod! Ha végig követed működnie kell!
http://desktopverseny.uw.hu/(tippek-trükkök)
benkovics
2005. május 13. 23:41
IDÉZET(fredpery @ 2005. May 13., Fri 18:34)
Olvasd el BENKOVICS leírását, ott lépésröl lépésre le van írva minden! A segédprogramokat, és a lecserélendő (MŰKÖDŐ!) fájlokat is megtalálod! Ha végig követed működnie kell!
http://desktopverseny.uw.hu/(tippek-trükkök)
Csak egy kis pontosítás! Valóban a Desktopverseny honlapon van, de a cikket Fapuma írta! Szóval neki a hála!
eremit
2005. május 14. 6:27
@benkovics
Viszont a Te szép honlapodon van, így Neked is ugyanannyi köszönet, mint fapumának, a klassz leírásért!
benkovics
2005. május 14. 6:34
Köszi!
Ez nagyon jól esett!
fredpery
2005. május 14. 7:13
Ó, bocs a figyelmetlenségért!
Csatlakozom Eremithez.
M S mester
2005. május 15. 15:28
Sziasztok!
Egy kérdésem van csak Fapuma leírásával kapcsolatban. Nem egészen értem, hogy evvel a Replacer nevű programmal hogy kell lecserélni az uxtheme.dll-t. Próbáltam, de nem ment.

Utólag: már megoldottam
Windows_3.1
2005. május 26. 17:20
WindowBlinds-ről mi a véleményetek? Vagy csak ingyenes megoldás jöhet szóba?
google
2005. május 26. 18:07
Szerintem megéri lecserélni az uxtheme.dll-t, parancssorból könnyű és utána azt teszel fel rá, amit akarsz.

Ingyen.
fredpery
2005. május 26. 18:26
Én csökkentett módban cseréltem le, ahogy a régi fórumban le volt írva! Nekem így tünt a legegyszerűbbnek. Utána meg olyan témát használsz amilyet csak akarsz!
Windows_3.1
2005. május 26. 19:11
1. Fapuma! Néztem az oldalad, arra lennék kíváncsi, h az általad felrakott képen melyik skint használod a Rainmeterhez. Egyébként nagyon jó lett!
asztal2.jpg2. Az az uxtheme.dll csak SP2-es windowshoz jó? SP nélküli winhez hol találok?
google
2005. május 26. 21:26
Keresni kell, külön van az SP1-eshez is, és szerintem Service Pack nélkülihez is készült egykor.
( www.google.co.hu : uxtheme.dll + sp1 / sp2 vagy uxtheme.dll -sp1 -sp2 )
Windows_3.1
2005. május 27. 0:31
Találtam nonsp-set, de azt angol lapról töltöttem le. Minidisc honlapján sp1 és sp2-es van, de meg van jelölve, hogy hun. Ebből következtetek, hogy a nyelv sem mindegy. Ez igaz? Lehet angol uxtheme.dll-t magyar windowsra tenni? Mi ennek a következménye?
benkovics
2005. május 27. 1:00
Csak annyi, hogy nem fog működni! És hibaüzenettel leáll a windows-od!
Szóval, fontos a nyelv!
Windows_3.1
2005. május 28. 0:50
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét, felraktam az sp1-et, kicseréltem a dll-t, a grafika nagyon jó. Mondjuk a teljes GUI-t nem cseréltem le, egyelőre jó így is. A ChaNinja féle kurzorok is nagyon jók.
benkovics
2005. május 28. 7:37
Örülök, hogy tetszik!
fapuma
2005. június 4. 16:50
IDÉZET(Windows_3.1 @ 2005. May 26., Thu 20:11)
1. Fapuma! Néztem az oldalad, arra lennék kíváncsi, h az általad felrakott képen melyik skint használod a Rainmeterhez. Egyébként nagyon jó lett!
asztal2.jpg Köszi!
A skineket én készítettem(mások skinjeiből kiindulva).
Innen letöltheted.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 4. 19:39
Hy!
Az már tök minegy, hogy Home-ra, vagy Pro-ra van, nem?
uxtheme.dll pro winxp proffessional cz sp2!!!
Ezt találtam a gugliban, és nekem Home-om van...
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 4. 19:59
Mégsem...Kiderült, hogy csak SP1...Sehol sem találok Cseh SP2 es uxtheme.dll - t!
Nincs valami weboldal, ahonnan minden nyelvűt le leheet tölteni, vagy valami?
benkovics
2005. június 6. 6:03
Ez a feltört uxtheme.dll eléggé a határon van....
Nem hiszem, hogy valaki ezt összegyűjtené valahová...
Gigah3rtz
2005. június 6. 13:21
Hi! Ma mikor felkapcsoltam a gépet és betöltött a windows egyszerre csak arra figyeltem fel hogy a ChaNinja asztalstilus(megjelenés) eltünt, és nincs is benne a megjelenéseben..Ok..Újra rákattintottam a stilus fájlra és behozta ugyan a tulajdonság/megjelenést de nem volt hajlandó berakni a ChaNinja-t!! Újra meg crackeltem az uxthem-t de semmi...Ha egy szakértő segiteni hálá lennék
benkovics
2005. június 6. 14:55
Akkor sem, mikor visszacserélted az uxtheme.dll -t?
Mert az fura..... Biztosan lecserélted?
Gigah3rtz
2005. június 6. 16:27
Kétszer néztem meg
fapuma
2005. június 6. 16:53
Nálam is ezt csinálja, de nem a ChaNinja style-nál, hanem a JustTally-val.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 6. 17:11
@Gigah3rtz
Te crackelted meg, vagy csak lecserélted?
Gigah3rtz
2005. június 6. 20:53
benkovics
2005. június 6. 22:54
fapuma
2005. június 7. 17:22
A Replacer ugyanezt csinálja, csak macera és csökkentett mód nélkül.
@Gigah3rtz
Más style-ok mennek? Mert ha igen, akkor nem az uxtheme a hibás.
benkovics
2005. június 7. 20:03
Jaja! És ha elcseszte?
Csak azért írtam be...........................
GoodSpeed
2005. június 9. 18:38
IDÉZET("Fapuma")
Miután kigyönyörködtük magunkat, töltsük le az ingyenes GUIReplacer 1.4-es verzióját innen. Fontos, hogy ne az interneten máshol megtalálható 2-es verziót vegyük használatba, mivel az nem képes feldolgozni a ChaNinja által készített modult! Ezt a "modult" letölthetjük ChaNinja oldalának Themes(/ChaNinja)/System Mods mappájából; a legújabb verziója megtalálható az én weboldalamon is, itt.
Miután telepítettük a GUIR-t, csomagoljuk ki a Program Files\Madd Inc\GUIReplacer\Modules mappába a chaninja_module.zip-ben található dll fájlt. Ezután indísuk el a GUIReplacert, és ha mindent jól csináltunk, a jobb felső sarokban egy sötétkék alapon forgó, háromágú dobócsillag fogad bennünket. Ha ezt látjuk, nyomjuk meg az OK gombot, és dőljünk hátra. Ekkor a program elkezdi kicserélni a rendszerállományokban található grafikai elemeket a modul alapján, és ha végzett, szól, hogy újra fogja indítani a számítógépet. Ezt hagyjuk jóvá, és ne foglalkozzunk az újfent felbukkanó fájlvédelmi ablakokkal.
FONTOS! A program csak a Windows XP-n és a Windows Server 2003 rendszer SP1 nélküli változatán működik megbízhatóan! Ha mégis a Server 2003 SP1-et használnánk, akkor csak ikoncserélő programokkal tudjuk elérni az ezt megközelítő hatást, ezek közül ajánlhatom a Stardock IconPackager nevű programját vagy az ingyenes IconTweakert, melyekhez megfelelő ikonpakk megtalálható ChaNinja oldalán a Themes/(ChaNinja/)Icon Sets mappában. Ekkor azonban le kell mondanunk az új eszköztárakról és animációkról.
Szóval én ezt felraktam és lecserélt mindent, müködik is remekül, de az egy kissé aggaszt, hogy a replacer miközben dolgozott SP1 nek titulálta a rendszeremet, szóval ez amúgy biztosan teljes mértékben kompatibilis az SP2-vel? Nevezetesen arra akarok kilyukadni, hogy nem e cserél valamit vissza SP1-es állományra ezáltal növelve a rendszer esetleges sebezhetőségét ? Mert kissé aggasztana ha így lenne.
Ami idegesít még hogy az asztalon lévő ikonokat nem cserélte le csak a startmenuben:
http://kepfeltoltes.hu/050609/Image_2005-0...1949.22.125.jpg
Czikora Tamás
2005. június 9. 18:55
Nem tudom miez a ChaNinja örület.
WindowBlinds-ban annyi király skin van...
fapuma
2005. június 9. 19:02
@GoodSpeed
A 2. kérdésedre a válasz: TweakUI

Repair

Rebuild Icons, ugyanis a Windows ideiglenes tárolóba rakja az ikonokat, és képes akár hetekig onnan előszedni azokat a megjelenítéshez.(ugyanúgy, mint amikor néha a böngészőben nem frissül valaki avatarja.)
Az 1. kérdésre pedig a válaszom: ne aggódj.
A programot még az SP2 előtt készítették, de NEM a rendszerállományokat cseréli ki, hanem a benne lévő GRAFIKÁKAT, tehát a dll-ek, exék stb ilyen szempontból lényegtelen részeivel nem csinál semmit.(pl. biztonsági protokollok meg ilyesmi)
(A GUIReplacer az XP egyetlen rendszerállományát sem ismeri beépítve, csak a modulok alapján kicseréli azt a részüket amit kell, tehát még az esélye sincs meg hogy valamit régebbi verzióra cseréljen)
@Czikora Tamás
Amit a WindowBlinds csinál, arra mi is képesek vagyunk saját kezűleg, a ChaNinja-őrület pedig azért van, mert bármilyen más skinnel hasonlítod össze, ez milliószor jobban ki van dolgozva.
GoodSpeed
2005. június 9. 22:56
@fapuma köszi, megoldódott a tweakui tényleg remekül kezelte a problémát
fapuma
2005. június 10. 14:55
Nincs mit.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 10. 15:42
Akkor most nekem is segíthetnétek a gyengémben: milyen kulcsszóra keressek rá a gugliban az sp2-es uxtheme.dll-re? Elég magyarul, én majd lefordítom...
Zoli
2005. június 10. 16:12
Chaninja-s háttérképeket keresek, lehet valahonnan letölteni?
fapuma
2005. június 10. 16:41
@Davs
Ha jól tudom cseh Windowsod van?
Mert akkor pl. uxtheme.dll SP2 [cseh] (<-ide csehül vagy angolul).
@Zoli
Ahogy látom, ChaNinja oldala nem működik egy ideje.
Addig is, feltöltöttem a ChaNinja style-hoz tartozó háttereket
ide.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 10. 18:27
fapuma
2005. június 10. 18:54
Szerintem próbáld ki az angolt. Mi is azt használjuk.(
katt)
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 10. 19:06
Magyar windowson?
fapuma
2005. június 10. 19:20
Igen.
Eddig működik.(Legalábbis panasz még nem volt...

)
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 10. 20:21
Ha lecserélem az uxthemet, akkor még nem változik meg semmi, nem?
google
2005. június 10. 20:22
Nem. Csak ezután bármi olyan témát telepíthetsz, amit nem írt alá digitálisan a Microsoft. Utána már tényleg semmiség az egész.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 10. 20:42
Akkor már cse4rélem is...Uxtheme csere során kell újraindítani a gépet?
google
2005. június 10. 21:07
Hajjaj... de még mennyire
Örülj, ha ennyivel megúszod.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 10. 21:11
Az első lépések...
Megy ez!
Nagyon tuti!

IDÉZET(google @ 2005. Jun 10., Fri 22:07)
Örülj, ha ennyivel megúszod.
Ezt mire érted?
fapuma
2005. június 10. 21:41
Ha valaki rossz módszerrel próbálkozik(pl. úgy próbálja felülírni, mint egy sima dokumentumot), akkor sosem fog neki sikerülni.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 10. 22:20
Azt a bizonyos bejelentkező-képernyős logonui.exe-t hogyan is kell lecserélni?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.