IQ5.5
2005. szeptember 12. 12:56
-Mennyi 8 hobbit
-1 hobbájt
Athos
2005. szeptember 12. 15:53

Kész vagyok.
mizsi
2005. szeptember 12. 16:08
Huh, a hobbitos nagyon fájt.
Adani
2005. szeptember 12. 16:24
Jó nektek Hobbitok, hogy a munkátok a hobbitok!
Shia-ko
2005. szeptember 13. 7:50
IDÉZET
A zsiráf apuka elhatározza hogy elviszi a fiát inni. Így hát elmennek a szavannán lévő kocsmába. Isznak isznak, minek végeredményeképpen a zsiráf apuka beesik az asztal alá. Ezt meglátva odamegy a csapos - a hiéna - és így szól a zsiráf gyereknek:
- Na, látom apu ma jól beivott!
- Igen-igen, de nem puma, hanem zsiráf....
Shia-ko
2005. szeptember 13. 7:52
IDÉZET
Két lila lódobogás lekvárt zsibbaszt a telefonfülkében.
Megszólal az egyik:
- Vazz’, de nehéz ilyen melegben lekvárt zsibbasztani!
Mire a másik:
- Nem baj, úgyse hoztunk pumpát...
Adri
2005. szeptember 13. 8:39
Shia-ko
2005. szeptember 13. 9:09
IDÉZET
Szemelyzeti fonok erdeklodik az az uj beosztottnal:
- Az elozo munkahelyen mennyi idot toltott?
- 10 evet.
- Es miert jott el?
- Kegyelmet kaptam...
Shia-ko
2005. szeptember 13. 9:10
IDÉZET
Az orvos csóválja a fejét:
- Kedves uram, önnek több mozgásra van szüksége. Minden
nap sétáljon legalább egy órát.
- Mielőtt kihordom a leveleket, vagy utána?
Adani
2005. szeptember 13. 12:45
IDÉZET
A Szomszéd Pista bácsi 75 évesen elhatározta, hogy mindennap fut egy km-t. Most 80 éves, és fogalmunk sincs merre jár.
mizsi
2005. szeptember 13. 18:35
IDÉZET
- Hogyan lehet feleségül venni egy szép, fiatal, intelligens és gazdag nőt?
- Négyszer kell nősülni.
mizsi
2005. szeptember 13. 18:42
IDÉZET
A legújabb Windows verzió hivatalos neve: Windows Vista.
A kék halál új felirata: Astala Vista.
mizsi
2005. szeptember 13. 18:59
IDÉZET
Tizenkét kötetes enciklopédia jutányos áron eladó. Alig használt.
Jelige: Az asszony mindent jobban tud.
Adani
2005. szeptember 14. 8:58
- Te, az én kutyám szerintem nagyon jó rendőrkutya lenne!
- Miért? Jó a szimata és fegyelmezett?
- Nem! Szereti a fánkot, és tökhülye.
Adri
2005. szeptember 14. 9:06
Adani
2005. szeptember 14. 13:11
Gondjai vannak a matematikával??? Hívja fel ezt a számot és segítünk:
0 -- 3*2 -- 3^2*10 -- (sin[ß]/cos(180-ß))*8 -- (đ*sin[ß]^-2)*2.5 -- [(10x)(ln(13e))]-[sin(xy)/2.362x] -- (sin(arc.ctg.(2cos[ß]/2sin[ß])))*4
Percdíj csak: (7*sin[ß])^(4.6*5)+(12cos[ß])*10^2 Ft +ÁFA
tesztax
2005. szeptember 14. 13:45
Shia-ko
2005. szeptember 15. 8:31
IDÉZET
A kuncsaft a gyógyszertár pultja előtt várakozik a gyógyszerére. Egyszer
csak egy hatalmas robbanás hallatszik, majd előjön a patikus
robbanásnyomokkal a ruháján: - Elnézést uram, de menjen vissza a doktor
úrhoz, kérje el ismét a receptet, de ezúttal nyomtatott betűkkel írva!
Shia-ko
2005. szeptember 15. 8:34
IDÉZET
Szent Péternél megjelenik három fickó, bebocsáttatást kérve, de a szent ezt
ahhoz a feltételhez köti, hogy mindegyik elmeséli, hogyan halt meg.
Az első: ? Hazamegyek, megtalálom az asszonyt anyaszült meztelen az ágyban,
keresem a pasit a szekrényben, nincs. Az ágy alatt, ott sincs, kimegyek az
erkélyre, lenézek, hát ott sütkérezik a teraszon, meztelenül. Mérgemben
megfogom a fridzsidert, rádobom, de megbotlok, és azzal együtt én is
kiesem.
A második: ? Az orvos napfürdőzést rendelt el, ültem a balkonon, egyszer
csak rámesik egy rohadt fridzsider.
A harmadik: ? Én csak ültem egy fridzsiderben...
Athos
2005. szeptember 15. 8:35
Shia-ko
2005. szeptember 15. 8:35
IDÉZET
Egy férfi lélekszakadva rohan a lejtőn haladó busz után. Odaszól egy
járókelő:
- Mit erőlködik annyira? Mindjárt jön a következő!
- Az lehet, de annak nem én vagyok a sofőrje!
Adani
2005. szeptember 15. 14:05
A kuncsaft bemegy a patikába:
-Adjon egy kotont!
-Itt ne beszéljen ilyen közönségesen, menjen ki, és kérje szebben!
Visszajön:
-Kérek szépen egy kotont!
-Ne mondja ilyen közönségesen, kifelé.
Megint visszamegy a kuncsaft, letolja a nadrágját, kirakja a szerszámát a pultra:
- Egy esőkabátot szeretnék venni, Jani barátomnak.
eremit
2005. szeptember 15. 14:11
Főleg a "kancsaft"!!!
apacs
2005. szeptember 15. 14:41
Ez marha jó!
Adani
2005. szeptember 15. 14:41
Javítottam!

!!!
eremit
2005. szeptember 15. 14:44
Ó de miért? Adani! Úgy volt valami adanis bája annak a viccnek!
Adani
2005. szeptember 15. 14:55
Lehet, de tudod nem én írtam be, hanem copyztam egy txt-ből, eszembe jutott, az előző viccről, és rákerestem, aztán onnan másoltam be.
Athos
2005. szeptember 15. 16:55
Shia-ko
2005. szeptember 15. 20:08
IDÉZET
Stirlitz egy éjszaka keresztül sétál egy parkon. Az egyik bokorból huhogást hall.
- Müller - gondolja Stirlitz.
- Stirlitz - gondolja a bagoly.
Shia-ko
2005. szeptember 15. 20:10
IDÉZET
-Miért hívják feketerigónak a feketerigót?
-Hát mert fekete.
-Azt tudom. De miért rigó?
Shia-ko
2005. szeptember 15. 20:11
IDÉZET
Válóperes tárgyaláson veszekszik a férj és a feleség, hogy kinél maradjon a gyerek. A feleség kijelenti, hogy
- Én szültem, tehát az enyém.
Mire a férj a biróhoz fordúl.
- Tisztelt bíró úr, ha én egy automatába bedobok egy százast, és kijön a csokoládé, akkor az a csokoládé az enyém vagy az automatáé?
Adani
2005. szeptember 15. 21:36
Diákokat elviszik egy vágóhídra, mesélik, hogy ez itt már a legmodernebb vágóhíd, itt bemegy a disznó, majd kicsit később ott kijön a kolbász. Egy vicces diák közbeszól:
-Fordítva nem működik? Bemegy a kolbász, és kijön a disznó?
-Kérdezd meg anyádat! - Válaszol a csoportvezető
TheSaurus
2005. szeptember 16. 7:26
A legmodernebb szovjet pékség: hátul bemegy a búza, elöl kijön a pék, hogy nincs kenyér...
Adani
2005. szeptember 16. 8:24
Az oroszok kapnak egy krumplipucoló gépet. Bedobnak egy krumplit 2 mp múlva kijön megpucolva. 10 krumplit dobnak bele, 20 mp múlva kijön meghámozva. Kipróbálják 1000 krumplival, valamivel több mint fél óra alatt kész van vele. Csodálkoznak, majd nekiállnak ők is csinálni egyet, hamarosan el is készül és küldik is az amerikaiaknak. Meg is érkezik, hát kipróbálják. Egy krumpli = 5 perc, 10 krumpli = 50 perc. Beleborítanak 1000 krumplit, eltelik 1 óra, 2 óra, fél nap nem történik semmi. Felhívják hát az oroszokat:
-Valami baj van a géppel.
-Hogyhogy?
-Beletettünk egy csomó krumplit, és nem történik semmi.
-Mennyit borítottak bele?
-1000 db.
-

agyonnyomtátok Szergejt !!!!!
Gereby
2005. szeptember 16. 10:56
Árpy
2005. szeptember 16. 19:29
Egy középvezető hajótörést szenved egy lakatlan szigeten. Fél évet eléldegél kókuszon és kókusztejen, és egész nap a tengert kémleli. Egyszer csak egy
csónakban kiköt egy gyönyörű nő. A pasi megörül:
- Remek, végre valaki megmentett!!!
- Sajnos én is csak egy hajótörött vagyok, a sziget túlsó felén lakom.
- Milyen szerencsés, hogy a csónakkal jutott el a szigetre, talán megpróbálhatnánk eljutni innen.
- Nos a csónakot én építettem, bambuszból, háncsból és levelekből. Ahogy a nap járásából és a csillagokból kiszámítottam, legalább 2 hétre vagyunk a
legközelebbi lakott szárazföldtől, és ennyi ivóvíz nem fér a csónakba. Nincs kedve átjönni hozzám? Biztos régen volt már társasága. Át is eveznek a sziget másik felére. A tag teljesen le van nyűgözve, kikövezett út vezet egy csodalatos bungalóhoz.
- Iszik valamit? - kerdezi a nő.
- Köszönöm nem, elegem van a kókusztejből.
- Ugyan! Van egy saját lepárlóm. Egy Martinit?
A férfi teljesen döbbenten ül és kortyolgatja a Martinit.
- Gondolom szívesen megborotválkozna, amíg én átöltözöm. A középvezető szó nélkül átmegy a fürdőszobába, ahol két kiélezett kagylót talál. Mire
megborotválkozik, a nő mindössze néhány liánba öltözötten fogadja:
- Gondolom, régóta egyedül van... - simítja hátra hosszú haját a nő.
- Igen. - feleli bizonytalanul a férfi.
- És biztosan szeretne olyasmit csinálni, amit már régen nem tehetett.....
- NEM mondja komolyan!!! Megnézhetem az e-mailjeimet ?!!!
A kutya eltéved a szafarin. bóklászik, nem találja a gazdáját, egyszer csak látja, hogy közeledik felé egy leopárd. para 1000-rel, hogy most tuti felfalja a leopárd, mikor meglát maga mellett egy rakás csontot. elkezdi az egyiket rágcsálni, közben titkon figyeli a leopárdot és mikor az már közel van, jó hangosan megszólal:
- De finom volt ez a leopárd, szívesen megennék még egyet, ha lenne itt!
A leopárdon meg para indul, ilyedtében felmászik a legközelebbi fára. leül a majom mellé, aki végig nézte az egész szitut. Gondolja magában a majom, hogy most bevágódik a leopárdnál, és elmeséli hogy mekkorát linkelt a kutya. Na OK, mondja a leopárd, gyere elkapjuk ezt a szemét dögöt.
Lemásznak a fáról, a majom felül a leopárd hátára, elindulnak a kutya felé, aki ezt észre veszi és irgalmatlanul elkezd agytornázni, hogy mit tegyen. Szeme sarkából észreveszi, hogy már jó közel van a leopárd a majommal a hátán, ekkor megint elkiáltja magát:
- Azt a k***a majmot már vagy fél órája elküldtem leopárdért, igazán megjöhetne már.
Shia-ko
2005. szeptember 17. 16:05
IDÉZET
Fogj egy ketrecet és tegyél bele öt majmot. Lógass egy banánt a ketrecbe és tegyél alá egy létrát.
Nem kell sok idő és az egyik majom biztosan fel akar mászni a létrán a banánért.
Ahogy hozzáér a létrához, zúdíts hidegzuhanyt a társaira. Nem sokkal később egy másik majom is biztosan próbálkozni fog, nála is tedd ugyanezt. Nem telik majd bele sok idő, és ha egy majom megpróbál felmászni a létrán a többi megpróbálja majd megakadályozni ebben. Tedd félre a hideg vizet és cseréld ki az egyik ketrecbeli majmot egy újra. Az új majom meglátja a banánt, megpróbál felmászni érte, de meglepetésére és rémületére a többi azonnal megtámadja. Még néhány próbálkozás és támadás után rájön, hogy ha megpróbál felmászni, megtámadják.
Cserélj ki egy újabb majmot a régiek közül. Az új is fel akar mászni, meg is támadják, és az előtte érkezett ebben nagy élvezettel fog részt venni!
Hasonló módon cseréld ki a harmadik, negyedik majd végül az ötödik eredeti majmot is. Minden alkalommal, mikor a legújabb majom megpróbál felmászni, a többiek megverik. A támadók nagy részének fogalma sincs arról, miért nem szabad felmászniuk, vagy hogy miért vesznek részt a másik megverésében. Az ötödik eredeti majom cseréje után már egyikőjük sem tapasztalta meg a hidegzuhanyt, mégis, egyikőjük sem próbálja megközelíteni a létrát a banánért. Hogy miért?
Mert amennyire tudják, ez a szokás errefelé.
És itt kezdődik a vállalati politika.
Shia-ko
2005. szeptember 17. 16:06
IDÉZET
Újságíró készít riportot az elmegyógyintézetben. Azt kérdi a főorvostól:
- Hogyan állapítják meg egy páciensről, hogy már elhagyhatja a kórházat?
- Vannak olyan feladataink, amiket helyesen végrehajtva bizonyíthatják elmeállapotukat.
- Tudna egy ilyen példát mondani?
- Persze. Vegyük például ezt: van egy kád, teli vízzel. Van a fürdőszobában három tárgy, egy kiskanál, egy pohár és egy vödör. Melyikkel tüntetné el a vizet a kádból?
- Ó, hát ez egyszerű! Minden normális ember a vödröt választaná.
- Nem, minden normális ember kihúzná a dugót a kádból...
eremit
2005. szeptember 17. 16:09
Egy kis nyelvész-móka...

A német nyelvet igazán könnyű elsajátítani. Aki tanult latinul, és hozzászokott a ragozásokhoz, könnyen elsajátíthatja. Az első órán a tanár rögtön az elején elkezdi magyarázni:
- Der, des, dem, den, die ...
És utána... csak így tovább. Pofonegyszerű!
Hogy tisztán lássuk, vegyünk egy egyszerű példát. Először is fogunk egy német könyvet, egy csodálatos dortmundi kiadású, textilkötéses darabot, ami a hottentották (németül: Hottentotten) szokásait tárgyalja. Megtudhatjuk, hogy a kengurukat (Beutelratten) elfogják és bezárják őket olyan ketrecekbe (Kotter), amit egy ponyva (Lattengitter) fed, hogy megvédjék őket az időjárás viszontagságaitól. Egy ilyen ketrecnek az a neve, hogy ponyvával lefedett ketrec (Lattengitterkotter), és amikor a kenguru is benne van, azt úgy hívják, hogy Lattengitterkotterbeutelratten, azaz kenguru a ponyvával fedett ketrecben.
Egy szép napon a hottentották elfogtak egy gyilkost (Attentäter), azzal a váddal, hogy megölt egy anyukát (Mutter), aki ráadásul hottentotta volt (Hottentottenmutter), és akinek a fia buta és dadogós volt (stottertrottel). Ezt az anyukát németül úgy hívják, hogy Hottentottenstottertrottelmutter, a gyilkosa pedig a Hottentottenstottertrottelmutterattentäter. El is fogta őt a rendőrség, és becsukták egy kenguruketrecbe (Beutelrattenlattengitterkotter), de a fogoly sajnálatos módon megszökött. Amint ezt észrevették, el is kezdték felkutatni, és hamarosan rohant is a becsületes megtaláló (egy hottentotta katona), hogy ezt ordítva közölje főnökével:
- Elfogtam a gyilkost! (Attentäter)
- Melyiket? - kérdezi a főnök.
- A Lattengitterkotterbeutelrattenattentäter-t!- válaszolja a katona.
- Hogyhogy, a gyilkost, akit a kenguruketrecbe zártunk?
- Hát - válaszolja kicsit nehézkesen -, a Hottentotterstottertrottelmutterattentater-t.
- O, Scheisse, mondhattad volna az elején, hogy elfogtad a Hottentotterstottertrottelmutterlattengitter-
kotterbeutelrattenattentäter-t!
Amint az szabad szemmel is jól látható, a német nyelv igazán egyszerű!
Shia-ko
2005. szeptember 17. 16:20
IDÉZET(zako)
A történet főszereplője a jól ismert L. tanár úr. A sztori megértéséhez szükséges tudni, hogy a kollégiumunkban laknak egészségügyi főiskolás lányok is, külön emeleten, gyakorlatilag albérletben.
Történt egy átlagos hétköznap este, hogy három főiskolás leányzó kopogtat a tanári ajtaján, és a "számteches tanár urat" keresik. Kaján mosollyal mutatok L. tanár úrra, aki némi gyanúperrel élve kérdezi, miben segíthet. Kiderült, hogy a lányok CD-n kapták meg a főiskolai jegyzeteiket, tételeiket és azt szerették volna lemásoltatni három példányban, hoztak teszkó gazdaságos írható CD-t is. L. tanár úr kért néhány óra gondolkodási időt, hogy elemezhesse a problémát. A CD-t elkérte, hogy analizálhassa azt is.
Miután alaposan végiggondolta a várható nehézségeket, a felmerülő problémákat, a megoldandó feladatokat és szerintem titokban egy folyamatábrát is felvázolt papíron. Végül úgy döntött, lesz ami lesz, belevág. Beloggol a szerverre (a kollégiumban egyedül a szerverben található CD-író), beteszi a forrás CD-t, Windows Intézőben akkurátusan végignézi a mappákat, file-okat, kiszámolja a méretet (kb. 100 MB lehet az egész), előveszi a célmédiát (Tesco Gazdaságos CD) - és ezen a ponton porszem kerül a gépezetbe, a kiváló minőségű nyersanyagon ugyanis egy árva bötű, írás nem található, mindkét felület tök egyforma. No, projekt leállítva, CD identifikációs alprojekt elindítva, kb. negyed óra és néhány szakvélemény (köztük szerény személyemé) kikérése után megszületik a döntés, az írható felülettel lefelé bekerül a média a meghajtóba, indítható a szoftveres alrendszer egy irányt jelölő angol szó nevét viselő cég egy ókori római császárról elnevezett programja segítségével. A féltve őrzött Plextor CD-író halkan felsurrog, én közben kimegyek, intézem a dolgaimat, kb. fél óra múlva visszanézek, a folyamatjelző sáv gyanúsan lassan vánszorog - kérdésemre L. tanár úr elmondja, hogy a biztonság kedvéért négyszeresen ír (52-szeres írásra optimalizált lemezre!), szimulációval (emlékszik még erre a fícsörre valaki? tudtommal csak bizonyos írók támogatták, nem is nagyon használta senki) és utólagos adatellenőrzéssel. Fejben kiszámolta, hogy a három CD megírása pont befejeződik addigra, mire lejár a munkaideje (azaz kb. 2 órát szánt 3 lemez megírására...). Közben persze a lányok jönnek érdeklődni, készen van-e a másolatuk - szegények nem is sejtik, hogy itt nem holmi hűbelebalázs kapkodás, meg türelmetlen rohanás, hanem egy komoly tudományos projekt zajlik. L. tanár úr kis türelmet kér, addig természetesen senki nem kaphatja meg a példányát, amíg mind a három másolat el nem készült. Lehet, hogy a végén áfás számlát is adni fog? Végül elkészül a három CD, L. tanár úr egyesével ellenőrzi őket egy másik számítógép CD-olvasójában, bár TÜV-pecsétet nem üt rájuk és minőségellenőrzési bizonylatot sem állít ki, a lányok kissé megilletődötten veszik át a még langyos példányukat, mintha kissé meg is hajolnának, bár ez lehet az én érzékcsalódásom is, nehéz ezt a visszafojtott nevetés könnyein keresztül megítélni...
L. tanár úr a jól végzett munka örömével hazaindul, mindenki boldog. Egészen másnapig, amikor talál egy kupac írható CD-t és egy kis cetlit az asztalán: "Tisztelt tanár úr! Szeretnénk megkérni, hogy nekünk is másolja le ezt a CD-t. Aláírás: főiskolás lányok." Szegény tanár úr az igazgató úrhoz fordul segítségért, az ajtó csukódása előtt még hallom, ahogy azt mondja: "erre nem vagyunk felkészülve..."
Adani
2005. szeptember 17. 16:56
Egy kocsmatulajdonos pultos lányt keres, három jelentkező marad a végén, de sehogy sem tudja eldönteni, kit vegyen fel. Végül úgydönt csinál egy tesztet, kint felejt a pulton egy 5000-est majd mind a három lányt egyesével behívja elbeszélgetésre, közben kimegy pár percre. Az első jelentkező eltette a pénzt. A Második jelentkező, visszadta a kocsmárosnak. A harmadik otthagyta a pulton, mintha ott sem lett volna. Ezek után vajon kit vett fel?
Hosszasan töpengett a teszten, végül hosszas gondolkozás felvette... a legnagyobb mellűt!
Mi az igazi vicc?
-Két GAMF-os diák elmegy a kocsma mellett !
Shia-ko
2005. szeptember 18. 7:00
IDÉZET
A pszichiáter meglátogatja a betegeit. Bemegy a szobába, látja, hogy az egyik ember hadonászik a levegőben, a másik pedig fejjel lefelé lóg a mennyezetről. Kérdezi a hadonászótól, hogy mit csinál.
- Nem látja, hogy épp egy deszkát próbálok kettéfűrészelni? - hangzik a válasz.
- És a barátja mit csinál ott fejjel lefelé lógva? - kérdi az orvos.
- Ja, ő lámpának képzeli magát. - feleli a beteg.
- Nem szólna neki, hogy fejezze be, már egészen lila a feje! - jegyzi meg a doki.
- Mit akar? Hogy sötétben fűrészeljek?
Shia-ko
2005. szeptember 18. 7:00
IDÉZET
Egy női agysejt bekeerül véletlenül egy férfi agyba,...sötét van...vár egykicsit aztán meg szólal...
-Van it valaki?
Semmi. Megprobálja mégegyszer..
- HAHÓ...van itt valaki?
Még mindig semmi...meg próbálja harmadszorra....
- Valki válaszoljon!!
Egyszer csak egy halk hangot hall..
-Hahó...mind itt vagyunk lent...!!
eremit
2005. szeptember 18. 8:59
MATEK MESE
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg háromszög, ennek volt három szöge: Alfonzó, Bétamás és Gammatyi. A legöregebb - Alfonzó - és a legkisebb - Gammatyi között a korkülönbség pí/2 volt. Az öreg háromszög, amikor úgy érezte, hogy rövidesen átköltözik a másik félsíkba, magához hívatta három fiát.
- Én rövidesen meghalok - mondta - és halálom után arra hagyom értelmezési tartományomat, aki a legszebb pótszöget veszi feleségül.
Elindult hát a három fiú a végtelenbe: Alfonzó az x, Bétamás az y, Gammatyi pedig a z tengelyen, széjjel a nagy térbeli koordinátarendszeren, mindhárman + irányba, egyenes vonalú egyenletes mozgással. Amikor elérték az első irracionális számot, pihenőt tartottak.
Alfonzó egy hatalmas integráljel árnyékában pihent le, hogy falatozzon valamit. Alig vette elő azonban intervallum-skatulyájából a hamuban sült intervallumot, megjelent egy hatalmas differenciálegyenlet, és így szólt hozzá:
- Te mit keresel itt? Nem tudod, hogy aki itt leül, az halál fia, mivel nem teljesíti a Cauchi-féle konvergencia kritériumot?
Ezzel se szó, se beszéd, megragadta és bezárta az an sorozat pontos alsó és felső korlátja közé.
- Innen ki nem szabadulsz, csak majd ha a differenciálhányadosod nullával lesz egyenlő - mondta a félelmetes differenciálegyenlet és elkonvergált.
Bétamás sem járt különben, őt egy zord trigonometrikus alakú komplex szám támadta meg, megragadta és bezárta két abszolútérték jel közé.
- Itt fogsz az óramutató járásával egyező irányúvá válni - mondta haragosan és elment.
Gammatyi szerencsésen járt. Amikor megéhezett, leült egy Pascal-háromszög tetejére és falatozni kezdett. Alig nyelte le az első részsorozatot, amikor észrevette, hogy a szomszéd értelmezési tartomány ura, a gonosz Diszkrimináns vágtat feléje almásderes négyzetgyökén, amelynek patkói lineáris egyenletrendszereket szórtak.
- Mit keresel az én epszilon sugarú környezetemben - kiáltotta már messziről negatív előjelét forgatva. Mindjárt n-edik gyököt vonok belőled és nullává redukállak!
Gammatyi látta, hogy ennek egykettede sem tréfa, előrántotta értékkészletéből pozitív előjelét, és megsemmisítette vele a gonosz Determinánst. Azután visszaült a Pascal-háromszög tetejére és elfogyasztotta a magával hozott sorozat majdnem minden elemét.
Ezután útra kelt.
Estére egy véges halmazhoz érkezett, átkelt az alsó korláton és igyekezett a felső korlát felé. Útközben bekerült egy torlódási pontba, amelynek tetszőleges sugarú környezetében ott volt a halmaz végtelen sok eleme.
Ezek igen kedvesen fogadták, ellátták étellel itallal és négyzetre emelték, hogy jobban bírja a hosszú utat. Gammatyi megköszönte és tovább transzformálta magát. Amikor megvirradt, csodálatos látvány tárult két tetszőleges pontja elé: nem is olyan messze egy rotációs mozgást végző n-ed rendű determinánst látott.
No, ezt megnézem - gondolta Gammatyi és elindult.
Csakhogy nem könnyű ám egy ilyen determinánsba bejutni! Amikor odaért, látta, hogy minden kapuban egy m x n típusú mátrix áll, n dimenziós vektorokkal felfegyverkezve, amelyek élesre voltak köszörülve.
Gammatyi tudta, hogy ő ezek ellen tehetetlen, furfanghoz folyamodott tehát: megpróbálta meghatározni az egyik mátrix rangját. Hosszú órák és veszélyes átalakítások után végre sikerült az egyik sort nullává tenni, és ekkor nagy dübörgéssel kinyílt a kapu, Gammatyi belépett.
Az n-edik sorban elemről elemre haladva csodálatosabbnál csodálatosabb látvány tárult a szeme elé: a falakon Weierstrass, Cantor, Rolle, Heine-Borel és Cauchi tételei függtek aranyozott keretben, a padlót pedig díszes szövésű Leibniz és Taylor formulák díszítették. Gammatyi csak az i-edik sor k-adik elemében tért észhez, de csak azért, hogy még nagyobb ámulatba essen. A sorokban egy gyönyörűséges pótszöget látott, aki szomorúan énekelt..
Amikor meglátta Gammatyit, rémülten kérdezte:
- Mit keresel itt, ahol még az 1/n sorozat határértéke is ritkán fordul elő? Jó lesz, ha minél hamarabb elmégy, mert ha hazajön a várúr, a gonosz hétismeretlenes, meg fog ölni.
- Én innen el nem megyek - mondta Gammatyi, mert tudta, hogy ez a pótszög az, aki őt egy életen át ki tudja egészíteni 90 fokra.
- Jössz-e velem?
- Nem mehetek - mondta a szépséges pótszög. Én az öreg Tangens király lánya vagyok. Hárman voltunk testvérek: Amália, Beáta és Cecília, amikor ez a gonosz hétismeretlenes egyenletrendszer elrabolt apánk értelmezési tartományából, és azóta itt raboskodunk. Nem mehetek hát, mert ő úgyis utolér és visszahoz.
Gammatyi elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, magával viszi Cecíliát.
Egyszer csak egy hatalmas dörrenés rázta meg az egész determinánst.
- Fuss! - mondta neki Cecília - mindjárt itthon lesz, most dobta haza a szabad tagok oszlopát.
De alig hogy ezt kimondta, már meg is jelent az ajtóban a hétismeretlenes egyenletrendszer, és ráordított Gammatyira:
- Mit keresel itt, te geometriai féreg? Tudod, hogy aki ide belép, az halál fia? Te is meg fogsz halni.
S már rá is rohant Gammatyira. Csakhogy Gammatyi nem hagyta magát: Többet ésszel mint ész nélkül - kiáltotta és megkezdte az ismeretlenek kiszámítását.
Először az ismeretlenek együtthatóiból és a szabad tagok oszlopából képzett kibővített mátrix rangját határozta meg. Ennek rangja r lett. Ezután kiválasztott egy r-ed rendű determinánst és kiszámította ennek az értékét. Azután már könnyű dolga volt, mert - mivel csak annyi ismeretlen volt, mint amennyi egyenlet, - csak a Cramer szabályt kellett alkalmaznia.
Amikor az egyenletrendszernek már csak egy ismeretlene volt, könyörgésre fogta a szót:
- Legalább ezt az egy ismeretlenemet hagyd meg.
Gammatyi azonban nem kegyelmezett, behelyettesítette a szabad tagok oszlopát a hetedik oszlopba is.
Ezután kézen fogta Cecíliát, kiszabadították két nővérét is, és elindultak. Útközben kiengedték börtönükből Alfonzót és Bétamást is.
Hazaérve nagy lakomát csaptak, a - végtelentől a + végtelenig folyt a bor, sör és a pálinka. A királyságot természetesen Gammatyi kapta, mivel Cecília volt a legszebb a három pótszög között. Ők most is boldogan élnek és létre is hozták a legkisebb közös többszöröst.
Árpy
2005. szeptember 19. 10:20
- Hogyan válogat egy férfi fehérneműt?
- Ez koszos, ez koszos,... ez koszos, de még hordható.
Közúti ellenőrzés. Rendőr elkéri a személyit, jogosítványt, forgalmit, majd jön a kérdés:
- Mi a vezetékneve?
- A vezeték neve? Kábel.
- Milyen szelet neveztek el a Balatonról?
- ???
- A Balaton szelet.
- Milyen volt a szilveszter az intenzív osztályon?
- Eszméletlen.
Adani
2005. szeptember 19. 10:23
Rendőr vizsgázik:
-Vezetékneve?
-Drót
-Keresztneve?
-Feszület
-Húzzon egyet!
-Húúúú!!!
ocsi
2005. szeptember 19. 19:30
A pcforumon található egyik mai hírben van egy kis nyelvi csomó:
IDÉZET
... azaz a számítógép-ház építők, szépítők versenyén a cél a meghökkentő, a megszokottól minél inkább eltérő gépek építése a cél.
TheSaurus
2005. szeptember 20. 7:25
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. szeptember 17., 17:06 - szombat)
IDÉZET
Melyikkel tüntetné el a vizet a kádból?
- Ó, hát ez egyszerű! Minden normális ember a vödröt választaná.
- Nem, minden normális ember kihúzná a dugót a kádból...
Ez így érvénytelen. A jó kérdés: "Hogyan tüntetné el a vizet?", mert a "melyikkel" azt sugallja, hogy csak a felsoroltak közül lehet választani...
arpsoft
2005. szeptember 20. 11:37
Nem egészen. A normális ember nem sugallatra dönt, hanem gondolkodik...
Adani
2005. szeptember 20. 13:49
Sőt pont egy olyan lehetőség a legjobb, amit nem ajánlottak fel. Ezt bizonyítja az alábbi történet.
Egy álláshírdetésen a jelentkezők között egy utolsó teszten akarták eldönteni, hogy kit vesznek fel a munkára, a teszt egy kérdésből állt:
Mész az úton egy kocsival, ami csak kétszemélyes, vagyis csak egy szabad hely van benne. Egy buszmegállóban három embert látsz. Egy öreg nénit, aki láthatóan a halálán van, sűrgősen orvosi segítségre szorul, egy barátodat, akinek tartozol egy nagy szivességgel, és egy bombázót, aki álmaid asszonya. Kérdés:
-Kit vinnél el?
Ha az öreg nénit, akkor megmentheted az életét, ha a barátodat, viszonzol egy nagy szivességet, ha a bombázót, talán most ismerkedsz meg életed nagy szerelmével.
A jelentkező, akit végül is felvettek a következő választ adta:
- Megállnék, és odaadnám a kocsikulcsot a barátomnak, hogy vigye be a kórházba az öreg nénit, én pedig álmaim nőjével megvárnám a buszt.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.