IDÉZET(Greene @ 2011. július 28. 10:24)

Ezt hívják előítéletnek.
Mivel idéztél tőlem, ezért feltételezem, el is olvastad, amit írtam. Azért engedd meg, hogy én is megtegyem, hogy jobban kiemelhessem a lényeget:
IDÉZET(Fujitsu @ 2011. július 27. 23:30)

Az
én szememben
még rettenetesen
tapad a cég termékeihez a "18 és 35 év közötti, 45 kilós, metrószexuális (a.k.a. buzi), független, ultramenő fiatalember vagyok, de mindig mindent mindenkinél jobban tudok" stílus.

Mit írtam tehát?
1.
Az én szememben. Szó sincs tehát általánosításról, személyes, szubjektív véleményt tetszett olvasni. (Ha ez valahol megjelent volna, innentől kezdve nincs az a bíró, aki egy sajtóhelyreigazítási perben neked adna igazat.)
2.
Még. Vagyis ez változik (a véleményem is) – hiszen az Apple egyre több embert ér el, így már messze nem lehet olyan jól körülhatárolni a felhasználói csoportjait, mint korábban.
3.
Tapad. Szó sincs tehát arról, hogy minden Apple-felhasználóra igaz lenne a fenti jellemzés. Látod, ezek szerint rád és a kollégáidra sem.

A BMW-hez is tapad az ötkilós fukszot hordó uzsorások stílusa, mégsem ilyen mindenki, aki BMW-t vásárol kis hazánkban.
Úgyhogy lehetőleg ne képzeljünk már bele olyasmit a hozzászólásba, ami nincs is benne.

Feltételezem még az életben nem dolgoztál Macen.
Téves elképzelés. Használtam, mi több, a közvetlen ismeretségi körömben is van MacBook-tulaj (és iPad-tulaj is). És egy szóval sem írtam, hogy nem tetszett, amit láttam (bár nem estem hasra tőle, de attól még nem volt rossz, sőt).
Itt mindösszesen arról van szó, hogy az elmúlt jó pár évben megfigyeltem, kiknél látok elsősorban Apple márkájú termékeket (most nem csak a Macre gondolok), és ennek alapján kialakult bennem egy kép a felhasználóbázis jelentős részét alkotó egyedekről.

Jó, hogy neked mindenről van egy általánosított véleményed, kár, hogy ez a sokadik alkalom, hogy nagyon torz.
A sokadik?

De jó, hogy erre fény derült; majd megyek hozzád tanácsért, megbízom a hibátlan értékítéletedben.

A lényeg azonban, hogy mindenki azt használja amivel könnyen boldogul, és amit szeret. Lehet az Linux, Windows, Mac-en OSX, akármi. A választásáért ne skatulyázzuk be!
Na látod, ebben egyetértünk. A gond csak az, hogy jellemzően nem a windowsosok szokták fikázni a Macet és felhasználóit, hanem éppen fordítva. És ez a stílus tökéletesen lejön abból az MCs-bejegyzésből, amit Balázs is linkelt. Úgyhogy ha az Apple-felhasználók nagy részének jellemző megnyilvánulása nem az lenne, hogy "a Mac a legjobb, ehhez képest a Windows egy rakás sz.r", akkor talán mi is más véleményen lennénk velük kapcsolatban.