Kovács Dávid ( Davs )
2005. szeptember 1. 19:06
Hy!
Van már Win szépítés, miért ne lehetne Linux szépítés is?
Ide be lehetne pl. tenni a desktopjaitokat is, esetleg leírás, hogy hogyan csináltátok meg.
Nekem pl.
ez nagyon tetszik.
Linux háttérképekLinux GDM-ek
csutomi
2005. szeptember 2. 14:58
IDÉZET(Davs @ 2005. szeptember 01., 20:06 - csütörtök)
GDM-ek
A GDM mit takar?
Kovács Dávid ( Davs )
2005. szeptember 2. 15:08
Hat jól tudom, akkor azok olyan bejelentkezés-képernyőfélék. Tehát oda kell beírnod a jelszót, meg a felhasználónevet.
Az, hogy az oldal szlovák, senkit se zavarjon meg
pidro
2005. szeptember 2. 19:26
Gnome Display Manager
Kovács Dávid ( Davs )
2005. szeptember 2. 19:30
Nah, igen, pont most olvastam erről. Ezenkívül meg létezik pl. a KDM, ami értelemszerűen KDE Display Manager
chipmix
2005. szeptember 2. 20:07
Szerintem is jó ötlet, Greene készített korábban egy nagyon jó desktopot, amit akkor lementettem magamnak és még jó egypárszor megnézegettem, mert tényleg nagyon jól sikerült.
Nem kivitelezhetetlen. Nem beszélve, hogy a háttér itt is bármi lehet, úgyis az ikonok és az elrendezés, ami miatt esetleg linuxosabbra lehet venni.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. szeptember 2. 20:24
Mekem is volt SuSE alatt egy default beállítás:
tálca felülre, átlátszó, K-menü átlátszó, és egy jó kis kék KDE háttérkép. Az egyik Desktopversenyen ezzel indultam.
chipmix
2005. szeptember 2. 20:57
Hát igen, lehet az alapból megadott felületekkel is variálni, mert sokféle van úgyis,
nekem még a puritánabb desktopok felületei is érdekesnek és variálhatónak tünnek. A Window Maker is lehet még például.
Egyébként emlékszem a desktopodra, de még vissza nézem egy kis tanulmányozásra, azt hiszem ilyen téren eléggé lemaradtam Tőled.
csutomi
2005. szeptember 2. 21:11
A WindowMaker nekem is nagyon bejön. Könnyen állítható, egyszerű, gyors és szép.
Egyébként hogyan lehet a Konzolt átlátszóvá tenni?
chipmix
2005. szeptember 2. 22:54
Én úgy gondolom, hogy ez egy kész téma lehet, nem Te csinálod olyanná. Legalább is, amit most láttunk nagyon olyannak tünt.
De az is lehet ahol a témákat összeállítod, van már lehetőség az átlátszóvá tételre.
Nem tudom mostanában ennyire nem mélyedtem el a téma beállításokban.
Drone-4EB
2005. szeptember 3. 8:18
WindowMaker témákkal kapcsolatban itt egy kép:
WM DesktopÁtlátszósággal kapcsolatban: Nekem sem sikerült még beállítanom, de úgy tudom, h csak bizonyos terminál programok (Eterm, wterm, aterm) tudják az átlátszóságot.
Drone-4EB
2005. szeptember 3. 8:48
Utánanéztem kicsit az átlátszóságnak:
aterm :
letöltésAfterStep-hez készült terminál, használata: 'aterm -tr' ill. 'aterm -tr -trsb', az utóbbi az átlátszó scrollbar-hoz.
wterm :
információk és letöltésWindowMaker-hez készült, használata megegyezik az aterm-el.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. szeptember 3. 10:03
IDÉZET(Drone-4EB @ 2005. szeptember 03., 9:18 - szombat)
WindowMaker témákkal kapcsolatban itt egy kép:
WM Desktop Nagyon jól néz ki! Azok a gombok ott fent hogyan kerülhettek oda?
Ja, és az eterm, wterm, aterm, ezek mik? És miben különböznek?
Drone-4EB
2005. szeptember 3. 10:18
A gombokat simán át tudod helyezni a beállításoknál, h a képernyő melyik részén jelenjenek meg. (WPrefs.app, a képen a jobb oldali oszlopban a 3. gomb)
A terminálok meg a rxvt emulátor változatai külömböző grafikus felületekhez igazítva, a wterm pl. direkt a WindowMakerhez fordított változat. Ha jól emlékszem KDE-ben simán Terminal néven fut, gyakorlatilag egy parancssoros felület.
Greene
2005. szeptember 3. 13:28
Az én Desktopom.Erről írt chipmix is, és a mai napig ez van fent nekem...
KDE 3.3-as grafikus felület
Semmi több
aty
2005. szeptember 8. 20:13
Woody? Még mindig? KDE3.3al?
Greene
2005. szeptember 9. 18:31
Persze

. Nekem az is tökéletesen megfelel, mivel főleg konzolos módban dolgozok. Minden eszközömhöz találtam meghajtót, igaz a videókártyámhoz le kellett töltsem.
De azt hallottam, hogy az új KDE majd olyan átlátszós felületű lesz mint a Vista...
aty
2005. szeptember 9. 22:08
Hát a Woody nekem már elég elavult volt (lévén 4 éves). KDE átlásztóság eddig is volt, ez nem annyira újdonság, meg ott a Crystal GL téma is. De KDE nem igazán akar hajazni a Vistara, mivel alapelvük, hogy egy desktopfelület legyen 2Ds. Ebben szerintem igazuk is van, az emberi szem a 2Dt sokkal jobban tudja kezelni a monitoron mint a 3Ds csicsát.
Drone-4EB
2005. szeptember 10. 7:30
Arról már nem is beszélve, hogy a látvány általában a működés rovására meg, lásd WinXP.
Drone-4EB
2005. szeptember 29. 10:23
Néhány link segítségül azoknak, akik szeretnék feldobni linuxos desktopjukat:
KDE:KDE-Look - Rengeteg anyag, hátterek, ablakstílusok, ikonok, stb.
SuperKaramba - Rendszerinformációk, időjárás-kijelzés és további érdekes appletek.
Gnome:Gnome-Look - Hátterek, ablakstílusok, ikonok, egérkurzor-témák.
gDesklets - Rendszerinformáció, időjárás, email és még sok érdekes applet egy nagyon egyszerűen kezelhető, de hatékony programban összefogva.
Gkrellm - Egyszerú de hatékony rendszerinformáció-kijelző.
WindowMaker:WindowMaker témák - Hátterek és ablakstílusok.
Tower's WindowMaker - Témák, hátterek és dock appletek gyüjteménye.
DockApps - Dock appletek gyüjteménye.
Xfce:Xfce-Look - Témák, hátterek és ablakstílusok.
chipmix
2005. szeptember 29. 12:45
Kedves Drone!
Hát én csak gratulálni tudok, ahhoz, hogy egy ilyen szép desktopot öszetudtál állítani a versenyre.
Bár tényleg vannak már kész témák, de nem lehet azt mondani, hogy egy kitaposott úton jártál, ennek ellenére nagyon jól sikerült.
Jelen pillanatban semmiféle Linux nincs a gépemen, mert várom már a 10-es Suset, akkor én is szeretném kipróbálni az általad leírt segítőkkel, hogyan is tudnám magamképére formázni, hát én is a WindowMakerre gondoltam.
Azért, ha más dolgokat is felfedezel közben örülnék, ha le is írnád nekünk, azt hiszem többen tanulhatnánk belőle.
Még egyszer gratulálok. Üdv:chipmix
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.