Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Honlapfejlesztés Publisherrel
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Webszerkesztő-programok
Oldalak: 1, 2
magellan4
Szevasztok Publisherben a Scripteket hogy lehet beilleszteni?
ja és flasheket pl mp3 lejátszó?
mizsi
Szerintem a Publisherben nincs ilyen funkció. hmm.gif
magellan4
És tudnál Valami progit ajánlani amibe úgy lehet berakni a scriptet hogy a publisherben megcsinálom a honlapot azzal a programmal meg beillesztgetem a scripteket.??
mizsi
Erre rengeteg WYSWYG htm készítőt találsz a Neten. Ingyenes per pillanat nem jut eszembe, csak fizetős: Home Site.
benkovics
Illetve a Dreamweaver is jó, (sőt a legjobb smile.gif ) csak az meg már tényleg túl drága!

De ha a kész html-t megnyitod a jegyzettömbbel, azzal is tudod szerkeszteni... csak nem vizuálisan...
Giraffe
A HomeSite szerintem az egyik, ha nem a legjobb HTML-szerkesztő, de nem igazán WYSIWYG - ill. korábbi verzióiban volt olyan modul is, de az messze nem volt az igazi, viszont a kódszerkesztésben verhetetlen.

Azt csak csendben jegyezném meg, hogy nem is igazán lehet WYSIWYG-szerkesztőt készíteni, mert ugyanaz a kód nem ugyanúgy fog kinézni IE, Firefox és Opera alatt sad.gif
tzoli
IDÉZET(mizsi @ 2005. augusztus 31., 21:18 - szerda)
Erre rengeteg WYSWYG htm készítőt találsz a Neten. Ingyenes per pillanat nem jut eszembe, csak fizetős: Home Site.

A HomeSite nem WYSIWYG szerkesztő. Egyébként volt belőle ingyenes verzió (nagyon régen).

Ingyenes WYSIWYG: NVU (van rá topic).

IDÉZET(Giraffe @ 2005. szeptember 01., 9:39 - csütörtök)
A HomeSite szerintem az egyik, ha nem a legjobb HTML-szerkesztő

Ez így van.

IDÉZET(Giraffe @ 2005. szeptember 01., 9:39 - csütörtök)
Azt csak csendben jegyezném meg, hogy nem is igazán lehet WYSIWYG-szerkesztőt készíteni, mert ugyanaz a kód nem ugyanúgy fog kinézni IE, Firefox és Opera alatt sad.gif

Ezt nem értem. Ha kódban írod az oldalad, akkor sincs garancia. Ha arra gondolsz, amit a WYSIWYG jelent, akkor arra azt kell mondanom, hogy amikor az első ilyen megjelent még nem is volt Firefox, de lehet, hogy még Opera se...
Giraffe
WYSIWYG-ről beszélni HTML oldalak esetében eleve nem sok értelme van. Egyrészt, mert egy jó oldal illeszkedik a felhasználó képernyőfelbontásához, font- és egyéb beállításaihoz, másrészt, mert a böngészők olyanok mint a jogászok, ahány, annyi féleképpen értelmezik a szabályokat. És még csak azt sem lehet mondani, hogy ez vagy az a jobb ebből a szempontból, mert mindegyiknek van valami defektje.

Arról nem is beszélve, hogy ma már illik különválasztani a tartalmat ((X)HTML) és formát (CSS), és ezt még igazán frappánsan nem láttam egyik programtól sem. (De kíváncsian várom az új Dreamweavert.)
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(Giraffe @ 2005. szeptember 01., 16:07 - csütörtök)
Arról nem is beszélve, hogy ma már illik különválasztani a tartalmat ((X)HTML) és formát (CSS), és ezt még igazán frappánsan nem láttam egyik programtól sem. (De kíváncsian várom az új Dreamweavert.)

Igen, tényleg illik különválasztani, de ezt Neked, a weblap készítőjének illik megtenni. smile.gif Egyébként különválasztára jó példa a jEdit program, ez képes külön ablakban kezelni a html illetve a css fájlt, így tulajdonképpen 3 ablakból megúszod a webszerkesztést. (Egy az Internet Explorer, egy valamelyik Gecko motoros böngésző, és egy a jEdit.) A készülő html fájlt behúzod az IE illetve a másik böngésző ablakába, és ahogy haladsz, csak az F5-öt kell nyomkodni. Én így csinálom már egy ideje. Ha nagyon sietek, akkor FrontPage-ben készítem/javítom/módosítom az oldalakat. (-ben (!!!), és nem pedig vele, nem félreérteni biggrin.gif )
benkovics
IDÉZET(Giraffe @ 2005. szeptember 01., 16:07 - csütörtök)

hmm.gif
A Dreamweaver MX2004 is szépen megcsinálja a css-t! Igazából, ha valaki szereti a varázslókat, és tisztában van a bizonyos elemekre megengedett szabványokkal, akkor nem is kell érteni a css-hez, mert szépen ablakokban mindent beállíthatsz! ani_wink.gif

IPB kép

Természetesen létrehozza a kívánt "style.css" oldalt is, majd a megfelelő vaid (!) hivatkozást is létrehozza a kiválasztott oldalakon! Szóval szerintem, pofonegyszerű! bulb.gif
Giraffe
Lehet, hogy kénytelen leszek újra elővenni a Dreamwevert? Legutóbb 4.0-ás korában használtam, de akkor sok bajom volt vele, és azóta csak néhány ismerősöm DW-vel készült forrásaival találkoztam, ami alapján nem igazán tetszett meg a program újra. De ezek szerint a) ők nem értenek hozzá; b) ez a 2004-es verzió újdonsága, mert ők MX-et használnak.

És ő melyik oldal "szabványa" szerint mutatja az eredményt? Mert pl. az IE és a Firefox eléggé másként számolnak a border, margin és padding értékekkel weep.gif
benkovics
Szerintem ez itt offtopic2.gif , de nekem nagyon jól jön! Bár én is inkább kódban csinálom a honlapokat, de a site kezelés, illetve az ellenőrzés (bármilyen böngészőben!!!) miatt sokkal fontosabbnak találom a dw-t!!! Nem kell minden böngészőt végig pásztázni, elég csak leellenőrizni! A java scriptekkel sincs gond! Megcsinálod amit akarsz, majd "Ő" megírja... És a css kezelése..... wub.gif Valamint beépített validátorral, és .....
hmm.gif Ez már-már úgy hangzik mint egy ima! blush.gif
Szóval, ha valaki megtanulja kezelni...... bulb.gif
Csak ne lenne ilyen drága..... mad.gif mad.gif mad.gif
ON:
mizsi
IDÉZET(tzoli @ 2005. szeptember 01., 9:59 - csütörtök)
IDÉZET(mizsi @ 2005. augusztus 31., 21:18 - szerda)

A HomeSite nem WYSIWYG szerkesztő.

Na jó, ha Te mondod! ani_wink.gif biggrin.gif
zazie
Megcsináltam a teljes honlapot és már csak az hiányzik, hogy feltöltsem. De nem jelennek meg se a képek se egyéb különleges elemek. De gyanús is mert ha rámegyek arra, hogy közzététel a weben 1 db htm filét kapok. Na már most az előző progiban egy mappába minden szükségeset belepakolt így minden működött. De most semmi sem biggrin.gif. Segítségeteket várom.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ne a közzététel a weben-re menj rá, mert az csak a html fájlt teszi fel. FTP programmal töltsd fel a tárhelyedre az összes állományt. A Publisher pedig nem feltétlenül webszerkesztő program, úgyhogy ilyen irányban ne sokat várj tőle.
zazie
Figyu. Itt van előttem a program. Itt van a kész honlap. És tovább?
Kovács Gyula (MiniDisc)
A programot felejtsd el. Ha az alapvető html-es ismereteid nincsenek meg, akkor nem tudok/unk segíteni. A kész weblapod valahova elmentetted, nem? A mentés helyét keresd meg. Ott milyen fájlok vannak? Sejtem, mi lehet a baj, és ezért írtam fentebb, hogy a publisher nemk feltétlenül html szerkesztésre való.
zazie
Az a baj, hogy ha elmentem simán, kapok egy *pub* kiterjesztésű fájlt. Ha exportálom htm-be akkor kapok egy htm fájlt. De sehol semmi utalás vagy lehetőség arra hogy hogyan tudom normálisan megjeleníteni a honlapot!

Egy darab filébe ment mindent!

Nem, megvan a mappa. Feltöltöttem mindent, de nem találja meg.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Mivel ez egy kiadványszerkesztő program. A web másképp működik. Az összes alkotórész beágyazva van a fájlba, amit a webszerverek nem tunak értelmezni, mert nem olyan weblapot csináltál, ami megfelel a szabványoknak. Ez a rossz a Microsoft Word féle html fájlban is.

Ha Microsoft programot szeretnél használni, akkor a FrontPage-t használd.
Az elkészített lapod ugyanis a weben sosem fog működni. Ebben a formájában.

IDÉZET(zazie @ 2005. október 18., 19:36 - kedd)
Nem, megvan a mappa. Feltöltöttem mindent, de nem találja meg.

Azért nem találja meg, mert a kódban a hivatkozás a géped mappájára mutat, nem helyileg a weben található pozíciójára.
zazie
Ez így azért nem teljesen igaz. Már bocsánat. De a WYSIWYG Web Builder-ben publish név alatt szépen kirakosgat mindent egy mappába. Azt feltöltöm és Működik.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem Működik, hanem müködik! Ez az egyik. A másik, hogy a WYSIWYG Web Builder webszerkesztő program, a Microsoft Publisher pedig nem.
zazie
De azt furcsálom, hogy csak bizonyos elemek működnek. www.korteklub.tar.hu

A FrontPage-be át tudom vinni ezt a projektet?
Kovács Gyula (MiniDisc)
Bizonyos részek azért működnek, mert a Publisher egy webalapú kiadványszerkesztő. (És nem weblap szerkesztő)
A FrontPage-be úgy tudod átvinni a munkád, hogy egész egyszerűen azzal szerkeszted tovább. A szükséges helyeken (elsősorban az alkotóelemek elérési útját) módosítod, és úgy töltöd fel a fájlt.

De hogy őszinte legyek, egyszerübb lett volna rögtön így kezdeni, mert ez így csak kínlódás lesz ...
zazie
Már egy ideje használom a publisher 2003-at és jól megvagyok vele. Csak az a gond, hogy ha navigációs sávokkal látom el a honlapot, dehát lesz pl.: 6 oldalam és feltöltöm nem minden böngésző nyitja meg, a többi oldalt, hanem csak az első, főoldalt. Ez a nagy helyzet.
Lightning
Szerintem nem egy nagydurranás ez a progi bulb.gif coffee.gif
Még annyira se optimalizálja a weblapokat mint a FrontPage ráadásul elég macerás egy jó ütős honlapot össze rakni vele, legalábbis nekem az, úgyhogy én részemről elítéltem blink.gif
Ezzel a progival nem lehet honlapot készíteni ami minden szempontból jó lenne bulb.gif
magellan4
nem tudom tesómék csináltak vele egy honlaput nézzétek meg itt szerintem elég ütős.

Amúgy szerintem se lehet vele EGYSZERŰEN jó honlapot csinálni.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Hát az, hogy ütős, az erős tulzás .... biggrin.gif
magellan4
de hát publisherrel van csinálva ahoz képest. Télleg nemtudna valaki segíteni egy egyszerű honlapot összedobni ami jól néz ki?
Szerdahelyi Gergely
Az én honlapom Publisherrel készült.
Most kezdem átírni Macromediába, de egyszerűbb előről kezdeni az egészet.
kovácszoli
Hali! Nézegettem a fórumot és azt látom, hogy publisherrel nem lehet feltenni a weblapomat!? Ez szörnyű! Már egx csomót dolgoztam rajta, rengeteget. Mit lehetne csinálni, hogy ne vesszen kárba a munkám? És hogy tudok .EXE fájlra hivatkozni a publisherben. Mert ha simán rámegyek akkor C\Documents and Settings\... helyről akarja letölteni az meg persze hogy nem akar működni "élőben".
Szerdahelyi Gergely
Fájl -> Közzététel a weben, a név index.html legyen. (hacsak nem hozol létre Valami fastruktúrát, ami elég nehézkes Publisherben)
Ekkor kapsz egy index.html fájlt, meg egy index_elemei mappát. Ezeket töltsd fel a szerver gyökerébe.
Az hivatkozásokkal nekem is volt gondom, szerintem csináld, úgy, hogy lérehozol egy mappát a szerver gyökerén, és ide töltöd az összes .exe fájlt. A lapra meg hivatkozásokat kell beírniod.
Tehát pl.:

A szerveren ez lesz:

index.html
index_elemei (mappa)
- ebbe van a többi lap és a képek
programok (mappa)
- ide töltsd az .exe fájlokat

A hivatkozást pedig így csináld:

Legyen pl. a fájl neve: program.exe
A hivatkozás tehát: /programok/program.exe
akkor, ha úgy csináltad a fastruktúrát, ahogy írtam.

A legegyszerűbb egy külön partíciót létrehozni a merevlemezen a webszerkesztőnek, és azon lehet rendesen dolgozni, mert így csak a feltöltés után lesznek jók a linkek (szerkesztés közben nem)

Remélem tudtam segíteni.
kovácszoli
Köszi szépen a segítséget azonnal kipróbálom.

Ne idézd be az előtted íródott hozzászólást! tzoli
zazie
Nekem kicsit más jellegű problémám van. A publisherrel készített oldalam, van akinek megjelenik van akinek nem. Pontosabban a navigációssáv gombjaira ha ráklikk akkor van akinek megjelenik az adott oldal, van akinek nem. A főoldal minden esetben, mindenkinek megjelenik, de a többi nem. Válaszaitok várom, s előre köszi!

Üdv
kovácszoli
Ha az atw szerverére raktad akkor az baj. Nekem is csak Win98 alatt jött elő a lapom, XP-n nem.
Garono
Érdekes, nekem zazie MSN-en adta a linket, és nálam működött (WinXP, Mozilla Firefox) roll.gif
zsoltchelsea
Lehet, hogy gépbeállítás lehet a baja (biztonsági fok, meg ilyen általános dolgok).
Szarapisz
Sziasztok

Elkezdtem csinálni 1 oldalt front.p-el, de inkább mikor megláttam, hogy a Publisherrel szerkesztett oldalt hogyan tudom felrakni a netre akkor gyorsan kipróbáltam. Az oldal első lapját sikerült is felrakni, de arra lennék kíváncsi hogy mindenki látja e amit én.
Légyszi nézzétek már meg és várnám az észrevételeiteket.

http://fusiontvezetek.uw.hu/

Köszi mindenkinek
zsoltchelsea
Itt megjelent nálam minden (Firefox), viszont elég béna az a szerksztés alatt felirat. Én úgy vagyok vele, hogy egy "demo" oldallal nem sokat tökölök, rakok fel egy képet mondjuk (előre hirdetni magam), meg egy feliratot, hogy még nincs kész.
Szarapisz
Köszike szépen a segítséget és a kritikát is. Én csak most próbálgatom a "szárnyaimat" ez az első oldal amit megpróbálok "normálisra" összehozni. Most tanulgatok minnél többet a html. kódszerkesztésről és hasonlókat. Ha van valami további észrevétel szivesen fogadom hátha tudok belőle tanulni.
Még 1szer köszönök minden segítséget
zsoltchelsea
Nem kritikai, csak vélemény... Amúgy tényleg ne foglalkozz velük annyit, mert aránytalanul sokat vesz el az idődből... smile.gif
Szarapisz
Sikerült elkészítenem az oldalt olyan állapotba amit Én már elfogadhatónak tartok ( főleg ahoz képest hogy az első ). Szóval amiután elkészült az inde.html -t és a hozzá tartozó index_elemei könyvtárat felraktam eddig nem is volt gond. Mivel kíváncsi voltam hogy mit mutat "élőben" megnéztem. A Főoldal az úgy néz ki ahogy én azt elterveztem semmi gond. De nehogymár minden simán menjen rákatt a Fórum gombra és mitörtént ... átváltott 1 üres oldalra és semmi több hiába vártam hátha betölti. Ezután a képgaléria gomb és megint a nagy üres oldal ...
Miért van ez??? Mit csináljak hogy rendbe tegyem?
A segítséget előre is köszi
Szarapisz
Nem lehet hogy valamit már a felrakásnál elrontottam?
Én úgy csináltam hogy total commanderben hálózat , ftp kapcsolat a kapcsolat és a kiszolgáló neve ftp.uw.hu a felhasználói név és a jelszó az adott az uw.s reg során.Kapcsolódás és oda másoltam be amit írtam.
Ez így rendben van blush.gif ?
zsoltchelsea
Relatív linket használj. Csak ennyit, hogy page002.htm, ne C://bababababba. Publisherben viszont ez elég macerás...
Szarapisz
Amikor elmentettem közzététel a weben ugyi csinált 1 index.html-t és 1 hozzá tartozó index_elemei könyvtárat ebbe a könyvtárba rakta a + oldalakat Page0001.html néven. Tudom hogy azt írtad nem 1szerű megoldani, de jó lenne ha elmondanád hogy mit kellene csinálnom. Szeretném megoldani jó lenne ha küldenél nekem 1 uzenetet és ha nem okoz gondot akkor oda leírnád nekem lépésről lépésre a teendőket.
Nagyon köszönök minden segítséget.
zsoltchelsea
Hi! Nincs előttem Publisher, meg nem is szerencsés vele működni, de leírom...:
1.: Ez eddig még jó, viszont, amikor az oldalt csinálod, ellenőrizd a forráskódban a linket. Ez így kezdődik(HTML-ben):
KÓD

<a href.........

Megoldható úgy is, hogy te adod meg az oldal helyét. Ez a Beszúrás->Hiperhivatkozás menüpont segítségével történik. Ajánlom, hogy minden lapot külön néven ments el. Csak egy lapos webhelyeket csinálj meg alapból. Inkább több idő, mint rossz minőség. A hiperhivatkozásos résznél pedig csak ennyit írj be oda (előtte mentsd el azt a lapot, ahova beilleszted a linket), hogy akarmi.htm vagy kattints rá a sorban...
2.: A feltöltés remélem már megy...
Szarapisz
Felraktam a Firefox-ot és ezzel tökéletesen látom az oldalam minden részét.Ez miért van?
zsoltchelsea
Érdekes... Nálam is így van, még nem jöttem rá, de valószínűleg az van, hogy a Foxi máshogy értelmezi, mint az IE. Bár elég gáz, hja a Microsoft termékek ütik egymást. laughing.gif
Amit az oldalhoz hozzátennék, hogy valahogy nekem nem annyira jön be. A kiforrottság jeleit nem nagyon látom, de mindent leírtam a fórumba Zsoltee neve alatt.
Szarapisz
Nagyon köszi az öszinte segítséget. végül is én több olyan dolgot is csak azért raktam fel mert szerettem volna kipróbálni, hogy mit mutatnak (ahogy már korábban írtam próbálgatom a szárnyam). De sietnem is kellett mert
kaptam 1 emailt hogy töltsek fel 1 oldalt mert megszünik a reg. 1enlőre viszont marad a Publisher mert ez elérhető és amíg meg nem tanulok dolgokat jó ez. De ha lenne valakinek jó 5lete amit a Publisherrel meg lehetne csinálni annak örülnék
zsoltchelsea
Először egy kicsit jobban írj, mert a modik nem szeretik. ami a Publishert illeti ajánlom egy szépen kifakított háttérkép alkalmazását. Olvasható legyen azért a szöveg, de meg tudja dobni...
laca1969
Sziasztok!
A publisherrel készítettem weblapot, és közzé akarom tenni, de nem sikerül. Tud valaki segíteni?
Laci
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.