Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: MP3 lejátszó firmware frissítése
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Digitális élet, otthon > TV, házimozi, médialejátszó, projektor
Oldalak: 1, 2
Painkiller
Ha frissítem az Mp3 lejátszómat, el tudom rontani? Milyen új szolgáltatások lesznek, ha frissítem?
Shia-ko
Ugyanúgy, mint bármi mást.
A FW leírásában megtalálod.
Painkiller
Akkor inkább nem próbálkozom unsure.gif . Hogy tudom elrontani?
Shia-ko
Úgy, hogy nem sikerül. Megszakad az adatkapcsolat, egyebek, de eddig nekem még nem sikerült tönkre tennem, csak volt, hogy újra kellett töltsem rá.
Painkiller
Mllyen márkájú?
Shia-ko
Mercury volt.
Timer
A segítségeteket kérem.

Van egy sony minidisc-em, egy 2 éves modell. Még "csak" az atrac3plus-t támogatja, viszont hallottam egy olyan morzsát, hogy a sony nyitása az mp3 felé kicsúcsosodik a régi eszközök firmware frissítésében is. Nem tudom, hogy ez igaz-e egyáltalán, illetve ha az, akkor honnan lehetne letölteni az új FW-t.

Valaki tud erről valamit?
ProFiler
Nem fog tartalmazni mp3 dekódert. Szoftver frissítés nem elég ahhoz. Szerintem a SONY nemzetközi oldalán nézz körül frissítéssel kapcsolatban.

Ciao.
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
A SanDisk oldalán találtam egy frissítést...Ha pl. megszakad a kapcsolat adatátvitel közben, akkor annyi az egész HW-nek? Vehetek újat? Érdemes egyáltalán frissíteni?

Milyen űj szolgáltatásokra tehetek ezáltal szert?
ProFiler
Nézd meg a gyártó honlapján a változtatások listáját!

Egyébként veszélyes. Ha megszakad, akkor vége lehet azonnal a lejátszónak.

Ciao.
Kovács Dávid ( Davs )
Akkor mégse csinálok semmit...
Challenger
Üdvözlet!

Néhány héttel ezelőtt vásároltam egy MP3 lejátszót. (iAudio 5 256 MB).

Azóta kettő firmware frissítés is megjelent hozzá.
Az utóbbit azonban (az 1.20-as verziót) sehogy sem tudom rátölteni.

Miután elindítom a feltelepített programot és megtalálja a lejátszót, azt írja, hogy:

"Current firmware needs to be upgraded via recovery mode."

És akkor elküld a gyártó honlapjára információgyűjtés céljából.

Sajnos nem értem az ottani tanácsokat.

Találkozott valaki hasonló problémával, esetleg tudna tanácsot adni?
ProFiler
Csökkentett mód alól kell frissíteni a firmware-t az esetleges fagyások elkerülése végett. (azaz inkább minimalizáljuk a beleset lehetőségét)

Ciao.
Challenger
Üdv!

Köszönöm az infót!

Már úgy is próbáltam, de az üzenet ugyanaz maradt.

Megpróbálom még egyszer!
Molt@m
Nem tud valaki ROX PJ-88+ lejátszóhoz firmware fájlt? Tudom, tudom keressem meg, de nem találok! sad.gif Legalább egy weboldalt ahonnan lehet böngészni smile.gif
brongyika3
Hol tudom frissíteni a lejátszómat?kérlek adjatok meg 1 címet!Köszi
ProFiler
smile.gif

1. Miért akarod frissíteni? Nem jó valami? Keveset tud?
2. A gyártó oldalán nézted már?
3. Honnan tudjuk, hogy milyen lejátszód van? biggrin.gif

Ciao.
Katika
Sziasztok!

Nemrég vásároltam 1 mp3 lejátszót. Szeretném frissíteni a firmware-t rajta mert elég régi (2004-es). Sajnos nem találok hozzá. Próbáltam a gyártó oldalán, keresőben de semmi. Úgytűnik mindha nem is létezne ilyen típus (Medion MD80431 512Mb, legalábbis ez van ráírva). sad.gif Ha valaki tud segíteni abban hogy hol keressek hozzá vagy esetleg pontosan tudja kérem segítsen!

Köszi! smile.gif
ProFiler
Ezekhez a lejátszókhoz nem igazán találni. A gyártó egyátalán nem foglalkozik a termékeivel. Ez jellemző a Medion-ra. De hát azért is adják - többek közt - olcsón.

Ciao.
Katika
ProFiler!

Köszönöm a válaszod! smile.gif
Ha valaki esetleg mégis tud valami megoldást írjon!

Üdv
ProFiler
De csak azzal az indokkal szeretnéd frissíteni, mert régi? blink.gif

Ciao.
zsombor
Nem örülök, hogy nem vagyok egyedül, de úhgy látom az MP3 lejátszók firmware-frissítése, nemcsak nekem gond. weep.gif

A tények: vadi új MSI Mega Stick 511 1GB (FM nélküli). Bizonyos fájlneveknél (nem karakter-függőn) kínais kriksz-krakszokat írkált ki. Gondolám: szoftverfrissítés majd megoldja.
Megtaláltam, letöltöttem az MSI honlapjáról a megfelelő fw-t. Bár a megjegyzés számomra nem volt teljesen egyértelmű mellette (nem derült ki, hogy a FM nélküli verzió frissítése teljesen megegyezik-e az FM-essel), nekiláttam a frissítésnek (én balga!). Érzékelte a régit, feleselés nélkül feltette az újat, engedte visszamásolni az adatokat. Bingó! Aztán leválasztottam az eszközt, és lesném, mi változott: de ennyi, 600! Se kép, se hang, se érzékelés, ha bármilyen pc-hez illesztem. Meghótt. Meghótt? Nem zárom ki, hogy valamit elrontottam a frissítés során, mert nem vagyok túl erős angolból, de fogalmam sincsen mit.

Van valakinek ötlete, vagy vigyem vissza a kereskedőhöz? És: ilyen esetben vajon mi 'zujs a garival szerintetek? S ha ki is cseréli, inkább kínaiul tanuljak meg, vagy merjek újra próbálkozni a frissítéssel?
Shia-ko
Vidd szervízbe. Ha a frissítés miatt halt meg, akkor ugrott a garancia, ha nem, attól még ráfoghatják. annoyed.gif
Zsoltee3
Nekem 512 Mb-os E-ronix Mp3 lej.-óm van.
Honnan tudok hozzá letölteni Firmware-t ?
/A hangerőt csak 31-ig tudom húzni- ez alapból ilyen ?/
Sanzi
Nem ártana egy pontosabb tipusszám.

Amúgy meg ajánlom figyelmedbe a >>>Fórumszabályzatot<<<. Képet nem lehet aláírásnak betenni. ani_wink.gif

u.i.:
IDÉZET
... Supportja elég csekély, se weboldal, ahonnan bármilyen updatet, programot le lehetne
tölteni hozzá, ...

IDÉZET
Hali iCRAM Szerintem ne nagyon piszkáld a firmwaret mert az esetek tulnyomó töbségében
tönkre vágod a lejátszód! De mivel nem vok semmi rox ellrontója! Ezeken az oldalakon
kutakodhatsz! Ja a "Gyártó" mint e-Ronix egyébbként nem rendelkezik weboldallal! De a
firmware egy bizonyos "Wilson and Co"- céget emleget. Persze eme cég is kissé
elérhetetlen! smile.gif Még szerencse hogy akadnak vállalkozó kedvű felhasználók, akik kezükbe
veszik az irányítást és saját firmwaret fejlesztenek! Szóval mindenki aki érez magában
motivációt, konyít egy keveset a programozáshoz és van némi nyelvismerete, szívesen van
látva a fejlesztésekben! Az oldalak: http://s1mp3.org/en/ és van egy német fejlesztés is:
http://www.s1mp3.de/ A firmware piszkálását novycomoknak nem ajánlom!

forrás: Extreme Digital
Zsoltee3
IDÉZET
Nem ártana egy pontosabb tipusszám.

e-RONIX EMP-605
Sanzi
Ahogy az előbb beidézett dolgok alapján nekem feltűnt: ehhez nincs firmware sehol. Hivatalos ezer százalék, hogy nincs...
Predator
HI

Van egy Creatíve Muvo TX-em, amin firmware frisitést csináltam, és behalt. Az XP látja, csak éppen nem működik. Van valamilyen módszer a javítására? Kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne nekem, mivel nem az enyém és elég drága 28000ft weep.gif

Ezt írja ki a frissítő progija a frissítés közben: DO NOT DISCONECTED DEVICE DURING UPDATE

Predator
Hi

Magyarországon van Creative szervíz?
Ha valaki tud egy telefonszámot megköszöném.
Sanzi
Röviden tömören ezt jelenti az általad leírt szöveg:
IDÉZET
Ne szakítsd meg a kapcsolatot, amíg a frissítés tart.

Szerintem ennek nem sok köze a problémához, ezt mindig, minden ilyen frissítéskor kiírja a progi, amit nem árt meg is fogadni!

Én egy rövid keresés után nem találtam semmit. blush.gif Ami persze nem jelenti, hogy nincs is...
Predator
HI

Ezt irja ki frimvare frisitéskor:OERATING SYSTEM ERROR a szemaforhoz rendelt idő lejárt bulb.gif question.gif
Sanzi
Hát, ezt nem igazán tudom értelmezni. Valamilyen hiba van, de, hogy őszinte legyek nem igazán értem. Másik kérdés, hogy azt sem tudom, hogy mit jelent a "szemafor idő".
Laali
Az >>> Infopatika oldalán van pár leírás a frissítésekről. (A "Márkák" - típus -letöltés menüben) Pár készüléknél amit olvastam, nem a számítógépről megy a frissítés. A lejátszó főkönyvtárába felmásolják a fájl, majd a lejátszó újraindítása, vagy menüből frissít.
Predator
HI

Ezt kellene csinálni de nem tudok angolul le irná valaki röviden?

This firmware only works with Creative NOMAD MuVo TX players. Do not install this firmware for other players.
You will lose all content in your player when you install the firmware. Back up any audio or data files in your player to your computer before installing the firmware.
To install this firmware, do the following:
Download the MuVoTX_PCFW_LF_1_22_03e.exe file into your local hard disk.
Make sure your player is connected to your computer.
Double-click the downloaded file.
If you are prompted to reset your player, click OK.
If the Find New Hardware dialog box appears on the computer screen, follow the instructions on the screen to complete the wizard.
When the firmware download dialog box appears, click Start and follow the instructions on the screen.
Laali
Remélem jól értelmeztem, a végét nem értem teljesen...

Ez a firmware csak a Creative Nomad MuVo TX player-rekhez használható. Ne installálja egyéb lejátszókra !
Amikor a firmware-t telepíti, akkor a lejátszón lévő tartalom elveszik. Másolja át az összes audió tartalmat a számítógépére mielőtt telepíti a firmware-t.
A telepítéshez tegye a következőket:
Töltse le a MuVoTX_PCFW_LF_1_22_03e.exe file-t a számítógép merevlemezére.
Győzödjön meg arról, hogy a lejátszó csatlakoztatva van a számítógéphez. Kattintson kettőt a letöltött fájlon. Ha a reset your player üzenetet kapja, kattintson az OK-ra. Ha az "Új hardver" párbeszédablak megjelenik a számítógép képernyőjén, kövesse az utasításokat a varázsló befejezéséhez.
Amikor a firmware download párbeszédablak feltűnik kattintson a Start-ra és kövesse az utasításokat a képernyőn.
nagyjani
DO NOT DISCONECTED DEVICE DURING UPDATE
Ugyan ezzel a hibával kinlódott egy ismerősöm, mert behalt az 5 gigás lejátszója és küldött neki linket a firmware-ről valaki. Csak azt nem nézték, hogy nem jó hozzá. Ezt a terméket 3 vagy 4 féle formátumban gyártják. Az övé amerikából volt való. A creative meg az itt indított keresésekre csak európai linket dobott. Át kellett lépni "amerikába" ahhoz hogy jó legyen a letöltött firmware. Utána pillanatok alatt jó lett a dolog.
Szóval a pontos tipus és forgalmazó ország nagyon fontos.
Predator
Angliábol kaptam az öcsémtöl de probálta több frimwaret is de nem sikerült bulb.gif
nagyjani
Mondom, hogy nem többel kell próbálni, hanem azzal az eggyel ami hozzá való. Amit megcsináltam, azzal több mint fél évet kínlódtak ezmiatt. Szinte éreztem, hogy nem itthoni a cucc. Jelentkezzetek be úgy, hogy angliát vagy az államokat jelölitek, mikor a drivert akarjátok letölteni. A tipusból még így is többet találtok. Fontos a nagyon precíz beazonosítás!
Predator
Hi

Probáltam az usa angliát de ugyan az a jelenség de tudom hogy jó a lejátszóm csak valamit nem jól csinálok mad.gif bulb.gif
Laali
Keresgéltem egy másik >>> fórumon.
Agyalap
Sziasztok!
Sweex Arctic 128 MB MP3 Player-hez keresek Firmware-t
Tudtok segíteni ezügyben?
Predator
Hi

Köszi a linket sokat segitet és rájötem hogy a lejátszóm feldobta a talpát.
pap.vgy
Sziasztok! Van egy e-Ronix EMP-810-es lejátszóm, amin firmwaret frissitettem, de frissités után, egy állandó kék képernyő jön be, akár mit csinálok, nem jó. Nem tudjátok mi a baja? Ugye nem halt meg?? sad.gif

Légyszi segitsetek, mert most kaptam karácsonyra és ha meghal, én is meghalok sad.gif sad.gif sad.gif

Sőt mikor csatlakoztatom a géphez nem müködik, nem jelenik meg a meghajtó. sad.gif sad.gif

Bocs, az utolsót visszavonom, mert ki volt kapcsolva a power gomb vagy mi, tiszta ideg vagyokk már, azt se tudomm mit sináljak. Légy szíves segitsetek! sad.gif

Legközelebb írj kicsit normálisabban! Üdv. Sanzi
nascar
1., Egy Karácsonyra kapott MP3 játszón minek kell firmware-t frissíteni? (Gondolom okos haverok ajánlották!)
2., Milyen változásokat vártál egy frissítéstől?
3., Ha csak kék képernyő, és nem jelenik meg meghajtóként sem, akkor nagy valószínűség szerint kinyírtad! bye2.gif
4., Egyetlen esélyed a szervíz marad, vagy esetleg a régi firmware visszatétele!
mihist
Sziasztok!

Azthiszem én is "elkúrtam" egy mp3 lejátszót.
A következő a problémám:
1. A hangokat rosszul adta ki. Gondoltam firmware update segít.
2. Persze nem találtam hozzá, vagyis nem volt egyértelmű amiket találtam.
3. Feltettem az elsőt. Teljesen más kijelzés. Gombok egy része működött, másik része nem, de még volt benne élet. Windows látta.
4. Feltettem a következőt, és se kép, se hang. Windows nem látja.

Kérdéseim:
1. Nincs ezekben Valami reset az ilyen esetekre. Pl. összeértetem egyik alkatrész lábát vmivel, chip reset-re gondolok.
2. Életre lehet még lehelni?
3. Más: Egy működő mp3-ból le lehet venni az eredeti firmware-t.

Köszi előre is:
mihist
mihist
...

Ja:
- noname a kicsike
- 1GB-os
- s1 mp3 player, mint mind
- gyártó: wilson co. ltd.
- versio: 3.5.35
kori
Nagy meggondolatlanság volt részedről. Valószínű el is dobhatod a kicsikédet. twisted.gif Mindíg megbízható helyről, ha lehet a gyártótó által kiadottal firmware ajánlott csak. Én pl azt sem értem, hogy mi a ... ráknak kell egy mp3-as lejátszón firmware-t frissíteni? question.gif question.gif annoyed.gif
mihist
Azért akartam firmware-t frissíteni, mert rosszul szólt, iszonyú doboz hangja volt. A többinek nincs ilyen baja.
Gondoltam, hogy az mp3 dekódolás hibás. Persze az analóg hangerősítő rész is lehet rossz.

Tehát nem tudsz Valami tanácsot? Pl. a kalapács síma végével 5 erős koppintás a memória alsó széle közepére, vagy Valami. :-)

Egyébként most hifi a cucc, a csend jel/zaj viszonya verhetetlen.

kori
Sajnos tanácsot nem tudok erre, de ha jó hangzást szerettél volna, akkor márkás, minőségi lejátszót kellett volna venni. Persze ezek ára nem 7-10 ezer Ft. ani_wink.gif A noname cuccokkal az a baj, hogy a gyártójuknak még weblapjuk sincs. roll.gif
Razr
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem: Van egy Thomson Lyra M200E256 tipusú Mp3 lejátszóm, firmware kéne hozzá, mert összeomlott a lelkle szegénynek(már sokadszor, de eddig megcsinálták gariba csak az sajna már lejárt!!! sad.gif ). Ha valaki tudja, hogy honnan lehetne letölteni annak nagyon hálás lennék! Az még jobb lenne ha elküldené a linket ide: razr84@gmail.com
Hála s köszönet!!!

RazoR
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.