Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vicces topik
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128
KGigi
Greene, ez nagyon jó. biggrin.gif
Csaba_#
Lelőnétek nekem is? smile.gif
kléni
Van olyan, aki mekibe megy laptoppal? roll.gif
Garono
Viccelsz? biggrin.gif Majdnem mindig látok valakit laptoppal a hamburgere mellett. Mobillal meg én is fel szoktam csatlakozni.
KGigi
IDÉZET(Csaba_# @ 2011. július 26. 13:31) *
Lelőnétek nekem is? smile.gif

A lényeg az, hogy mi kell ahhoz, hogy egy Windows-os géppel csatlakozz a Wifire, és mi ahhoz, hogy egy Mac-kel. (Linuxon szintén nagyjából ennyi.)
Garono
Megsúgom, Win7-en is. ani_wink.gif
KGigi
Kivéve, ha valamiért nem DHCP-re van állítva. Tudtommal egyik Windows sem tud magától Wifi profilok között váltogatni, ehhez külön programot (pl. NetSetMan) kell telepíteni.
Spányik Balázs
Mi nincs DHCP-re állítva?
KGigi
Hát a TCP/IP panel a hálózati beállításoknál.
SkyBird
... a wireless adapternél.

De hogy mi ebben a vicces, az nekem nem jött le. roll.gif blush.gif
Egy tájékoztató, hogy hogyan lehet csatlakozni az ingyenes wifijükre. Mondjuk a gyengébbek kedvéért. Vagy sima figyelem felhívásnak is jó.
Akinek nincs rá szüksége, az úgyis tudja.
Dani991
Az benne a vicces, hogy a Windows beállításaival van tele majdnem az egész lap, az OS X beállítása pedig három lépésből áll.
Garono
IDÉZET
Kivéve, ha valamiért nem DHCP-re van állítva.

És? Márpedig az az alapbeállítás, nem? Gondolom a Mac-et is át lehet állítani úgy, hogy ne működjön...
SkyBird
IDÉZET(Dani991 @ 2011. július 26. 17:40) *
Az benne a vicces, hogy a Windows beállításaival van tele majdnem az egész lap, az OS X beállítása pedig három lépésből áll.

Ja hogy úgy. doh.gif
A Win7 beállításához is éppen elég lett volna ennyi, ha DHCP. ani_wink.gif Klikkeljen a free Mac hálóra, oszt jónapot. laughing.gif
Valamiért mégis leírták a pincétől a padlásig.
kléni
Elsőnek nekem az tűnt fel, hogy az xp-hez 2000-es téma van biggrin.gif
Spányik Balázs
Miért volna nem DHCP-re állítva a wireless adapter?! 100 emberből hánynak nincs? Fél?

SkyBird: Jaj, hát nem érted? A Windows mekkora trágyadomb, hogy ilyen sokat kell konfigurálni, bezzeg a Macintosh milyen cuki pufa szuper király, hogy a Linuxról ne is beszéljünk!

A Windows XP-nek valóban közismerten trágya WiFi-támogatása volt, de ha elővennénk egy 10 évvel ez előtti Mac OSX-et, megnézném, hogy van-e benne egyáltalán WiFi.
KGigi
A dolog lényege az, hogy a Linuxok (legalábbis Gnome és KDE felületen, többet nem próbáltam) automatikusan váltogatják a profilokat, míg Windows alatt erre nem hogy nincs lehetőség, de az x. almenü alján lehet választani DHCP és fix IP közül. És ez a Windows 7-en is így van.

IPB kép

IPB kép

A 4.6-os KDE felületen ennyi a hálózati rész, mégis még többet is tud, mint amire bármelyik Windows képes. Arról nem is beszélve, hogy ha nem hozzáadok egy kapcsolatot, hanem csak rányomok az elérhető hálózatok között, akkor megpróbál DHCP-vel kapcsolódni, és nem egy állandó beállítással.

Mac nincs kéznél, így azt nem tudom. De gyanítom, hasonló a helyzet. Egyébként szerintem több embert érint, mint gondolnátok.
Pjotr
Fight! roll.gif
Greene
Windows7-en nem kicsit voltam ideges amikor nem akart a telefonon létrehozott WiFi-re felmenni...
Amúgy Mac-en ha be van kapcsolva a WiFi-d, akkor csak megkérdezi, hogy csatlakozzon-e az adott hálózathoz és ha rányomsz, hogy "Yes", akkor kb. 2 másodperc és fent is van (ha van titkosítás akkor természetesen egy jelszót elkér).
Lehet vitatkozni, hogy a Windows hálózatkezelése úgy egészében mennyire siralmas (amúgy nagyon), de vitathatatlan, hogy ezt a részt OSX-en hihetetlenül jól megcsinálták. (Napi szinten használok DHCP-s ethernet hálózatot, és FIX IP-set, PPPoE-t, 3-4 WIFI hálózatot, és mobil internetes kapcsolatot, persze nem egyszerre. Ezért nekem kiemelten fontos a hálózati beállítás egyszerűsége minden operációs rendszernél.)
De, hogy szídjam is az Apple-t: iPhone-on nem lehet WiFi hálózat prioritást beállítani. Ritka idegesítő dolog...
Persze mint minden vicc ez is picit túlzó, de azért mókás, és ezért került be ebbe a topicba. tongue.gif

KGigi: Hasonló az OSX is.
Spányik Balázs
Itt sem röhögték halálra magukat a kommentezők ani_wink.gif
Spányik Balázs
Ó, nézd már mi bukkant fel az interneten:

IPB kép

IDÉZET
4. There is no Step 4.

Hö-hö! laughing.gif
Temporary
TommyNagz 2011.07.26. 16:11:57
itt comment war lesz yikies.gif

MEGATOMI - Designer & Superhero 2011.07.26. 18:07:33
A hülye Androidos röhög az Apple-ön, a hülye Apple-ös röhög a Windows-on, a hülye Windows-os röhög a Linux-on. A hülye Linux-os röhög a...

-----------------------------

laughing.gif Az anyuka ennyire nem röhögött rajta laughing.gif
Greene
Balázs: Ez jó. thumbsup.gif
KGigi
Kíváncsi lennék, hogy az email él-e biggrin.gif
Garono
Él. Nem emlékszel az ominózus "fogd máshogy a telefont" válaszra?
Spányik Balázs
Magyarósi az az arc, aki az esetek többségében nagyon szimpatikus, de néha addig verném egy szívlapáttal, amíg mozog. Ez most épp az utóbbi eset.
Csaba_#
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2011. július 26. 22:22) *
A Windows XP-nek valóban közismerten trágya Wi-Fi támogatása volt...

Lehet, hogy még most is az. Érdekes módon én XP alatt mindig lényegesen kevesebb Wi-Fi hálózatot találok, mint A Windows 7 és Linux alatt. Bár lehet, hogy ez nálam csak driver/gyártó függő.
Fujitsu
MCs az Index firkásza. Most mégis mit vártatok? tongue.gif Amúgy ebből a posztból abszolút látható, hogy mennyire korrekt az ürge. Ezt írja, így, kijelentő módban (tehát semmi nem utal rá, hogy nem komolyan gondolja):
IDÉZET
Még ha nem is tudod elolvasni a szöveget, a hasábok mérete akkor is sokat elárul a rendszerek egyszerűségéről, használhatóságáról.

Majd ezt kommenteli be:
IDÉZET
igazából vicc az egész, egy ilyen posztot lehetetlen komolyan venni, azért szórakoztat, amikor valaki mégis elkezdi elemezni.

Na most akkor mi is a tényállás? És akkor még ne is gondoljuk azt, hogy ez a Csaba elhúzhatna már a *csaba.

Egyébként a témához csak annyit fűznék hozzá, hogy ha van valami, ami pl. engem erőteljesen taszít az almás termékektől, akkor az pont a felhasználói körük. Az én szememben még rettenetesen tapad a cég termékeihez a "18 és 35 év közötti, 45 kilós, metrószexuális (a.k.a. buzi), független, ultramenő fiatalember vagyok, de mindig mindent mindenkinél jobban tudok" stílus. roll.gif
Garono
IDÉZET
"18 és 35 év közötti, 45 kilós, metrószexuális (a.k.a. buzi), független, ultramenő fiatalember vagyok, de mindig mindent mindenkinél jobban tudok"

Újabban ők a hipsterek. gap.gif
Fujitsu
Újabb kifejezéssel gyarapodott a szókincsem. biggrin.gif Már megérte reggel felkelnem. tongue.gif
Spányik Balázs
IDÉZET
Na most akkor mi is a tényállás?

Igen, én is pont erre a megnyilvánulására gondoltam...
Greene
IDÉZET(Fujitsu @ 2011. július 27. 23:30) *
Egyébként a témához csak annyit fűznék hozzá, hogy ha van valami, ami pl. engem erőteljesen taszít az almás termékektől, akkor az pont a felhasználói körük. Az én szememben még rettenetesen tapad a cég termékeihez a "18 és 35 év közötti, 45 kilós, metrószexuális (a.k.a. buzi), független, ultramenő fiatalember vagyok, de mindig mindent mindenkinél jobban tudok" stílus. roll.gif

Ezt hívják előítéletnek. Feltételezem még az életben nem dolgoztál Macen. Én speciel nem vagyok az általad leírt típus mégis van MacBookom (céges). Ugyanazon a notin dolgozok már több mint három éve, és jobban szeretem mint a Windowsos gépeimet. A Linuxszal meg mindig csak a szívás volt. A gépem Leoparddal jött, azóta 6 ezerért upgradelve lett Snow leopardra, majd megint annyiért Lionra (reinstall egyszer sem volt). Egyik ismerősöm iOS-re fejleszt Mac-en, és nem felel meg az általad leírtaknak. Másik ismerősömék DTP-znek Mac-en több mint 15 éve, náluk sokat nyomkodtuk a MacOS-t anno. Ők sem metroszexuálisak (stílusban sem) hidd el, van két harminc éven felüli gyerekük. Jó, hogy neked mindenről van egy általánosított véleményed, kár, hogy ez a sokadik alkalom, hogy nagyon torz.
Az Mac olyanoknak jó, akik nem akarnak szenvedni a PC-vel. Az OSX hihetetlenül egyszerű. Telepíteni egy programot az esetek 80%-ban annyi, hogy bemásolod az alkalmazások mappába. Nincs registry meg idegeskedés, hogy belassul a gép. A beállítások is pár kattintásból megoldhatók. Az egyetlen idegesítő dolog az a flash, mert eléggé eszi a gépet (köszi Adobe). Aki nem használt Macet az nem tudja reálisan megítélni. Annak csak egy drága, haszontalan "majdnem-PC-linux-szerű-oprendszerrel" marad.
A lényeg azonban, hogy mindenki azt használja amivel könnyen boldogul, és amit szeret. Lehet az Linux, Windows, Mac-en OSX, akármi. A választásáért ne skatulyázzuk be!
arpsoft
De azért hadd kérdezzem meg: buzi-e vagy? blush.gif worthy.gif cheers3.gif
Garono
IDÉZET
A lényeg azonban, hogy mindenki azt használja amivel könnyen boldogul, és amit szeret.

Vagy inkább amit megengedhet magának. Én nem engedhetek meg magamnak Apple termékeket. Ennyi. Szép, meg jó az Apple-életérzés, de meg is kell fizetni.
Fujitsu
IDÉZET(Greene @ 2011. július 28. 10:24) *
Ezt hívják előítéletnek.

Mivel idéztél tőlem, ezért feltételezem, el is olvastad, amit írtam. Azért engedd meg, hogy én is megtegyem, hogy jobban kiemelhessem a lényeget:
IDÉZET(Fujitsu @ 2011. július 27. 23:30) *
Az én szememben még rettenetesen tapad a cég termékeihez a "18 és 35 év közötti, 45 kilós, metrószexuális (a.k.a. buzi), független, ultramenő fiatalember vagyok, de mindig mindent mindenkinél jobban tudok" stílus. roll.gif

Mit írtam tehát?
1. Az én szememben. Szó sincs tehát általánosításról, személyes, szubjektív véleményt tetszett olvasni. (Ha ez valahol megjelent volna, innentől kezdve nincs az a bíró, aki egy sajtóhelyreigazítási perben neked adna igazat.)
2. Még. Vagyis ez változik (a véleményem is) – hiszen az Apple egyre több embert ér el, így már messze nem lehet olyan jól körülhatárolni a felhasználói csoportjait, mint korábban.
3. Tapad. Szó sincs tehát arról, hogy minden Apple-felhasználóra igaz lenne a fenti jellemzés. Látod, ezek szerint rád és a kollégáidra sem. roll.gif A BMW-hez is tapad az ötkilós fukszot hordó uzsorások stílusa, mégsem ilyen mindenki, aki BMW-t vásárol kis hazánkban.

Úgyhogy lehetőleg ne képzeljünk már bele olyasmit a hozzászólásba, ami nincs is benne.

Feltételezem még az életben nem dolgoztál Macen.

Téves elképzelés. Használtam, mi több, a közvetlen ismeretségi körömben is van MacBook-tulaj (és iPad-tulaj is). És egy szóval sem írtam, hogy nem tetszett, amit láttam (bár nem estem hasra tőle, de attól még nem volt rossz, sőt).

Itt mindösszesen arról van szó, hogy az elmúlt jó pár évben megfigyeltem, kiknél látok elsősorban Apple márkájú termékeket (most nem csak a Macre gondolok), és ennek alapján kialakult bennem egy kép a felhasználóbázis jelentős részét alkotó egyedekről.

Jó, hogy neked mindenről van egy általánosított véleményed, kár, hogy ez a sokadik alkalom, hogy nagyon torz.

A sokadik? smile.gif De jó, hogy erre fény derült; majd megyek hozzád tanácsért, megbízom a hibátlan értékítéletedben. roll.gif

A lényeg azonban, hogy mindenki azt használja amivel könnyen boldogul, és amit szeret. Lehet az Linux, Windows, Mac-en OSX, akármi. A választásáért ne skatulyázzuk be!

Na látod, ebben egyetértünk. A gond csak az, hogy jellemzően nem a windowsosok szokták fikázni a Macet és felhasználóit, hanem éppen fordítva. És ez a stílus tökéletesen lejön abból az MCs-bejegyzésből, amit Balázs is linkelt. Úgyhogy ha az Apple-felhasználók nagy részének jellemző megnyilvánulása nem az lenne, hogy "a Mac a legjobb, ehhez képest a Windows egy rakás sz.r", akkor talán mi is más véleményen lennénk velük kapcsolatban.
Adani
Vannak olyan munkák ,ahol a Mac sokkal jobb, pl. egyik haverom hangokkal dolgozik, arra a Mac tökéletes, de pl. ugyanez a grafika, kiadványszerkesztés, a PC ott elbújhat mögötte. Ugyanakkor pl. játékra a PC alkalmasabb vagy mondjuk egy Xbox.

A Macbook és Mac gép Leopard op. rendszerrel az egy jól eltalált valami, mindenki dicséri. Ugyanakkor pl. az Iphone, Ipad nem éri meg az árát. Különösen az Ipad. Az árából lazán lehet venni két sokkal nagyobb tudású laptopot is, ráadásul a táblagép nagyon sok dologra használhatatlan. Hosszabb szöveget kínszenvedés írni vele, filmet és videót nézni meg zenét hallgatni meg elég egy harmadáron elérhető netbook is. Nem rossz masina, meg szép is meg tényleg épp csak kávét nem főz, de 230 ezret nem ér meg. 100 ezret még talán, de akkor is inkább netbookot vennék kb. 2/3 vagy fele ennyiért azon még billentyűzet is van.

Az a fő baj az Apple termékekkel, hogy egyrészt csak az Itunes-al működik (volt Ipodom (Ipod touch) és nem tudtam megszokni azt, hogy csak egy memóriazabáló, instabil ás átláthatatlan programmal tudom csak kezelni, szeretem ha meghajtóként látom a masinámat és mindenféle külön program nélkül másolhatok rá). A másik meg az, hogy az árában igen nagy %-ban ott van az, hogy a nevet fizeted meg vagyis, hogy rá van rakva az almás logó.

Mellesleg a metroszexuális nem feltétlen buzi. Mikor először hallottam ezt a szót akkor nem is értettem mi ez, talán a BKV-s metróvezetők szerelmi élete esetleg valaki olyan beteg lény, aki metrókocsikra gerjed.

A metroszexuális nem buzi csak úgy viselkedik mintha az lenne, ez a pontos definíció.
Spányik Balázs
IDÉZET(Adani @ 2011. július 28. 12:46) *
... haverom hangokkal dolgozik, arra a Mac tökéletes, de pl. ugyanez a grafika, kiadványszerkesztés, a PC ott elbújhat mögötte.

Ez nettó hülyeség. A jelenlegi Macintoshok belül PC-k, ugyanaz az architektúra. Mivel ugyanazok a vezető alkalmazások mindkét platformon elérhetők, egy bittel nincs előrébb a Mac egyik téren sem.

IDÉZET
Különösen az Ipad. Az árából lazán lehet venni két sokkal nagyobb tudású laptopot is [...] de 230 ezret nem ér meg

Egyrészt már 140 ezerért meg lehet venni. Annyiból azért nem veszel még 2 notebookot, sőt, 170 ezerért sem, és 200 ezerből is csak úgy, hogy nincs hozzá oprendszer és szarból van. (A múlt hetet azzal töltöttem, hogy olcsó notebookot keressek nagybácsinak...)

Másrészt "a mi éri meg" témát teljesen felesleges az Apple kapcsán feszegetni. Az Apple prémium termékeket gyárt, s mint ilyen minden legalább másfélszer drágább a hasonló kategóriájú, tudású nem-prémium termékeknél. Akik Apple terméket vásárolnak, azoknak megéri. Akik nem, azoknak nem. Teljesen szubjektív.

Egyébként én sem veszek iPadet magamnak, mert szerintem is k drága, és nem is tudnám mire használni...

@Greene: hétfőn volt szerencsém 8 órát egy MacBook Prón "fejleszteni". Valószínűleg pszichiáterhez kell menjek, hogy kikezelje belőlem azt a megrázkódtatást, amit elszenvedtem. Bevallom, váratlanul ért, hogy az Apple-nek az évtizedes billentyűzetszabvány sem szent, abban is különböznie kell... Nincs PageUp, PageDown? NINCS DELETE? yikies.gif Ugyan van Ctrl, de Cmd+C és Cmd+V? Sor elejére, sor végére ugrás... á, nem is folytatom, azt hittem helyben megzavarodok (valószínűleg így is történt)...
die nadel
@Fujitsu, Adani!
A metroszexuális jelentésével kapcsolatban mindketten tévedtek:
IDÉZET
metroszexuális

Nagyvárosban élő többnyire egyedülálló férfi, aki sokat költ kozmetikumokra, fodrászra, divatra és sokat törődik a külsejével (de nem feltétlenül homoszexuális).

Nem hinném, hogy egy férfi, aki az átlagosnál többet foglalkozik a külsejével az buziként viselkedik. Vagy csak a nők és a homoszexuálisok privilégiuma az ápoltság? Ezek szerint az az "ideális" férfi, aki egy pecsétes atlétában, tréningnadrágban, borostásan, sörrel a hasán tévét néz? (Ez egy kicsit szélsőségesre sikerült.)
Spányik Balázs
Mert középút nincs... Csak metroszexuális van vagy pecsétes atléta... roll.gif
KGigi
@Balázs
Ha még aktuális, a notebook vásárlásnál nemrég összegyűjtöttünk pár gépet, ami érdekes lehet neked.

Pjotr, szerintem lassan kezdheted gyűjteni a képeket biggrin.gif
Spányik Balázs
Kösz, már nem az, vettem egy Toshiba C660... izé T-12 vagy ilyesmit. Akcióban volt ajándéktáskával és 4 giga rammal az Aquában.

5 óra használat után lett rajta pixelhiba. annoyed.gif

---
Ja, látom, a témában is volt erről a típusról szó. tongue.gif

die nadel
Ezért írtam, hogy egy kicsit szélsőségesre sikerült, de ezzel akartam jelezni, hogy a metroszexuális az nem egyenlő a homoszexuálissal.
És a félreértések elkerülése végett, én is a köztesbe tartozom, csak nem bírálom azokat, akik többet törődnek az átlagosnál a megjelenésükkel. Sőt, meg tudom őket érteni, hiszen többnyire magányos férfiakról van szó, akik szeretnék magukat "eladni", és a mai világban nem csak a nőknél elvárás, hogy igényes és ápolt legyen, hanem a férfiaknál is. Lehet, hogy egy kicsit túlzásba viszik, de meg lehet őket érteni.
KGigi
@Balázs
Nem rossz döntés, viszont az Aquát nem ajánlom (bár már mindegy). Valahogy kirívóan magas az onnan kikerült selejtes cuccok aránya. A múltkor pl. egy egész rakomány "akciós" képernyő volt pixelhibás.
Garono
Ha már így offolunk: az hogyan van, hogy tavaly az Apple is csatlakozott az "egységes USB-s mobiltöltő" egyezményhez? Azóta kijött pár készülékük, amiken Apple-portokon kívül csak 3.5-es jack van. Márpedig az "egyezményben" kizárólagosan micro-USB szerepel.
Fujitsu
Őszintén szólva a Macet és a Windowst hasonlítgatni szerintem olyan, mintha a sportautót hasonlítanám össze a luxuslimuzinnal. Sportautó gyanánt is lehet luxuslimuzint venni (és fordítva); de attól még azt elsősorban nem arra találták ki. Aztán persze lehet fikázni a limuzint, hogy csak 8 másodperc alatt van százon; miközben a sportautónak 5 is elég. roll.gif

Egyébként nem mondtam, hogy a metroszexuális feltétlenül buzi, csak arra utaltam, hogy gyakran használják szinonimaként. Az első gondolatom egyébként nekem is az volt, hogy a metróban magukat mutogató bácsikról van szó, aztán utánanéztem, hogy mit is jelenthet ez.
Ja, és attól még simán lehet egy férfi ápolt, hogy nem költ sokat kozmetikumokra, fodrászra, divatra, és nem törődik túl sokat a külsejével.
Adani
Való igaz, az, hogy kozmetikumokra költ, mert csiricsáré ruhákat vesz fel, meg arcpakolsá meg stb. az szerintem már buzis, de a lányok többésge is így gondolja. A férfi az legyen csak férfi, nem kell nőként viselkednie.

@Balázs

Az is igaz, hogy a Mac tulajdonképpen PC, viszont prémium alkatrészekből összerakott garantáltan működő dolgok, de hát az Xbox is tulajdonképpen PC és az egyenhardverre ugye könnyebb szoftvert írni, fix hardverre könnyebb jó programot írni. Egy PC-s játék fejlesztésnél hányféle API-ra meg videokártyára meg procira kell felkészülni? Meg ugye hány egyéb hardverre, op. rendszerre stb. Fix hardvernél meg nincs ilyen gond. Aki csak játszani akar annak jobb egy játékkonzol, elvégre azzal nincs semmi tennivaló, kicsomagolod, bedugod a konnektorba és használod. Ha meg mégis lefagy vagy valami megakasztja akkor csak újra kell indítani. A Mac ugyanez, megveszed, bedugod otthon a konnektorba, bekapcsolod és minden pöccre indul, minden van alapból, nem kell egyenként összevadászgatni, hogy aztán még órákig kelljen piszkálni, mire működik pl. Bluetooth, webkamera, kártyaolvasó, Wifi adapter stb. Meg ugye élmény egy Mac-et látni, ami egyetlen egy LCD monitorból áll és csak bekapcsológomb van rajta, de nem is kell más,. Ehhez képest a PC-ből mekkora kábeldzsumbuj áll ki és valami rejtélyes oknál fogva minden kábel mindegyikkel össze tud gubancolódni, bárhogy is vannak sorbarakva.
KGigi
Egy PC-s játék fejlesztésénél DirectX vagy OpenGL API-t használnak és kész. Semmi másra nem kell figyelni, nem is tudnak. A probléma ott van, hogy a driver ezt hogyan képzi le. Ilyen téren a Vista és a 7 elég nagy előrelépés volt, de még ilyen szigorú feltételek mellett is tudnak egyes gyártók olyan hányadék drivereket készíteni, hogy az elképesztő. Lsd. Creative.
Spányik Balázs
IDÉZET(Adani @ 2011. július 28. 14:59) *
Meg ugye élmény egy Mac-et látni, ami egyetlen egy LCD monitorból áll és csak bekapcsológomb van rajta, de nem is kell más,. Ehhez képest a PC-ből mekkora kábeldzsumbuj áll ki és valami rejtélyes oknál fogva minden kábel mindegyikkel össze tud gubancolódni, bárhogy is vannak sorbarakva.

Almát hasonlítasz körtével. A PC-gyártóknak is van iMac-hez hasonló, "egymonitoros" megoldásuk, ahogy az Apple-nek is van "dobozos" gépe, amiből kábelek állnak ki. Az meg, hogy egyenhardver van benne (ami egyébként nem feltétlenül igaz), semmit nem számít a szoftverfejlesztőknek. Az Adobe termékei -- tudomásom szerint -- semmivel sem futnak jobban Macen, mint PC-n.
Greene
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2011. július 28. 13:05) *
@Greene: hétfőn volt szerencsém 8 órát egy MacBook Prón "fejleszteni". Valószínűleg pszichiáterhez kell menjek, hogy kikezelje belőlem azt a megrázkódtatást, amit elszenvedtem. Bevallom, váratlanul ért, hogy az Apple-nek az évtizedes billentyűzetszabvány sem szent, abban is különböznie kell... Nincs PageUp, PageDown? NINCS DELETE? yikies.gif Ugyan van Ctrl, de Cmd+C és Cmd+V? Sor elejére, sor végére ugrás... á, nem is folytatom, azt hittem helyben megzavarodok (valószínűleg így is történt)...

Nem tudom, nálunk komplett rendszereket fejlesztenek Macbookon, és még senki nem panaszkodott (igaz sokan külső monitorral és billentyűzettel használják). Mondjuk nekem nem hiányoznak ezek a gombok. Ha nagyon kéne akkor az USB-s Apple billentyűzetet még mindig elő tudom venni. Ez egy mobilitásra kihegyezett gép (legalábbis az én 13-asom). De megértelek. Az egyik kollégám (nagy Windows buherátor) szintén nagy hárdkór billentyűzet használó, ő vett külön USB-s csak numerikus billentyűzetet.

@Garono: Sajnos itthon túlárazott. Amerikában nem pénz, ott azért is használják annyian. A MacBook Air alapmodell 1000 dollár plusz adó, az legyen mondjuk 200 ezer forint. Annyiért elég jó gép lenne itthon is. Csak mire ideér, lesz belőle 340 ezer forintos megfizethetetlen luxuscikk. Még az angoloknál is "csak" 260 ezer forint. Ez van sajnos. Viszont a minősége elég jó most már. A régi fehér macbookok nagyon rossz minőségűek voltak, olyat nem akartam volna soha, de ez az alu macbook nagyon jól bírja a strapát.

Adani: Csak Windows alatt rossz az iTunes, OSX-en nincs probléma vele.

Talán emlékeztek Benkovicsra. Ő kiment Floridába szakácsnak, és vett egy PC-t, amit egészen hamar lecserélt egy iMac-re. (amire vírusírtót tett... facepalm.gif)

Ja igen a három év alatt egyszer (kb fél éve) akksit kellett cserélni, mert nem bírta a strapát. Mondjuk nálam mindig megy a gép, még éjszaka is, csak akkor sleepben van.
KGigi
1 USD = 1 EUR + magyar felár. De ez sajnos nem csak az Apple termékeire igaz.
Dávid Csaba
NYÁR TELEPÍTÉSE.....
██████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ 33% KÉSZ.
Telepítés sikertelen. Hiba 404: Évszak nem található. Az évszakot amit keresel lehet, hogy eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy átmenetileg nem érhető el Magyarországon. Kérjük próbálkozz később.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.