A májusi lapban a Korongvilág c. cikkben az Adattároló iránytű c. táblázatban az áll, hogy a DVD-RAM kritikusabb adatok archíválására és gyűjtésére ajánlott, vagyis ilyen esetekben van a legtöbb haszna. (ez nekem azt jelenti, hogy olyan adatok tárolására való, amik különösen fontosak..., mert tök biztonságon tároló.)
Van egy LG GSA-4082b DVD-íróm, ami a RAM-lemezeket is teljességgel kezeli. Ehhez képest egy-két 700 Mb-os fájlt, amit a RAM-on tároltam, a gépre történő visszamásolás után használhatatlanná vált. Pedig amikor kiírtam őket a RAM-ra, akkor "haptákba vágtam magam", vagyis szépen újraindítottam a gépet, és amíg írt a kütyü, semmi mást nem csináltam.
Kérdésem az volna, hogy miért van ez így. Lehet, hogy a sima Win XP-s RAM támogatás nem elég, és kellene hozzá az LG által kiadott DVD-RAM Driver?
Másik kérdésem pedig az, hogy van egy kétoldalas 5 gigás RAM-om is, azaz 2,5 giga/oldal, és nem tudom írni. (azok a gyárilag elkészített szektorok nincsenek olyan sűrűn, mint egy 4,7 giga/oldal lemezen.)
Előre is köszi.